مدیرعامل مشهد آبفای:
تغذیه بدترین گزینه برای کنترل مصرف آب است زیرا برخلاف سایر منابع انرژی، آب محافظه کارانه و بیهوده است.
برای گزارش دادن خبرگزاری صداوسیما مرکز کوراسان رضویمدیرعامل آب و فاضلاب مشهد گفت: از سوی دیگر موضوع خط قرمز وزارت نیرو است، بنابراین این طرح باید براساس صرفه جویی و مصرف بهینه آب اجرا شود.
حسین اسماعیلیان افزود:باید با تدابیر اطلاعرسانی و تفاهمنامهای به سمت و سوی مردم توجه بیشتری به موضوع مدیریت مصرف آب داشته باشیم تا با توجه به شرایط خاص تامین آب، انتخاب تخصیص در تابستان امسال رخ ندهد.
او ادامه داد: کمبود بارندگی، زهکشی مخازن و کاهش سطح آب زیرزمینی ما را بر آن داشته تا نسبت به سال های گذشته رویه های متفاوتی را برای تامین و استفاده از آب در پیش بگیریم.
مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد گفت: برای حفظ آب، باید مصرف خود را به نصف کاهش دهیم تا بر شرایط شدید کمبود آب غلبه کنیم.
اسماعیلیان وی با بیان اینکه آب تمیز در مصرف هدر نمی رود، افزود: 80 درصد آب شرب تبدیل به فاضلاب می شود و قابل بازیافت و استفاده مجدد است، در حالی که آب در کشاورزی جذب ریشه می شود و یا تبخیر می شود و در چرخه مصرف کمتر می شود. باز خواهد گشت.
وی گفت: میزان آب مشهد در اوج مصرف تابستان با مشکل مواجه می شود و برای جلوگیری از این اتفاق تدابیری اتخاذ می شود تا در روزهای گرم مشکل تامین آب نداشته باشیم.
مدیرعامل آبفای مشهد افزود: در 10 سال گذشته تلاش شده تا از منابع آب سطحی و زیرزمینی استفاده شود و باید استفاده از منابع آب سطحی و سدها در اولویت قرار گیرد. بنابراین در شرایط فعلی یکی از اقدامات موقتی که در زمان پیک استفاده از منابع آب زیرزمینی رخ خواهد داد، علاوه بر استفاده از ظرفیت آبی به غیر از حفر چاه است.
استفاده از فاضلاب و بازیافت
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در پاسخ به هرگونه اقدام بر اساس قانون تامین آب و مصرف انرژی به صنعت گفت: وزارت نیرو موظف است صنعت وابسته به آب را جایگزین آب مورد نیاز شما کند. جمع آوری و بازیافت شود.
اسماعیلیان افزود: یکی از ظرفیت های تامین آب، استفاده از پساب و پساب صنعتی است، به عنوان مثال اگر صنعت فولاد دیگر از آب شهری استفاده نکند و از آب خود استفاده کند، ظرفیت تامین آب شرب بیشتری تامین می شود.
وی با بیان اینکه یکی از اقداماتی که در سال های آینده به ثمر خواهد نشست و ظرفیت تامین آب منطقه ما را افزایش می دهد، طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی به نفع صنعت است، گفت: این بر اساس محاسبات انجام شده است. ساخته شده است، بنابراین سهم صنعت در مصرف آب برای آنها مهم نیست.
اسماعیلیان در خصوص مزایای ایده و دانش فناوری برای تامین و استفاده از آب گفت: تاکنون شرکت های دانش بنیان در قالب دسترسی به فناوری تصفیه آب و سیستم های نمک زدایی گام برداشته اند و از این نظر بسیاری از روستاها از آن با نصب نرم کننده های آب حل شد.