مراحل ایمپلنت دندان در تهران چگونه است؟

ایمپلنت دندان در تهران شامل پایه فلزی است که در درون استخوان فک، به عنوان جایگزین ریشه دندان قرار داده می شود و به آن جوش می خورد. ایمپلنت دندان یک پروسه حدوداً 1 الی 6 ماهه است که در این مقاله به بررسی کامل مراحل ایمپلنت دندان می پردازیم.

مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب

  • پیدا کردن یک مرکز ایمپلنت
  • مشاوره و برنامه ریزی مراحل درمان
  • انجام برخی درمانها در صورت لزوم
  • جراحی و کاشت ایمپلنت دندان
  • جوش خوردن پایه ایمپلنت و بستن هیلینگ
  • قالب گیری ایمپلنت
  • ساخت روکش ایمپلنت
  • نصب اباتمنت و روکش ایمپلنت

بررسی صفر تا مراحل ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد و مراحل آن ممکن است وابسته به شرایط کمی متفاوت باشد و در ادامه معرفی همه مراحل ایمپلنت در شرایط مختلف می پردازیم.

1- پیدا کردن یک مرکز ایمپلنت مناسب

پیدا کردن یک مرکز ایمپلنت مناسب را یکی از مهم ترین مراحل ایمپلنت دندان نامید. ایمپلنت دندان یک درمان با حساسیت ویژه است که موفقیت، کیفت و طول عمر ایمپلنت شما مستقیماً با مهارت متخصص ایمپلنت شما در ارتباط است. حتما درباره مراکز مختلف تحقیق کنید و قبل از انجام، از مشاوره آنها استفاده کنید.

2- مشاوره و برنامه ریزی مراحل درمان

در جلسه اول مراجعه شما به یک مرکز ایمپلنت، ابتدا شرایط شما به کمک عکس های مخصوص و معاینه بررسی می شود و سپس طرح درمان به شما ارائه می شود. در این طرح درمان روند ایمپلنت، نوع و برند ایمپلنت، هزینه درمان، تاریخ جراحی و ساعت وابسته به شرایط شما تعیین می شود.

3- درمان های لازم قبل جراحی ایمپلنت

در برخی شرایط ممکن است برخی درمان های جانبی مانند کشیدن دندان، پیوند استخوان، سینوس لیفت و….. قبل از جراحی ایمپلنت دندان مورد نیاز باشد و در مواردی به صورت همزمان با جراحی انجام می شود و در موارد دیگر نیاز به زمان بیشتری وجود دارد.

در صورتی که شرایط مساعد باشد، کشیدن همزمان با ایمپلنت انجام می شود اما در پیوند استخوان و سینوس لیفت معمولا به 2 الی 6 زمان نیاز است تا بتوان ایمپلنت دندان انجام داد.

4- مراحل جراحی ایمپلنت

جراحی ایمپلنت می توان سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان نامید و اکثر افراد درباره مراحل کاشت ایمپلنت دندان کنجکاو هستند. در ابتدا در این مرحله بی حسی به شما تزریق می شود و پس از بی حسی کامل شما، برش کوچکی بر روی لثه شما ایجاد می شود تا متخصص به استخوان ایمپلنت شما دسترسی پیدا کند.

سپس یک سوراخ کوچکی در درون استخوان قرار می گیرد و پایه ایمپلنت مانند یک پیچ در درون استخوان فک شما قرار می گیرد و سپس لثه شما در صورت نیاز بخیه می شود. جراحی ایمپلنت در اینجا به پایان می رسد و مراقبت های لازمه بعد آن به شما اعلام می شود.

5- جوش خوردن پایه ایمپلنت و بستن هیلینگ

بعد از جراحی ایمپلنت، مدت زمانی نیاز است تا پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش مانند ریشه دندان جوش بخورد. پس از بخیه خوردن لثه، شما به پزشک مراجعه می کنید تا وضعیت پایه بررسی شود و هیلینگ بر روی آن به منظور فرم دهی لثه بسته می شود.

6- مراحل قالب گیری ایمپلنت

قالب گیری ایمپلنت دندان وابسته به تعداد و نوع روکش ایمپلنت متفاوت می باشد و در مراکز ایمپلنت با تکنولوژی بالا، از روش قالب گیری به صورت دیجیتال انجام می شود.

در روش قالب گیری غیر دیجیتال، ابتدا یک اباتمنت مخصوص بر روی پایه بسته می شود و سپس یک تری در درون دهان قرار می گیرد. پس از آن مواد قالب گیری در درون تری تزریق می شود و فرم گرفته می شود. اینکار به منظور مشخص شدن کامل جا و زاویه پایه، وضعیت لثه و دندان های مجاور انجام می شود.

7- مراحل لابراتوری ایمپلنت

پس از انجام مرحله قالب گیری، قالب ها به لابراتور ارسال می شود. در لابراتور روکش ایمپلنت دندان به صورت سفارشی تولید می شود و پس از تولید به مرکز ایمپلنت دندان شما ارسال می شود.

8- مراحل نصب و گذاشتن روکش ایمپلنت

پس از ارسال روکش توسط لابراتور، اباتمنت بر روی پایه ایمپلنت شما بسته می شود. اباتمنت یک قطعه رابط بین روکش ایمپلنت و پایه است. پس از بستن اباتمنت، روکش اباتمنت بر روی آن قرار می گیرد و مراحل ایمپلنت دندان شما به اتمام می رسد.

معایب و مضرات ایمپلنت دندان

بدون شک ایمپلنت دندان نیز مانند بسیاری از روش‌های درمانی دارای معایب و مضراتی نیز هست که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

هزینه بالای کاشت ایمپلنت

با وجود مزایای بیشماری که ایمپلنت دندان دارد،هزینه بالای کاشت ایمپلنت باعث می‌شود این روش برای بسیاری از افراد مقبول نباشد.با اینکه قیمت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد باز هم نمی‌توان هزینه‌های آن را به شکل چشمگیری کاهش داد پس قبل از  انجام ایمپلنت باید به هزینه آن بیشتر دقت کنید.

نیاز به جراحی

باید بدانید که نتایج ایمپلنت دندان طی یک عمل ساده به دست نمی‌آید.بسیاری از پزشکان معتقد هستند ایمپلنت یکی از سخت‌ترین جراحی‌های مربوط به دندان پزشکی است که باید این سختی‌ها را به عنوان معایب از ایمپلنت بپذیرید.

ترک برداشتن روکش ایمپلنت

در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که بیماران با ترک برداشتن روکش ایمپلنت مواجه می‌شوند. این مشکل می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی  مانند جنس نامطلوب روکش و یا آسیب‌های غیرقابل پیش بینی به وجود آید.

طولانی بودن زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک

یکی از اصلی‌ترین معایب ایمپلنت دندان مدت زمان طولانی برای رسیدن به نتیجه دلخواه است.این کند بودن فرایند درمانی به دلیل طولانی بودن زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک است که نمی‌توان برای آن راهکاری در نظر گرفت.

عدم موفقیت کاشت ایمپلنت دندان

بیماران زیادی هستند که بعد از کاشت ایمپلنت نتیجه دلخواه خود را به دست نمی‌آورند چرا که بدن آن‌ها این روش درمانی را پس زده و از سازگاری با ایمپلنت دندان خودداری می‌کند.برای جلوگیری از بروز این مشکل قبل از اقدام برای ایمپلنت دندان بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.

احتمال بروز عوارض جانبی

بعد از انجام ایمپلنت دندان عوارض جانبی زیادی ممکن است شما را تهدید کنند که برای پیشگیری از آن‌ها باید اقدامات لازم را انجام دهید و تحت نظر پزشک متخصص باشید.در ادامه به بررسی این عوارض و راه های پیشگیری از آن می پردازیم.

·         بروز آلرژی در فرد

پایه‌های تیتانیومی کمترین میزان آلرژی را برای بدن به وجو می‌آورند اما  با وجود اینکه حساسیت نسبت به پایه تیتانیومی ایمپلنت به ندرت رخ می دهد، برخی از افراد هستند که دچار واکنش های آلرژیک می شوند.

·         آسیب به سینوس ها

وجود ارتباط در  استخوان فک و حفره سینوسی ممکن است باعث بروز  عفونت و التهاب در ناحیه ایمپلنت و آسیب های سینوسی شود. البته در صورتی که متخصص ایمپلنت این کار را انجام دهد، چنین عارضه ای رخ نخواهد داد.

·         عفونت کردن دندان ها

در حین جراحی و حتی بعد از آن، احتمال بروز عفونت وجود دارد. سیگار کشیدن، وجود بیماری های خود ایمنی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می توانند از مواردی باشند که سبب بروز این عفونت می شوند.

·         صدمه دیدن لثه

همواره توصیه می شود  انجام ایمپلنت دندان را به دست متخصص ایمپلنت بسپارید اما اگر شما نیز از لثه‌های ضعیف و حساسی برخودار هستید بهتر است با یک متخصص ارتودنسی نیز مشورت داشته باشید. در صورتی که درمان توسط فرد غیرمجرب انجام شود، احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه در حین درمان وجود دارد.

·         خونریزی

خونریزی‌های خفیف بعد جراحی ایمپلنت دندان یک اتفاق طبیعی است اما در صورت شدت یافتن این عارضه بهتر است به پزشک خود مشورت کنید.

·         درد و کبودی

در روز های ابتدایی ریکاوری، شما مقداری کبودی آبی رنگ و یا سیاه رنگ در ناحیه جراحی شده مشاهده می کنید که با ترمیم بافت لثه به مرور این کبودی از بین خواهد رفت.

چه محدودیت‌هایی برای کاشت ایمپلنت در سنین بالا وجود دارد؟

اگر فرد از نظر سیستم ایمنی بدن سالم باشد و اعتیاد شدید به مواد مخدر و مصرف الکل نداشته باشد، عملا هیچ محدودیت کاشت ایمپلنتی برای سنین بالا وجود ندارد. چرا که اکثر افراد در سنین بالای ۶۰ سال به مشکلات عمده دندان برخورد می کنند و نیاز به درمان آن دارند. بنابراین طیف گسترده ای از ایمپلنت دندانی از میانسالی به بالا صورت می گیرد. انجام ایمپلنت در افراد بالای ۸۰ سال نیز صورت گرفته است و نتایج خوبی را به همراه داشته است.

بهترین سنی که می توان ایمپلنت دندان انجام داد؟

اگر به صورت دقیق بخواهیم بیان کنیم، هیچ محدودیت سنی برای انجام ایمپلنت وجود ندارد، اما مسئله ای که مهم است، رسیدن به نتایج خوب و ماندگاری بالای ایمپلنت می باشد. بنابراین هر فردی که دچار مشکلات دندانی از نوع ریشه و نابودی کامل دندان شده باشد، می تواند ایمپلنت دندان را انجام دهد. مگر اینکه از نظر فرم فک، تراکم استخوانی و در حال رشد بودن فک دچار محدودیت باشد.

روش درمان کاشت ایمپلنت یک روش ثابت و ماندگار است و این مهمترین چیزی است که در مورد دندان برای افراد مهم است. به همین خاطر میزان استقبال از این روش بین افراد در سنین مختلف بسیار زیاد می باشد.

با توجه به مواردی که گفته شد، فرد می تواند در هر سنی برای کاشت ایمپلنت مراجعه کند و محدودیتی وجود ندارد که اگر به سن خاصی رسیدید برای انجام کاشت ایمپلنت دیگر دیر شده باشد.

جدایی از افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند یا تراکم استخوان فک مناسبی ندارند و بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنند، اکثر افراد مناسب انجام ایمپلنت می باشند و سن پارامتر محدود کننده ای برای انجام ایمپلنت نخواهد بود، چرا که گفته شد در افراد بالای ۸۰  سال نیز نتایج ایمپلنت موفق بوده است.

دکمه بازگشت به بالا