تازه های کسب و کارعلمی و پزشکی

حرکاتِ شنای تمرینی برای کودکان

نکات مهم آموزش شنا به کودکان

در این نوشته، بیش از 12 نکته بسیار کاربردی که پیش از شروع آموزش شنا به کودکان به آن نیاز دارید را به شما یادآوری می کنیم. این نکات برای یادگیری کودکان مبتدی-متوسط کاربرد دارد.

1- بهترین سن برای یادگیری شنا

بطور کلی باید گفت که آموزش شنا به کودکان حتی در استخر پیش ساخته باید در زمانی اتفاق بیافتد که کودک آمادگی و علاقه خود را نسبت به شنا کردن نشان دهد. اگر کودک شما به بازی با آب در وان علاقه دارد می توانید آموزش شنا را شروع کنید. معمولا این سن از طرف موسسات معتبر شنا، یک سالگی در نظر گرفته می شود. در واقع اگر کودک از آب نمی ترسد و می تواند در آب دست و پا بزند، تقریبا همه نشانه های آمادگی یادگیری شنا را دارد. در اینصورت بهتر است کودک را در کلاس های آمادگی شنا ثبت نام کنید تا حرکات و مهارت های پایه شنا مانند غوطه ور شدن و پا دوچرخه را یاد بگیرد.

2- همراهی کودک در آب

به دنبال کلاس هایی باشید که مادریا پدر و کودک همراه هم در آنها شرکت می کنند و توسط مربی متخصص اداره می شود. مربیان در این کلاس ها مواردی مانند ورود و خروج آب، حباب درست کردن، پا زدن رو به جلو و غوطه ور شدن به پشت را آموزش می دهند. داخل استخر بازی های جالبی را که نیازمند حرکت دست و پا است، انجام دهید (برای مثال، توپی را به آن طرف استخر پرت کنید و از او بخواهید که آن را بگیرد) و او را روی شکم یا به پشت با کمک یک تکیه گاه (مثلاً روی دست تان) روی آب شناور کنید.

3- نکات ایمنی یادگیری

حتی با وجود مربیان و غریق نجات، امنیت کودک در آب تامین نمی شود و هیچ کس به اندازه پدر و مادر نمی تواند از او مراقبت کند. زمانی که کودک نزدیک استخر یا داخل آن است، والدین باید همیشه با فاصله ای به اندازه یک بازو کنار او حضور داشته باشند. بهتر است از وسایل کمکی شنا مانند تیوپ یا قمقمه های شناور هم استفاده شود. به او پوشک شنا بپوشانید تا از ورود مدفوع به داخل آب جلوگیری کنید، خطر اصلی متوجه سلامتی سایر شناگران است.  لوازم شنا را می توانید از سایت اینتکس تهیه نمایید.

4- نحوه شروع آموزش شنا به کودک

گام اول- زیر بغل کودک را گرفته و به آرامی همراه با او در آب را بروید تا احساس راحتی و آرامش را در محیطی آبی تجربه کند. به او لبخند بزنید و با او صحبت کنید تا نشان دهید این محیط جدید جالب و سرگرم کننده است.

گام دوم- کودک را محکم بگیرید و بگویید با پاهایش ضربه بزند سپس او را در سمتی از استخر نگه دارید تا بتوانید پاهایش را هدایت کنید. سپس این کار را با دستتان انجام دهید و زیر بغل کودک را بگیرید تا حرکت روی آب را احساس کند. در مورد کودکان بزرگ تر از kickboard (تخته شنا) استفاده کنید.

گام سوم- حباب های موجود در آب را بترکانید تا همان طور که در آب لگد می زند کودک عادت کند صورتش را در آب قرار دهد. بتدریج او را به نگه داشتن نفسش در آب تمرین دهید. او را در زیر آب همراهی کرده در زیر آب با او بازی کنید تا بتواند چشم هایش را باز نگه دارد.

گام چهارم- اطراف کمر و قفسه سینه کودک را بگیرید و سپس از او بخواهید با دست و بازو.در آب ضربه بزند. این حرکت را خودتان نشان دهید و سپس دستان کودک را هدایت کنید. سپس به او اجازه دهید به تنهایی این کار را انجام دهد و شما هم او را حمایت کنید. او را نگه دارید و او ضربه بزند.

گام پنجم- اجازه دهید کودک فاصله ای را از دیوار تا شما شنا کند.از فاصله های کم شروع کنید، فاصله ای که حدودا کودک با یک پرش به شما برسد. بتدریج فواصل را بیشتر کنید.

گام ششم- به او نشان دهید که چطور با چرخش و بالا آوردن سرش نفس بکشد تا وقتی از شما دور می شود بتواند جانش را نجات دهد.

نکته مهم! در هر مرحله زمان را درنظر بگیرید.روز اول، اولین مرحله را انجام دهید. روز دوم، دوباره مرحله اول را انجام داده سپس مرحله دوم را انجام دهید. هر مرحله جدید را با مروری بر تمارین قبل آغاز کنید تا به مرحله جدید برسید درصورتی که کودک آمادگی لازم را بیابد.

آموزش شنا به کودکان از چه سنی آغاز میشود؟

شما می‌توانید هر زمان که بخواهید، کودک خود را برای آموزش شنا ثبت نام کنید. فقط توجه به برخی نکات باعث می‌شود تا کودک شما تجربه بهتری از این یادگیری داشته باشد. اولین نکته مهم در این زمینه این است که کودک را زمانی برای ثبت نام کنید که توانایی کامل صحبت کردن را داشته باشد. فرزند شما باید بتواند هم آموزش‌های مربی را متوجه شود و هم بتواند از او سوال بپرسد.

نکته مهم بعدی این است که بتواند کنترل ادرار خود را داشته باشد. قطعا هیچ والدی دوست ندارد فرزندش در یک استخر آلوده شنا کند. به همین علت به این مساله حتما دقت کنید. از طرفی اگر هنوز احساس نگرانی از جانب فرزندتان دارید، حتما از پوشک‌های ضد آب و مخصوص استخر استفاده کنید. برای ثبت نام هم به سراغ مجموعه‌های ورزشی بروید که تنوع کلاس‌های آموزشی زیادی دارند. در این صورت حتما فرزندتان را هم در پایه و سطح مناسب ثبت نام کنید. اینکه تمام افراد حاضر در کلاس هم سن و سال باشند، از بسیاری جهات خوشایندتر است.

یک مدرسه شنا خوب کودکان چه ویژگی‌هایی دارد؟

حالا که تصمیمتان برای ثبت نام کودک خود در یک کلاس شنا قطعی شد باید به دنبال مدارس شنا باشید. یک مدرسه شنا خوب کودکان در قدم اول، دارای کلاس‌های مختلفی برای کودکان است. این در سطوح مختلف هستند و با توجه به سن و سال کودک و سطح مهارت او دسته بندی می‌شوند. به عنوان مثال اگر کودک شما هیچ زمینه‌ای از شنا ندارد، نباید در کلاسی ثبت نام شود که نیمی از آن‌ها اصول اولیه را بلد هستند. همچنین یک مدرسه شنا خوب حتما کلاس‌ها را به صورت گروهی، نیمه خصوصی و خصوصی ارائه می‌دهد. برخی از والدین تمایل دارند تا فرزندشان حتما در کلاس‌های خصوصی ثبت نام شوند ولی برخی دیگر طرفدار کلاس‌های گروهی هستند.

امکان استخدام خصوصی مربی و آموزش در استخر شخصی هم از دیگر ویژگی‌های یک مدرسه شنا خوب کودکان است. افرادی که در خانه یا ویلای خود استخر دارند، می‌توانند مربی مورد نظر را استخدام کنند. مربی هم با هماهنگی ساعت و روز، کلاس را در استخر شخصی برگزار می‌کند. نکته مهم بعدی این است که استخرها باید همیشه تمیز باشند زیرا کودکان بدن بسیار حساسی نسبت به آلودگی دارند. بنابراین بالاتر بودن هزینه ثبت نام نسبت به مجموعه‌های دیگر با ارائه خدماتی مانند تمیزی استخر، کلاس‌های خصوصی و مربی خصوصی کاملا قابل قبول است.

نکات ایمنی هنگام آموزش شنا به کودکان

شما به عنوان والد و مسئولان استخر باید نکات ایمنی را هنگام آموزش شنا به کودکان رعایت کنید. یکی از این نکات ایمنی این است که مقدار کلر داخل استخر از مقدار استاندارد بیشتر نباشد. کلر همان اندازه که قابلیت تمیز کردن و ضد عفونی کردن آب را برعهده دارد، به همان میزان هم می‌تواند خطرناک باشد. بنابراین اگر مقدار کلر استخر زیاد باشد، آسیب‌های جدی به کودکان وارد می‌شود.

نکته مهم بعدی این است که حتما قبل از آموزش شنا، به این نکته دقت شود که کودک ترس از آب نداشته باشد. یک مدرسه شنا خوب کودکان به این موارد توجه کرده و در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ای از ترس، از قبل با کودک صحبت می‌کند. شما نباید کودک را مجبور به پرش در آب کنید. زمانی که ترس او برطرف شود، خواهید دید که کاملا داوطلبانه در قسمت‌های عمیق‌تر استخر هم می‌پرد. یکی دیگر از نکات ایمنی که باید به آن توجه کنید این است که لباس‌ها و تجهیزات مناسب برای او تهیه کنید. این مساله به شکل مستقیم در توانایی بدنی و نحوه عملکرد کودک موثر است.

امکانات مخصوص مدرسه شنا کودکان

امکانات آموزشی یک مدرسه شنا خوب کودکان اولین نکته‌ای بوده که به چشم می‌آید. با این حال تنوع کلاس‌ها و مربی‌ها، تنها نکته مهم نیست زیرا مجموعه باید دارای غریق نجات‌های زیادی باشد. همچنین نصب بودن دوربین‌ها در سرتاسر استخرها و اتاق‌های رختکن می‌تواند جلوی هرگونه حادثه‌ای را بگیرد.

داشتن یک غرقه خوراکی در داخل مجموعه استخر هم ضروری است زیرا کودکان بعد از فعالیت‌های ورزشی حتما گرسنه می‌شوند. علاوه بر این، در دسترس بودن لوازم جانبی استخر هم لازم است چون ممکن است یک جلسه کودکان، وسایل ضروری خود را فراموش کنند. بنابراین باید بتوانند آن را در همان جا خریداری کنند.

مربی مخصوص آموزش به کودکان

مربی مخصوص آموزش به کودکان، باید فردی صبور و با حوصله باشد. کودکان عمدتا بازیگوش هستند و مدت زمان تمرکز کوتاه‌تری هم نسبت به بزرگسالان دارند. بنابراین مربی باید بتواند با صبر و حوصله زیاد نکات مهم را به آن‌ها آموزش دهد. علاوه بر این، شخص مربی باید حواس جمعی داشته باشد زیرا ممکن است کودکان در لبه استخر با هم شوخی و بازی کرده و همدیگر را به داخل آب بیندازند. در این صورت، سرعت عمل مربی می‌تواند جلوی هرگونه آسیب جدی را بگیرد. از طرفی با اینکه کودکان در حال یادگیری شنا به صورت حرفه‌ای هستند اما در مراحل مقدماتی باید در یک استخر با عمق کمتر فعالیت کنند. در این صورت ترس کمتری دارند و خطر کمتری هم آن‌ها را تهدید خواهد کرد.

به نقل از: ایران اینتکس

دکمه بازگشت به بالا