تازه های کسب و کارعلمی و پزشکی

خواص مغز شتر در طب سنتی

شتر منبعی غنی از شیر و گوشت است. گوشت شتر خواص و فواید فراونی دارد. گوشت شتر سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی از جمله آهن، روی، مس، کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم، ایمونوگلوبولین‌ها و پدوتئین‌ها است. گوشت شتر دارای چربی کمتری از گوشت‌های عادی است.

در این مطلب از مجله آموزش آشپزی که در ارتباط با خواص گوشت شتر است به بررسی مواردی از جمله خواص گوشت شتر در طب سنتی، خواص گوشت شتر برای پیشگیری از سرطان، خواص گوشت شتر برای سلامت قلب، خواص گوشت شتر برای درد مفاصل، خواص گوشت شتر برای قوای جنسی، خواص گوشت شتر برای بارداری، خواص گوشت شتر برای چربی خون، خواص گوشت شتر برای درمان سرفه، خواص گوشت شتر برای دیابت، خواص گوشت شتر برای کم خونی، خواص گوشت شتر برای کودکان خواص گوشت شتر برای لاغری، طبع گوشت شتر گرم است یا سرد و در نهایت مضرات گوشت شتر و نحوه خرید محصولات پروتئینی الوگوشت می‌پردازیم.

خواص گوشت شتر در طب سنتی

شیر شتر نسبت به شیر گاو ویتامین C بیشتری دارد همچنین چربی کمی دارد و دارای لاکتوز است. گوشت شتر در کشور‌ها و مناطقی از جمله سودان، لیبی، عربستان صعودی، مصر، سوریه، اتیوپی، قزاقستان و سومالی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از گوشت شتر به دلیل داشتن خواص درمانی، مواد مغذی و فواید فراوان آن باید در تمام کشور و نقاط دنیا از این گوشت مفید استفاده شود. خواص گوشت شتر فراوان است و مصرف آن از قدیم در طب سنتی توصیه می‌شود. از جمله خواص گوشت شتر می‌توان به مواردی مانند تقویت بینایی، درمان درد سیاتیک، کاهش درد بواسیر، درمان تب فصلی و درمان کدر شدن قرنیه اشاره کرد.

ارزش غذایی گوشت شتر

مقدار مواد مغذی موجود در یک کیلوگرم گوشت شتر به صورت زیر است:

  • چربی: ۹ درصد
  • کربوهیدرات: صفر
  • کالری: ۱۰۰۰
  • پروتئین: ۲۱۳ گرم

گوشت شتر دارای طبع گرم و مزه شیرین است. رنگ گوشت شتر زرشکی مایل به سیاه است. خواص درمانی، دارویی و ارزش غذایی گوشت شتر بالا است. ازجمله خواص گوشت شتر که طب سنتی برای آن در نظر می‌گیرد می‌توان به مواردی مانند تسکین درد‌های روماتیسمی، تقویت قوای جسمی، تقویت قوای جنسی و پیشگیری از زایمان زودرس اشاره کرد.

خواص گوشت شتر برای پیشگیری از سرطان

از خواص گوشت شتر می‌توان به نقش گوشت شتر در  پیشگیری از سرطان اشاره کرد. گوشت شتر دارای یک اسید چرب غیر اشباع به نام لینولئیک اسید که این اسید چرب از تعامل با سایر اسید‌های چرب غیر اشباع جلوگیری می‌کند و موجب پیشگیری از سرطان می‌شود. همچنین داشتن انرژی مناسب برای سلول‌های عصبی خاصیت گوشت شتر است که به سلول‌های عصبی کمک می‌کند تا از این انرژی برای رفع خستگی مغز، فرسودگی و درد عصبی استفاده کنند.

خواص گوشت شتر برای سلامت قلب

گوشت شتر بر خلاف سایر گوشت‌های قرمز که سرشار از چربی هستند و با این چربی سلامت قلب را به خطر می‌اندازند حاوی چربی کمتری است و به همین دلیل خطر ابتلا به بیماری‌ها و اختلالات قلبی را کاهش می‌دهد.

خواص گوشت شتر برای درد مفاصل

گوشت شتر منبعی غنی از فسفر و کلسیم است و با داشتن این خاصیت می‌تواند برای افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند بسیار مناسب و مفید باشد.

خواص گوشت شتر برای قوای جنسی

از دیگر خواص گوشت شتر این است که با داشتن روی موجب تقویت قوای جنسی می‌شود. در طب سنتی به افرادی که دچار نقص قوای جنسی هستند توصیه می‌شود که ازوشت شتر مصرف کنند.

خواص گوشت شتر برای بارداری

یکی از خواص گوشت شتر این است که سرشار از فسفر، کلسیم و ویتامین‌ها از جمله ویتامین B است که در رشد جنین موثر و لازم هستند. گوشت شتر با ترکیبات خود مانع بسیاری از اختلالات جنین می‌شود. کالری موجود در گوشت شتر برای مادران شیرده بسیار مفید است و همجنین مصرف گوشت شتر از زایمان زودرس خانم‌های بارداری جلوگیری می‌کند.

خواص گوشت شتر برای چربی خون

گوشت شتر نسبت به سایر گوش‌های قرمز چربی کمتری دارد و همچنین دارای فیبر زیاد است و به همین علت مصرف گوشت شتر به افرادی که دارای چربی خون هستند توصیه می‌شود.

خواص گوشت شتر برای درمان سرفه

از مشکلات نگران کننده که می‌تواند در فعالیت‌های روزمره ما اثر منعی داشته باشد می‌توان به سرفه اشاره کرد. برای درمان سرفه باید کبد شتر را سرخ کرده و آن را در آب داغ خیس کنید و مایعی تهیه کنید. با نوشیدن این مایع برای سه بار در روز می‌تواتید سرفه خود را درمان کنید.

خواص گوشت شتر برای دستگاه گوارش

یکی دیگر از خواص گوشت شتر افزایش ترشح شیره معده و افزایش قدرت جذب آن است.

خواص گوشت شتر برای دیابت

داشتن پروتئین در مقادیر بالا و وجود کلسترول کم از جمله خواص گوشت شتر است. افراد دیابتی و افرادی که کلسترول بالا دارند می‌توانند از گوشت شتر استفاده کرده و از فواید و خاصیت گوشت شتر بهره‌مند شوند.

خواص گوشت شتر برای کم خونی

گوشت شتر حاوی مقادیر بالایی از آهن است. آهن برای هموگلوبین یک ماده ضروری است و از ابتلا به کم خونی جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به آن را کاهش می‌دهد. به همین دلیل و این خاصیت گوشت شتر به افراد مبتلا به کم خونی توصیه می‌شود که از گوشت شتر استفاده کنند.

خواص گوشت شتر برای کودکان

گوشت شتر دارای مقادیر بالای کلسیم و فسفر است که این دو ماده برای کودکان در سن رشد لازم هستند. علاوه بر این برای کودکانی که تحرک بالایی دارند مصرف گوشت شتر به دلیل داشتن کالری بالا و ایجاد انرژی زیاد توصیه می‌شود. برای کودکانی که مشکلات حرکتی دارند و هنوز قادر به حرکت کردن نیستند می‌توان از روغن قلم شتر استفاده کرد.

گوشت شتر گرم است یا سرد

طب سنتی معتقد است که طبع گوشت شتر گرم است و مصلح این گوشت پختن آن با سرکه و یا زیره است.

ارزش دارویی شیر و گوشت شتر

مورد شیر شتر قرن هاست که به دلیل خواص تغذیه ای و دارویی مورد مصرف عشایر بوده است. خواص دارویی شیر شتر را می‌توان به وجود پروتئین‌های محافظ نسبت داد که احتمالاً نقشی محوری برای تقویت ایمنی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس دارند،علاوه بر این، شیر شتر نقش مهمی در کنترل تعدادی از اختلالات سلامت جسمانی یا حتی اختلالات روانی دارد. فعالیت های ضد میکروبی و ایمنی شیر شتر حاوی پروتئین‌های محافظتی مختلفی ماننده:باکتری ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد انگلی، خواص ایمنی، فعالیت تقویت کننده رشد و فعالیت ضد توموری است.

مضرات گوشت شتر

کوهان شتر دارای چربی بسیار  یادی است که مصرف آن برای افراد کهن‌سال و افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند توصیه نمی‌شود. طبع گوشت شتر گرم است و مصرف آن به افرادی که مزاج گرم دارند توصیه نمی‌شود.

خواص گوشت شتر برای لاغری

یکی دیگر از خواص گوشت شتر کمک به لاغری و  است. گفتیم که گوشت شتر نسبت به سایر گوشت‌های قرمز دارای چربی کمتری است و از این رو برای کاهش وزن موثر و مفید خواهد بود. با این‌حال تنها به کمک گوشت شتر نمی‌توان به وزن ایده‌آل رسید. برای رسیدن به تناسب اندام به یک رژیم غذایی اصولی، همچون رژیم‌های بهاره غفاری نیاز است تا در کنار رژیم غذایی صحیح و تنظیم کالری دریافتی، بتوانید وزن کم کرده و نه‌تنها به تناسب اندام و وزن ایده‌آل برسید؛ بلکه سلامتی خود را ارتقا دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این رژیم‌های ویژه، بر روی ، و برای دریافت رژیم غذایی خود بر روی کلیک نمایید.

 

منبع:

youtube.com

آریو صفدریان

متخصص محصولات پروتئینی شامل انواع گوشت دام، پرندگان، ماهی، گوشت های فرآوری شده و... دارنده بهترین نشان قصابی و سال ها در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به گوشتی که تهیه و طبخ می کنند، تولید محتوای حرفه ای انجام می دهم چون بر این باورم محصولات پروتئنی بطور مستقیم بر سلامتی تأثیرگذار هستند. پس چه خوب است که افراد با تصمیمی درست بهترین گوشت را میل نمایند.
دکمه بازگشت به بالا