خدمات پزشکی آمبولانس هوایی خصوصی به کلیه وسایل هوایی اطلاق می شود که برای جابجایی بیماران به و از مراکز درمانی و محل های حادثه استفاده می شود. کارکنان طیف کاملی از مراقبتهای پیش بیمارستانی و اورژانسی را به انواع بیماران در حین تخلیه پزشکی یا عملیات نجات هوایی در هلیکوپترها و هواپیماهای ملخدار یا جت ارائه میکنند.
استفاده از حمل و نقل هوایی برای تخلیه پزشکی در میدان نبرد به جنگ جهانی اول برمی گردد، اما نقش آن در طول جنگ های کره و ویتنام به طور قابل توجهی افزایش یافت. بعداً هواپیماها برای خدمات پزشکی اورژانس غیرنظامی مورد استفاده قرار گرفتند. هلیکوپترها می توانند مراقبت های تخصصی را به صحنه بیاورند و بیماران را به بیمارستان های تخصصی منتقل کنند، به ویژه در موارد ضربه های شدید. هواپیماهای بال ثابت برای حمل و نقل در مسافت های طولانی استفاده می شوند.
در برخی از مناطق دورافتاده، خدمات پزشکی هوایی مراقبت های غیر اورژانسی، مانند قرار ملاقات با پزشک عمومی را ارائه می دهند. به عنوان مثال، خدمات پزشک پرواز سلطنتی استرالیا است. همچنین مراقبت های اضطراری را ارائه می دهد.
آمبولانس هوایی چیست؟
آمبولانس هوایی هلیکوپتر یا هواپیمای بال ثابت مجهزی است که افراد مجروح یا بیمار را در شرایط اضطراری پزشکی، در مسافت یا زمینی که برای آمبولانسهای معمولی غیرممکن است، منتقل میکند. هواپیماهای بال ثابت نیز اغلب برای جابجایی بیماران در مسافت های طولانی و بازگرداندن آنها از کشورهای خارجی استفاده می شوند. این عملیات و عملیات مربوط به آن هوا پزشکی نامیده می شود. تحت شرایط خاصی، ممکن است از همان هواپیما برای جستجوی افراد گمشده یا تحت تعقیب استفاده شود.
مانند آمبولانس های زمینی، آمبولانس های هوایی مجهز به تجهیزات پزشکی ضروری برای نظارت و درمان بیماران مجروح یا بیمار هستند. تجهیزات متداول آمبولانس های هوایی شامل داروها، ونتیلاتورها، الکتروکاردیوگراف ها و واحدهای مانیتورینگ، تجهیزات CPR و برانکاردها است.
فواید آمبولانس هوایی:
خدمات پزشکی هوایی می توانند سریعتر سفر کنند و در منطقه تحت پوشش وسیع تری نسبت به آمبولانس زمینی فعالیت کنند. این باعث می شود آنها به ویژه در مناطق روستایی کم جمعیت مفید باشند.
خدمات پزشکی هوایی مزیت خاصی برای ترومای شدید دارد. تئوری ساعت طلایی تثبیت شده نشان می دهد که بیماران ترومایی عمده باید در سریع ترین زمان ممکن به یک مرکز تخصصی تروما منتقل شوند. در نتیجه، پاسخ دهندگان پزشکی هلیکوپتر می توانند هم سطح بالاتری از مراقبت در صحنه تروما و هم انتقال سریعتر به مرکز تروما را ارائه دهند. آنها همچنین می توانند هنگام انتقال بیماران از بیمارستان های اجتماعی به مراکز تروما، مراقبت های حیاتی را ارائه دهند.
پروتکل های آمبولانس خصوصی هوایی:
استفاده موثر از خدمات هلیکوپتر برای تروما بستگی به توانایی پاسخ دهنده زمینی برای تعیین اینکه آیا وضعیت بیمار نیاز به حمل و نقل پزشکی هوایی دارد یا خیر، دارد. پروتکل ها و آموزش باید برای اطمینان از اعمال معیارهای تریاژ مناسب ایجاد شود. معیارهای بیش از حد سختگیرانه می تواند از مراقبت و انتقال سریع قربانیان تروما جلوگیری کند. ملاک های راحت می تواند منجر به وضعیت شرم آور و پرهزینه حمل و نقل بیمار با هلیکوپتر بدون نیاز بیمار شود.
ایمنی تیم ها و بیماران مهم ترین عاملی است که در تصمیم گیری برای انتقال بیمار با هلیکوپتر باید در نظر گرفته شود. شرایط آب و هوایی، الگوهای ترافیک هوایی و مسافت ها نیز باید در نظر گرفته شود. یکی دیگر از دلایل لغو پرواز بر اساس راحتی خدمه پرواز با پرواز است. زمانی که یک خلبان و دو خدمه پزشکی حضور داشته باشند، قانون ایمنی عمومی برای خدمه اعمال میشود:
“3 برای ترک، 1 برای گفتن “نه” “. اگر یکی از خدمه پرواز به هر دلیلی از پرواز ناراحت باشد، پرواز لغو می شود. “برخی ایمنی خدمات پزشکی هوایی را زیر سوال برده اند5،6. تعداد تصادفات افزایش یافته اما تعداد برنامه ها و استفاده از این خدمات نیز افزایش یافته است. عوامل مرتبط با حوادث مرگبار هلیکوپتر حمل و نقل پزشکی شامل پرواز در شب و در آب و هوای بد و همچنین آتش سوزی پس از سقوط است.
استفاده سازمانی از آمبولانس های هوایی خصوصی:
خدمات آمبولانس هوایی، که گاهی اوقات به عنوان تخلیه هوایی یا صرفاً تخلیه پزشکی شناخته می شود، توسط نهادهای مختلف در مکان های مختلف در سراسر جهان ارائه می شود. روش های مختلفی برای متمایز ساختن انواع خدمات آمبولانس هوایی وجود دارد. اینها شامل مدلها و خدمات نظامی/غیرنظامی با بودجه دولتی، هزینه خدمات، ارائه شده توسط شرکت یا اهدای عمومی است. همچنین ممکن است منطقی باشد که بین هواپیماهای متخصص در این مأموریت و هواپیماهایی که سایرین را به طور موازی انجام می دهند تمایز قائل شویم. در نهایت، منطقی است که بین انواع هواپیماهای مورد استفاده تفاوت قائل شویم.
چالش های مراکز ارائه دهنده خدمات آمبولانس خصوصی شرق و غرب تهران هزینه بمانند امریکا :
با شروع دهه 1990، تعداد تصادفات آمبولانس هوایی در ایالات متحده، عمدتاً شامل هلیکوپترها، شروع به افزایش کرد. در سال 2005 این تعداد به یک رکورد رسیده بود. نرخ تصادفات از سال 2000 تا 2005 در مقایسه با پنج سال گذشته بیش از دو برابر شده است. تا حدودی، این ارقام قابل قبول تلقی می شدند، زیرا مشخص شد که ماهیت عملیات آمبولانس هوایی به این معنی است که به دلیل خطر جانی، آمبولانس های هوایی اغلب در حد ایمنی خود در هنگام پرواز در شرایطی کار می کنند که هیچ پرواز دیگری وجود ندارد. خلبان غیرنظامی پرواز می کند. در سال 2006، هیئت ملی ایمنی حمل و نقل ایالات متحده به این نتیجه رسید که بسیاری از حوادث آمبولانس هوایی قابل پیشگیری هستند، که در نهایت منجر به بهبود استانداردهای دولتی و اعتبار CAMTS شد.
چرا نیاز به آمبولانس خصوصی در شرق تهران بیشتر حس می شود ؟
در همین رابطه مناطق شرقی تهران ، به دلیل داشتن جمعیتی متمرکز و بعضاً پرتعدادتر به نسبت سایر محله های مسکونی پایتخت یکی از بخش هاییست. که آبستن حوادث بیشتری بوده. و به دلیل زیاد بودن همین جمعیت شاهد تقاضا و مراجعه بیشتر به مراکز درمانی نیز هستیم .
اگرچه بیمارستان هایی مانند الغدیر ، بعثت ، سرخه حصار ، تهرانپارس (فلکه سوم) ، کسری ، امام حسین ، (ع) قمر بنی هاشم (ع) ، لبافی نژاد ، لواسانی و آرش در زمره بیمارستان های به نسبت مجهز و سرشناس تهران به حساب آمده. و پزشکان حاذقی نیز در هریک مشغول به فعالیت هستند.
اما نباید فراموش کرد که اولاً فاصله همه افراد نیازمند به آن ها کم و نزدیک نیست. و ثانیاً با تصور اینکه این فاصله کم هم باشد. گاهی شرایط به گونه ای نیست. که بتوان مصدوم را با پای خود یا حتی وسایل نقیله شخصی به بیمارستان منتقل کرد. از این روی وجود آمبولانس خصوصی اجتناب ناپذیر بوده. و نمی توان بدون در نظر داشتن آمبولانس خصوصی شرق تهران به بهبود و سلامتی این افراد کمک شایانی کرد.
عواملی که بر هزینه آمبولانس خصوصی تاثیر می گذارند؟
دریافت خدمات از یک آمبولانس خصوصی بسته به عوامل خاصی گرانتر از آمبولانس های زمینی است. این عوامل شامل نرخ پایه، درمان اضافی، هزینه مسافت طی شده، هزینه آخر هفته، هزینه آخر هفته و .. علاوه بر این موارد باید نوع بیماری و وضعیت بیمار نیز ذکر شود.
علاوه بر این، قیمت تجهیزات و پرسنل آمبولانس خصوصی، زمان انتقال و ترافیک شهری، مسافت تا بیمارستان، انتقال بیمار به سایر شهرها، مدت زمان تاخیر آمبولانس و نوع آمبولانس درخواستی از دیگر عوامل موثر بر هزینه آمبولانس خصوصی است که باید در نظر گرفته شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر راجب آمبولانس هوایی، آمبولانس خصوصی غرب تهران، آمبولانس خصوصی شرق تهران می توانید به لینک زیر نیز مراجعه کنید:
https://setayesh-emdad.com/blog/چه-زمان-هایی-باید-حضور-آمبولانس-هوایی/