باسیلوس سرئوس معمولا در برنج نپخته همراه با باکتری های دیگر یافت می شود. پختن برنج به تنهایی برای از بین بردن آن کافی نیست، زیرا این باکتری ها در برابر حرارت مقاوم هستند و هاگ تشکیل می دهند.
بر اساس یک مطالعه آمریکایی، پس از پختن برنج در دمای اتاق، می تواند حاوی باکتری های مختلفی باشد که باعث افزایش و ترشح سموم مضر می شود. این گاهی اوقات منجر به مسمومیت غذایی با این باکتری می شود. بسته به نحوه تهیه، پخت و نگهداری برنج پس از پخت، می توانید از این مشکل جلوگیری کنید.
تهیه و نگهداری برنج
شستن برنج باکتری ها را از بین نمی برد. پس از پخته شدن، برنج باید فوراً پخته یا سرد شود و در ظرفی در یخچال یا فریزر نگهداری شود. برنج پخته شده را بیش از یک ساعت بیرون نگذارید.
چگونه برنج را گرم می کنید؟
برنج باقی مانده را می توان دوباره در مایکروویو گرم کرد، سرخ کرد یا بخار پز کرد. با این حال، این تنها در صورتی بی خطر است که برنج پخته شده به درستی در یخچال نگهداری شود. اگر برنج برای چند ساعت بماند، گرم کردن مجدد می تواند خطرناک باشد. زیرا گرما، سرمایش و گرم کردن مجدد فرصت خوبی برای رشد باکتری های مضر مانند باسیلوس سرئوس فراهم می کند.
مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس چقدر خطرناک است؟
مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس در موارد شدید می تواند کشنده باشد. این مسمومیت می تواند با مواد غذایی دیگر مانند پاستا نیز ایجاد شود. یک مطالعه موردی در سال 2011 نشان داد که یک دانش آموز 20 ساله در عرض 10 ساعت پس از خوردن پاستا پنج روزه بر اثر مسمومیت باکتریایی جان خود را از دست داد. مورد مشابهی در سال 2003 زمانی رخ داد که یک خانواده یک سالاد ماکارونی هشت روزه خوردند که باعث مرگ یک مرد و بستری شدن پنج کودک در بیمارستان شد.
علائم این مسمومیت چیست؟
استفراغ و اسهال ناشی از سموم تولید شده توسط باسیلوس سرئوس در حین رشد شایع است. در بیشتر موارد، این بیماری خود محدود شونده است و می تواند ظرف یک یا دو روز برطرف شود، اما در برخی افراد ممکن است ایجاد شود. ادامه دهید و حتی بمیرید.
آنتی بیوتیک ها در این بیماری موثر نیستند زیرا سمومی که باعث بیماری می شوند باکتری نیستند. بنابراین، درمان بر نوشیدن آب فراوان متمرکز است.