چه چیزی باعث تپش قلب در بارداری می شود؟
چه چیزی باعث تپش قلب در بارداری می شود؟ را در این مقاله برای شما ذکر می کنیم. زنان در دوران بارداری تغییرات فیزیکی و عاطفی را تجربه می کنند. علاوه بر این تغییراتی که ممکن است در صبح رخ دهد، مانند حالت تهوع، افزایش وزن، بزرگ شدن شکم، خستگی و ضعف در بدن، تکرر ادرار، استرس، سردرد، گاهی تپش قلب نیز وجود دارد. تپش قلب در دوران بارداری نتیجه تند شدن ضربان قلب به دلیل افزایش مقدار خون در بدن است. طبق برخی مطالعات، او می گوید که این وضعیت را می توان در اکثر مادران باردار در دوران بارداری تجربه کرد و این تپش قلب ممکن است طبیعی باشد. با این حال، باید تاکید کرد که گاهی اوقات می تواند ناشی از هر بیماری قلبی باشد.
چه چیزی باعث تپش قلب در بارداری می شود؟
در دوران بارداری علائمی مانند تپش قلب، تعریق، سرگیجه، تپش در ناحیه قفسه سینه و هراس ممکن است رخ دهد.
علل این علائم عبارتند از:
- واکنش قلب به افزایش مقدار خون
- استرس و اضطراب در دوران بارداری
- مشکلات تیروئید
- واکنش های بدن به برخی غذاها یا داروهای آلرژی
- واکنش بدن به سرماخوردگی و آنفولانزا
- اضافه وزن و مصرف کافئین
- با انجام ورزش زیاد بدن را خسته کنید
- قند خون پایین یا کم خونی
- کم آبی بدن
- فشار خون ریوی، که بر عروق ریه ها و حفره های راست قلب تأثیر می گذارد.
- بیماری عروق کرونر ناشی از انسداد عروق
- ضربان قلب نامنظم و ریتم غیر طبیعی قلب
- اختلالات فشار خون به نام پره اکلامپسی
تشخیص تپش قلب در دوران بارداری
در کنترلهایی که قبل از زایمان به آنها مراجعه میکنید، پزشک در مورد سابقه و علائم مشکل با شما صحبت میکند و یک معاینه فیزیکی انجام میدهد. اول از همه با گوش دادن به صدای قلب و انجام تست ضربان قلب از شما اطلاعاتی در مورد شکایات شما خواهد گرفت. آیا احساس تعریق یا سرگیجه دارید؟ او همچنین ممکن است بسته به پاسخ به سوالاتی مانند زمان شروع شکایات و مدت زمان آن، آزمایش هایی را برای شما اعمال کند.
مطالب این آزمون ها عبارتند از:
- آزمایش خون
- اشعه ایکس قفسه سینه برای مشاهده ریه ها و قلب
- سونوگرافی یا اکو کاردیوگرام برای بررسی اینکه قلب و قسمت های آن به درستی کار می کنند
- الکتروکاردیوگرام برای بررسی فعالیت الکتریکی قلب
- مانیتور هولتر که می تواند برای مدت معینی برای نظارت بر ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب استفاده شود.
درمان تپش قلب در دوران بارداری
درمان این بیماری به علل و علائم بیماری بستگی دارد. به طور کلی، ممکن است این مشکل زمانی که مربوط به بارداری باشد نیازی به درمان نداشته باشد. ممکن است پزشک از شما بخواهد که خود را تحت نظر داشته باشید. اگر علائم شدید باشد، پزشک شما را به مطمئن ترین روش برای تنظیم ضربان قلب شما درمان می کند. با این حال، ممکن است از نظر خطرات مشکوک، امکان تجویز دارو برای این اختلال وجود نداشته باشد. در صورت نیاز به درمان، روی گزینه های ایمن تر تأکید می شود. زیرا پس از تولد نوزاد، این تپش قلب از بین می رود زیرا بدن شما به حالت قبلی خود باز می گردد.
آیا می توان از دارو برای تپش قلب در دوران بارداری استفاده کرد؟
تپش قلب در دوران بارداری نیازی به درمان ندارد مگر اینکه یک موقعیت خطرناک باشد و علائم قابل توجهی ایجاد نکند. با این حال، اگر علت تپش قلب بر اساس اختلال شدید ریتم باشد، پزشک سعی می کند با دادن جریان الکتریکی به قلب، اختلال ریتم را تنظیم کند. این روش کاردیوورژن نامیده می شود. با این حال، داروهایی نیز وجود دارند که می توانند برای درمان این اختلال استفاده شوند. با این حال، برای استفاده از این داروها، پزشک شما باید وضعیت را ارزیابی کرده و در مورد خطرات احتمالی صحبت کند.
مشکل تپش قلب در دوران بارداری چگونه برطرف می شود؟
این تپش قلب می تواند به طور ناگهانی رخ دهد. همچنین ممکن است زمانی که در حال حرکت هستید یا فقط در حال استراحت هستید این مشکل را احساس کنید. خب این کاملا طبیعی است که بپرسید تپش قلب من طبیعی است یا خیر. زیرا در آن لحظه می تواند ترسناک و نگران کننده شود. با این حال، با دانستن اینکه چگونه با تپش قلب مقابله کنید و برای جلوگیری از آن چه کاری باید انجام دهید، احساس راحتی بیشتری خواهید داشت. وقتی متوجه شدید که قلبتان در سینه یا گلویتان می تپد، کارهایی که می توانید انجام دهید این است:
- اگر در حالت استراحت هستید، بایستید و حرکت کنید. یک میان وعده کوچک بخورید یا برای خود نوشیدنی درست کنید.
- اگر در حال حرکت هستید، شغل مورد علاقه خود را رها کنید، بنشینید و در موقعیت استراحت قرار بگیرید.
- اگر احساس استرس و بی قراری می کنید، فعالیت های آرامش بخش مانند یوگا بارداری یا مدیتیشن را امتحان کنید.
- دوش آب سرد گرفتن. آب سرد شما را آرام می کند و به بازگشت ضربان قلب به حالت عادی کمک می کند.
- از مواد مضر مانند سیگار، الکل و مواد مخدری که می تواند به شما و کودکتان آسیب برساند خودداری کنید.
- هرگز بدون مشورت با پزشک خود از هیچ دارویی استفاده نکنید.
- از اضافه وزن خودداری کنید و به رژیم غذایی سالم توجه کنید. زیرا بیماری هایی مانند دیابت بارداری و فشار خون بالا می توانند باعث تپش قلب در دوران بارداری شوند.
- به خاطر داشته باشید که میان وعده های غذایی کوچک و مقوی بخورید تا قند خون خود را متعادل نگه دارید.
- مقدار زیادی آب بنوشید و بدن خود را کم آب نکنید.
- مصرف غذاها و نوشیدنی های کافئین دار خود را محدود کنید.
- در تمرینات ایمن دوران بارداری شرکت کنید و این فعالیت ها را به طور منظم انجام دهید.
در چه شرایطی باید با پزشک خود تماس بگیرید؟
شما با مراجعه به معاینات منظم و مکرر در طول فرآیند بارداری با پزشک خود ملاقات خواهید کرد. با این حال، شما معاینات خود را در مورد نوزاد و بارداری خود تا زمان تولد ادامه خواهید داد. در این دوره، اگر از تپش قلب رنج می برید و به طور مرتب آن را تجربه می کنید، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید.
درمان تپش قلب در دوران بارداری چگونه انجام میگیرد؟
در مواردی که بانوی باردار به تاکی کاردی سینوسی و یا تپشهای زودرس جدار دهلیزی مبتلا میشود، نیاز به درمان تخصصی نیست. در چنین شرایطی همکاری بیمار با پزشک و انجام توصیههای او نگرانیها را رفع خواهد کرد. اما در موارد پیچیدهتر مانند وجود کانونهای آریتمی نهفته ممکن است نیاز به درمان دارویی باشد.
لازم است بدانید که عمده داروهایی که برای درمان تپش قلب در دوران بارداری تجویز می شوند، میتوانند برای جنین مضر باشند. به همین دلیل، مراجعه به یک پزشک متخصص قلب ماهر باعث میشود تا داروهایی برای فرد تجویز گردد که کمترین عوارض را در پی داشته باشد. هر چند در برخی موارد، پزشک متخصص هیچ گونه دارویی تجویز نخواهد کرد تا سلامت جنین به خطر نیفتد.
پزشک برای تشخیص علت تپش قلب در دوران بارداری چه میکند؟
مراجعه بانوان باردار به پزشک متخصص قلب و عروق معمولا زمانی است که فرد پیش از آن زمان با مشکل تپش قلب یا آریتمی روبرو نبوده است. حتی ممکن است این علائم پس از بارداری نیز تکرار نشود. در هر حال، با بروز این گونه علائم پزشک متخصص با انجام بررسیهای کامل، وضعیت بیمار را به خوبی چک خواهد کرد. در واقع لازم است تمامی مشکلات احتمالی و بیماریهای ساختمانی قلب که به صورت نهفته وجود دارند، بررسی شوند. در بسیاری از موارد افرادی که از قبل از بارداری تحت نظر پزشکان متخصص قرار میگیرند، چکاپهای تخصصی در زمینه قلب و عروق نیز انجام خواهند داد. با این حال، در برخی موارد نیز ممکن است شرایط انجام این گونه معاینات و چکاپها برای افراد وجود نداشته باشد.