باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مبتلایان آسم

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مبتلایان آسم
اطلاعات تکمیلی:

آسم یک بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر است که تحت تأثیر عوامل محیطی و ژنتیکی رخ می دهد و در آن راه های هوایی در پاسخ به محرک ها متورم و باریک می شوند و حتی می توانند مخاط اضافی تولید کنند. این وضعیت می تواند تنفس را دشوار کرده و باعث سرفه، تنگی نفس و مشکل در تنفس شود.

علت اصلی این بیماری مشخص نیست و بر اساس مطالعه انجام شده، میزان ابتلا به این بیماری در دو دهه اخیر افزایش یافته است. داشتن سابقه آسم، اگزما و آلرژی غذایی در یکی از اعضای خانواده، احتمال ابتلا به آسم را در یکی دیگر از اعضای خانواده افزایش می دهد. قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مانند دود سیگار، آلودگی هوا، جذب مواد حساسیت زا مانند گرده، کپک و کپک، گرد و غبار، آلرژن های حیوانی (مو، پوست) و سموم شیمیایی می تواند منجر به آسم شود.

میانگین شیوع آسم در کودکان در ایران 13.14 درصد است که بالاتر از میانگین جهانی است. افزایش قابل توجه در شیوع آسم در بسیاری از کشورها نشان می دهد که عوامل محیطی مرتبط با سبک زندگی نقش مهمی در اتیولوژی این بیماری ایفا می کنند. اختلال در تعادل بین آنتی اکسیدان ها و آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در ایجاد و مدیریت علائم آسم دارد.

رعایت رژیم غذایی سالم شامل مصرف کافی و متعادل سبزیجات و میوه ها، ماهی و غذاهای دریایی و انواع روغن های گیاهی نقش موثری در بهبود عملکرد ریه و کیفیت زندگی شما دارد.آسم. میوه ها و سبزیجات منابع غنی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و کاروتنوئیدها هستند که از آسیب اکسیداتیو بافت جلوگیری می کنند و التهاب راه های هوایی را کاهش می دهند.

روغن نباتی همچنین منبع خوبی از ویتامین E (یک آنتی اکسیدان) است. علاوه بر این، ماهی و غذاهای دریایی به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری امگا 3 در پیشگیری از بیماری های ریوی از جمله آسم نقش دارند.

به طور کلی رژیم غذایی خاصی برای درمان آسم وجود ندارد، اما طبق تحقیقات علمی، افزودن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به آسم می تواند عملکرد ریه را بهبود بخشد و علائم را کاهش دهد. این غذاها عبارتند از:

ویتامین دی

مصرف ویتامین D باعث کاهش بروز آسم در کودکان و نوجوانان می شود که بهترین منبع ماهی سالمون، لبنیات غنی از ویتامین D و تخم مرغ است.

ویتامین A

طبق این مطالعه، سطح ویتامین A در کودکان مبتلا به آسم کمتر از سطح طبیعی است. در این کودکان، سطوح بالاتر ویتامین A با بهبود عملکرد ریه مرتبط بود. بهترین منابع ویتامین A عبارتند از جگر، شیر بدون چربی، کره، هویج، ماهی مرکب و کلم بروکلی.

از سوی دیگر، غذاهای ممنوعه برای مبتلایان به آسم شامل گوشت های فرآوری شده (سوسیس و کالباس) و فست فود (پیتزا، سمبوسه و فلافل) و غذاهای شور و روغن های هیدروژنه با افزایش سطح تری گلیسیرید و اکسیدهای نیترات (که مشخص شده اند) می باشد. یک عامل خطر برای آسم باشد. همچنین استفاده از کباب پز و کشیدن سیگار با احتمال افزایش حملات آسم در بیماران مبتلا به آسم همراه است.

افزایش دریافت اسیدهای چرب اشباع با فعال کردن سیستم ایمنی و رهاسازی عوامل التهابی نیز باعث التهاب راه‌های هوایی می‌شود و اثرات این اسیدهای چرب می‌تواند باعث التهاب شود. توسط اسیدهای چرب امگا 3 مسدود می شود.

دکمه بازگشت به بالا