چرا پوست را لایه برداری کنیم؟

احتمالا شما هم به دنبال روش‌های لایه‌برداری پوست در کلینیک‌های زیبایی یا به صورت طبیعی در خانه هستید. با استفاده از لایه‌برداری سلول‌های مرده پوست از بین رفته باعث جوانسازی و شفافیت پوست می‌شود. اما آیا لایه برداری پوست عوارضی دارد؟ آیا روش‌های مختلف لایه برداری برای مفید هستند؟ در ادامه اطلاعات کاملی در مورد لایه برداری و روشن شدن پوست به شما ارائه می‌دهیم.

اگر به دنبال روش‌های مختلف لایه برداری پوست در کلینیک‌ هستید، بهتر است با چند پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی مشاوره داشته باشید. قبل از اینکار قیمت صابون کربن سیاه را بپرسید و سپس خود را با هزینه های گزاف کلینیکی سردرگم کنید. متخصص، پوست شما را بررسی کرده و با توجه به نوع پوست بهترین درمان را پیشنهاد می‌دهد.

اهمیت لایه برداری پوست

به طور طبیعی سلول‌های مرده پوست حدودا هر ۳۰ روز یک بار با سلول‌های جدید جایگزین می‌شوند. گاهی اوقات سلول‌های مرده به طور کامل از بین نرفته و منجر به ایجاد لک‌ و بسته شدن منافذ می‌شوند. استفاده از صابون روشن کننده و لایه بردار و لایه برداری توسط این صابوس از این امر جلوگیری می‌کند. طبق نظر آکادمی پوست آمریکا لایه برداری، پوست شما را روشن‌تر نشان می‌دهد. همچنین باعث افزایش جذب و اثربخشی محصولات مراقبت از پوست می‌شود.

به طور خلاصه می‌توان مزایای لایه برداری پوست را به صورت زیر بیان کرد.

  • حذف سلول‌های مرده پوست
  • بهبود گردش خون
  • با افزایش گردش خون پوست روشن‌تر می‌شود.
  • امکان جذب بهتر مرطوب‌کننده‌ها و سرم‌ها

حذف سلول‌های مرده پوست به روش‌های مختلفی امکان پذیر است. برای لایه برداری می‌توان از روش‌های طبیعی و خانگی استفاده کرد. همچنین محصولات لایه برداری متنوعی در داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها وجود دارند، که برای بهبود وضعیت پوست مفید هستند. شما می توانید درباره قیمت صابون برنج اصل از آنها سوال کنید. در کنار این موارد می‌توان از دستگاه‌های لایه بردار در کلینیک‌ها و زیر نظر پزشک متخصص استفاده کرد. تمامی این روش‌ها مفید بوده و نتیجه‌بخش هستند. اما برای انتخاب بهترین روش لایه برداری پوست بهتر است، با مشاوره داشته باشید. پزشک پس از معاینه و بررسی پوست روش مناسب را توصیه می‌کند.

۱. لایه برداری فیزیکی پوست

در هرگونه محصول یا روشی که با اسکراب دستی یا مالش لایه برداری انجام شود، به آن لایه برداری فیزیکی می‌گویند. احتمالا شما از روش‌های لایه برداری فیزیکی بدون اطلاع استفاده کرده‌اید. استفاده از لیف یا سفیدآب در حمام یکی از همین روش‌ها محسوب می‌شود. بزرگترین مزیت این روش سهولت انجام آن است.

البته دقت داشته باشید، که انجام نادرست لایه برداری فیزیکی باعث تحریک پوست می‌شود. روغن‌های مرطوب‌کننده یا سرم‌های پوستی می‌توانند به کاهش سوزش بعد از لایه برداری و تامین رطوبت پوست کمک کنند.

انواع لایه بردار فیزیکی پوست عبارتند از:

  • اسکراب‌های پاک کننده
  • دستکش‌های لایه بردار
  • لیف
  • سنگ‌پا
  • غلتک‌های خانگی

۲. لایه برداری شیمیایی پوست

در این روش از مواد شیمیایی مختلف از جمله اسیدهیدروکسی، رتینول و آنزیم‌ها استفاده می‌شود. درست است، که لایه برداری فیزیکی به درخشندگی پوست کمک می‌کند، اما تاثیر آن به اندازه لایه بردار‌های شیمیایی نیست. در این روش نیز باید لایه برداری طبق اصول انجام شده تا باعث تحریک پوست نشود. اگر در مورد چگونگی استفاده مداوم از محصولات شیمیایی مطمئن نیستید، از راهنمایی استفاده کنید. لایه بردارهای شیمیایی خود به ۳ دسته تقسیم می‌شوند.

آلفاهیدروکسی اسیدها گروهی از اسیدهای محلول در آب هستند، که معمولا از میوه‌های شیرین گرفته می‌شوند. این نوع اسید در مواد زیر وجود دارد.

  • اسید گلیکولیک که از نیشکر به دست می‌آید.
  • اسید لاکتیک که در شیر یافت می‌شود.
  • اسید سیتریک که در مرکبات وجود دارد.
  • اسید تارتاریک موجود در انگور
  • اسید مالیک موجود در سیب

تمامی این اسیدها باعث لایه برداری شده و به ایجاد سلول‌های جدید و رنگدانه کمک می‌کنند. بسته به نوع آلفاهیدروکسی اسید می‌توان به بهبود مشکلات پوستی زیر کمک کرد.

  • هایپرپیگمانتاسیون خفیف مانند لکه‌های پیری و اسکار
  • منافذ بزرگ روی پوست
  • خطوط ریز و چین و چروک‌های سطحی
  • رنگ ناهموار پوست

این نوع اسیدها محلول در روغن هستند. این اسیدها به عمق فولیکول مو وارد شده و چربی اضافی و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد. در این حالت منافذ پوست باز می‌شود. محصولات دارای این اسید در درجه اول برای درمان آکنه و آسیب ناشی از آفتاب کاربرد دارند. مهم‌ترین نوع بتاهیدروکسی اسیدها، سالیسیلیک اسید بوده که برای درمان آکنه استفاده می‌شود. همچنین به کاهش قرمزی و التهاب کمک می‌کند.

رتینوئیدها

از جمله رتینوئیدهای موضعی می‌توان به مواد زیر اشاره کرد.

  • رتینول
  • آداپالن
  • آلیترتینوئین
  • ترتینوئین
  • بکساروتن
  • تازاروتن

غلظت رتینوئیدها متفاوت است. ممکن است، برخی گزینه‌ها برای شما نتیجه‌بخش نباشد و برخی بسیار قوی عمل کند. به همین دلیل قبل از استفاده باید با متخصص پوست مشاوره داشته و در مورد روش لایه برداری پوست از او سوال کنید.

۳. لایه برداری پوست با دستگاه

در این روش از دستگاهی با چرخش سریع برای حذف لایه سطحی پوست استفاده می‌شود. پس از لایه برداری، پوستی که دوباره ایجاد می‌شود، صاف‌تر و نرم‌تر خواهد بود. لایه برداری با دستگاه به نسبت دو روش فیزیکی و شیمیایی قوی‌تر بوده و باید توسط متخصص مجرب انجام شود. در این حالت عیوب پوستی مثل زخم‌های مربوط به آکنه، زخم‌های جراحی، لکه‌های پیری و چین و چروک بهبود پیدا می‌کند. این روش خود با چند تکنیک مختلف انجام می‌شود.

درم ابریژن

برای انجام این روش پزشک یک دستگاه کوچک دارای موتور را با فشار ثابت و ملایم روی پوست حرکت می‌دهد. نوک دستگاه روی پوست حالت سایش ایجاد کرده و لایه‌های خارجی پوست را از بین می‌برد. با توجه به نوع پوست و میزان لایه برداری این روش بین چند دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. اگر جای زخم داشته یا پوست تحت درمان نیاز به لایه برداری زیادی داشته باشد، از این روش بیش از یک مرحله استفاده می‌شود.

پس از درم ابریژن پوست تحت درمان با یک پانسمان مرطوب و غیرچسبنده پوشانده می‌شود. ممکن است، پزشک داروهای مسکن تجویز کند. پس از درمان پوست قرمز و متورم می‌شود. کمی احساس درد طبیعی بوده و با شروع بهبودی پوسته پوسته شدن اتفاق می‌افتد. از درم ابریژن برای بهبود زخم‌های آکنه، علائم آبله و زخم‌های ناشی از تصادف یا بیماری استفاده می‌شود. این روش بیشتر برای افرادی که پوست روشن دارند، مناسب است. در افراد با پوست تیره ممکن است، باعث ایجاد زخم یا تغییر رنگ شود.

میکرودرم ابریژن

در روش میکرودرم ابریژن دستگاهی روی پوست قرار گرفته و کریستال‌های ریزی روی پوست اسپری می‌شوند. با حرکت دستگاه در این حالت لایه خارجی پوست به آرامی از بین می‌رود. این روش به نسبت روش درم ابریژن تهاجم کمتری دارد و نیازی به بی‌حسی قبل از درمان نیست.

میکرودرم ابریژن در انواع رنگ پوست نتیجه‌بخش است. این روش باعث تغییرپوست یا ایجاد زخم نمی‌شود. میکرودرم ابریژن برای مشکلات شدید پوستی مثل زخم، اسکار عمیق و چین و چروک مناسب نیست.

هیدرودرم ابریژن

هیدرودرم ابریژن روشی غیرتهاجمی بوده که هم برای لایه برداری و هم برای پاکسازی استفاده می‌شود. در نتیجه پوستی جوان‌تر، شاداب‌تر و سالم‌تر خواهید داشت. برای انجام هیدرودرم ابریژن ابتدا از یک سرم برای لایه برداری استفاده می‌شود. این سرم ملایم حاوی سالیسیلیک اسید و گلیکولیک اسید است. پس از لایه برداری پوسته پوسته شدن اتفاق نمی‌افتد.

پس از لایه برداری متخصص از یک دستگاه مکش برای پاکسازی استفاده می‌کند. با مرطوب‌کننده پوست را تغذیه می‌کند. در مرحله آخر سطح پوست با آنتی اکسیدان و پپتید اشباع شده و درخشندگی پوست به حداکثر می‌رسد. این روش بدون درد است. زیرا از سوزن یا ابزار سایشی استفاده نمی‌شود. هیدرودرم ابریژن خطوط ظریف و چین و چروک، آکنه، منافذ بزرگ و چربی بیش از حد پوست را برطرف می‌کند.

لایه برداری پوست با لیزر

لیزر درمانی و لایه برداری پوست باعث رفع چین و چروک، لک پوستی و آکنه می‌شود. پرتوهای کوتاه و متمرکز انرژی لیزر لایه‌های سطحی پوست را از بین برده و ناهمواری پوست را برطرف می‌کند. به این روش لیزابریژن نیز گفته می‌شود. اگر در اطراف چشم، دهان و پیشانی چین و چروک داشته یا بعد از انجام به نتیجه دلخواه نرسیده‌اید، استفاده از لیزر برای لایه برداری بسیار مناسب است. استفاده از این روش برای پوست‌های تیره توصیه نمی‌شود. این تکنینک همچنین برای رفع ترک‌های پوستی مناسب نیست. به همین دلیل حتما پیش از انجام لیزر با پزشک مشورت کرده و از مناسب بودن این روش مطمئن شوید.

لایه برداری پوست در خانه ممکن است؟

برای لایه برداری عمیق پوست در منزل لایه بردارهای طبیعی زیادی وجود دارد. این لایه بردارها از نوع لایه بردارهای فیزیکی هستند. در ادامه چند ماسک برای لایه برداری به شما معرفی می‌کنیم. این گونه لایه بردارها با ایجاد سایش روی پوست سلول‌های مرده را حذف می‌کنند.

  • لایه برداری با جو دوسر: چربی و جوش‌های صورت را کاهش داده و باکتری‌ها را از سطح پوست پاک می‌کند.
  • لایه برداری با قند: بافت خشن قند آن را به یک لایه بردار فیزیکی مناسب تبدیل کرده است. برخی از قندها مانند نیشکر علاوه بر سایش پوست دارای اسید گلیکولیک نیز می‌باشند.
  • لایه برداری پوست صورت با نمک: نمک نیز روی پوست صورت سایش ایجاد می‌کند. می‌توان برای تاثیر بیشتر نمک را با سایر مواد قبلی ترکیب کرد. برای حفظ رطوبت پوست نمک را با روغن مخلوط کنید. انواع روغن بادام شیرین، روغن زیتون یا روغن انگور برای این روش مناسب است. در این صورت یک ماسک ارزان قیمت برای لایه برداری خانگی درست می‌کنید.
  • لایه برداری پوست با جوش شیرین: یک ماسک موثر برای لایه برداری استفاده از جوش شیرین است. برای تهیه این ماسک باید جوش شیرین را با آب ترکیب کرده و ۵ تا ۱۰ دقیقه روی پوست قرار دهید.

انواع پوست برای لایه برداری

برای انتخاب تکنیک لایه برداری مناسب باید حتما با نوع پوست خود آشنا باشید. دکتر پوست باتجربه و حرفه‌ای قبل از بررسی نوع پوست روشی پیشنهاد نمی‌کند. در صورتی که با توجه به نوع پوست تکنیک مناسب انتخاب شود، خطر تحریک پوست به حداقل رسیده و به شما در رسیدن به بهترین نتیجه کمک می‌کند.

لایه برداری پوست چرب

پوست‌های چرب معمولا براق به نظر می‌رسند. این افراد در اکثر اوقات روی پوست خود چربی را احساس می‌کنند. افراد با پوست چرب معمولا می‌توانند از لایه برداری های شیمیایی و فیزیکی قوی استفاده کنند. اسکراب‌های موجود در فروشگاه‌ها برای این نوع پوست بسیار مناسب هستند.

لایه برداری پوست خشک

پوست خشک معمولا پوسته پوسته شده و خشن است. برای لایه برداری این نوع پوست‌ها آلفاهیدروکسی اسیدها بهترین گزینه هستند. موادی مانند گلیکولیک اسید می‌توانند لایه سطحی پوست را بشکنند. در این صورت استفاده از مرطوب‌کننده نتیجه بهتری داشته و سلول‌های پوستی جدید به طور موثرتری هیدراته می‌شوند.

لایه برداری پوست جوش‌دار

اگر مستعد جوش هستید یا آکنه خفیف تا متوسط دارید، باید به دنبال محصولات حاوی رتینوئید، سالیسیلیک اسید یا گلیکولیک اسید باشید.

لایه بردار پوست حساس

اگر پوست شما پس از استفاده از محصولات جدید تحریک شده و دچار سوزش می‌شود، نوع پوست حساس است. لایه برداری با بتاهیدروکسی اسیدها معمولا به نسبت دیگر روش‌های شیمیایی و فیزیکی حساسیت کمتری ایجاد می‌کند. در برخی موارد پوست حساس نشان دهنده بیماری زمینه‌ای است. اگر مشکلات پوستی مانند اگزما یا روزاسه دارید، بهتر است قبل از مصرف هرنوع محصول لایه برداری با متخصص مشورت کنید.

لایه بردار پوست معمولی

پوست معمولی شفاف بوده و به راحتی تحریک نمی‌شود. بسیاری از افرادی که دارای پوست معمولی هستند، می‌‎توانند از روش‌های مختلف لایه برداری بدون هیچ‌گونه عوارضی استفاده کنند. در واقع انتخاب روش لایه برداری در این گونه پوست‌ها به ترجیح شخص بستگی دارد.

لایه برداری پوست ترکیبی

پوست مختلط ترکیبی از پوست چرب و خشک است. در این حالت باید روی هر ناحیه پوست جداگانه تمرکز کرده و از محصولات مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال ممکن است، یک روز از لایه بردار شیمیایی یا اسکراب در ناحیه چرب و روز دیگر از آلفاهیدروکسی اسید در سطح پایین برای قسمت خشک استفاده شود.

دکمه بازگشت به بالا