نحوه عايق كاري با پشم شيشه و مل و ماستيك

مهم‌ترین مزیت عایق‌کاری لوله و اتصالات ساختمان، جلوگیری از هدر رفتن انرژی و کاهش مصرف سوخت و همچنین پیشگیری از یخ زدن آب در لوله‌ها در فصول سرد است. بنابراین آشنایی با نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه که یکی از روش‌های بسیار عالی برای رسیدن به این اهداف است؛ برای همه صاحب‌خانه‌ها ضروری است. حتی اگر مطمئن باشید که سیستم لوله‌کشی با استفاده از محصولات بسیار مقاوم مثل لوله 5 لایه اجرا شده است. با عایق کردن مسیر عبور آب می‌توانید مصرف انرژی را در ساختمان بهینه کرده و به بهترین شکل ممکن از یخ زدن آب در لوله و اتصالات که یکی از شایع‌ترین دلایل ترکیدگی لوله و نشتی آب در زمستان است پیشگیری کنید. بنابراین می‌توان گفت که مهم‌ترین هدف از عایقکاری موتورخانه جلوگیری از هدر رفتن گرمای آب و در نتیجه کاهش قبض گاز است.

مزیت‌های عایق کاری برای انواع لوله

عایق‌کاری برای هر جنس لوله، یک مزیت خاص دارد. به عنوان مثال لوله‌هایی که دارای روکش گالوانیزه هستند؛ معمولا بر اثر اختلاف دمای آب و محیط بیرون و پدیده معیان، در معرض رطوبت زیادی قرار می‌گیرند. این رطوبت می‌تواند موجب خوردگی لوله شود. هر چند که هدف از گالوانیزاسیون، مقاوم‌سازی لوله در برابر خوردگی است؛ اما باز هم ممکن است این حجم از رطوبت به مرور زمان بدنه لوله را دچار خوردگی کند.

بهترین ماده برای عایق‌بندی لوله‌ها هم پشم شیشه است. این ماده بالاترین سطح ایمنی را دارد و به شکل کامل می‌تواند هم لوله‌های سرد و هم لوله‌های گرم ساختمان را از تماس با عوامل محیطی دور نگه دارد. گاهی حتی از این الیاف برای عایق‌کاری تاسیسات موتورخانه و منبع آب داخل آن نیز استفاده می‌شود. بنابراین اگر شما هم در حال آماده‌سازی ساختمان برای فصل سرد هستید و یکی از اهداف‌تان کاهش میزان مصرف گاز است؛ توصیه می‌کنیم

عایق لوله ها از اتلاف انرژی از لوله ها جلوگیری میکنند. در عایق کاری لوله های آب گرم ، میزان اتلاف انرژی گرمایی به شدت کاهش می یابد. در این مورد دمای آب بین ۲تا ۴ درجه گرمتر نگه داشته می شود. بهترین زمان عایق لوله زمانی است که لوله ها تازه کار گذاشته شده اند و ساختمان در مرحله نازک کاری باشد . در عایق کاری لوله از انواع فوم سفید، پشم شیشه و الاستومری استفاده می گردد. امروزه بیشتر از عایق های لوله ای الاستومری استفاده می گردد. این عایق ها جایگزین مناسبی برای فوم های سفید و پشم شیشه هستند.

عایق لوله ای الاستومری در دو نوع وجود دارند : ساده و پوشش دار

– نوع ساده از پوشش برخوردار نیست. این عایق ها بیشتر در محیط های داخلی استفاده می شوند.

– عایق لوله ای پوشش دار در فضای باز بیشتر کاربرد دارند. زیرا مقاومت بیشتری در شرایط محیطی دارند.

قبل از انجام عایق لوله ، باید سایز لوله ها و مقدار عایق مورد نیاز بررسی شود. صخامت عایق نیز بستگی به مقاومت حرارتی آن و میزان دمای آب و دمای هوا دارد.

نحوه عایق کاری لوله های رو کار با پشم شیشه:

۱- زدن ضد زنگ

۲- پوشاندن لوله با پشم شیشه و نایلون

۳- کار گذاشتن مقوا با نایلون

۴- استفاده از مل، ماستیک، متقال و سریش و چسب چوب

۵- رنگ کردن لوله ها

۶- استفاده از نوار رنگی و فلش رفت و برگشت

نحوه عایق کاری لوله های تو کار با پشم شیشه :

۱- زدن ضد زنگ

۲- پوشاندن لوله با پشم شیشه و متقال

۳- استفاده از مل، سریش و چسب چوب

چند نکته کلیدی در مورد عایق کاری لوله با پشم شیشه

قبل از شروع آموزش نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه، بهتر است چند نکته مهم را در مورد این روند توضیح دهیم. اول اینکه، عایق‌بندی باعث صرفه‌جویی در هزینه سوخت و زمان می‌شود و با محافظت از بدنه لوله‌ها، از ایجاد خسارات جدی مانند ترکیدگی پیشگیری می‌کند. ضمن اینکه با پوشاندن لوله‌ها توسط الیاف پشم شیشه، دمای آبی که درون‌شان جریان دارد حفظ شده و با همان دمایی که انتظار دارید از شیرآلات ساختمان خارج می‌شود. بنابراین بعد از عایق‌بندی لوله و اتصالات دیگر در فصول سرد وقتی شیر آب را باز می‌کنید نیازی نیست چند دقیقه صبر کنید تا آب به دمای مورد نظرتان برسد. با این حساب می‌توان گفت که عایق‌بندی مناسب، برای جلوگیری از اتلاف حرارت و حفظ راندمان سیستم گرمایشی ساختمان بسیار ضروری است. پشم شیشه یکی از بهترین و به صرفه‌ترین مواد برای عایق‌بندی انواع لوله حتی لوله پلیکا محسوب می‌شود.

منظور از عایق‎کاری لوله چیست و چه مزایایی دارد؟

عایق‌بندی به طور کلی به معنی پوشاندن دیواره بیرونی لوله‌ها و اتصالات ساختمان با استفاده از موادی است که با جلوگیری از تبادل گرما بین سیال داخل لوله و محیط بیرون، از اتلاف انرژی تا حدود زیادی جلوگیری می‌کند.

یکی از مهم‌ترین مزایایی که این الیاف دارد؛ جلوگیری از ایجاد معیان در دیواره خارجی لوله است. به این ترتیب میزان رطوبت در این قسمت به شدت کاهش پیدا کرده و خوردگی ناشی از آن نیز به حداقل می‌رسد. در بیشتر مواقع عبور آب از دورن لوله‌ها با ارتعاش و صدا همراه است. پشم شیشه می‌تواند حتی این صداها و حرکات آزاردهنده را نیز کم کند. یکی دیگر از مزایای عایق‌کاری لوله‌های آب گرم، جلوگیری از سوختگی است. آب گرم به خصوص اگر در لوله‌های فلزی جریان داشته باشد؛ در صورت تماس، پوست را با سوختگی مواجه می‌کند. پشم شیشه با به حداقل رساندن انتقال حرارت، لایه‌ای محافظ روی سطح لوله ایجاد کرده و در صورت تماس پوست با لوله، احتمال اینگونه آسیب‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

آشنایی با مهم‌ترین ویژگی‌های عایق پشم شیشه

الیاف پشم شیشه را می‌توانید در طول‌های 90 تا 120 سانتی‌متر با ضخامت‌های مختلف از 2 تا 4 سانتی‌متر در بازار پیدا کنید. علاوه بر مزایایی که در بخش قبلی به آنها اشاره کردیم؛ این الیاف مقاومت خوبی در برابر حرارت بالا و حتی آتش دارند و می‌توانند به راحتی محدوده دمایی منفی 250 درجه تا 800 درجه سانتی‎گراد را تحمل کنند. نقطه ذوب عایق‌های پشم شیشه حدود 1200 درجه سانتی‎گراد است. عایق پشم شیشه از بوروسیلیکات تشکیل شده و به همین خاطر بافت منسجمی دارد. یکی از مزایای اصلی این عایق، سازگاری آن با محیط زیست است. تمامی مواد تشکیل‌دهنده پشم شیشه قابل بازیافت بوده و به همین خاطر جزء محصولات دوستدار محیط زیست محسوب می‌شود.

پشم شیشه در مقایسه با سایر عایق‌ها از قیمت مناسب‌تری برخوردار است و برای عایق‌کاری قسمت‌هایی که ابعاد بزرگی دارند مقرون‌به‌صرفه‌ترین گزینه محسوب می‌شود. از آنجایی که نقطه ذوب پشم شیشه بالاست و تحمل زیادی در برابر حرارت دارد؛ همزمان می‌تواند از لوله‌ها در برابر حریق نیز تا حدود زیادی محافظت کند. با این وجود، اطلاع از نحوه عایق کاری لوله با پشم شیشه و رعایت نکات اصولی در زمان اجرای آن، روی کیفیت مزایای که حاصل می‌شود تاثیر مستقیم دارد.

کاربردهای مهم عایق پشم شیشه

مهم‌ترین کاربردهای این عایق عبارتند از:

  • عایق‌کاری هر نوع ماده‌ای در برابر حرارت و صوت
  • عایق‎کاری لوله‌های آب گرم، سیستم‌های سرمایش و گرمایش ساختمان
  • عایق‌کاری دیگ‌های بخار و مخازن ذخیره آب گرم
  • عایق‎کاری ساندویچ پنل‌ها و کانال‌های از پیش عایق شده

منابع : youtube

دکمه بازگشت به بالا