سرکه سیب از طریق یک فرآیند تخمیر دو مرحله ای تولید می شود و اسید استیک ماده اصلی فعال در سرکه سیب است. سرکه سیب به عنوان اسید اتانوئیک شناخته می شود یک ترکیب آلی با طعم و عطر قوی ترش. کلمه چوب از کلمه لاتین acetum به معنای سرکه گرفته شده است.
حدود 5 تا 6 درصد از سرکه سیب حاوی اسید استیک است. علاوه بر این این سرکه حاوی آب و مقدار کمی اسیدهای دیگر مانند اسید مالیک است. یک قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) سرکه سیب حاوی حدود 3 کالری است و تقریباً هیچ کربوهیدراتی ندارد.
اسید استیک برای چربی سوزی مفید است.
اسید استیک یک اسید چرب با زنجیره کوتاه است که در بدن شما به استات و هیدروژن تجزیه می شود. برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند از راه های مختلفی باعث کاهش وزن شود:
سطح قند خون را کاهش می دهد: در مطالعه ای که روی موش ها انجام شد اسید استیک توانایی کبد و ماهیچه ها را برای جذب قند از خون بهبود بخشید.
کاهش سطح انسولین: طبق همین مطالعه روی موش ها اسید استیک همچنین نسبت انسولین به گلوکز را کاهش می دهد که به چربی سوزی کمک می کند.
بهبود متابولیسم: تحقیقات روی موش ها نشان داده است که مصرف اسید استیک باعث افزایش سطح AMPK (پروتئین کیناز فعال شده با AMP) می شود که باعث افزایش چربی سوزی و کاهش تولید گلوکز و چربی در کبد می شود.
کاهش ذخیره چربی: درمان موش های چاق و دیابتی با اسید استیک یا استات آنها را از افزایش وزن محافظت می کند و آزاد شدن ژن هایی را افزایش می دهد که ذخیره چربی شکم و کبد را کاهش می دهد.
چربی سوزی: مطالعه روی موش هایی که با رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب همراه با اسید استیک تغذیه شدند نشان داد که افزودن اسید استیک به رژیم غذایی پرچرب موش ها باعث فعال شدن ژن های چربی سوز در موش ها می شود.
کاهش اشتها: مطالعه دیگری نشان داد که استات می تواند مرکز کنترل اشتها را در مغز شما مسدود کند که در نهایت منجر به کاهش اشتها می شود.
اگرچه نتایج مطالعات حیوانی موفقیت آمیز به نظر می رسد تحقیقات انسانی برای تایید این اثرات مورد نیاز است.