توسعه کشاورزی بدون در نظر گرفتن منابع طبیعی بی فایده است

توسعه کشاورزی بدون در نظر گرفتن منابع طبیعی بی فایده است

یک استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران ، ضمن اینکه استدلال کرد توسعه کشاورزی بدون در نظر گرفتن منابع طبیعی بی فایده است ، گفت: “در نظر بگیرید.

دکتر حسن احمدی در گفت وگو با سلام آنلاین وی گفت: “در ایران ، ما ساختار مشخصی در كشاورزی نداریم و با توجه به شرایط آب و هوایی و بوم شناختی ، برنامه ای برای كشت محصولات در چه مناطقی نداریم.” ما می خواهیم با افزایش تولید محصولات کشاورزی خودکفا شویم و همه کشورهای جهان هم تولید داخلی و هم برخی محصولات کشاورزی دارند.

وی گفت: “زمانی به دلیل آب و هوا و اکولوژی کشور ، توسعه مبتنی بر کشاورزی امکان پذیر بود ، اما با ظهور صنایع برنامه ریزی نشده در کشور و رشد جمعیت طی دهه ها.” تاکنون هر دو صنعت خود را از دست داده اند توابع اصلی موقعیت به دلایل مختلف و افزایش تقاضا برای غذا. این امر منجر به این واقعیت شده است که هر چقدر فعالیت کشاورزی را افزایش دهیم ، منجر به تخریب خاک ، تخلیه منابع طبیعی و در نتیجه تخریب زمین خواهد شد.

احمدی با تأکید بر اینکه برنامه توسعه باید مبتنی بر منابع باشد ، گفت: در ایران ، هر اداره و نهادی جداگانه فعالیت می کند و وحدتی بین ادارات مختلف حتی بین عناصر مختلف وزارت جهاد کشاورزی و جهاد وجود ندارد. بین اختلافات ، این بزرگترین مشکل است. در کشاورزی ظاهر می شود و باعث از بین رفتن منابع طبیعی شده است.

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران که تأیید کرد بسترهای منابع طبیعی زیرساخت های کشاورزی است ، گفت: “سیل سال 1998 ناشی از تخریب منابع طبیعی ، از جمله جنگل ها و مراتع در قسمت بالای رودخانه بود.” سیل همچنین زمین های کشاورزی را در پایین دست تخریب کرد ، بنابراین اگر منابع طبیعی حفظ می شد ، کشاورزی نیز حفظ می شد.

به گفته احمدی ، سالانه حدود 2.5 میلیارد تن از اراضی کشور به دلیل طغیان ناشی از از بین رفتن پوشش گیاهی و منابع طبیعی تخریب و غیرقابل دسترسی می شود.

وی تأكید كرد كه وزارت جهاد كشاورزی باید از نظرات كارشناسان ، تحقیقات و مطابق با معیارهای روز و به روز جهان استفاده كند تا برنامه های علمی و عملی را برای كشاورزی در نظر بگیرد ، بنابراین علاوه بر محصولات محلی مناسب. برای آب ، سایر محصولات کشاورزی برای تأمین تقاضای داخلی و در صورت لزوم ، صادرات محصولات اضافی.

استاد دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران گفت: 92٪ آب مقطر كشور در كشاورزي مصرف مي شود اما با كارآيي كشاورزي كم. برای وزارت جهاد کشاورزی لازم است که بهره وری کشاورزی را بر اساس مقدار آب موجود در برنامه به طور اصولی افزایش دهد. وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت را در فصل بارندگی یا باران مساعد افزایش می دهد ، در حالی که ایران کشوری خشک و نیمه خشک است. در این شرایط ، ما باید نرخ تجارت در واحد را افزایش دهیم و سطح زیرکشت را گسترش ندهیم و پشت سر هم تخریب کنیم ، زیرا با قانون خشکسالی ، این زمین ها در مناطق خشک و سیل زده توسط نیمه خشک توسط باد متروک و تخریب می شوند مناطق.

آمدی در پایان با بیان اینکه توسعه کشاورزی بدون در نظر گرفتن منابع طبیعی فایده ای ندارد ، افزود: “ما در زمینه آب و زمین متخصصان بسیار خوبی داریم که متأسفانه از آنها به درستی استفاده نمی شود و قوانینی برای حفاظت از منابع طبیعی وجود دارد.” ، اما این قوانین اجرا نمی شوند و نهادهای مسئول حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست اختیار کافی بر نهادها و دستگاه های اجرایی ندارند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا