اقتصادیتازه های کسب و کارعمومی

شستشوی صورت با استفاده از عسل و مواد طبیعی روش‌های تأیید شده توسط پزشکان

آیا عسل برای درمان زخم مؤثر است؟

ژل شستشوی صورت ویتابلا دکتر بیز: عسل ماده ای شیرین و چسبناک است که نشان داده شده دارای اجزای فعال زیستی می باشد که می تواند به بهبود زخم کمک کند.

طبق بررسی ادبیات منتشر شده در مجله Wounds، عسل در درمان زخم ها، مزایای زیر را ارائه می دهد:

pH اسیدی عسل

pH اسیدی عسل باعث بهبود زخم ها می شود. عسل دارای pH اسیدی بین 3.2 تا 4.5 است. هنگامی که روی زخم ها اعمال می شود، pH اسیدی خون را ترشح می کند تا اکسیژن آزاد کند که برای بهبود زخم ها مهم است. pH اسیدی همچنین وجود موادی به نام پروتئازها را کاهش می دهد که روند بهبود زخم ها را مختل می کنند.

مناسب ترین عسل

ژل بهداشتی بانوان ویتابلا: امروزه درمان زخم با عسل مورد استقبال بسیاری از پزشکان قرار گرفته که به بیماران خود توصیه می کنند. بیشتر متخصصان پزشکی از نوع خاصی از عسل ها بر روی زخم ها استفاده می کنند. به طور مثال عسل مانوکا از آن جهت که حاوی ترکیب متیل گلوکسال می باشد بی نظیر است. از آنجایی که عسل مانوکا یک عسل وارداتی می باشد و دسترسی به آن سخت است، از عسل هایی مانند: ، عسل کتیرا، عسل چهل گیاه، عسل بابونه و که برای بهبود زخم ها عالی هستند می توان استفاده نمود.

عسل و انواع زخم ها

متخصصان برای درمان انواع زخم های زیر از عسل استفاده کرده اند:

  • یا دمل
  • سوختگی
  • خراش ها
  • سینوس پیلونیدال (کیست مویی)
  • زخم پای وریدی و دیابتی
  • عسل برای زخم عمیق
  • ترمیم زخم جراحی

قیمت محصولات شرکت دکتر بیز: محققان مطالعات مختلفی را در مورد اثر بخشی عسل به عنوان درمانی برای انواع زخم ها انجام داده اند و در یک بررسی گسترده مطالعاتی در مورد 26 آزمایش بالینی را منتشر کرده اند که در مجموع 3011 شرکت کننده را شامل می شد.

محققان نتیجه گرفتند که عسل در بهبود سوختگی با ضخامت جزئی و زخم های بعد از عمل بهتر از بسیاری از درمان های دیگر کمک می کند.

خاصیت ضد باکتریایی عسل در درمان زخم ها

نشان داده شده است که عسل دارای اثر ضد باکتریایی بر باکتری های مضری است که معمولاً در زخم ها وجود دارد، مانند استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (از پاتوژن های شایع بیمارستانی است که در طی سه دهه گذشته میزان شیوع آن در سرتاسر جهان در حال افزایش می باشد) و انتروکوکهای مقاوم به ونکومایسین (آنتروکوک ها میکروارگانیسم های های گرم مثبتی هستند که در حال حاضر بعنوان یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در بیماران بستری به شمار می آیند) و بخشی از این مقاومت ممکن است از طریق خاصیت اسمزی آن باشد.

خاصیت اسمزی چیست؟

شکر خاصیت اسمزی دارد. قندی که به طور طبیعی در عسل وجود دارد، تأثیر آب از بافت های آسیب دیده (که به عنوان یک اثر اسمزی شناخته می شود) است. این امر تورم را کاهش می دهد و جریان لنفاوی را برای بهبود زخم تشویق می کند. همچنین، آب را از سلول های باکتریایی بیرون می کشد که می تواند در جلوگیری از تکثیر آنها موثر باشد.

عکس العمل های آلرژیک نسبت به درمان زخم با عسل

علائمی وجود دارد که احتمال حساسیت به عسل را نشان می دهد، عبارت اند از:

  • سرگیجه
  • تورم شدید
  • حالت تهوع
  • سوزش یا سوزش بعد از استفاده موضعی
  • نفس کشیدن
  • استفراغ

اگر این علائم را تجربه کردید، پوست خود را از عسل تمیز کرده و به دنبال مراقبت پزشکی باشید. تا زمانی که با پزشک مشورت نکردید، مجددا از عسل استفاده نکنید.

عوارض احتمالی مصرف عسل در درمان زخم ها

گاهی ممکن است که عسل یا ظرف آن آلوده باشد یا فرد بتواند یک واکنش آلرژیک نسبت به مصرف عسل داشته باشد، در نتیجه باعث تاثیر عکس در روند بهبود زخم ها می شود.

تحقیقات انجام شده درمان زخم ها با عسل

تحقیقات انجام شده توسط زایس پژوهشگر روسی

عسل برای درمان بافت ها و دانه های متورم چرکی که گاهی بدن فرد را فرا می گیرد و کار به جراحی کشیده می شود، مناسب است. با شکافتن دانه های متورم و ریختن عسل درون آنها به طوری که عسل به خوبی در شکاف زخم ها جای گرفته و طی ۲۴ ساعت محل زخم ها بهبود می یابد.

تحقیقات انجام شده در انگلستان در سال ۱۹۹۲

استفاده از ضماد عسل روی جراحت های باز عمل سزارین موفقیت آمیز گزارش شده، به طوری که بیماران نیاز به بخیه زدن محل جراحت ها پیدا نکرده اند و با این روش از خطر عمل جراحی رهایی یافتند.

مطالعات ابن سینا

ابن سینا نیز در کتاب خود با ارج نهادن به قانون پزشکی می نویسد که: عسل در درمان زخم های چرکی مؤثر است و مرهمی از عسل و آرد گندم را برای معالجه زخم ها تجویز می کند.

درمان زخم با عسل از دیدگاه پلین کهین نویسنده و طبیعی دان رومی

پلین کهین می نویسد روغن ماهی مخلوط با عسل تأثیر سودمندی روی زخم های عفونت یافته دارد. عسل از خونریزی زخم ها جلوگیری می کند و موجب انعقاد سریع خون می گردد، به همین علت است که می توان زخم های روی پوست را با مالیدن عسل روی آن بهبود بخشید. در آکادمی علوم شوروی سابق نیز ، موفقیت آمیز بوده است.

دکتر کیارش ساعتچی، محقق ایرانی

دکتر ساعتچی با اشاره به خواص آنتی بیوتیک عسل می نویسد:
چندین هزار سال پیش مصریان باستان کشف کردند که با عسل می توان جراحات را درمان کرد. از این رو پمادهایی که با عسل تهیه می شد در درمان جراحت سربازان جنگی مورد استفاده قرار می گرفت. به عقیده وی، امروزه به علت مقاوم شدن اکثر میکروب ها به آنتی بیوتیک های موجود، استفاده از عسل در پزشکی مجددا مورد استفاده قرار گرفته است، به طوری که بر اساس مطالعات انجام شده توسط متخصصان دانشگاه بن در آلمان حتی اغلب زخم های کهنه عفونی و آلوده به باکتری، پس از مدت کوتاهی بر اثر درمان با عسل التیام می یابند.

خواص عسل برای بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند.

بر اساس یک بررسی تحقیقاتی که در ژورنال بین المللی بالینی انجام شده است، به جراحان توصیه می شود هنگام ترمیم زخم ها، از عسل نیز غافل نشوند و بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند باید از پزشک خود سؤال کنند که آیا برای تسریع در روند بهبود زخم ها و کاهش عفونت های خود از عسل استفاده کنند یا خیر.

درمان زخم های دیابتی با عسل

عسل دارای چندین خاصیت است از جمله میزان رطوبت کم، اسید گلوکونیک که یک محیط اسیدی ایجاد می کند و پراکسید هیدروژن که باعث می شود زخم در برابر رشد باکتری ها مقاومت نشان دهد. همچنین نشان داده شده است که باعث کاهش التهاب و تورم می شود.

محققان همچنین گزارش داده اند که استفاده از عسل می تواند برای کاهش میزان قطع عضو در بیماران دیابتی مورد استفاده قرار گیرد.

خواص عسل برای زخم از دیدگاه امام کاظم (ع)

امام کاظم (ع) فرموده است: عسل برای بیماران، شفای عاجل و قاطع است.

سال ها قبل از اینکه انسان پی به وجود عوامل میکروبی مانند: باکتری ها، قارچ ها و کپک ها ببرد، عسل در عمليات جراحی و معالجه سوختگی ها استفاده می شد. بر اساس اطلاعاتی که امروزه در مورد عفونت ها در دسترس است، پاره ای از ادعاها درباره اثرات معجزه آسای عسل در معالجه زخم ها قابل توجیه است.
عسل تراوش هایی از خود بیرون می دهد که به اندازه کافی همه جای زخم را می پوشاند و از تغییر شکل و چروکیدگی بافت ها و جای زخم جلوگیری می کند

دکمه بازگشت به بالا