دانه کنجد یکی از مغذی ترین غذاهای گیاهی است که نه تنها سرشار از روغن (حدود پنجاه درصد) و پروتئین (حدود بیست درصد) است، بلکه حاوی لیگنان هایی مانند سسمین و سسمینول نیز حدود 1.5 درصد است.
از مهمترین خواص تغذیه ای روغن کنجد می توان به خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد فشار خون، ضد چربی خون و ضد آترواسکلروتیک اشاره کرد.
دانه کنجد سبزی است که به عنوان یک غذای سالم و سنتی در خاورمیانه و ژاپن استفاده می شود. دانه های کنجد نه تنها سرشار از روغن (حدود پنجاه درصد) و پروتئین (حدود بیست درصد) هستند، بلکه حاوی لیگنان هایی مانند سسمین و سسمینول نیز حدود 1.5 درصد هستند.
اسیدهای چرب غالب روغن کنجد عبارتند از: اولئیک اسید (43%)، اسید لینولئیک (35%)، اسید پالمیتیک (11%) و اسید استئاریک (7%) که از اسیدهای چرب مفید برای بدن به شمار می روند.
روغن کنجد در برابر تخریب اکسیداتیو بسیار مقاوم است و حاوی مقادیر زیادی ویتامین E (40-60 میلی گرم در 100 گرم) و لیگنین است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است که برای از بین بردن پراکسید هیدروژن و رادیکال پراکسی مفید است. از مهمترین خواص تغذیه ای روغن کنجد می توان به خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد فشار خون، ضد چربی خون و ضد آترواسکلروتیک اشاره کرد.