14 ماده غذایی شگفت انگیز برای کنترل قند خون و دیابت

در دنیای امروز دیابت به عنوان یکی از چالش‌های بهداشت عمومی جلوه کرده و تاثیرات گسترده‌ای بر سلامت جامعه داشته است. با توجه به شیوع این بیماری اهمیت پیشگیری و مدیریت طبیعی قند خون بر طرف کردن نگرانی‌ها و بهبود سلامت تمامی افراد تاکید می‌شود. در این متن به بررسی راهکارهای طبیعی برای کاهش سریع قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت پرداخته‌ایم. با مطالعه این مطلب شما با راهکارهای موثر و مواد غذایی که می‌توانند به بهبود و کنترل قند خون کمک نمایند آشنا خواهید شد. این اطلاعات نه تنها به افراد مبتلا به دیابت کمک می‌کند بلکه افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند نیز می‌توانند با اقدامات پیشگیرانه به سلامتی بیشتری دست یابند.

 

مواد غذایی مفید برای درمان دیابت

از گذشته تاکنون مواد غذایی زیادی چه در طب سنتی و چه چه پزشکی نوین جهت کاهش و درمان دیابت معرفی شده اند و حتی مواد خوراکی که از گذشته مصرف می شده است با علم پزشکی اثر گذاری اش اثبات شده است به گزارش مجله جالبینو همانطور که می دانیم مهم ترین مساله برای حفظ سلامت و درمان هر بیماری تغییر نگرش در سبک زندگی فردی است که می توانید با مشاهده 14 ماده غذایی موثر در کاهش دیابت اگر موردی را استفاده نمی کنید به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

 

۱. سرکه سیب:

استفاده از سرکه سیب باعث کاهش اسیدهای چرب امگا 3 می‌شود که تأثیر مثبتی بر سطوح قند خون ناشتا و پس از غذا دارد. برای تلطیف طعم سرکه سیب می‌توانید 2 قاشق چای‌خوری را در 8 اونس آب مخلوط کرده و به عنوان سس سالاد مصرف نمایید.

 

۲. مواد غذایی با فیبر بالا:

استفاده از غذاهای با فیبر بالا به حفظ سطح قند خون کمک کرده و نوسانات بزرگ آن را کاهش می‌دهد. هدف دریافت حداقل 25 تا 30 گرم فیبر در روز از غذاهای تازه و فصلی می‌باشد.

 

۳. مکمل عصاره دارچین:

استفاده از مکمل‌های عصاره دارچین می‌تواند در بهبود قند خون مؤثر باشد. توصیه می‌شود که بهترین راه برای مصرف عصاره دارچین استفاده از خود عصاره خالص باشد.

 

۴. مصرف غذاهای غنی از کروم:

کروم برای عملکرد سلولی سالم ضروری است و به عملکرد انسولین نیز کمک می‌کند. می‌توانید کروم را از مواد غذایی مانند بروکلی جو دو سر جو و گوجه فرنگی دریافت کنید.

 

۵. مصرف ماهی‌ها با اسیدهای چرب امگا3:

ماهی‌هایی مانند سالمون قزل‌آلا تن ماهی آب گرمسیری خال مخالی و… با اسیدهای چرب امگا3 غنی هستند و می‌توانند به بهبود سطح قند خون کمک نمایند. پس افزودن ماهی به برنامه غذایی امری واجب است.

 

۶. مصرف سیر:

سیر دارای توان بالقوه برای کنترل قند خون است و مصرف آن می‌تواند قند خون ناشتا و قند خون در هنگام غذاخوردن را کاهش دهد.

 

۷. گیلاس ترش:

گیلاس ترش دارای نمره GI پایین و ماده شیمیایی آنتوسیانین است که می‌تواند از دیابت و چاقی محافظت کند.

 

۸. سبزیجات برگ‌دار:

سبزیجاتی نظیر اسفناج کاهو کلم برگ شلغم سبز کلم بروکلی و چغندر سوئیسی دارای فیبر بالا و مواد مغذی مفیدی هستند.

 

۹. دانه‌های چیا:

دانه‌های چیا با فیبر و چربی‌های سالم امگا3 کلسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها مفید هستند.

 

۱۰. بادام و آجیل‌ها:

بادام به تنظیم و کاهش قند خون پس از غذا کمک می‌کند. همچنین آجیل‌ها نیز موجب افزایش حساسیت انسولین در افراد مبتلا به پیش‌دیابت می‌شوند.

 

۱۱. تمشک و زغال اخته:

تمشک و زغال اخته با فیبر بالا و حاوی آنتوسیانین‌ها می‌توانند از آنزیم‌های گوارشی خاصی برای کاهش سرعت گوارش جلوگیری نمایند و قند خون را کنترل کنند.

 

۱۲. غلات کامل:

استفاده از غلات کامل مانند ارزن یا کوینولا به دلیل حاوی فیبر بالا و مواد مغذی مفید به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

 

۱۳. تخم مرغ:

تخم مرغ به افراد مبتلا به پیش‌دیابت کمک می‌کند و باور بر این است که مقدار کلسترول در رژیم غذایی برای آن‌ها مهم نیست.

 

۱۴. قهوه:

مطالعات نشان داده‌اند که افزایش مصرف قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به نسبت بیش از 10 درصد کاهش دهد اما باید از اضافه کردن شکر و شیر به قهوه خود اجتناب شود.

 

نتیجه‌گیری:

استفاده از این راهکارهای طبیعی و مواد غذایی مفید می‌تواند به بهبود سطح قند خون کمک کند و در پیشگیری از ابتلا به دیابت نقش مهمی ایفا نماید. همچنین تغییر در رژیم غذایی و فعالیت‌های ورزشی نیز جزء مواردی است که برای حفظ سلامت فردی تان باید در نظر گرفته شوند و این 14 خوراکی به تنهایی نمی توانند برای شما درمان قطعی باشند ولی هرکدام آنها تاثیرات خود را در کوتاه مدت برروی بدن فردا مبتلا به دیابت خواهد گذاشت ولی مراجعه به پزشک و دریافت یک درمان قطعی و مطمئن باید در اولویت هر فرد قرار گیرد.

دکمه بازگشت به بالا