آشنایی با سختی گیر پکیج و کارکرد آن

سختی گیر آب پکیج با نام های مشابه بخاری رسوبی، آبگرمکن، آبگرمکن و پکیج ضد رسوب یا رسوب زدایی شناخته می شود، عملکرد آن چیست و چرا و چرا باید از سختی گیر برای آبگرمکن های خانگی یا انواع پکیج ها استفاده کرد. این دستگاه می تواند نیاز به تعمیر پکیج را تا حد زیادی کاهش دهد. در لوله های آب سرد ورودی آبگرمکن و پکیج ساختمان ها، رسوب زدایی آب نصب و راه اندازی می شود. با وجود سختی زیاد آب در اکثر نقاط کشور و مواد کثیف موجود در آن که سرشار از کربنات کلسیم، منیزیم و ترکیبات هیدروژنی (انواع آهک)، املاح معدنی، جلبک، ماسه، خاک، گل، رسوب و … یک دستگاه سخت کننده پکیج ضروری و کاربردی است.

رسوب گیر پکیج چیست؟

یکی از مشکلات زندگی شهری وجود سختی زیاد در آب است، سختی بالا به معنای وجود جلبک، گچ، آهک، کلسیم و منیزیم در آب است. رسوب گیر وسیله ای است که از وجود این املاح در آب جلوگیری می کند. وظیفه اصلی لاشخور پکیج گرفتن سختی آب و املاح معلق در آب است که باعث ایجاد رسوب در داخل مبدل می شود، وجود روبنده در لوله ها باعث افزایش طول عمر پکیج می شود.

محل نصب این دستگاه روی لوله ورودی آب داخل پکیج می باشد. در صورت عدم استفاده از رسوب گیر، شاهد آسیب سختی بالا و همچنین کاهش عملکرد دستگاه خواهید بود.

چرا وجود سختی گیر آب پکیج در سیستم های گرمایشی ضروری است؟

سیستم های گرمایشی در منازل، شرکت ها و سازمان ها از جمله قطعات ضروری ساختمان ها هستند که در صورت عدم سرویس دهی و نگهداری صحیح این سیستم ها آسیب زیادی از ناخالصی های آب متحمل می شوند. با افزایش سختی آب، رسوبات باقی مانده در سیستم های گرمایشی نیز افزایش می یابد.

در اصل سختی آب با رسوبات موجود رابطه مستقیم دارد. در آبگرمکن ها و پکیج های گرمایشی آهک و ماسه وارد مخازن اصلی پکیج می شود و از لحاظ علمی به عنوان عایق عمل می کند و از گرم شدن آب در داخل سیستم گرمایشی جلوگیری می کند و این رسوبات در تمامی جداره های لوله ها تجمع می یابد. با افزایش قطر رسوبات در لوله ها، فشار آب خروجی کاهش می یابد. افزایش قطر آهک و رسوبات با کنترل و فشار آب خروجی داخل پکیج رابطه معکوس دارد.

برای جلوگیری از بروز مشکلات نیز می توان به سراغ انواع آبگرمکن و پکیج های ضد رسوب رفت. سختی گیرهای پکیج انواع مختلفی دارند، برخی از سختی گیرهای آبگرمکن مغناطیسی هستند و از تشکیل رسوب جلوگیری می کنند. برخی از سخت کننده های آب در بسته بندی ها حاوی پلی فسفات شیمیایی هستند که از تشکیل کریستال های آهکی در ساختار و اجزای بسته بندی جلوگیری می کند.

مشکلات پیش بینی شده در خصوص عدم تعویض به موقع سختی گیر پکیج چیست؟

با گذشت زمان، در لوله‌های ساختمان و سیستم پکیج که معمولاً گرم می‌شوند، جریان آب ممکن است قطع یا محدود شود و باعث ایجاد مشکلات جدی و آسیب‌های جبران‌ناپذیر شود. و تولید کننده در این زمینه می باشد.

اگر از سختی گیر ها استفاده نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

رسوبات به دلیل عدم استفاده از سختی گیرها روز به روز افزایش می یابد و به مرور زمان جریان آب را مسدود می کند و می تواند باعث افت فشار آب و یا رسوب انبوه کربنات کلسیم که شکل آهکی دارد در مبدل حرارتی ایجاد کند. میزان انتقال حرارت را به طور جدی کاهش می دهد و عمر دستگاه پکیج و قطعات آن را کاهش می دهد و همچنین باعث می شود انرژی زیادی برای گرم کردن آب مصرف شود و سیستم گرمایشی به درستی انجام نشود.

راه های دیگری نیز برای حذف موقت رسوب داخل سیستم پکیج دیواری وجود دارد. اسید شویی و رفع آلودگی پکیج یکی از مواردی است که هزینه های زیادی را به همراه دارد و در اکثر موارد به دلیل اسیدی بودن باعث کاهش عمر قطعات پکیج می شود. اکنون در اینجا سفت کننده ها را توضیح می دهیم.

انواع سختی گیر پکیج

 الف- سختی گیر مغناطیسی (سختی گیر مغناطیسی):

سختی گیر مغناطیسی یا به اصطلاح مغناطیسی، دارای یک قطعه فلزی با آهنربای قوی است، تغییرات شگفت انگیزی در ساختار مولکولی اصلی آب ایجاد می کند، به گونه ای که اصولاً از تشکیل رسوبات بزرگ در سراسر مسیر آب جلوگیری می کند. آهنربا به دلیل ساختار مغناطیسی خود، سخت کننده یون های کلسیم و منیزیم را در آب تبدیل می کند.

سخت کننده مغناطیسی آب را از مواد اضافی و مواد افزودنی خارج می کند و اجازه می دهد تا آب سبک وارد مخزن پکیج شود. گاهی اوقات متوجه می شوید که دیگ دیگر گرم نمی شود، یکی از دلایل آن ممکن است رسوب قطعات پکیج باشد.

ب- سختی گیر شیمیایی (سختی گیر پلی فسفات):

رسوب گیر شیمیایی پکیج شامل دستگاهی با مخزن فیلتر شیمیایی (کارتریج) می باشد که این دستگاه یون های بزرگ و سنگین آب شامل (کلسیم و منیزیم) را با فرآیندهای شیمیایی که روی آب انجام می دهد با واکنش های شیمیایی حل می کند. سرعت بسته بندی را کاهش می دهد و هرگونه جرم را از بین می برد. پس از مدتی استفاده از سختی گیر شیمیایی باید فیلتر را تعویض کنیم، بسته به سختی آب و نوع مبدل سختی گیر معمولاً بین 180 تا 540 روز تاریخ تعویض کارتریج سخت کننده پلی فسفات است.

بستگی به مناطق مسکونی هم دارد، مثلاً در مناطق جنوبی کشور معمولاً آب گل و لای و رسوب بیشتری دارد. امکان سوراخ شدن یا شکستن فیلتر (کارتریج) وجود دارد. بنابراین هنگام اقدام به تعویض یا خرید آن از برندهای معتبر و مشاوره با مشاوران متخصص در این زمینه باشد.

ج- سختی گیر آب پکیج الکترونیکی (میدان الکترومغناطیسی متغیر):

این سختی گیر در اصل یک دستگاه است، می دانیم که یون های آب درشت هستند و معمولا به قسمت های مختلف بسته می چسبند، سختی گیر الکترونیکی با ساختار الکترونیکی و امواج الکترومغناطیسی به صورت یون های مثبت و منفی تشکیل می شود که در آن آب را معلق و آزاد می کند، منقبض می شود. و خنثی می کند، با این ساختار سیستم لوله کشی و بدنه قسمت های مختلف پکیج رسوب نمی کند.

دلیل محبوبیت و استفاده گسترده از سختی گیرهای مغناطیسی چیست؟

  • ضد رسوب مغناطیسی مقرون به صرفه تر از سایر سخت کننده های آب است.
  • امکان اجرا و راه اندازی سختی گیرهای مغناطیسی در ابعاد و حجم های مختلف آب وجود دارد.
  • نحوه نصب سختی گیر آب مغناطیسی پکیج ساده تر و کارکرد و نصب آن آسانتر است.
  • هاردنر مغناطیسی به دو صورت خودکار و دستی نصب و کار می کند.

در پایان لازم به ذکر است که بخشی از مطالب این صفحه از این منبع استخراج شده است. همچنین همانطور که می دانید و قبلا ذکر شد سیستم های گرمایشی بسیار حساس بوده و تمامی موارد ذکر شده تخصصی و فنی بوده و باید زیر نظر افراد متخصص و متخصص و عدم رعایت مواردی جهت راه اندازی و نصب انجام شود. و یا تغییر در سختی پکیج، ممکن است خطرات جبران ناپذیری ایجاد کند، مشاوران شرکت فنی و مهندسی ما به صورت 24 ساعته پاسخگوی سوالات شما هستند.

آشنایی با رسوب گیر پکیج

رسوب پکیج یا به اصطلاح سختی گیر پکیج وسایلی هستند که معمولا بر روی لوله آب سرد ورودی پکیج نصب می شوند و وظیفه آنها جلوگیری از تشکیل و یا حتی حذف رسوب در تجهیزات و لوله های حاوی آب گرم در سیستم نصب منزل می باشد.

با توجه به سختی بالای آب و تشکیل رسوب در تجهیزاتی مانند مبدل های حرارتی، آبگرمکن و … و مشکلات ناشی از آن ها از یک سو و افزایش استفاده از پکیج ها در منازل برای تولید آب گرم، باعث شده است. خرید و استفاده از رسوب امروزی مرباهای بسته بندی در بسیاری از خانه ها می توانند مورد توجه مصرف کنندگان قرار گیرند.

مشکلات ناشی از سختی آب و در نتیجه رسوب گذاری در تجهیزات و لوله ها در طول زمان قابل توجه بوده و مهمترین آنها را می توان به شرح زیر برشمرد:

– از آنجایی که تشکیل رسوبات آهکی در اثر سختی آب در مبدل حرارتی باعث کاهش جدی انتقال حرارت می شود (با تشکیل لایه رسوبی کربنات کلسیم به ضخامت 25 میلی متر، انتقال حرارت 95 درصد کاهش می یابد!)، آب. گرمایش به خوبی انجام نمی شود و انرژی بسیار بیشتری برای گرم کردن آب مصرف می شود.

– گرمای زیاد صفحات مبدل به دلیل کاهش راندمان گرمایشی، باعث گرم شدن تدریجی سطح مبدل و کاهش عمر مفید آن می شود. بنابراین پس از مدت کوتاهی باید مبدل حرارتی پکیج تعویض شود.

– مشکلات ناشی از وجود رسوب و گرمای بیش از حد، ممکن است باعث خرابی و دادن کد خطا در پکیج شود و یا حتی در مواردی باعث از بین رفتن گارانتی پکیج شود.

– رسوب به تدریج مسیر عبور آب را می بندد و باعث افت فشار آب در خروجی پکیج می شود.

– اسید شویی به عنوان راه حلی سریع برای از بین بردن رسوب، دردسرساز و پرهزینه بوده و در عین حال باعث کاهش عمر تجهیزات می شود.

با توجه به مشکلات ذکر شده یکی از ساده ترین راه حل ها استفاده از رسوب گیر پکیج یا به اصطلاح سختی گیر پکیج می باشد.

دستگاه های رسوب گیر پکیج با توجه به کارایی به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در این مقاله به مهمترین انواع آن ها می پردازیم و در توضیح نحوه عملکرد آنها باید مزایا و معایب هر روش را در مقایسه با روش های دیگر در نظر گرفت.

رسوب گیر پکیج پلی فسفات

استفاده از رسوب گیر پکیج پلی فسفات یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین روش های جلوگیری از رسوب زدایی و رسوب زدایی در بسته بندی می باشد.

پلی فسفات سال هاست که برای جلوگیری از رسوب در سیستم های مختلف تصفیه آب صنعتی و شهری و به اشکال مختلف جامد و مایع استفاده می شود.

اساس رسوب پلی فسفات بر اساس واکنش شیمیایی ترکیب کلسیم با پلی فسفات است. با تزریق پلی فسفات به آب، یون‌های کلسیم با فسفات ترکیب می‌شوند تا فسفات کلسیم را قبل از ترکیب با یون کربنات و تشکیل رسوب کربنات کلسیم تشکیل دهند. فسفات کلسیم محلول در آب است و باعث ایجاد رسوب نمی شود. در واقع وقتی از رسوب پلی فسفات استفاده می شود، سختی آب از بین نمی رود، بلکه در آب معلق است و رسوب نمی کند.

البته نکته مهمی که در مورد پلی فسفات از نظر مصرف آب خانگی باید در نظر گرفت، استفاده از آب آشامیدنی حاوی پلی فسفات است. در صورت استفاده از آب حاوی پلی فسفات برای آشامیدن باید توجه داشت که پلی فسفات مصرفی از نوع خوراکی بوده و در صورت امکان دارای استاندارد NSF 60 می باشد.

کارتریج های پلی فسفات مورد استفاده در رسوب گیر پکیج پلی فسفات عمر مفید بالایی دارند و تنها یک بار در سال نیاز به تعویض دارند.

رسوب گیر پکیج مغناطیسی

راه دیگر برای جلوگیری از رسوب استفاده از میدان مغناطیسی است. اثر میدان مغناطیسی بر رسوب از طریق تغییر شکل کریستال های کربنات کلسیم است. شکل کریستالی کربنات کلسیم که رسوب می کند، کریستال «کلسیت» است. مشاهدات آزمایشگاهی نشان داده است که با عبور آب از میدان مغناطیسی، شکل کریستال کربنات کلسیم از حالت “کلسیت” به کریستال “آراگونیت” تغییر می کند که نوع دیگری از کریستال کربنات کلسیم است.

بلورهای “آراگونیت” در آب ته نشین نمی شوند و به راحتی می توانند به صورت لجن از داخل سیستم لوله کشی و تجهیزات تخلیه شوند. میدان مغناطیسی معمولا توسط تعدادی یا یک جفت آهنربای دائمی ایجاد می شود. بسته به طرح، رسوبگیرهای مغناطیسی پکیج را می توان در مسیر یا اطراف لوله بسته کرد.

رسوب گیر پکیج الکترومغناطیسی

اساس رسوب گیر پکیج الکترومغناطیسی همانند مدل مغناطیسی است با این تفاوت که به جای استفاده از آهنربای دائمی از جریان الکتریکی برای تولید میدان مغناطیسی استفاده می شود. این بدان معناست که ترازو الکترومغناطیسی به طور مداوم به منبع تغذیه متصل است، اما با توجه به مصرف برق پایین، جای نگرانی در مورد هزینه وجود ندارد.

امواج الکترومغناطیسی تولید شده توسط رسوب گیر پکیج الکترومغناطیسی نسبت به مدل مغناطیسی قویتر بوده و از نظر تثبیت، فاصله و عدم افت عملکرد نسبت به مدلهای مغناطیسی برتری دارد.

https://www.clearwatersystems.com/magnetic-water-systems/

https://www.youtube.com/watch?v=I6KOwWZB9SI

https://www.famcocorp.com/product/17082/سختی-گیر-مغناطیسی

دکمه بازگشت به بالا