رئیس اداره مبارزه با بیماری های انسانی و دامی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش مبتلایان به تب کریمه کنگو در سال جاری، گفت: متأسفانه سه بیمار نیز جان خود را از دست داده اند که این امر نیز به دلیل بیماری است.
محمدرضا شیرزادی درباره آخرین آمار ابتلا به تب دنگی کریمه کنگو در کشور در تابستان گفت: از ابتدای سال تاکنون 28 مورد ابتلا به تب دنگی کریمه کنگو در کشور گزارش شده و متاسفانه 3 بیمار جان خود را از دست داده اند. مهم ترین بیماری قابل انتقال در طی کشتار و آماده سازی اسکلتی را رها کرده اند: دانگ کریمه کنگو.
وی در خصوص علائم بیماری بیان کرد: علائم تب کریمه کنگو شامل تب، سردرد، علائم گوارشی و در موارد شدید ظاهر خونریزی است و اگر فردی متوجه علائم فوق شد پس از خوردن گوشت باید به پزشک مراجعه کند. مرکز بهداشت در اسرع وقت تحت درمان قرار گرفته و احتمال سرایت به دیگران کاهش یابد.
سرپرست تیم مبارزه با بیماری های عفونی انسان و دام وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مصرف فرآورده های خام دامی خطرناک است و می تواند باعث انتقال بیماری شود، تاکید کرد: بسیاری از افراد از مصرف گوشت و جگر خام خودداری کنند. محصولات حیوانی باید به صورت پخته استفاده شوند تا اطمینان حاصل شود که میکروب ها به طور کامل از بین می روند.
وی گفت: گوشت بریده شده را قبل از برش حداقل 24 ساعت در یخچال با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید و تکه تکه کنید و بخورید. کبد و سایر اندام ها و احشاء حیوانات باید قبل از استفاده به مدت 48 ساعت در یخچال در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. این فرآیند به این دلیل اتفاق می افتد که در این مدت اسیدیته و PH گوشت کاهش می یابد و در صورت وجود میکروب در آن از بین می رود.