سریع ترین و ساده ترین روش طلاق چیست؟
امروزه افراد با وجود دشواری های گوناگون طلاق و حتی درگیری هایی که در آن پیش میآید، ترجیح می دهند اگر قرار است جدا شوند ، طلاق سریع (طلاق فوری) داشته باشند. استفاده از وکیل طلاق توافقی بهترین گزینه است. با توجه به اینکه بنابر تصمیمات و سیاست های قوه قضاییه و همچنین تصویب قانون حمایت از خانواده وقوع طلاق نسبت به گذشته بسیار سخت تر شده است. حال همواره این سوال مطرح می شود که سریع ترین روش طلاق چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم به ابعاد گوناگون سریع ترین و ساده ترین روش طلاق بپردازیم.
انواع طلاق کدامند؟
به طور کلی 3 روش برای طلاق وجود دارد:
- طلاق به درخواست مرد
- طلاق به درخواست زن
- طلاق به درخواست زوجین
کدام روش طلاق سریع تر است؟
قطعا از بین انواع طلاق ، طلاق توافقی سریع ترین روش طلاق است.
زمانی که زوجین در خصوص تمام مسائل مشترک با یکدیگر توافق داشته باشند ، می توانند طلاق توافقی بگیرند.
در خصوص طلاق توافقی دادگاه وارد جزییات توافقات طرفین نمی شود و عمده ی مسائل بستگی به خود فرد دارد.
طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
اگر بخواهیم واقع گرا باشیم ، طلاق توافقی زمان کاملا دقیقی ندارد. اما مدت زمان آن می تواند بین یک هفته الی 2 ماه متغییر باشد. مسائل متعددی بر روی زمان طلاق توافق موثر است ، به طور مثال اینکه شعبه رسیدگی کننده به پرونده آیا شعبه ی شلوغی است یا خیر
آیا پرونده شما برای سازش به شورای حل اختلاف ارجاع شده است یا پرونده مستقیم به دادگاه رفته است؟
تاثیر وکیل در سریع شدن پرونده طلاق
با توجه به شناخت وکیل نسبت به روند رسیدگی در مجتمع های قضایی مختلف و همچنین شعب دادگاه ، می توانند تسهیل کننده این موضوع باشد. گروه وکلای یعقوبی در کوتاه ترین زمان ممکن ، طلاق شما را انجام می دهد.
طلاق به درخواست خانم از طریق وکالت در طلاق
همانطور که اشاره شد حق طلاق همواره با مرد می باشد اما می تواند این حق خود را قبل یا حتی بعد از انعقاد نکاح با اعطای وکالتی تحت عنوان را که به واسطه قانون برایش به وجود آمده است ،به موجب وکالتی برای همسر خود نیز ایجاد کند.
این وکالت اصولا به صورت بلاعزل به خانم اعطا می شود و خانم می تواند هر موقع مطابق با وکالت نامه تنظیمی که در اختیار دارد اقدام به طلاق از همسر خویش بنماید.
این روش می تواند برای خانم ها سریع ترین روش طلاق و بهترین راه خاتمه دادن به زندگی مشترک باشد ولی این نکته را باید در نظر گرفت که اکثر قریب به اتفاق خانم ها از داشتن چنین وکالتی بی بهره هستند.
وکالت در طلاق بهتر است یا طلاق توافقی؟
با داشتن وکالت در طلاق ، شما همچنان طلاق توافقی میگیرید که این طلاق نیز بسیار فوری است.
ولی تفاوت داشتن وکالت در طلاق در این است که اگر خانم وکالت در طلاق داشته باشد ، مرد نمی تواند در حین کار ، از شود.
وقتی مردی وکالت در طلاق به همسرش بدهد، دیگر به راحتی نمی تواند جلوی طلاق گرفتن همسرش را بگیرد.
پس اگر می خواهید طلاق فوری داشته باشید، بهتر است از زوج وکالت در طلاق بگیرید.
طلاق یک طرفه سریع
عموما نمی شود از طلاق یک طرفه انتظار سریع بودن داشت.
طلاق یک طرفه طلاقی است که یکی از زن و شوهر مخاف طلاق است. به همین علت ، زوجی که مخالف طلاق است تلاش خود را برای عقب انداختن مراحل طلاق انجام می دهد.
به طور مثال زوجی که مخالف طلاق است ، می تواند از دادگاه درخواست تجدیدجلسه و یا ارسال پرونده به واحد مشاوره و یا مددکاری نماید.
همچنین بعد از صدور رای بدوی ، به رای صادر شده اعتراض کند. تمام این موارد بر روی مدت زمان طلاق ، تاثیرگذار است و می تواند طلاق را طولانی کند.
طلاق به وسیله ی شروط ضمن عقد
قبل از انعقاد صیغه نکاح توسط عاقد، زوجین اقدام به امضایی مندرجاتی در عقد نامه می نمایند.
این مندرجات به صورت شروطی در عقد نامه درج می شوند و در واقع ایجاد کننده تعهدی است که در صورت امضای هریک از آنها در خصوص آن شرط، وکالتی به طرف دیگر اعطا می شود تا در صورت نقض تعهد اقدام به طلاق نماید.
حال اگر زوج بخواهد از این شروط برای طلاق اقدام کند درواقع می خواهد طلاق یک طرفه از سوی زن بگیرد.
مهم ترین شروط ضمن عقد در خصوص ایجاد وکالت در طلاق عبارتست از:
الف ـ استنکاف شوهر از دادن نفقه به مدت ۶ ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تادیه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت ۶ ماه ایفا نکند و اجبار او به ایفا هم ممکن نباشد.
ب ـ سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل تحمل نماید.
ج ـ ابتلای زوج به امراض صعبالعلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوج مخاطره انگیز باشد.
د ـ جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.
هـ ـ عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح، منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
و ـ محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات ۵ سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که مجموعا منتهی به ۵ سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.
توجه کنید که در تمام این موارد، در صورتی حق طرح دعوای طلاق برای زن ایجاد میشود، که حکم قطعی محکومیت شوهر صادر شود و مرد در زندان باشد.
ز ـ ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به یعقوبیس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی را برای زوجه دشوار نماید.
ح ـ زوج، زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند (تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است) و یا ۶ ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت کند.
ط ـ محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد.
تشخیص این که مجازات مغایر با حیثیت خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
ی ـ در صورتی که پس از گذشت ۵ سال، زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.
ک ـ در صورتی که زوج مفقودالاثر شود و ظرف ۶ ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.
هـ ـ زوج بدون رضایت زوجه همسر دیگری اختیار کند یا به تشخیص دادگاه بین همسران خود به عدالت رفتار ننماید.
اثبات شروط ضمن هم همانند عسر و حرج امروزه امری بسیار سخت است و نیازمند پیگیری و گذشت مدت زمان زیادی است.
طلاق سریع به علت عسر و حرج زوجه
عسر و حرج شرایطی است که تحمل آن برای خانم دشوار و ادامه زندگی مشترک را با رنج و سختی فراوان روبرو می کند و در صورت اثبات آن در دادگاه حکم به طلاق داد خواهد شد. در خصوص عسر و حرج مصادیق زیادی وجود دارد که در تبصره ماده ۱۱۳۰ به بیان برخی از آن پرداخته است.
مصادیق تبصره ماده ۱۱۳۰ عبارتست از:
- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به یعقوبیس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
- ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
- ابتلای زوج به بیماریهای صعبالعلاج روانی یا ساری یا هر عارضهی صعبالعلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
وکالت طلاق از طرف زن در تهران تخصص ماست.
برای دسترسی سریع تر به مطلب مورد نظر بر روی عنوان آن کلیک نمایید
- مقررات طلاق به طور کلی
- شروع مراحل درخواست طلاق از طرف زن و توصیه وکیل
- علل عمده و مهمترین موضوعاتی که زن به استناد آنها می تواند طلاق بگیرد
- دلایل و شرایط طلاق به درخواست زوجه (زن)
- مدت زمان طلاق از طرف زوجه
- شرایط طلاق به درخواست زوجه باکره
- دادخواست طلاق از طرف زن و مهریه
- طلاق به تقاضای زوجه و حضانت فرزندان
در این متن به شرایط طلاق به درخواست زوجه می پردازیم اما در ابتدا دو مقدمه تقدیم می شود.
مقدمه اول در مورد مقررات طلاق به طور کلی
مطابق قانون فعلی کشور و مقررات فقهی، طلاق را در اختیار مرد قرار داده است و شوهر می تواند با شرایط طلاق زوجه که در قانون آمده است- یعنی پرداخت حقوق مالی زوجه و طی مراحل قانونی طلاق– داده و به رغم مخالفت زوجه او را طلاق بدهد. اما بر عکس آن، زوجه برای گرفتن طلاق بدون رضایت شوهر راهی سخت و دشوار در پیش دارد. در این مطلب به مراحل طلاق به درخواست زن پرداخته می شود.
نکته: طلاق ایرانیان غیر شیعه بر طبق دین و مذهب خود آنها است.
مقدمه دوم در مورد شروع مراحل درخواست طلاق از طرف زن و توصیه وکیل
بی تردید سخت ترین و مهم ترین پرونده خانوادگی در دستگاه قضا، درخواست طلاق از طرف زن و یا به عبارت دیگر مراحل طلاق از سوی زوجه است. می دانیم که بر طبق قانون مدنی و مقررات فقهی، طلاق در اختیار مرد است و زن تنها با داشتن دلیل موجه و اثبات آن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند مگر این که طلاق توافقی باشد یا زن وکالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشد که از بحث ما خارج است.
به عنوان وکیل که سال ها تجربه در دعاوی خانوادگی دارد توصیه اکید می شود که درخواست طلاق از طرف زن را بدون وکیل شروع نکنید چون مراحل طلاق و ارائه دلایل طلاق در این موضوع شرایط خاص خود را دارد و یا لااقل در این خصوص قبل از هر اقدامی با وکیل مجرب طلاق مشورت کنید. شاید لازم باشد قبل از تقدیم دادخواست طلاق به دادگاه خانواده، دادخواست مرتبط دیگری به عنوان مقدمه ثبت شود و تا حصول نتیجه آن، ثبت دادخواست طلاق به تعویق افتد.
پرونده طلاق از جانب زن نیاز بسیار به داشتن اطلاعات کافی در خصوص رویه دادگاه های خانواده، تجدید نظر و دیوان عالی کشور دارد، ارائه ادله محکمه پسند بسیار مهم است. اگر در پرونده دیگری نمی خواهید وکیل داشته باشید، وکالت این پرونده را به وکیل متخصص واگذار کنید. تا دچار باخت در پرونده ، اتلاف وقت، انرژی و سرخوردگی نشوید.
برای شروع و ثبت مراحل طلاق زوجه بایستی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شروع کرد. در ابتدا دادخواست در دفاتر الکترونیک قضایی ثبت می شود و سپس به دادگاه خانواده فرستاده و ارجاع می شود. البت در بعضی شهر های ایران قبل از ارجاع زوجین به شعبه دادگاه خانواده جهت سازش به شورای حل اختلاف ارجاع میشوند و در بعضی دیگر هم مشاوره بهزیستس قبل آن لازم است.
مراحل طلاق از کجا شروع می شود؟
اگر نیست و اگر (حق طلاق) از همسر ندارید ناچارید دادخواست طلاق از طرف زوجه تقدیم دادگاه خانواده کنید. زوجه هم می تواند در دادگاه خانواده شهری که هم اکنون ساکن است دادخواست بدهد و هم در دادگاه خانواده محل اقامت شوهر.
خوب است بدانید که طلاق از طرف زن، پرونده ای است که مراحل طلاق و دادگاه ۳ مرحله است
با این توضیح که طرفین (زن و شوهر) می توانند در صورتی که حکم دادگاه اول (بدوی) به ضرر آن ها باشد نسبت به آن در فرجه ۲۰ روزه تجدید نظر خواهی کنند. بدیهی است که پرونده پس از تبادل لوایح به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده می شود و در ادامه پس از صدور رای توسط شعبه دادگاه تجدید نظر –که غالبا بدون حضور زوجین و تشکیل جلسه می باشد- در مهلت ۲۰ روزه هر کدام از طرفین که رای به ضرر او باشد می تواند فرجام خواهی کند. در این صورت پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می گردد.
باز هم این همه کار نیست چه بسا که دیوان از رای دادگاه تجدید نظر نقص بگیرد و یا نقض کند و مجددا پرونده به دادگاه تجدید نظر اعاده شود که در این صورت پس از صدور حکم مجدد از سوی شعبه دادگاه تجدید نظر باز هم امکان فرجام خواهی مجدد مهیا است …
این مطالب از این رو گفته شد که پرونده طلاق در صورت مقاوت زوجین، پرونده ای طولانی است و صبر بسیار می طلبد و اصلا ماهیت آن با عجله سازگار نیست مگر این که طلاق غیابی باشد و زوج در دادگاه حضور نیابد و یا اعتراض نکند که زمان کمتری به طول می انجامد.
دلایل و شرایط طلاق به درخواست زوجه (زن)
. می توانید سند نکاحیه خود را مطالعه کنید ۱۲ شرط در آن به صورت چاپی گنجانده شده است سپس با وکیل مجرب مشاوره حقوقی کنید تا مشخص گردد کدامیک از آنها مناسب شرایط شما برای درخواست طلاق است.
زن هم از دیگر دلایل طلاق به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی است. عسر و حرج یعنی به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد.
علل عمده و مهمترین موضوعاتی که زن به استناد آنها می تواند طلاق بگیرد به شرح ذیل است:
- نپرداختن نفقه حداقل به مدت ۶ ماه
- مریضی سخت علاج شوهر
- امراض مقاربتی شوهر
- بچه دار نشدن زوج
- ترک زندگی توسط زوج
- محکومیت شوهر به زندان بالای ۵ سال یا ارتکاب به جرایمی که بر خلاف شان زوجه است
- سورفتار و سو معاشرت ( ضرب و جرح، توهین،… )
- عدم تهیه مسکن برای مدت غیر متعارف
- اثبات در دادگاه
- با شرایطی کراهت شدید زوجه همراه با بذل کل مهریه
- بلاتکلیف رها کردن زوجه
- نداشتن رابطه جنسی برای مدت غیر متعارف یا نوع متعارف
- مشکلات زناشویی ناشی از عیوب مرد
- رابطه جنسی غیر متعارف
- با شرایطی دوری طولانی زوجین از همدیگر
- …
مدت زمان طلاق از طرف زوجه
بر طبق قانون طلاق و آیین دادرسی مدنی، طلاق پرونده ای است که با اعتراض هر کدام از زوجین ۳ دادگاه را طی می کند. دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر استان مربوطه، دیوان عالی کشور. در فرض اینکه پرونده با اعتراض، هر سه دادگاه را پشت سر بگذارد حدود یکسال طول خواهد کشید. مگر اینکه یکی از طرفین اعتراض نکند.
شرایط طلاق به درخواست زوجه باکره
- بر خلاف عقد نکاح زوجه باکره که مستلزم اجازه پدر و یا جد پدری است در طلاق اینگونه نیست. و از شرایط طلاق به درخواست زوجه باکره قانونا رضایت پدر نیست. اگر چه که عرف و شرایط خانوادگی ممکن است داوری دیگری داشته باشد.
- مهریه زوجه باکره در هنگام طلاق نصف می شود.
- اگر باکره ماندن زوجه ، به دلیل عدم شروع زندگی مشترک و عدم تمایل زوج و یا هر دلیل منتسب به زوج باشد یا شرایطی امکان اخذ رای طلاق از دادگاه وجود دارد.
- طلاق یک طرفه به درخواست زوجه باکره ، با توجه به اینکه زندگی مشترک آغاز نشده است خاصه وقتی که زوجه به استناد نماید. کمی دشوار است توجه کنیم حتما در این خصوص با وکیل خانواده گروه وکلای پارسای مشاوره نمایید موضوع بسیار تخصصی است . در بعضی پرونده ها مثل طلاق ، در بیشتر موارد لازم است که از راه های دیگری در ابتدا مثل مطالبه نفقه معوقه یا الزام به تهیه مسکن متناسب شان زوجه ، مطالبه مهریه و … اقدام شود
دادخواست طلاق از طرف زن و مهریه
سوال می شود که ؟ این سوال بحث مفصلی دارد اما اجمالا اینکه اگر زوجه بتواند یکی از شروط مندرج در سند ازدواج را ثابت کند وکیل شوهر در طلاق و قبول بذل می شود و اختیار به دست خود اوست که به وکالت از شوهر چه مقدار از مهریه ای را قبول بذل و تعیین کند و اگر بتواند از طریق دادگاه را مجاب کند که زوج را اجبار به طلاق کند میزان مهریه ای که بذل خواهد شد بسته به نظر قاضی و خود زوجه دارد
طلاق به تقاضای زوجه و حضانت فرزندان
مقررات مربوط به قانون مدنی و قانون حمایت خانواده است. برطبق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده در پرونده طلاق ، اگر قبلا تکلیف مشخص نشده باشد می بایستی در ضمن حکم طلاق نسبت به آن اظهار نظر قضایی شود. حسب قانون ، حضانت(نگهداری) فرزندان تا پایان ۷ سالگی با مادر است و بعد از آن با پدر است. ۹ سال برای دختران و ۱۵ سال برای پسران است.
بعد از سنین مذکور حضانت دیگر از نظر قانون موضوعیت ندارد. و انتخاب با فرزندان است. اما در اعطای حضانت قاضی بایستی مصلحت فرزندان را رعایت کند به این معنی که مهم نیست بچه چند سال دارد و حضانت او بر طبق قانون با کیست، مهم آن است که قاضی تشخیص بدهد برای کودک بهتر است که نزد کدام یک از والدین باشد.