تازه های کسب و کارعمومی

پارتیشن بندی هارد بعد از نصب ویندوز 10

چگونه بعد از نصب ویندوز پارتیشن بندی کنیم؟

ریکاوری اطلاعات هارد سوخته همیشه آسان نیست. خصوصا اگر آنرا پاتیشن بندی نکرده باشید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم نحوه پارتیشن بندی هارد در ویندوز 10 را به زبانی ساده آموزش دهیم. پارتیشن‌بندی دیسک را می‌توان به چند روش انجام داد. برای سهولت کار می‌توانید از نرم‌افزارهای پارتیشن‌بندی شخص ثالث استفاده کنید. اما همچنان توصیه می‌کنیم که به سراغ نرم‌افزارها نروید، چون ویندوز 10 به شما امکان می‌دهد تا با برنامه سیستمی به نام Disk Management Tool یک پارتیشن جدید بسازید. در ادامه دستورالعمل کامل این کار را به شما ارائه می‌دهیم.

مرحله 1: به “Windows Start Menu” بروید و “Disk Management Tool” را جستجو کنید، روی “Create & Format Disk Partition,” کلیک نمایید.

مرحله 2: وقتی “Disk Management Tool,” باز شد، رابط را مطابق تصویر مشاهده خواهید دید، دیسک اصلی که می‌خواهید از آن یک پارتیشن جدید بسازید را راست کلیک نمایید. روی “Shrink Volume“ کلیک نمایید.

مرحله 3: حالا در کادر قابل ویرایش، اندازه دیسک را که می‌خواهید به پارتیشن جدید اختصاص دهید، وارد نمایید. روی “Shrink”  کلیک کنید. حال پارتیشن ساخته می‌شود، اما شما آن را در سیستم خود نمی‌بینید؛ شما پارتیشن را در “Disk Management Tool”  با نام “Unallocated Partition” دریافت خواهید کرد.

مرحله 4: روی “Unallocated Partition” راست کلیک کرده و اولین گزینه یعنی “New Sample Volume” را کلیک نمایید.

مرحله 5:روی  Next کلیک کنید.

مرحله 6: روی Next کلیک کنید.

مرحله 7: روی Next کلیک کنید.

مرحله 8: Finish را کلیک کنید.

حال پارتیشن جدید را در سیستم خود دریافت خواهید کرد.

امیدواریم به کمک این مقاله بتوانید بدون کمک از نرم افزار شخص ثالث پارتیشن جدید را در ویندوز 10 خود بسازید.

یکی از کارهایی که بسیاری از ما هنگام نصب ویندوز جدید انجام میدهیم، پارتیشن بندی حافظه هارد درایو است. اما همیشه نیازی نیست که برای پارتیشن بندی حافظه، دوباره به سراغ نصب ویندوز بروید. حتی برای سوار کردن یک هارد درایو تازه روی سیستم یا استفاده از هارد قبلی پس از تعمیر هارد نیز دلیلی برای تکرار این روند وجود ندارد و خیلی راحت می توان به وسیله ابزاری که در ویندوز تعبیه شده، این کار را انجام داد. اما نحوه انجام این کار، موضوعی است که در این مطلب می خواهیم درباره آن صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

اهمیت پارتیشن بندی پس از نصب ویندوز 10 چیست؟

پیش از آنکه به سراغ توضیح نحوه پارتیشن بندی حافظه برویم بهتر است کمی از فواید این کار برای تان بگوییم. اصولا تقسیم کردن کل فضای حافظه به بخش های کوچک تر نظم خاصی را به سیستم می بخشد. فایل ها و دیتاهای مهم تان از درایو مخصوص سیستم جدا می گردد و با ایجاد هر مشکلی برای ویندوز امنیت آن ها حفظ می شود. همین عامل کار نصب سیستم عامل تازه را نیز ساده تر می کند.

به طوری که هنگام نصب ویندوز تازه نیازی ندارید که کل اطلاعات خود را به جای دیگری منتقل کنید. با پارتیشن بندی کردن حافظه و جدا نمودن درایو مخصوص سیستم عامل از دیگر درایوها، در هنگام نصب ویندوز تنها درایوی را فرمت می کنید که سیستم عامل روی آن سوار شده است.

تقسیم بندی فضای حافظه همچنین امکان تهیه فایل پشتیبان از هر درایو را نیز ساده تر می کند. به این وسیله می توان از هر درایوی به طور جدا گانه بکاپ گرفت و در شرایط مورد نیاز تنها اطلاعات همان درایو را بازیابی کرد.

برای شروع هر کاری نیاز به ابزار داریم. بهترین ابزاری هم که برای امر پارتیشن بندی در ویندوز تعبیه شده نیز دیسک منیجمنت نام دارد که از ویژگی های آن می توان به امکاناتی همچون تغییر حجم فضای هر درایو، پاک کردن و ساخت یک پارتیشن اشاره کرد.

برای دسترسی به دیسک منیجمنت ابتدا باید کلید ویندوز و «R» را با هم فشار دهید تا پنجره «Run» برای تان باز شود. سپس در صفحه مذکور عبارت «diskmgmt.msc» را تایپ کنید و اینتر را بزنید. با انجام این روند پنجره دیسک منیجمنت برای تان به تصویر کشیده می شود و حالا ابزار مورد نیاز برای ایجاد تغییرات در سیستم را در اختیار دارید.

البته به خاطر داشته باشید که استفاده از دیسک منیجمنت در عین سادگی خطرناک هم هست و ممکن است با یک اشتباه ساده تمامی فایل های خود را از بین ببرید. پس به همین منظور قبل از انجام هر کاری، از تمامی فایل های خود بکاپ بگیرید که بتوانید در صورت بروز خطا آن ها را بازیابی کنید.

پیش از آنکه بخواهید پارتیشن تازه ای بسازید، باید مقداری فضای خالی روی هارد ایجاد کنید. به همین منظور به سراغ پارتیشنی بروید که می خواهید از کنار حافظه خالی آن پارتیشن دیگر ایجاد کنید.

روی آن راست کلیک کنید و در میان گزینه های روی تصویر «Shrink Volume» را انتخاب نمایید. سپس به سراغ مرحله بعد می رویم که باید در آن حافظه پارتیشن مذکور را تا اندازه ای کم کنید و به فضای خالی حافظه بیافزایید.

اگر به عدد مقابل عبارت «Enter the amount of space to shrink in MB» نگاهی بیاندازید، فضای خالی موجود روی پارتیشن انتخاب شده را مشاهده می کنید. مقدار تازه ای برای آن در نظر بگیرید و روی گزینه «Shrink» کلیک کنید.

با انجام این کار از میزان حافظه پارتیشن انتخاب شده کاسته و به اندازه حافظه خالی تقسیم نشده روی سیستم افزوده می شود. البته در صورت وجود حافظه اضافی روی هارد، می توان به مقدار حافظه یک پارتیشن افزود.

برای دسترسی به این امکان نیز کافیست همانند آنچه که توضیح دادیم عمل کنید. با این تفاوت که این بار با راست کلیک روی پارتیشن مورد نظر، می بایست گزینه «Extend» را انتخاب کنید. سپس در صفحه ایجاد شده میزان حافظه ای را که می خواهید به پارتیشن انتخاب شده اضافه کنید را وارد نمایید و در نهایت روی گزینه «Extend» کلیک کنید.

در دیسک منیجمنت همانطور که می توانید یک پارتیشن تازه ایجاد کنید، قادر هستید که یک پارتیشن قدیمی را نیز با چند کلیک ساده برای همیشه پاک کنید. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که با پاک کردن یک پارتیشن تمامی اطلاعات آن نیز از بین می روند.

پس از این بابت حواستان را جمع کنید که مشکلی برای تان پیش نیاید. برای پاک کردن یک پارتیشن نیز همانطور که گفتیم کار چندان پیچیده ای در پیش رو ندارید. فقط کافیست روی پارتیشن مورد نظر خود کلیک راست کنید و سپس گزینه «Delete Volume» را انتخاب نمایید.

با انجام این کار صفحه هشدار دهنده روی تصویر ایجاد می شود. اگر از پاک کردن پارتیشن انتخاب شده اطمینان کامل دارید روی گزینه «Yes» کلیک کنید. با کلیک کردن روی گزینه Yes پارتیشن منتخب با تمامی اطلاعاتش از بین می رود و دیگر به آن دسترسی نخواهید داشت.

همانظور که گفته شد، برای ساخت پارتیشن نیاز به فضای خالی روی هارد داریم. برای پیدا کردن فضا های خالی به سراغ بخش های مشکی رنگ که با عبارت «Unallocated» نمایش داده شده اند بروید. با کلیک راست کردن روی آن ها، عبارت «New Simple Volume» را انتخاب کنید. سپس در صفحه ایجاد شده روی گزینه «Next» کلیک کنید تا به مرحله بعدی هدایت شوید.

در منو بعدی و در مقابل عبارت «Simple volume size in MB»، میزان حافظه ای که برای پارتیشن تازه در نظر گرفته اید را بر حسب مگابایت وارد نمایید و در انتها روی گزینه Next کلیک کنید. در پنچره بعدی با انتخاب گزینه «Assign the following drive letter» دوباره روی گزینه Next کلیک کنید.

در صفحه بعدی نوبت به انتخاب نوع فرمت پارتیشن می رسد. بهتر است که تنظیمات فرمت را روی گزینه «Format this volume with the following setting» بگذارید. سپس در بخش «ٰvolume label» نامی را برای پارتیشن تازه برگزینید و در انتها برای آخرین بار روی گزینه Next کلیک کنید.

با به پایان رسیدن این روند کار تمام است و به لیست پارتیشن های موجود روی سیستمتان یک پارتیشن دیگر نیز اضافه می گردد. مطالعه مقاله روش های بازیابی کارت sd  دیتاریکاوری ایران نیز توصیه کارشناسان ما به شماست.

نحوه پارتیشن بندی ویندوز 7 به زبان ساده

به تقسیم بندی ظرفیت هارد دیسک به چند درایو پارتیشن بندی هارد گفته می شود . برای انجام این کار نرم افزارهای مختلفی وجود دارد اما در ویندوز 7 به بعد امکان پارتیشن بندی هارد از داخل خود ویندوز و بدون استفاده از نرم افزار وجود دارد و می توانید پارتیشن بندی ویندوز را تغییر دهید

 . اما در چه مواقعی به پارتیشن بندی هارد احتیاج است . گاهی به دلیل آسیب دیدن سکتورهای هارد مجبور می شویم پارتیشن های هارد خود را حذف و مجددا اضافه کنیم . همچنین در مواقعی که صفحه آبی مرگ ویندوز را مشاهده می کنیم ممکن است پارتیشن های هارد ما آسیب دیده باشد . در مقاله امروز گروه مشاوره هیواتک نحوه پارتیشن بندی ویندوز 7 را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد .

برای پارتیشن بندی ویندوز 7 مراحل زیر را دنبال کنید :

1- از قسمت Start ویندوز وارد کنترل پنل شده و گزینه Administrative Tools را انتخاب کنید .

 2- گزینه Copmuter Management را انتخاب کنید .

 3- قسمت Storage را باز کنید .
4- Disk Management (Local) را انتخاب کنید .

5- روی درایوی که می خواهید آن را تقسیم بندی کنید کلیک راست کرده و گزینه Shrink Volume را انتخاب کنید . با این کار شما قادر خواهید بود به میزان فضای خالی موجود در درایو ، فضاهای جدید ایجاد کنید و این کار باعث از بین رفتن اطلاعات درایو نخواهد شد .

6- در این مرحله حجم مورد نظر خود را بر حسب MB در کادر Enter amount of space to shrink in MB وارد کنید و دکمه Shrink را انتخاب نمایید .

7- بعد از اینکه درایو با ظرفیت مورد نظر خود را ساختید ، بر روی درایو ساخته شده راست کلیک کرده و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید.

سپس در پنجره ای که باز می شود دکمه Next را انتخاب کنید .
8- دکمه Next را انتخاب کنید .

9- نام درایو ساخته شده را از لیست بازشو انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه Next کلیک کنید .

10- در صفحه ای که باز می شود تیک گزینه Perform a quick format را فعال کنید و دکمه Next را انتخاب کنید .

 11- دکمه finish را انتخاب کنید .

بنابراین درایو مورد نظر شما با حجم دلخواه ساخته می شود . نحوه پارتیشن بندی ویندوز 10 را در آموزش های بعدی ارائه خواهیم کرد .

بعد از پارتیشن بندی هارد ، برای مرتب سازی و یا تغییر نام درایو مورد نظر خود در همان مسیر :

Control panel / Administrative Tools / Copmuter Management / Storage / Storage

روی درایوی که می خواهید نام آن را تغییر دهید کلیک راست کرده Change Drive Letter And Patchs را انتخاب کنید . سپس دکمه Change را انتخاب کرده و در پنجره ای که باز می شود در لیست بازشو نام مورد نظر خود را برای درایو انتخاب کنید . بر روی دکمه OK کلیک کنید و در پنجره ای که برای شما باز خواهد شد دکمه Yes را بزنید .

 چند برنامه پارتیشن بندی هارد در ویندوز 7

در این بخش از مقاله به معرفی چند برنامه پارتیشن بندی هارد در ویندوز 7 می پردازیم :

1- نرم افزار پارتیشن بندی هارد دیسک Partition Logic  

این برنامه یک نرم افزار رایگان جهت پارتیشن بندی هارد و مدیریت پارتیشن ها می باشد . از امکانات این نرم افزار می توان به کپی ، تغییر سایز ، فرمت ، انتقال ، یکپارچه سازی و انتقال اطلاعات از یک هارد به هارد دیگر اشاره کرد . این نرم افزار به صورت بوت عمل می کند و شما با رایت آن می توانید از طریق بوت توسط سی دی یا فلش عملیات مدیریت پارتیشن ها را انجام دهید .

2- نرم افزار پارتیشن بندی هارد دیسک Active Partition Manager

این نرم افزار یک ابزار سریع و قدرتمند برای مدیریت پارتیشن های هارد دیسک است. با این نرم افزار می توانید اقدام به ویرایش ، تغییر نام، حذف ، تغییر سایز و فرمت پارتیشن ها نمایید . ضمنا این نرم افزار با تمام نسخه های ویندوز سازگار است.

3- نرم افزار پارتیشن بندی هارد بدون حذف اطلاعات Partition Resizer

این  نرم افزار نیز ابزاری قدرتمند و رایگان برای ادغام ، کوچک کردن ، تغییر حجم و … پارتیشن های هارد دیسک بدون از دست دادن اطلاعات می باشد . این برنامه دارای یک رابط کاربری ساده بوده و به شما امکان می دهد تنها با چند کلیک پارتیشن های هارد دیسک خود را مدیریت نمایید و نگران از دست دادن اطلاعات خود نباشید . این نرم افزار قابل نصی بر روی تمام ویندوز ها می باشد .

پارتیشن بندی هارد شما را به چند واحد منطقی تقسیم می کنند. کاربران اغلب پارتیشن بندی هارد را انجام نمی دهند اما خوب است بدانید که پارتیشن بندی مزایای زیادی دارد از جمله سازماندهی اطلاعات و جدا کردن این اطلاعات از سیستم عامل و در نتیجه کاهش از دست رفتن اطلاعات را به دنبال دارد. امروز در انزل وب آموزش کامل پارتیشن بندی هارد درایو خام یا حاوی اطلاعات در ویندوز ۱۰، ۸ و ۷ بدون نرم افزار و با نرم افزار در هنگام نصب ویندوز یا پس از نصب آن را تهیه کردیم.

آموزش پارتیشن بندی مجدد هارد دیسک

داشتن چند سیستم‌عامل، استفاده از حافظه مجازی در چند بخش و امکان دسته‌بندی اطلاعات از مهم‌ترین این فواید است. در عین حال داشتن پارتیشن‌های متعدد در رایانه محدودیت‌هایی را نیز ایجاد می‌کند. کار کردن همزمان هارددیسک با چند پارتیشن تا حدی از راندمان هارددیسک می‌کاهد. علاوه بر این که انجام فعالیت موازی در دو درایو یا پارتیشن، زمان دستیابی بیشتری صرف می‌کند و از هِد هارددیسک تا چندین برابر کارمی‌کشد؛ بنابراین نباید پارتیشن‌های زیادی ایجاد کرد.

هدف از پارتیشن‌بندی چیست؟

پارتیشن بندی هارد به دلایلی که در بالا گفتیم سودمند است اما فارغ از همه ی این ها جهت نصب سیستم عامل جدید امری ضروری محسوب می شود.. هنگامی سیستم عاملی نظیر ویندوز را نصب می‌کنید بخشی از عمل و در واقع آغاز نصب ویندوز پارتیشن‌بندی می‌باشد. این پارتیشن برای تعیین بخشی از هارد به‌عنوان فضای ذخیره سازی و نصب فایل‌های ویندوز به کارمی‌رود.

پارتیشن‌های هارد درایو را می‌توان برای مدیریت بهتر فایل‌ها هم ایجاد نمود. هرچند در اصل تمام پارتیشن‌ها در واقع بخش‌هایی از یک درایو فیزیکی هستند اما اینکه پارتیشن‌هایی با حروف درایو جداگانه را برای عکس، ویدئو یا محل دانلود نرم افزار در نظر بگیرید بهتر از این است که تمام فایل‌ها را در یک پارتیشن در فولدرهای جداگانه بریزید.

به طور کل سیستم پارتیشن‌بندی هارد سه نوع می‌باشد: PRIMARY و EXTENDED و LOGICAL که هر سه گزینه را می‌توانید در قسمت Manage مشاهده کنید. در کل تفاوت primary با logiacal در این مهم می‌باشد که PRIMARY به پارتیشن‌های مستقل گفته می‌شود. logical به پارتیشن‌هایی گفته می‌شود که داخل یک پارتیشن extended ساخته می‌شوند.

ساخت درایو جدید در محیط بوت

اگر یک سیستم جدید خریداری کرده باشید و فروشنده هیچ برنامه یا سیستم عاملی بر روی آن نصب نکرده باشد، پس بدون شک هارد درایو یا SSD دستگاه شما هم هنوز پارتیشن‌بندی نشده است. برای ساخت پارتیشن جدید، کامپیوتر خود را از طریق سی دی ویندوز (تفاوتی ندارد از چه نسخه‌ای استفاده کنید.) بوت کنید.

با زدن دکمه Enter وارد محیط نصب سیستم عامل شوید. پس از تائید توافق‌نامه‌های اولیه، به محیط پارتیشن‌بندی هارد درایو منتقل خواهید شد. از آنجا که سیستم جدید بوده و بر روی آن هیچ اطلاعاتی وجود ندارد، برای ساخت درایو جدید کلید C از روی کیبورد را انتخاب کرده و سپس در صفحه باز شده حجم مدنظر را وارد کنید.

غالباً پارتیشن اول برای نصب خود سیستم عامل و نرم‌افزارها استفاده می‌شود؛ بنابراین سایز آن را به نسبت یک چهارم یا یک سوم کل هارددیسک خود انتخاب کنید. البته اگر فکر می‌کنید برنامه‌های زیادی روی سیستم خود نصب نخواهید کرد، اندازه آن را کوچک در نظر بگیرید.

توجه داشته باشید که مقداری از فضای هارد درایو بایستی به صورت پارتیشن رزرو دست نخورده باقی بماند. برای ایجاد System Reserved Partition یا پارتیشن رزرو شده سیستم توسط ویندوز هفت 100 مگابایت فضا و توسط ویندوز هشت 350 مگابایت فضا در نظر گرفته می‌شود و این پارتیشن در حین نصب ویندوز درست در زمانی که موقع پارتیشن‌بندیهارددیسک فرا می‌رسد ایجاد می‌گردد.

ساخت یک درایو جدید در محیط سیستم عامل

در حالی که برنامه‌های متعددی در حال حاضر وجود دارند که با محیط کاربری گرافیکی امکان پارتیشن‌بندی و یا ادغام چند درایو را امکان‌پذیر می‌کنند، ما در این آموزش قصد داریم از ابزارهای داخلی سیستم عامل ویندوز (تقریبا تمامی نسخه‌ها) بدین منظور استفاده کنیم. نکته دیگر آنکه SSD همانند هارد های معمولی پارتیشن‌بندی می‌شوند، از این رو تفاوتی میان شیوه پارتیشین بندی هارددیسک یا حافظه‌های SSD وجود ندارد.

بدین منظور برای پارتیشن‌بندی مجدد هارد درایو سیستم ویندوز خود، ابتدا وارد My computer یا This PC شده و در صفحه خالی کلیک راست کنید. در منوی باز شده گزینه manage، سپس storage و درنهایت Disk managment را انتخاب کنید.

در این مرحله بر روی درایوی که مدنظر دارید فضای آن به دو یا چند قسمت تقسیم شود کلیک راست کرده و سپس گزینه Shrink Volume را انتخاب کنید. در صفحه جدید باز شده میزان حجم مورد نظر را برحسب مگابایت وارد کرده و درنهایت گزینه Shrink را انتخاب کنید.

unallocated قسمتی از هارد می‌باشد که به صورت اختصاصی برای شما باز می‌شود و می‌توانید از این قسمت پارتیشن خودتان را ویرایش کنید. بعد از کم کردن حجم انتخابی شما از پارتیشن مد نظرتان، یک گزینه در پایین قسمت اطلاعاتهارددیسک اضافه می‌شود که شما می‌توانید با حجم به دست آمده یک یا چند پارتیشن برای خودتان ایجاد کنید.

همان‌طور که می‌توان حدس زد، برای ساخت درایو مجازی جدید، اکنون تنها کافیست بر روی محیط unallocated راست کلیک کنید، سپس new simple volume را انتخاب نمایید. در مراحلی بعدی از شما میزان حجم درایو جدید، نام آن و فرمتی که مایل هستید بر اساس آن پارتیشن‌بندی شود خواسته خواهد شد که بنا به نظر خودتان آن‌ها را تکمیل کرده و درنهایت گزینه Finish را انتخاب کنید.

ادغام دو درایو

همان‌طور که گفته شد، ساخت درایوهای متعدد می‌تواند عمر مفید هارددیسک را کاهش دهد، از این رو گاهی دیگر دلیلی  برای وجود چندین درایو مجازی احساس نمی‌شود و می‌خواهیم آن‌ها را با یکدیگر ادغام کنیم.

برای پاک کردن پارتیشنِ اول در جهت دسترسی به فضای ذخیره‌سازی آن پس از انجام کلیک راست گزینه Delete Volume  را انتخاب نمایید.یادآور می‌شویم که با این اقدام تمامی اطلاعات موجود بر روی پارتیشن حذف خواهند شد از این رو حتماً از آن‌ها در صورت نیاز فایل پشتیبان تهیه کنید.

اکنون بر روی پارتیشن دیگری که مایل هستید فضای آن افزایش پیدا کند کلیک راست کرده و سپس گزینه Elarnge Volume را انتخاب کنید. اگر مراحل قبلی را به درستی طی کرده باشید پنجره‌ای جدید باز می‌شود که می‌توانید مقدار حافظه اضافه شده را بر حسب مگابایت مشخص کند.

برای مثال اگر قصد دارید مقدار 10 گیگابایت از حافظه خود را جدا کنید و آن را به یک پارتیشن جدید تبدیل نمایید باید عدد 10240 را در قسمت حجم پارتیشن وارد نمایید. برای دسترسی به حداکثر فضای موجود بهتر است تنظیمات پیش‌فرض را یکی پس از دیگری با زدن گزینه “Next” رد نمایید. در انتها نیز برای مشاهده تغییرات اعمال شده تنها کافیست یک‌بار سیستم‌عامل را ریست کنید.

دکمه بازگشت به بالا