اقتصادیتازه های کسب و کار

دامیننس چیست؟ نحوه تحلیل نمودار دامیننس بیت کوین و دامیننس تتر

اگر علاقه مند به تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال باشید احتمالا نام دامیننس به گوشتان خورده است. اما دامیننس دقیقا چیست؟ دامیننس یا همان حاکمیت، نشان دهنده درصدی از بازار کل رمزارزها است که توسط یک رمزارز خاص کنترل می شود. این معیار، قدرت و تاثیر یک رمزارز را نسبت به دیگر رمزارزها نشان می دهد. به عبارت دیگر، هرچه دامیننس یک رمزارز بیشتر باشد، نشان دهنده قدرت و تاثیر بیشتر آن رمزارز در بازار است.

مارکت کپ چیست؟

مارکت کپ یا همان ارزش بازار، عددی است که با ضرب قیمت هر واحد از یک رمزارز (مثلا یک بیت کوین) در تعداد کل آن رمزارز محاسبه می شود. این عدد نشان دهنده ارزش کلی یک رمزارز در بازار است و می تواند به ما کمک کند تا قدرت نسبی آن ارز دیجیتال را متوجه شویم. رتبه بندی ارزهای دیجیتال در سایت های ارز دیجیتال معتبر مثل کوین مارکت کپ و یا ارزچی بر اساس ارزش بازار ارزهای دیجیتال است. یعنی هرچقدر یک ارز دیجیتال ارزش بازار بالاتری داشته باشد رتبه بهتری هم دارد. بر همین اساس بیت کوین از بدو تولد همیشه اولین ارز دیجیتال بر اساس حجم بازار بوده است.

دامیننس چیست؟

دامیننس که به معنای سلطه است، به عنوان یک شاخص در نظر گرفته میشود. این شاخص قدرت و تاثیر یک ارز دیجیتال را نسبت به دیگر ارزهای دیجیتال نشان می دهد. پس میتوان گفت همه ارزهای دیجیتال دامیننس دارند و هرچه دامیننس یک ارز دیجیتال بیشتر باشد، نوسان قیمتی آن بیشتر برروی کل بازار تاثیر میگذارد و نشان دهنده قدرت و تاثیر آن رمزارز در بازار است. به بیان دیگر دامیننس می تواند به ما نشان دهد که چقدر بازار وابسته به یک رمزارز خاص است و چه تاثیری در صورت نوسانات آن رمزارز می تواند بر بازار کل داشته باشد. به همین دلیل است که زمانی که بیت کوین میریزد همزمان تمام ارزهای دیجیتال با آن ریزش پیدا میکنند.

آیا افزایش دامیننس یک رمزارز به تنهایی می تواند نشان دهنده رشد آن باشد؟

لزوماً خیر! افزایش دامیننس یک رمزارز می تواند نشان دهنده افزایش قدرت و تاثیر آن رمزارز در بازار باشد، اما این به تنهایی نمی تواند نشان دهنده رشد قیمت آن باشد. برای مثال، اگر بازار کل رمزارزها در حال افت باشد ولی دامیننس یک رمزارز خاص کمتر کاهش یابد نسبت به دیگران، دامیننس آن ممکن است افزایش یابد حتی اگر قیمت آن نیز در حال افت باشد. بنابراین، همیشه باید به ترکیبی از معیارها نگاه کرد تا تصمیمات مستندتری اتخاذ کنیم.

دامیننس بیت کوین چیست؟

دامیننس بیت کوین، نشان دهنده میزان کنترل بیت کوین برروی کل بازار کل رمزارزها است. عدد دامیننس بیت کوین از تقسیم حجم بازار بیت کوین بر حجم کل بازار ارزهای دیجیتال ضرب در 100 به دست میاید. این معیار می تواند نشان دهنده قدرت و تاثیر بیت کوین نسبت به سایر رمزارزها باشد. هرچه دامیننس بیت کوین بیشتر باشد، نشان دهنده قدرت بیشتر بیت کوین در بازار است. بیت کوین به عنوان اولین و مهم ترین رمزارز، همواره دارای دامیننس بالایی بوده و تاثیر زیادی بر روی بازار کل از زمان تولد خود داشته است.

یک مثال برای درک بهتر دامیننس

فرض کنید بازار رمزارزها شامل 100 رمزارز است و بیت کوین تنها 60 درصد از ارزش کل این بازار را دارد. در این صورت، دامیننس بیت کوین 60 درصد است. این به این معنا است که بیت کوین تقریباً 60 درصد از بازار رمزارزها را تحت کنترل دارد و تاثیرات آن بر بازار بسیار قابل توجه است.

نمودار دامیننس بیت کوین چیست؟ آن را چطور ببینیم؟

نمودار دامیننس بیت کوین، نمایانگر تغییرات درصد دامیننس بیت کوین در طول زمان است. با استفاده از این نمودار، می توانیم تغییرات قدرت و تاثیر بیت کوین در بازار رمزارزها را مشاهده کنیم. نمودار لحظه ای دامیننس بیت کوین را مشاهده کنید.

دامیننس تتر چیست و چه فرقی با دامیننس بیت کوین دارد؟

دقیقا مثل دامیننس بیت کوین، دامیننس تتر نشان دهنده درصد بازار کل رمزارزها است که توسط ارز تتر کنترل می شود. تتر اصلی ترین استیبل کوین است و به همین خاطر به عنوان پل بین رمزارزها و پول های ملی استفاده می شود. پس در حالی که بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال و سرمایه گذاری مورد استفاده قرار می گیرد، تتر بیشتر برای معاملات و انتقال ارز استفاده می شود.

رابطه دامیننس تتر و بیت کوین

دامیننس تتر و دامیننس بیت کوین به صورت معکوس با یکدیگر رابطه دارند. هنگامی که بازار رمزارزها با نوسان مواجه می شود، بسیاری از سرمایه گذاران ارز دیجیتال خود را میفروشند و به تتر پناه می برند، که همین کار منجر به افزایش دامیننس تتر می شود. و برعکس هنگامی که بازار در حال رشد است، دامیننس بیت کوین افزایش می یابد زیرا افراد تتر خود را میفروشند و بیت کوین میخرند.

دلایل و نشانه های افزایش یا کاهش دامیننس تتر چیست؟

دلایل افزایش دامیننس تتر می تواند شامل عواملی مانند نوسانات شدید بازار، بحران های اقتصادی یا سیاسی و یا افزایش تقاضا برای انجام معاملات با تتر باشد. هنگامی که بازار رمزارزها با نوسانات شدید مواجه می شود، سرمایه گذاران ممکن است تمایل داشته باشند که ارزهای دیجیتال خود را به تتر تبدیل کنند تا از افت قیمت جلوگیری کنند. از سوی دیگر، کاهش دامیننس تتر ممکن است نشان دهنده بازگشت اعتماد به بازار و کاهش نوسانات باشد.

نوسان گیری با دامیننس ارز تتر چگونه است؟

همانطور که میدانید تتر یک استیبل کوین و معادل یک دلار است پس نوسان خاصی ندارد. پس همین داستان باعث میشود تریدرها برای سیو سود تتر بخرند و باعث افزایش دامیننس تتر شوند. پس با توجه به دامیننس تتر، می توان نوسانات بازار رمزارزها را پیش بینی کرد. افزایش ناگهانی دامیننس تتر ممکن است نشان دهنده ریزش شدید در بازار باشد.

چگونه با تحلیل و مقایسه دامیننس تتر و بیت کوین سیگنال بگیریم؟

با مقایسه دامیننس تتر و بیت کوین، می توانیم سیگنال های خوبی در مورد وضعیت بازار و جهت گیری آن بدست آوریم. افزایش دامیننس تتر نشان دهنده کاهش اعتماد به بازار و افزایش نوسانات است، در حالی که افزایش دامیننس بیت کوین نشان دهنده رشد و استقرار بازار است. این موضوع فرصت های بسیاری را در اختیار تریدرها میگذارد پس توصیه میشود کانال سیگنال ارز دیجیتال را دنبال کنید و از جدیدترین اخبار تغییرات دامیننس آگاه شوید.

نتیجه گیری

برای تحلیل شرایط بازار ارزهای دیجیتال چه به صورت تکنیکال و چه به صورت فاندامنتال، شاخص های بسیار زیادی در اختیار شما قرار دارد. دامیننس ارزهای دیجیتال تنها یکی از این شاخص هاست. با توجه به دامیننس و تغییرات آن، می توانیم نشانه های مهمی در مورد وضعیت بازار و جهت گیری آن بدست آوریم.

دکمه بازگشت به بالا