راهنمای خرید اسانس گل محمدی با کیفیت برای استفاده در محصولات غذایی

اگر شما هم مثل من عاشق طعم و بوی بی نظیر گل محمدی هستید احتمالا به دنبال یک اسانس خوراکی با کیفیت بالا می گردید که بتوانید به محصولات غذایی خودتون اضافه کنید. اسانس گل محمدی یکی از محصولات پرکاربرد در آشپزی شیرینی پزی و حتی تهیه نوشیدنی هاست اما خریدن یک اسانس با کیفیت کاری نیست که بشه سرسری گرفت! در ادامه این مطلب تجربه شخصی خودم رو با شما به اشتراک می گذارم و راهنمایی هایی رو که برای انتخاب بهترین اسانس گل محمدی نیاز دارید ارائه می کنم.

راهنمایی برای خرید اسانس گل محمدی

۱. تفاوت اسانس خوراکی و اسانس آرایشی

قبل از اینکه بخواهیم وارد بحث انتخاب اسانس خوراکی بشیم باید به یک نکته مهم اشاره کنم : مراقب باشید که اسانس خوراکی را با اسانس های آرایشی و بهداشتی اشتباه نگیرید. اسانس های غیرخوراکی ممکنه از مواد شیمیایی و افزودنی هایی استفاده کنند که برای مصرف غذایی مناسب نیستند و می توانند حتی مضر هم باشند. بنابراین حتما به برچسب محصول دقت کنید که مشخصا نوشته شده باشد خوراکی.

۲. از کجا بخریم؟

بزرگترین سوالی که همیشه برام پیش میاد اینه که از کجا باید اسانس گل محمدی با کیفیت تهیه کنم؟ توی تجربه های قبلی ام متوجه شدم که خرید از مغازه های محلی همیشه بهترین گزینه نیست. برخی از این فروشگاه ها محصولات تاریخ گذشته یا با کیفیت پایین رو به اسم محصولات طبیعی می فروشند. پس بهتره به فروشگاه های معتبر و آنلاین که گواهینامه های بهداشتی و غذایی دارن سر بزنید.

پیشنهاد من؟ فروشگاه های آنلاین معتبری مثل دیجی کالا یا فروشگاه های تخصصی در حوزه محصولات غذایی ارگانیک. البته اگر به شهرهایی مثل کاشان یا شیراز سفر می کنید بازدید از بازارهای محلی هم می تونه تجربه خوبی باشه ولی همیشه به تاریخ انقضا و نشان استاندارد روی محصولات توجه داشته باشید.

۳. نحوه شناسایی کیفیت اسانس

یکی از سوالات بزرگی که خودم همیشه داشتم این بود که چطور میشه کیفیت اسانس رو تشخیص داد؟ خب یک سری نکته ها هست که بعد از چند بار خرید و خطا یاد گرفتم و به شما هم پیشنهاد می کنم :

  • بو و طعم طبیعی : اسانس گل محمدی باید بوی خیلی طبیعی و ملایم داشته باشه نه اینکه بوی تند شیمیایی بده. اگر طعمش رو هم تست کردید (البته با دوز کم) باید طعمی شبیه به گلاب و خیلی طبیعی داشته باشه.
  • شفافیت و رنگ : یک اسانس با کیفیت معمولا شفاف و بدون هرگونه کدری یا ته نشینیه. اسانس های رنگی معمولا از افزودنی های مصنوعی استفاده می کنند که توصیه نمی کنم.
  • غلظت : اسانس خوب باید غلظت مناسبی داشته باشه؛ یعنی با چند قطره اش بتونید طعم و بوی مورد نظرتون رو توی غذا یا نوشیدنی ایجاد کنید.

۴. بسته بندی مناسب

بسته بندی هم یکی از عوامل مهمیه که خیلی ها نادیده می گیرن. اسانس ها باید در بسته بندی های شیشه ای یا پلاستیکی تیره نگهداری بشن تا نور بهشون نفوذ نکنه. نور و گرما می تونه کیفیت و ماندگاری اسانس رو کاهش بده پس بسته بندی های شفاف رو کنار بذارید.

جدولی که در زیر براتون آماده کردم اطلاعات کلی و مفیدی رو درباره انتخاب اسانس خوب جمع بندی می کنه :

ویژگی

توضیحات

نوع محصول

باید حتما روی بسته بندی نوشته شده باشه “خوراکی”

بسته بندی

بهتر است در شیشه های تیره یا پلاستیک های غیر شفاف عرضه بشه

غلظت

غلظت بالا طعم بهتر و مصرف کمتر اسانس

بو و طعم

باید طبیعی و بدون بو و طعم مصنوعی یا شیمیایی باشه

نشان های استاندارد

حتما از نظر بهداشتی تأییدیه داشته باشه و گواهینامه های غذایی رو بررسی کنید

۵. چه مقدار استفاده کنیم؟

حالا که یک اسانس خوب رو خریدید سوال بعدی اینه که چقدر ازش استفاده کنید؟ بر اساس تجربه شخصی خودم توصیه می کنم خیلی با احتیاط از اسانس گل محمدی استفاده کنید. چرا؟ چون خیلی غلیظه و با یک یا دو قطره می تونید کل طعم و بوی غذا یا نوشیدنی رو عوض کنید. مقدار توصیه شده برای هر لیتر مایع حدود ۳ تا ۵ قطره هست. برای دسرها و شیرینی ها بسته به حجم مواد خشک می تونید حدود ۱ تا ۲ قطره به ازای هر ۵۰۰ گرم اضافه کنید.

۶. ماندگاری و نگهداری

اگر شما هم مثل من زیاد از اسانس استفاده نمی کنید حتما باید به ماندگاری و شرایط نگهداریش توجه داشته باشید. اسانس گل محمدی خوراکی اگر در شرایط مناسبی نگهداری بشه (دور از نور و گرما و در دمای اتاق) می تونه تا دو سال هم ماندگار باشه.

۷. استفاده در محصولات مختلف

اسانس گل محمدی به خاطر طعم و بوی خاصی که داره توی محصولات مختلفی قابل استفاده است. از جمله :

  • شیرینی ها : برای پخت شیرینی های ایرانی مثل قطاب زولبیا و بامیه چند قطره اسانس به شربت اضافه کنید.
  • نوشیدنی ها : اضافه کردن یک قطره به شربت خنک یا دمنوش می تونه بوی بهشتی بهتون بده!
  • غذاها : توی غذاهای ایرانی مثل شله زرد یا حلوا هم می تونید ازش استفاده کنید.

۸. سوالات متداول

آیا اسانس گل محمدی خوراکی طبیعی است؟
بله اسانس های خوراکی معمولاً از عصاره گیری گل های محمدی به دست میان اما حتماً به نشان طبیعی بودن و عدم وجود افزودنی دقت کنید.

آیا می توان از اسانس های آرایشی هم برای مصرف غذایی استفاده کرد؟
نه! حتماً باید از اسانس های خوراکی استفاده کنید چون اسانس های آرایشی مواد افزودنی دارند که می تونن مضر باشن.

چطور می تونم بهترین برند رو پیدا کنم؟
مراجعه به نظرات کاربران در سایت های معتبر و همچنین توجه به گواهینامه های محصول می تونه راهنمای خوبی باشه.

نتیجه گیری

در نهایت خرید یک اسانس گل محمدی با کیفیت کار ساده ای نیست ولی با رعایت چند نکته می تونید از خریدتون مطمئن باشید. به یاد داشته باشید که همیشه از فروشگاه های معتبر خرید کنید بسته بندی مناسب رو انتخاب کنید و به نشان های استاندارد توجه داشته باشید. اگر تجربه ای توی خرید یا استفاده از اسانس دارید خوشحال میشم توی نظرات با ما به اشتراک بگذارید!

‫11 دیدگاه ها

  1. من از یه فروشگاه اینترنتی معروف خریدم ولی انگار اسانسی که فرستادن بوی خاصی نداره. طبیعیه یا محصولشون مشکل داره؟

  2. به نظر شما غلظت اسانس گل محمدی باید خیلی بالا باشه؟ من یکی خریدم که خیلی رقیق بود و اصلا بو و طعمش تو غذا مشخص نشد.

  3. راستش من از اسانس استفاده کردم ولی اون حس بوی گل محمدی اصیل رو نمی ده. ممکنه کیفیت پایین باشه یا اشتباه استفاده می کنم؟

  4. ممنون از راهنمایی تون. من یکی از بازار محلی گرفتم ولی تاریخ انقضاش پاک شده بود اصلاً نمی دونم استفاده کنم یا نه.

  5. چیزی که خیلی اذیتم کرد اینه که وقتی از اسانس توی دمنوش استفاده کردم طعمش خیلی تلخ شد. نمی دونم چرا اینجوری شد!

  6. من قبلاً از یه برند معروف خریدم ولی قیمتش خیلی بالا بود. می شه یه جای ارزون تر معرفی کنید که کیفیتش خوب باشه؟

  7. آیا امکانش هست که اسانس گل محمدی بافت غذا رو تغییر بده؟ احساس کردم یه کم قوام شله زردم فرق کرده بعد از اضافه کردنش.

  8. ممنون از مقاله خوبتون. اما یک سوال چطوری می تونم بفهمم که اسانسی که گرفتم مصنوعیه یا طبیعیه؟ چون بوی عجیبی داره.

دکمه بازگشت به بالا