اجتماعیتازه های کسب و کار

آموزش تعمیر و روش عیب یابی پمپ آب خانگی

نحوه سرویس و تعمیر پمپ آب خانگی

در این مقاله ما قصد داشته به توضیح در رابطه با نحوه عیب یابی و نگهداری تاسیسات بپردازیم و به شما آموزش دهیم که چگونه اقدام به سرویس و تعمیر پمپ آب خانگی خود نمایید. پس با ما همراه باشید. چنانچه پمپ آب منزلتان خاموش نمی شود و یا بدون باز کردن شیری ناگهان پمپ شروع به کار کردن می کند، یا لرزش و صدای بالای پمپ آب برایتان آزاردهنده است، بایستی بگوییم که وقت آن رسیده که دست به کار شده و برای حل این مشکلات پمپ آب خانگی خود را سرویس و تعمیر نمایید. در واقع ما قصد داشتیم اول ازهمه کمی در رابطه با پمپ آب خانگی توضیحاتی مقدماتی عنوان نموده و پس از آن به بررسی مشکلات رایج کارکردی این تجهیزات و سایر خدمات تاسیسات ساختمان خواهیم پرداخت.

پمپ آب خانگی راهی برای افزایش فشار آب

پمپ آب در واقع دستگاهی بوده که جهت تقویت فشار آب در مصارف عادی و به طور معمول به صورت خانگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در حال حاضر تنوع پمپ های آب موجود در بازار بسیار زیاد می باشد. در زمان خرید پمپ آب خانگی برای داشتن انتخابی مناسب بایستی به مواردی چون تعداد شیرها، متراژ واحد، میزان مصرف و همچنین تعداد طبقات توجه نمود.

منبع تحت فشار به همراه پمپ آب خانگی

برای آن که پمپ بتواند به طور خودکار عمل نموده و دفعات خاموش و روشن شدن آن به حداقل رسیده و البته صدای آن نیز کاهش یابد در کنار آن مخزن تحت فشار همراه با درجه و کلید اتوماتیک نیز نصب خواهد شد. این مخزن از طریق بستری که برای آب تحت فشار فراهم نموده باعث شده در پشت لوله یک فشار ثابت شکل گرفته که علاوه بر کم کردن تعداد دفعات خاموش و روشن شدن، باعث ایجاد جریان متناوب و یکنواخت آب در لوله ها نیز می گردد.

آیا پمپ های بی صدا وجود داشته و یا این که این موضوع صرفا یک تبلیغ می باشد؟

واقعیت امر این بوده که هر پمپ آبی که در بازار موجود بوده به هر حال در زمان فعالیت تولید کننده میزان صدایی نیز بوده و عناوینی نظیر پمپ های صدا تنها تبلیغ و بازارگرمی می باشد. البته ممکن بوده میزان صدا در برخی از برندها و مدل ها به نسبت سایرین کمتر باشد.

راهکارهایی برای کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری پمپ پس از خرید آن

  • جهت افزایش طول عمر پمپ آب خانگی و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری، بهتر بوده اقدام به تهیه یک منبع دیافراگمی با حجم بالاتر نمایید.
  • جهت مهار وزن لوله، بایستی تصمیم درستی گرفته شود. این را به خاطر داشته باشید که به هیچ عنوان نمی توان روی پمپ زمینی به عنوان تکیه گاه وزن لوله های سیستم لوله کشی که در معرض فشار بوده حساب نمود.

تعمیر پمپ آب آپارتمانی

نکته: براساس شانزدهمین مبحث مقررات ملی ساختمان، نمی توان پمپ را به انشعاب اصلی آب شهری وصل کرد و از این رو بایستی برای نصب پمپ از یک شیر یک طرفه در محلی جدا از لوله اصلی آب شهری کمک گرفت.

سرویس پمپ آب خانگی

  • چک نمودن شیرفلکه
  • بررسی منافذ پروانه پمپ
  • بررسی مقدار روغن درون محفظه موتور و سیل و تعویض روغن این دو در صورت لزوم
  • بررسی صحت کارکرد آلارم ها جهت اطمینان از درستی عملکرد آنها. بدین منظور بایستی اقدام به انجام تست های الکتریکی اولیه نمایید.
  • از آن جایی که بر اثر گذر زمان پروانه و الکتروموتور پمپ دیگر کارایی اولیه خود را نداشته و دچار فرسودگی خواهند شد، پمپ نیز قادر به ایجاد هد حداکثری نخواهد بود. در چنین شرایطی بایستی خیلی سریع این قطعات سرویس گردند.

نکته:

از کار افتادن موتورپمپ، تنها به منزله سوختن آن نمی باشد. در بیشتر اوقات می توان به کمک یک سرویس اصولی و درست مشکل پمپ را برطرف نمود.

تشخیص عیب و تعمیر پمپ آب خانگی

هر چند که نصب و راه اندازی صحیح پمپ آب خانگی در افزایش طول عمر کارکرد آن بسیار موثر بوده اما به هر حال این دستگاه نیز همچون هر تجهیزات مکانیکی دیگر پس از مدتی دچار مشکل شده و نیاز بوده که راهکاری برای رفع آن اندیشید. لازم به ذکر است که در صورتی که افراد نابلد و غیرمتخصص اقدام به اجرای اصول تعمیر و عیب یابی نموده، ممکن بوده بعدها کارفرمایان و صاحب خانه متحمل هزینه های بیشتری گردند. لذا توصیه می شود حتما این کار را به افراد متخصص سپرده و از هزینه های بیشتر جلوگیری نمایید. در واقع یک پمپ آب خانگی طی فعالیت خود ممکن بوده از بخش های گوناگون دچار آسیب دیدگی گردد؛ در ادامه لیستی از رایج ترین عیب های این تجهیزات مکانیکی آورده شده است:

  • خارج شدن دستگاه پمپ از تنظیم
  • یکسره شدن پمپ و عدم خاموشی آن
  • بالا بودن تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ
  • کم شدن باد درون مخزن تحت فشار
  • گیرپاژ نمودن پمپ
  • و…

در ادامه به توضیح بیشتر در رابطه با برخی از این عیب ها خواهیم پرداخت:

یکسره شدن پمپ آب خانگی

به طور معمول یکسره شدن پمپ و خاموش نشدن آن زمانی اتفاق افتاده که تغییرات فشار به قدری زیاد بوده که پمپ قادر به تامین آن نبوده و به ناچار تا زمان تامین این فشار به طور یکسره کار خواهد کرد.

  • به طور معمول یکسره کار کردن پمپ به علت عدم تنظیم اتومات مکانیکی بوده که باید به کمک یک سرویس کار انجام گردد. یکسره کار کردن پمپ، باعث گرم شدن تدریجی سیال، و تغییر شکل پروانه های نویل و از دست رفتن حالت اولیه آن می گردد.
  • هوا کشیدن پمپ
  • خرابی منبع انبساط و سوراخ شدن آن که موجب شده قادر به نگهداری باد نبوده و کم و زیاد شدن مکرر فشار را باعث گردد و به همین دلیل پمپ بدون خاموش شدن به فعالیت خود مشغول خواهد شد. در رابطه با این موضوع توصیه می کنیم مقاله نحوه تنظیم میزان باد مخزن تحت فشار پمپ آب را مطالعه نمایید.
  • بروز نشتی در بخشی از سیستم

خراب شدن و عدم تنظیم بودن کلید اتومات

کلید اتومات پمپ در واقع از ملحقات آن بوده و به نوعی می توان آن را مرکز فرماندهی پمپ دانست و وظیفه آن صدور دستور قطع و وصل پمپ می باشد. این بخش از پمپ در مقایسه با دیگر تجهیزاتی که به آن متصل بوده بیشتر دچار خرابی شده و در دو نوع مکانیکی و دیجیتالی می توان آن را یافت. منظور از ست کنترل، کلید اتومات دیجیتالی می باشد. درون کلید پمپ دو پیچ یا مهره وجود داشته که یکی از آن ها به منظور تنظیم فشار قطع و دیگری جهت تنظیم فشار استارت پمپ در نظر گرفته شده است.

به نوعی می توان گفت که از طریق این دو مهره کاهش و افزایش فشار یا بار پمپ میسر خواهد شد. زمانی که قصد تنظیم فشار آب را داشته بایستی اقدام به بستن تمامی شیرهای آب نموده و از طریق باز و بسته کردن یک شیر پمپ را تنظیم کرد. بایستی در انجام این امر به همه واحدهای ساختمان توجه نموده و به گونه ای پمپ تنظیم شده که حتی دورترین نقطه نیز از فشار آب مطلوب بهره مند گردند. در بیشتر موارد یکسره شدن پمپ و خیلی دیگر از مشکلات به وجود آمده در پمپ ناشی از عدم کارکرد مطلوب کلید اتومات خواهد بود. بر فعالیت پمپ موارد متعددی نظیر چسبیدن کنتاکت های کلید اتوماتیک و تنظیم نبودن آن ممکن بود اثر منفی به جای بگذارد.

نکته: به طور معمولی خراب شدن اتوماتیک مکانیکی بر اثر خرابی منبع تحت فشار و یا از کیفیت پایین اتوماتیک اتفاق می افتد.

منبع:

worcester-bosch

دکمه بازگشت به بالا