تازه های کسب و کارعلمی و پزشکی

چه کسانی نمی توانند عمل اسلیو معده انجام دهند؟

در این مطلب می خوانید که چه کسانی نباید عمل اسلیو معده انجام دهند و چه کسانی می توانند عمل اسلیو یا بای پس معده انجام دهند.

عمل اسلیو معده یکی از شایع‌ترین و محبوب‌ترین روش ‌های جراحی چاقی می‌باشد. متأسفانه یکسری از افراد هستند که با وجود رژیم غذایی درست و ورزش مداوم، موفق به کاهش وزن نیستند. تنها راهی که برای اینگونه افراد پیشنهاد می‌‌شود عمل اسلیو معده است که این روزها بسیار پرطرفدار می‌باشد.

حقیقت این است که این عمل مناسب بعضی افراد نیست و اگر قصد  را دارید، لازم است بدانید شما عضو کدام دسته هستید…

اسلیو معده یک روش جراحی مناسب کسانی است که اضافه وزن بالا دارند و اندازه معده آنها به طور چشمگیری افزایش یافته است این افراد سایر روش های لاغری را برای کاهش وزن نمی پسندند و اگر واجد شرایط عمل اسلیو معده باشند می توانند برای جراحی اقدام کنند. عمل اسلیو معده نیز مانند سایر عمل های جراحی همراه با فواید که دارد، با عوارض و آسیب هایی همراه است.

البته معمولا عوارض ناراحت‌کننده بعد از اسلیو معده به دلیل نداشتن مهارت کافی پزشک در انجام فرایند جراحی و درمان است. بنابراین انتخاب پزشک متخصص جراح اسلیو معده تاثیر مستقیم بر کاهش این عوارض دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا بدانید چه کسانی نباید عمل اسلیو معده انجام دهند و چه کسانی می توانند عمل اسلیو معده را انجام دهند:

آیا می‌دانید چه کسانی نباید  معده انجام دهند؟ و اینکه اگر قصد جراحی بای پس معده دارید، آیا شما مناسب عمل اسلیو معده هستید یا نه؟

عمل اسلیو معده به لاغری کمک می کند اما کسانی هستند که نباید عمل اسلیو معده انجام دهند اگر جزء افراد زیر می باشید بهتر است عمل اسلیو معده انجام ندهید:

  1. افراد ریزه خوار که در هر وعده، حجم بسیار زیاد غذا را می خورند جز کسانی اند که نباید عمل اسلیو معده انجام دهند. این عادت و سبک تغذیه در صورتی که ترک نشود، بعد از عمل اسلیو معده اضافه وزن و افزایش حجم معده برگشت‌پذیر خواهد بود. در حقیقت مشکل افرادی که عمل اسلیو معده انجام میدهند، مصرف حجم بالای غذا و افزایش سایز معده است. اگر بعد از عمل اسلیو معده به عادات قبلی خود ادامه دهند، معده دوباره افزایش سایز خواهد داشت. به این ترتیب فرد مجبور می شود برای رسیدن به احساس سیری و پر کردن حجم معده، مقدار بسیار زیاد غذا میل کند و دچار اضافه وزن شدید خواهد شد.
  2. کسانی که شاخص توده بدنی بالا دارند نباید عمل اسلیو معده انجام دهند. در واقع افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیش از 50 است، بعد از عمل، به اندازه کافی کاهش وزن نخواهند داشت.
  3. کسانی که مستعد دیفلاکس شدید و علامتدار معده هستند، جز کسانی اند که نباید عمل اسلیو معده انجام دهند.
  4. افرادی که مشکل انتهای مری دارند و دارای زخم هایی هستند که آزار دهنده است، جزء کسانی اند که نباید عمل اسلیو معده انجام دهند.

چه کسانی می توانند عمل اسلیو معده انجام دهند؟

اما چه کسانی می توانند عمل اسلیو معده انجام دهند، این عمل می تواند به کاهش وزن شدید کمک کند البته اگر شرایط روحی، جسمی و عادات و رفتار مساعد برای تغذیه و مراقبت بعد از عمل را داشته باشید.

افرادی که سابقه بیماری و دارویی یا فاکتورهای دیگر را ندارند، با تجویز پزشک می توانند عمل اسلیو معده انجام دهند. اگر پزشک راهی به  غیر از عمل را به شما پیشنهاد داد، مقاومت نکنید و برای عمل اسلیو پافشاری ننماید. در ادامه شرایط کسانی که می توانند عمل اسلیو معده انجام دهند را می خوانید:

کسانی که بعد از 6 ماه تمرین ورزشی مداوم و رعایت رژیم غذایی اصولی و سالم زیر نظر پزشک تغذیه، به همراه مصرف داروهای چربی سوز کاهش وزن، موفق به کاهش وزن نمی شوند می توانند برای عمل اسلیو معده اقدام کنند.

  1. شرایط سنی عمل اسلیو معده، 18 تا 65 سال است.
  2. عدم مصرف نوشیدنی های الکلی و مواد مخدر
  3. افرادی که با هر ترفند پزشکی موفق به کاهش اشتها نمی شوند و سایز معده آنها رو به افزایش است.
  4. کسانی که شاخص توده بدنی آنها کمتر از 40 است و دچار اضافه وزن شدید هستند، می توانند عمل اسلیو معده انجام دهند.
  5. کسانی که بیش از 5 سال است که چاقی مفرط دارند و اضافه وزن آنها بالای 24 کیلوگرم است.
  6. افرادی که با مشکل پرخوری روبرو هستند و نمی توانند پرخوری خود را کنترل کنند می توانند بخشی از معده خود را طی عمل اسلیو معده خارج کنند. البته اگر بعد از عمل همچنان به عادت پرخوری ادامه دهند، سایز معده دوباره افزایش می یابد.
  7. بیمارانی که شاخص توده بدنی آنها حدود 35 تا 40 است و به دلیل بیماری زمینه ای مانند دیابت، فشار خون بالا، آپنه خواب و کلسترول رژیم غذایی در شرایط سخت به سر می برند.
  8. عمل اسلیو معده مناسب کسانی است که از نظر روحی و روانی قادر به تغییر عادات غذایی خود هستند.

مدت انجام عمل اسلیو معده چقدر است؟

مدت انجام عمل اسلیو معده برای بیماران با اضافه وزن بالا، حدود یک ساعت است. معمولا یک شب در بیمارستان بستری خواهند شد و تحت مراقبت بعد از عمل هستند. بعد از آن می توانند به انجام بعضی کارهای روزانه بپردازند. وعده های غذایی کسانی که عمل اسلیو معده انجام می دهند باید مطابق با دستور پزشک باشد، به خصوص در یک الی دو هفته اول بعد از عمل به هیچ عنوان نباید خارج از برنامه غذایی چیزی نوشید یا میل کرد.

دکتر موسوی متخصص عمل اسلیو معده در تهران

همانطور که در ابتدای مطلب شرح داده شد، اغلب عوارض عمل اسلیو معده، به علت نداشتن مهارت در انجام جراحی است. بنابراین برای جلوگیری از بسیاری از عوارض بعد از عمل اسلیو معده، انتخاب پزشک متخصص عمل اسلیو معده بسیار اهمیتعمل اسلیو معده چیست؟

عمل اسلیو نوعی عمل محدود کننده یا کاهش دهنده حجم معده و نوعی است. عمل به اینصورت انجام می شود که پس از بیهوشی، جراح یک بوژی یا لوله 32 تا 40 فرنچ که قطر تقریبا برابر با 12 میلیمتر را دارد (بسته به انتخاب جراح) از راه دهان وارد معده می کند و تقریبا از 3 تا 5 سانتی متری انتهای معده بر اساس سایز لوله انتخابی عبور داده شده با استفاده از کارتریج منگنه نموده و سپس آن را جدا می کنند.

حجمی از معده که در نهایت باقی می ماند در واقع برابر با همان سایز لوله استفاده شده می باشد. حجم باقی مانده در حدود 100 تا 200 میلی لیتر می باشد که شکلی شبیه به آستین دارد که در واقع همان معنای لغوی اسلیو است. به دلیل حجم باقی مانده اندک معده بیمار پس از گذشت بازه زمانی یک تا یک و نیم سال اضافه وزن بیمار کاهش می یابد که برابر با 70 درصد اضافه وزن بیمار در بازه زمانی ذکر شده می باشد.

در عمل اسلیو معده چند درصد از معده برداشته می شود؟

در عمل اسلیو معده برای لاغری در مقایسه با سایر روش های جراحی چاقی حدود 85 تا 90 درصد معده برش می خورد. درواقع بخشی از معده شما به نام فوندوس (Fundus)  که هورمون گرلین را تولید می کند برداشته می شود و شما کمتر احساس گرسنگی می کنید و سریع تر احساس سیری می کنید. هورمون گرلین اشتهای شما را مدیریت می کند. در نهایت اینکه با برداشتن قسمتی از معده،  شما نمی توانید به اندازه قبل غذا بخورید و این امر به کاهش وزن کمک می کند. برای درک عمیق این موضوع، پیشنهاد می کنم مکانیسم عمل اسلیو معده را در ویدئو زیر را ببینید:

چه کسانی می توانند عمل اسلیو معده انجام دهند؟

هر فرد مبتلا به چاقی لزوما به جراحی اسلیو معده نیاز ندارد!

چاقی را می توان با تغییر رژیم غذایی، تغییر عادت های غذایی، ورزش و حذف مواد غذایی پرکالری درمان نمود، در صورت عدم موفقیت فرد را می توان کاندید جراحی اسلیو معده دانست.

فرد ابتدا باید به جراح مراجعه نموده و مشاوره های گوارشی، روانپزشکی و سایر مشاوره های لازم انجام شود. پس از انجام موارد لازم می توان تصمیم گرفت که آیا جراحی اسلیو معده باید انجام شود یا خیر؟

افرادی که بی ام آی بالاتر از 40 دارند و افرادی با BMI بالاتر از 35 که به یکی از بیماری های دیابت، فشار خون، چربی خون مبتلا هستند می توانند تحت این نوع از عمل های جراحی کاهش وزن قرار بگیرند.

محدودیت سنی خاصی برای عمل جراحی اسلیو به منظور کاهش وزن وجود ندارد و حتی نوجوانان و افراد با سنین بالا نیز می توانند این عمل جراحی را انجام دهند و کاهش وزن مطلوب را داشته باشند.

چه کسانی نمی توانند عمل اسلیو معده انجام دهند؟

محدودیت های اندکی برای انجام عمل جراحی اسلیو وجود دارد و تقریبا بیشتر افراد با اضافه وزن بالا می توانند این عمل را انجام دهند.

افرادی که دارای بیماری رفلاکس از نوع شدید هستند کاندیدای خوبی برای این عمل نمی باشند زیرا کاهش حجم معده می تواند فشار درون حفره معده را افزایش داده و باعث تشدید بیماری رفلاکس شود.

همچنین افرادی که دچار بیماری ازوفاژیت بارت هستند به دلیل اینکه ممکن است در آینده نیاز به جراحی مری داشته باشند بهتر است معده جهت استفاده در عمل جراحی پیش رو دست نخورده باقی بماند.

افراد با اختلال حرکت مری، بلع دشوار و اختلال حرکت معده نیز کاندیدهای مناسبی جهت انجام عمل جراحی اسلیو معده نیستند.

وزن مناسب برای عمل اسلیو معده

مقدار وزن بدن به کیلوگرم  معیاری برای انجام عمل جراحی نیست بلکه بر اساس BMI  یا شاخص توده بدنی فرد کاندید عمل جراحی می شود. برای محاسبه بی ام آی خود روی لینک زیر کلیک کنید:

شیوه محاسبه BMI به صورت وزن به کیلوگرم تقسیم بر توان دو قد به متر می باشد.

هر فردی که BMI  بالای 40 داشته باشد می تواند تحت عمل جراحی اسلیو قرار بگیرد.

در صورتی که BMI فرد بیشتر از 35 باشد و بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون، آپنه انسدادی خواب و یا چربی کبد باشد می تواند تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

معیار دیگری که می تواند مورد استفاده قرار بگیرد اندازه دور شکم است که در خانم ها بالاتر از 88 سانتی متر و در آقایان بیشتر از 102 سانتی متر می باشد.

آیا عمل اسلیو معده باعث سرطان می شود؟

دقیقا عکس این موضوع وجود دارد، افراد چاق به دلیل حجم بالای محتویات حفره شکم، فشار درون شکم ثانویه به چربی بالای موجود در شکم بالا رفته و این افزایش فشار باعث افزایش فشار درون معده می شود که باعث رفلاکس یا بازگشت اسید درون معده به ابتدای معده و انتهای مری می شود و در طولانی مدت این بازگشت باعث ازوفاژیت بارت و در نهایت به آدنوکارسینوما یا سرطان معده می شود.

با انجام عمل جراحی اسلیو معده و به دنبال آن کاهش وزن فشار درون حفره شکم کاهش یافته که در نهایت باعث کاهش ریسک بروز سرطان معده می شود.

در گذشته افراد به سرطان انتهای معده دچار می شدند اما امروزه به دلیل زندگی ماشینی و چاقی و بدنبال آن رفلاکس اسید معده، سرطان های معده به ابتدای معده منتقل شده اند و تنها دلیل توجیه کننده برای این موضوع چاقی و بازگشت اسید معده ثانویه به آن می باشد.

بارداری بعد از عمل اسلیو معده

شیوح تنبلی تخمدان پلی سیستیک در افراد مبتلا به چاقی در جامعه بسیار بالاست، بطوریکه 50% از افراد مبتلا به این بیماری افراد چاق هستند و شیوع بالایی دارد.

پس از کاهش وزن و به دنبال آن افزایش حساسیت بدن به انسولین، بیماری های تخمدان به صورت خود به خودی محو شده و به 5 تا 10 درصد کاهش می یابد.

بسیاری از افرادی که پیش از جراحی کاهش وزن مشکل بارداری داشته و یا دچار اختلالات قاعدگی بوده اند بدنبال عمل جراحی و کاهش وزن مشکلاتشان برطرف شده است.

توصیه می شود مدت زمان بین انجام عمل جراحی اسلیو معده و بارداری 18 ماه تا دو سال باشد، علت این موضوع این است که فرد نیاز دارد تا تغذیه نموده و از مکمل های خاصی که بعد از عمل تجویز می شود استفاده نماید تا کارکرد بدن به حالت طبیعی بازگردد لذا توصیه می شود حداقل 18 از عمل جراحی کاهش وزن تا بارداری فاصله باشد.

توصیه می شود خانم های جوانی که مبتلا به چاقی هستند به روش اسلیو جراحی شوند تا در صورتی که باردار شدند مشکلات تغذیه ای برای خود فرد و جنین ایجاد نشود.

آیا عمل اسلیو معده برگشت پذیر است؟

در افراد نزدیک به ما مواردی وجود داشته که پس از عمل جراحی اسلیو معده بازگشت وزن صورت گرفته است، تحقیقات نشان می دهد نیمی از بیماران پس از عمل جراحی دچار افزایش وزن می شوند که البته این افزایش وزن در حدود 5 درصد از اضافه وزن قبلی آنان است به طور مثال بیماری که 30 تا 50 کیلوگرم کاهش وزن داشته است، بازگشت 3 تا 5 کیلوگرم از اضافه وزن قبلی او طبیعی است.

خطرات بعد از عمل اسلیو

شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه عمل اسلیو معده می تواند تا حدود زیادی کشنده باشد اما این موضوع تا چه حدی می تواند صحیح باشد. تحقیقات نشان می دهد که خطر مرگ در عمل جراحی اسلیو معده بسیار پایین است و افرادی که قصد انجام این عمل را دارند می توانند بدون نگرانی از عوارض این عمل جراحی را انجام دهند.

چاقی به تنهایی عامل اصلی بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان ها، دیابت، بیماری های قلبی، فشار خون و… است که خود این بیماری ها به تنهایی خطر مرگ را به مراتب افزایش می دهند که این خطرات بسیار بالاتر از خطرات انجام عمل جراحی اسلیو معده می باشد.

یکی از موارد موثر بر کاهش خطرات ناشی از عمل جراحی کاهش وزن تخصص و تجربه جراح می باشد.

بیماران به جراحانی مراجعه کنند که از تجربیات و تخصص کافی برخوردار باشند.

در صورتی که تمامی این موارد رعایت شوند خطر مرگ پس از عمل جراحی اسلیو کمتر از 0.01% است که در حدود یک نفر در هر 1000 نفر مورد جراحی است که در مقایسه با سایر عمل های جراحی نظیر برداشتن کیسه صفرا یا آپاندیس بسیار کمتر است.

خطر مرگ در اثر اسلیو معده

یکی از علل مرگ و میر نشت از محل عمل جراحی می باشد که با انتخاب یک جراح با تجربه و انتخاب سایز مناسب منگنه از سوی جراح این خطر کاهش می یابد. همچنین می توان محل منگنه ها را بخیه نمود که ریک را کاهش می دهد.

یکی دیگر از علل مرگ و میر خونریزی است و در صورتی که جراح از وسایل با کیفیت استفاده نماید، این ریسک نیز کاهش می یابد.

علت دیگر مرگ و میر آمبولی ریوی پس از عمل می باشد که با راهکارهایی نظیر مایع درمانی، تجویز هپارین، سریع راه انداختن بیمار پس از عمل و کاهش زمان عمل جراحی این ریسک کاهش می یابد.

برنامه غذایی و تغذیه بعد از اسلیو معده

در ماه اول پس از عمل رژیم غذایی این افراد به سه دوره 10 روزه تقسیم می شود.

در 10 روز اول بیماران با توجه به اینکه تحت عمل جراحی قرار گرفته اند و زخم عمل وجود دارد تنها باید رژیم مایعات استفاده نماید که به صورت دفعات بالا با حجم کم می باشد، به طور مثال بیمار 50 سی سی از مایعات شفاف را به آهستگی دریافت کند و بلافاصله پس از احساس پری شکم خوردن را قطع نماید. در این دوره محدودیتی برای مصرف مایعات وجود ندارد و بیمار می تواند با حجم های کم مایعات را تا حد امکان مصرف نماید و تنها باید به این موضوع توجه نماید که در صورتی مایعات با حجم بالا در هر وعده و یا به سرعت مصرف شود ممکن است باعث بروز ناراحتی و درد در ناحیه معده شود.

که این علائم با کاهش حجم وعده مصرفی و آهسته خوردن تا حدود زیادی قابل پیشگیری است. اگر تمایل دراید درمورد تغذیه بعد از عمل اسلیو معده بصورت جز به جز و دقیق از هفته اول تا ماه چهارم بدانید، پیشنهاد می کنم مقاله که بصور مفصل توضیح داده ایم را بخوانید.

مایعات بعد از عمل اسلیو معده را بشناسید

مایعاتی که بیماران می توانند در این دوره استفاده کنند عبارت است از آب، چای عسل، آبمیوه طبیعی صاف شده و بدون پالپ، آبگوشت و آب مرغ صاف شده و بدون چربی و سوپ صاف شده است.

مایعاتی که باید از مصرف آن ها خودداری شود عبارتند از: آب کمپوت، آبمیوه صنعتی و نوشیدنی هایی که کالری بالایی دارند اجتناب کنند تا به وزن دلخواه برسند.

در طی 10 روز اول پس عمل جراحی مایعات باید به قدر کافی مصرف شوند تا از کم آبی بدن جلوگیری شود.

راه تشخیص کم بودن آب بدن از طریق ادرار است اگر ادرار فرد زرد پررنگ و با حجم کم باشد نشان دهنده کم آبی است که باید مورد توجه قرار گیرد و مصرف مایعات افزایش یابد.

در طی این دوره باید از مصرف مایعات با نی خودداری شود چرا که باعث بلع هوا به درون معده و به دنبال آن ناراحتی و درد شکم می شود.

در 10 روز دوم فرد باید غذاهای پوره شده و نرم را مصرف کند. در این دوره فرد غذاهایی با غلظت بالاتر نسبت به 10 روز اول مصرف کند.(غذاهی مورد علاقه را در مخلوط کن ریخته و غذایی نرم با بافت یکسان به وجود آورد.)

وعده غذایی و تغذیه به چه صورت است؟

وعده های مصرفی شامل سه وعده اصلی و دو میان وعده باشد.

غذاهی مصرفی می تواند شامل گوشت مرغ، بوغلمون و قرمز به شکل پوره، پوره صیفی جات و سبزیجات، میوه های بدون پوست و پوره شده و یا پخته شده، لبنیات کم چرب، سوپ میکس شده، عدسی میکس شده و سفیده تخم مرغ له شده می باشد.

تمام غذاهی این دوره باید به شکل پوره شده و نرم باشد.

در این دوره نیز فرد پس از مصرف مقدار اندکی از غذا (2 یا 3 قاشق) احساس سیری می کند که می تواند در فواصل یک ساعته غذا را مصرف کند.

در طی 10 روز سوم فرد غذا با بافت نرم را مصرف می کند که مشابه 10 روز دوم بوده و مواد غذایی نیاز به پوره شدن ندارند و تنها کافی است غذا با پشت چنگال له شود و به خوبی جویده شود. در این دوره فاصله وعده های غذایی باید بین 4 تا 5 ساعت باشد.

به نقل از Bariatric surgeon youtube مواد غذایی مصرفی در این دوره شامل لبنبات کم چرب، سبزیجات و سیفی جات پخته، انواع گوشت های چرخ شده، انواع کوکوها و کتلت ها و سفیده تخم مرغ می باشد.

پس از این دوره 30 روزه فرد غذاهی عادی را مصرف می نماید. در این دوره فرد با توجه به حجم معده می تواند تمامی غذاها را به استثنای غذای چرب و پر کالری مصرف نماید.

علت بود بد دهان بعد از عمل اسلیو چیست؟

در رابطه با بوی بد دهان پس از عمل معده، پیشنهاد می کنیم ویدئو زیر را ببینید :

بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده چند دلیل اصلی دارد:

  1. کم آبی بدن: سعی کنید روزانه حداقل 8 لیوان طبق نظر پزشک آب بنوشید و اگر مشکل در نوشیدن آب دارید می توانید آب را طمع دار کنید.
  2. رفلاکس معده: رژیم غذایی را به طور صیح رعایت کنید تا دچار رفلاکس معده نشوید
  3.  نجوید درست غذا: سعی کنید غذا را به آرامی بخورید و بطور کامل بجوید.
  4. کتوزیس: هنگامی که بدن از چربی بجای کربوهیدارت جهت تامین انرژی خود استفاده می کند، کتوزیس اتفاق می افتد و چربی سوزی اتفاق می افتد و هدف جراحی چاقی همین است چون کمک بسیاری به کاهش وزن و لاغری شما می کند.

بوی بد دهان عارضه رایجی نیست ولی در کل رعایت یک سری از نکات مثل مسواک زدن، شستشوی مرتب دهان، پرهيز از خوردن لبنیات و مصرف بی رویه پودر پروتئين، عدم مصرف دخانیات می تواند کمک زیادی به این عارضه کند.

قیمت عمل اسلیو معده

هزینه عمل اسلیو بستگی به عوامل مختلفی از جمله هزینه دستمزد پزشک، هزینه تجهیزات به کار رفته، هزینه بیمارستان و حتی آزمایشات قبل از عمل دارد. لذا نمی توان قیمت دقیقی برای عمل اسلیو داد چون با توجه به بیمارستانی که در آن عمل انجام می دهید فرق می کند. برای اطلاع دقیق از جزئیات   و همچنین بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.

بهترین روش اسلیو معده کدام است؟

در گذشته پیش از ابداع جراحی لاپاراسکوپی تمامی عمل های جراحی شکم به روش باز با ایجاد برش طولی در خط وسط شکم انجام میشد که منجر به درد شدید بعد از عمل، فتق و آمبولی در فرد می گردید ولی پس از ابداع روش لاپاراسکوپی در دهه 90 میلادی، عمل جراحی کاهش وزن با این روش انجام می گردد که مزایایی نظیر درد کم بعد از عمل، سریع راه افتادن بیمار و … دارد. تمام عمل های جراحی لاغری به روش  صورت می گیرد. عمل اسلیو معده به روش لاپاراسکوپی توسط دکتر علیرضا آذرپیکان فلوشیپ تخصصی لاپاراسکوپی پیشرفته هستند انجام می شود.

آمادگی های قبل از عمل اسلیو معده

قبل از انجام عمل جراحی مشاوره های حضوری باید صورت گیرد و بر اساس شرح حال گرفته شده باید یک سری از فعالیت ها صورت گیرد.

یک سری از آزمایشات کامل خون و ادرار باید صورت گیرد و سطوح قند خون، چربی خون، آنزیم های کبدی، تیروئید و … بررسی شود.

باید تمامی بیماری های تشخیص داده شده و تشخیص داده نشده مشخص شوند.

بسته به جواب آزمایشات انجام شده مشاوره های غدد، قلب و عروق و … باید انجام شود.

سونوگرافی کامل شکم و لگن باید انجام گیرد تا وضعیت ارگان های درون شکمی مشخص شود، در بسیاری از بیماران به دلیل وجود سنگ صفرا ممکن است نیاز به جراحی همزمان داشته باشند.

بررسی کامل قلب و عروق از جمله نوار قلب نیز باید انجام شود.

مشاوره های روانپزشکی نیز باید صورت گیرد تا اختلالاتی نظیر پرخوری عصبی و … تشخیص داده شود.

شرح حال ریوی باید صورت گیرد تا اختلالاتی نظیر آپنه انسدادی خواب و … تشخیص داده شود.

مشاوره های گوارشی نیز باید بر اساس شرح حال بیمار انجام شود تا پیش از عمل مشکلات گوارشی تشخیص داده شده و درمان شوند.

مراقبت‌ های بعد از جراحی اسلیو معده

عمل اسلیو هم مانند هر عمل جراحی دیگری احتمال دارد که منجر به بروز عوارضی در فرد جراحی‌شده، شود. برای پیشگیری از این عوارض نیاز است مراقبت  و احتیاط‌های زیر انجام پذیرد:

استراحت در منزل

در این دوره فرد باید از فعالیت‌های شدید جسمی اجتناب ورزد.

اجتناب از برقراری روابط جنسی

معمولاً این دوره تا دو هفته می‌باشد. بعد از گذراندن این دوره بهتر است که انجام فعالیت جنسی با ملایمت باشد.

پانسمان زخم و بخیه

معمولاً این امر تا زمانی که پزشک جراح توصیه کرده باید انجام پذیرد. انجام پانسمان در پیشگیری از عفونت زخم  نقش مهمی دارد.

بهره‌گیری  از درن

بعد از عمل جراحی ممکن است خون یا مایعاتی در محل جراحی‌شده وجود داشته باشد. درن وسیله‌ای با کاربرد مکش خون و مایعات از بدن بعد از عمل جراحی می‌باشد. فرد، اطرافیان او یا یک پرستار می‌توانند از این وسیله پزشکی استفاده کنند. بعد از تحقق اهدافی که در بالا از آن‌ها نامبرده شد، درن توسط پرستار یا گروه درمانی برداشته می‌شود.

مصرف کافی مایعات و الکترولیت‌ها

این امر نقش به سزایی در پیش‌گیری یا درمان عوارضی ماند افت فشارخون و سرگیجه دارد. در اکثر موارد بروز افت فشارخون یا بروز سرگیجه به‌ویژه در روزهای بعد از عمل اسلیو معده طبیعی می‌باشد. ولی گاها پدیدار شدن این عارضه در زمان انجام کارهایی که نیاز به تمرکز دارند (مانند رانندگی) ممکن است احتمال بروز حوادث را افزایش دهد.

عدم رانندگی بعد از عمل

این مورد به خاطر پیشگیری از بروز مشکلاتی نظیر عفونت زخم یا باز شدن بخیه یا بروز تصادف به خاطر شرایط بعد از عمل معمولاً تا چند روز بعد از عمل اسلیو توصیه نمی‌شود.

 آشنایی با یکی از بهترین جراحان اسلیو معده در تهران

یکی از شروط لازم در انجام جراحی سرطان معده موفق، بهره‌گیری از یک جراحی حاذق و به روز می‌باشد. در این  پیشنهاد ما دکتر علیرضا آذر پیکان از بهترین جراحان تهران و بلکه کل ایران می‌باشد. دکتر آذر پیکان پزشکی مطلع، چیره‌دست و دارنده بهترین مدارک از بالاترین دانشگاه‌ها می‌باشند.وی همچنین جراح چاقی در کرج میباشد.

جدای از این جناب دکتر دارای کارنامه‌ای درخشان در اعمال جراحی لاغری و بیماری‌های گوارشی می‌باشد. دکتر آذر پیکان فلوشیپ فوق تخصصی انکو سرجری و جراحی سرطان معده پیشرفته، جراحی چاقی از دانشگاه تهران، رتبه برتر بورد تخصصی و نفر اول آزمون فلوشیپ جراحی سرطان است. این جراح حاذق، به شدت پیگیر در پاسخگویی مراجعه‌کنندگان دقیق می‌باشد. سابقه روشن این جراح حاوی بیشتر از 3000 عمل جراحی عالی و موفق است. گوشه‌ای از فعالیت این جراح موارد زیر را شامل می‌شود:

  • عضو انجمن جهانی جراحی چاقی (IFSO)
  • عضو رسمی جامعه کلوپروکتولوژی اروپا (ESCP)
  • فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سرطان معده پیشرفته، کلورکتال و جراحی چاقی از دانشگاه شیراز
  • فلوشیپ فوق تخصصی انکوسرجری و جراحی سرطان معده پیشرفته
  • رزیدنت برگزیده دانشگاه تهران در زمان گذراندن دوران تخصص
  • سابقه بیش از ۳۰۰۰ جراحی موفق
  • ۰۲۱-۲۳۰۲۱۷۶۳
  • ۰۲۱-۲۳۰۲۱۷۶۴
  • ۰۹۱۲۰۵۷۱۳۳۵

آدرس مطب: تهران. سعادت آباد، بین چهار راه سرو و بلوار شهرداری، خیابان ریاضی بخشایش، کلینیک بیمارستان عرفان
برای دیدن دکتر آذرپیکان به این سایت مراجعه کنید

دارد.

منبع : Bariatric surgeon twitter

 

پزشک کرج

سایت پزشک کرج به عنوان رسانه تخصصی در زمینه پزشکی و زیبایی و یکی از پربازدیدترین وبسایت ها در زمینه معرفی بهترین پزشکان، جراحان و کلینیک های زیبایی در کرج می باشد. ما در سایت پزشک کرج بهترین و مجرب ترین پزشکان هر حوزه را معرفی نماییم.
دکمه بازگشت به بالا