دانشیار گروه گوش و حلق و بینی دانشکده علوم پزشکی مشهد با اشاره به تاثیر فرکانس های بالا در کاهش شنوایی انسان گفت: به حلزون گوش و شنوایی خوشمزه. سلول های مویی اعصاب شنوایی و در نهایت کاهش شنوایی اغلب غیر قابل برگشت هستند و ممکن است بیماران مجبور به استفاده از سمعک شوند.
به گزارش سلام آنلاین. دکتر محمدرضا شریفیان با تاکید بر اینکه هیچ تفاوت اساسی بین استفاده از هدفون و عدم استفاده از دست وجود ندارد افزود: معمولاً آسیب شنیده شده به نوع دستگاه بستگی ندارد بلکه متاثر از مدت زمان و شدت صدایی است که شنونده به آرامی استفاده می کند.
به طور معمول شدت صدایی که ما هر روز با آن سروکار داریم بین 40 تا 60 دسی بل است و اگر صدا بلند و تا 70 یا 80 دسی بل باشد می تواند باعث آسیب به گوش و سلول های مو اعصاب و ریزش شود. وی افزود: شنوایی غیرقابل جبران و جبران ناپذیر است بنابراین فرد دچار کم شنوایی در فرکانس های مختلف می شود که در نهایت می توان از سمعک بر اساس استفاده از تجهیزات صوتی بالا استفاده کرد.
شریفیان خاطرنشان می کند: اگر موسیقی و سایر صداها با صدای معمولی شنیده شوند مشکلی ایجاد نمی شود اما گاهی اوقات افراد برای لذت بردن صدا را افزایش می دهند تا اینکه به موزیک هایی که بیخودی گوش می دهند و به مرور زمان باعث کاهش شنوایی می شود. اتفاق می افتد.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت دانشیار گروه گوش و حلق و بینی دانشکده علوم پزشکی مشهد متخصص سمعک های مدرن و اصلاح ناتوانی ناشی از آن گفت: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مراکز خصوصی با مراجعه بیماران به این مراکز می توان ارزیابی دقیقی از سیستم تعادل انسان انجام داد.
وی گفت: در حال حاضر رایج ترین تست های شنوایی سنجی موجود در زایشگاه ها بر روی نوزادان در بدو تولد انجام می شود چرا که یک درصد از نوزادان با اختلالات شنوایی متولد می شوند. این ناتوانی ها را می توان در ارزیابی اولیه پیدا کرد و اقدامات درمانی فوری نیز در مدارس و مهدکودک ها انجام می شود همچنین در سن 5 سالگی اختلالات شنوایی زیادی برای کودک مشاهده شده است. جراحی یا سمعک ارجاع داده می شود.
این متخصص گوش و حلق و بینی همچنین به تاثیر صداهای محیطی بر برخی مشاغل اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از کم شنوایی ناشی از آن. با سر و صدا ایجاد می شود برخی دیگر نیز در صورت ابتلا به کم شنوایی باید به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع داده شوند و سپس برای آزمایش شنوایی ارجاع داده شوند و اقدامات درمانی با آزمایشات مربوطه انجام شود.
شریفیان در پایان گفت: برای سالمندانی که دچار کم شنوایی هستند و کم شنوایی بعد از 40 تا 50 سالگی برای همه ما اتفاق می افتد به میزان کم یا زیاد سمعک های پیری شدید توسط شنوایی شناس به بیمار ارجاع می شود.
انتهای پیام/