تازه های کسب و کارعمومی

انواع میلگرد آجدار و کاربردهای آن

میلگرد به عنوان مهمترین و اساسی ترین قطعه فلزی مورد نیاز ساختمان دارای انواع مختلفی است. میلگرد، پروفیلی گرد و مستحکم است که بسیاری از مردم از نوع آجدار آن در ساختمان سازی استفاده می کنند. به دلیل اهمیت این محصولات فلزی در صنعت، تولیدکنندگان و کارخانجات از نظر شکل، استحکام، انواع تجهیزات و ضخامت، انواع میلگردهای مختلف را تولید می کنند و به بازار عرضه می نمایند. استفاده از انواع میلگرد آجدار در صنایع مختلف به ویژه صنعت ساختمان پیشرفت زیادی ایجاد کرده است. کاربرد میلگرد آجدار در صنعت، روشی اقتصادی و مناسب برای مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله است.

در ادامه به بررسی انواع میلگرد آجدار و کاربردهای آن در صنایع مختلف نیز می پردازیم.

معرفی میلگردهای آجدار

برای اینکه میلگرد داخلی به بتن بچسبد و در بتن نفوذ کند باید سطح آن دارای برآمدگی باشد که به این برآمدگی آج می گویند. امروزه بطور معمول از انواع میلگرد آجدار استفاده می‌شود، بر خلاف میلگردهای ساده، شیارها و فرورفتگی‌هایی روی خود دارند. میلگرد آجدار در 3 گرید A3، A2 و A4 تولید می شود که هر کدام مشخصات و ویژگی های خاص خود را دارند. این آج یا برآمدگی روی سطح میلگرد باعث می شود که سرعت فرسایش پایینی داشته باشد و عملکرد خوبی در بتن و فولاد نشان دهد. افزایش سطح استحکام کششی و ویژگی های ساختاری نیز تحت تاثیر میلگرد آجدار قرار می گیرد. مشخصات شیمیایی میلگرد آجدار شامل درصد ترکیب شیمیایی عناصر و حداکثر کربن معادل است. مشخصات مکانیکی میلگرد آجدار شامل حداقل مقاومت کششی، حداقل تنش و زاویه خمش است.

میلگردهای آجدار

انواع میلگرد آجدار

در ایران از استاندارد ملی ISIRI 3132 در تولید این محصولات استفاده می شود بر اساس این استاندارد سه نوع میلگرد آجدار وجود دارد. این میلگردها از نظر خواص مقاومتی و عملکرد متفاوت هستند که با مشخصات میلگرد آجدار در زیر مورد بحث قرار خواهد گرفت.

  1. میلگرد آجدار گرید A2

میلگرد A2 نوعی میلگرد آجدار است که آج مارپیچی دارد و از آرماتور انعطاف پذیر A1 استحکام بیشتری دارد و میلگرد آجدار مارپیچ نامیده می شود. بیشترین استفاده از این محصول در کارهای ساختمانی به ویژه سیلو کردن است و سختی بالاتری نسبت به A1 دارد. از دیگر ویژگی های آرماتورهای آجدار کلاس A2 می توان به میزان تغییر شکل پلاستیک 19%  اشاره کرد که میلگرد آجدار گروه A2 به عنوان میلگردهای نیمه سخت در نظر گرفته می شوند. عدم وجود کربن در این سازه تقویتی باعث افزایش انعطاف پذیری آن می شود.

  1. میلگرد آجدار گرید A3

میلگرد A3 با تنش فعلی 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش شکست 6000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع به میلگرد خشک یا ترد معروف است که برای عملیات ساختمانی مناسب بوده و دارای جناغ است. میلگردهای A3 را میلگرد آجدار جناغی نیز می گویند. ترکیبی از دو نوع میلگرد جناغی و میلگرد مارپیج را میلگرد آجدار مرکب می نامند. این دسته از میلگردهای تقویت کننده نیز قابلیت جوشکاری ندارند و به عنوان میلگردهای تقویت کننده اصلی سازه و میلگردهای تقویت کننده طولی تیرها و ستون ها استفاده می شوند. به همین دلیل میلگرد آجدار A3 شکل پذیری کمتری دارد و عمل جوشکاری روی آنها ممنوع است.

  1. میلگرد آجدار گرید A4

تولید میلگرد آجدار با مقاومت بالا، از هدر رفتن منابع و همچنین سادگی طراحی و صرفه جویی در پروژه جلوگیری می کند. میلگرد A4 سنگین ترین نوع میلگرد با پله های ضربدری روی سطح است. استفاده از این میلگرد  اخیراً در ساخت و ساز رواج یافته است و اگر از این محصول در طراحی استفاده کنیم، وزن میلگرد در هر متر مربع حدود 1 تا 2 کیلوگرم کاهش می یابد. بیشترین کاربرد میلگرد  A4  در انواع سازه های ساختمانی بتن آرمه به جز دیوارهای برشی و قاب های منحنی است.

انواع میلگردهای آجدار

کاربرد انواع میلگرد آجدار

انواع میلگرد آجدار رایج ترین میلگرد های مورد استفاده در صنعت و ساختمان هستند و بخش بزرگی از کار تحمل تنش و انتقال را بر عهده دارند. از جمله کاربردهای مهم میلگرد آجدار در انواع سازه های بتنی مانند پل ها، ایستگاه های اتوبوس BRT، ساختمان ها و برج ها است. میلگردهای تقویت کننده در زمینه های مرتبط با مهندسی خودرو و مکانیک، سدسازی و غیره استفاده می شوند. اما رایج ترین و مهم ترین کاربرد میلگرد آجدار در صنعت ساختمان است. همچنین برای افزایش مقاومت بتن، از میلگرد آجدار در سازه های بتنی به روش های مختلف استفاده می شود. میله فولادی آلیاژی A1  در صنعت خودروسازی، هوافضا و ساخت قطعات صنعتی مانند پیچ ​​و مهره استفاده می شود.

انواع میلگرد آجدار در صنایع هوایی، تجهیزات بیمارستانی، شیمیایی، نفت و پتروشیمی نیز مشتری فراوان دارند. در تولید انواع پیچ، مهره، لولا، شفت بلبرینگ و سایر ابزار و لوازم جانبی نیز از این نوع میلگردها استفاده می کنند.

کاربرد میلگرد آجدار در ساختمان سازی

قیمت میلگرد آجدار

قیمت میلگرد آجدار به دلیل تغییر پذیری بازار و تغییرات قیمت مواد اولیه، به روز به روز متغیر است و به صورت ثابت قابل تعیین نیست. بسته به متراژ و نوع پروژه، می توانید با مراجعه به بازارهای مختلف و مشاوره با کارشناسان صاحبنظر، قیمت میلگرد آجدار را بدست آورید. همچنین می توانید با جستجوی عبارت ” قیمت میلگرد ” در وب سایت آسن، قیمت به روز انواع میلگرد را مشاهده کنید.

جمع بندی

با توجه به انواع میلگرد آجدار و کاربرد آنها باید گفت که یکی از مهمترین کاربرد میلگردها در صنعت ساختمان سازی، افزایش مقاومت و کشسانی بتن است. بطور کلی ساخت و ساز با بتن بدون میلگرد آجدار غیرممکن است. زیرا فرد برای یک زندگی آرام نیاز به امنیت در محل سکونت خود دارد. با توجه به اطلاعات مندرج در مطالب به راحتی می توانید برای تمامی خرید انواع میلگرد آجدار به شرکت آسن مراجعه و  اقدامات لازم را انجام دهید.

دکمه بازگشت به بالا