خبرگزاری آنلاین – گروه استان: رنج کشیدن بلوط نابودی زغال سنگ بی پایان است. دریافت کنید و از آتش و زوال تا آفت های رنگارنگی که هر روز بر پیکر این پایتخت بزرگ زاگرس می پیچد.
جنگل های لرستان واقع در زاگرس مرکزی برای این اکوسیستم خاص حائز اهمیت است زیرا در 11 استان زاگرس 5.8 میلیون هکتار جنگل وجود دارد و 1.2 میلیون هکتار آن در لرستان قرار دارد بنابراین این استان دارای وسعت جنگلی است وقوع بلایای طبیعی مختلف و تهدیدات انسانی رایج است.
هجوم پروانه های برگ خوار به جنگل های لرستان
جنگل های استان لرستان یک میلیون و 217 هزار هکتار وسعت دارد. بخشی از جنگل های ارزشمند زاگرس حفاظت اساسی از منابع آبی و زمین تولید ذخایر توانایی ژن ها محسوب می شوند. اکوتوریسممسائل زیست محیطی و … از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
لرستان اما داشتن توانمندی های ویژه در بخش جنگلداری و مرتع با خطرات جدی مواجه است که عرصه های طبیعی کشور را به دشت های بی آب و علف تبدیل می کند.
آتش سوزی های گاه به گاه در جنگل ها و مراتع رخ می دهد. چرا دامپروری بی رویه تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربری اجرای پروژه های ساختمانی غیر ماهر و …. هر کدام جنگل بلوط را زخمی کردند تا رگ های مختلف شکستند و هر روز قلب این اکوسیستم را سست کردند و اکنون جنگل های لرستان هستند. اپیدمی به آنها پروانه های برگ خوار می گویند.
خسارت جبران ناپذیر پروانه های برگ خوار به جنگل های لرستان
حسین میرزایی مدیرکل منابع طبیعی لرستان می گوید این حشره به شکل کرم است که روی برگ درختان و گل ها تخم می گذارد و گاهی به پروانه تبدیل می شود.
حداقل 41 هزار هکتار از جنگل های ما آلوده است. وی گفت: تمام رشد نمو و تغذیه این حشره از سطح برگ های سبز رنگ است و این باعث آسیب هایی به درخت می شود که قابل ترمیم نیست.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان در ادامه سخنان خود گفت: متاسفانه در سال های اخیر به دلیل پدیده خشکسالی. بالا وی افزود: دمای باد و تغییرات اقلیمی تا حد زیادی جنگل زاگرس را از بین برده است. امسال توانستیم حدود دو هزار هکتار جنگل را مدیریت کنیم در حالی که حداقل 41 هزار هکتار از جنگل ما به این آفت آلوده شده بود.
کمبود اعتبار برای کنترل آفات حشرات برگ خوار
به گفته میرزایی برای مبارزه با این آفت بالغ بر 129 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی گفت: در این زمینه پیشنهادات ما هم از منابع ملی و هم از منابع استانی است. به این معنا. باید توجه بیشتری شود.
این سخنان پیش از این به نقل از بهروز دراکوند معاون مدیرکل منابع طبیعی لرستان با اشاره به وجود کرم جوانه بلوط در برخی نقاط جنگل لرستان بیان شده بود: با توجه به پس از یک دهه خشکسالی متاسفانه شاهد شیوع کرم ها و کرم های برگ وی در استان هستیم.
تداوم آلودگی به آفات منجر به پوسیدگی و خشک شدن درختان می شود
او تایید کرد که: کرم های بلوط در حال حاضر وجود دارند. اما در خشکسالی گرده های ریز و استفاده از سموم غیر معمول نیست اکثر دشمنان طبیعی کرم ها از بین می روند و این امر باعث طغیان ملخ ها می شود.
معاون مدیرکل منابع طبیعی لرستان با ابراز تأسف و نگرانی از اینکه طی چند سال گذشته گوشتخواران در بسیاری از نقاط از جمله جنوب خرم آباد رشد کرده است. جمهوری چکپارک جنگلی انگوربخش سپیددشت فلات شول شورش آباد و کاکا رضا.
دریکوند اشاره می کند که کرم ها درخت بلوط را می خورند درخت را می گیرند و استرس زیادی به درخت وارد می کنند. بنابراین تداوم گسترش آن به زوال و خشک شدن درختان منجر خواهد شد. با توجه به جنب استان چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مبارزه با پروانه های سفید برگ خوار در جنگل های استان باید تمهیدات لازم را انجام دهیم.