تازه های کسب و کارعمومی

ساختمان ریسه شلنگی و ریسه ال ای دی چه تفاوتی با هم دارند؟

بررسی تفاوت ریسه ال ای دی با ریسه اس ام دی

لازم به ذکر است که ریسه SMD و ریسه LED هر دو بر پایه تکنولوژی ال ای دی هستند که از  مصرف بهینه و بسیار پایینی برخوردار می باشند. به طور کلی تکنولوژی ال ای دی یکی از بهترین انتخاب ها برای روشنایی و تجهیزات نورپردازی می باشد. زیرا علاوه بر مصرف انرژی بسیار پایین و طول عمر بالا از بهره نوری بالایی نیز برخوردار می باشند. از ال ای دی ها در ساخت انواغ چراغ، لامپ، پروژکتور و ریسه ها استفاده می شود، همچنین دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آنها می توان به ال ای دی معمولی، LED SMD، LED COB اشاره نمود.

ریسه شلنگی LED

ریسه های ال ای دی از دیود های نوری بر روی یک مدار قابل انعطاف تشکیل شده اند. ریسه های ال ای دی در رنگ ها و مدل های متنوعی طراحی و تولید می شوند به عنوان مثال برخی به صورت ساده و برخی از این ریسه ها به صورت چسب دار هستند. لامپ مور استفاده در این ریسه ها است و از آنها می توان برای نورپردازی و دکوراسیون هر فضایی استفاده نمود. از این ریسه ها به طور گسترده در نورپردازی نمای ساختمان، دکوراسیون آپارتمان ها و ویترین فروشگاه ها استفاده میشود.

امکان برش در ریسه های ال ای دی وجود دارد. به دلیل انعطاف پذیری پروفیل این ریسه ها امکان چرخش و تا کردن در این ریسه ها وجود فراهم است. ریسه ها ال ای دی در رنگ های متنوعی موجود می باشند و اغلب رنگ های آنها قابلیت تعویض دارد و میتوان رنگ دلخواه را تنظیم نمود که این قابلیت ویژگی بزرگی در نورپردازی می باشد.

ریسه شلنگی SMD

ریسه های اس ام دی از دیودهای نوری تشکیل شده که به وسیله آی سی های پایه کوتاه بر روی برد لحیم شده اند. ریسه های اس ام دی در دو نوع تک رنگ و هفت رن موجود می باشند. بهترین نوع ریسه شلنگی ال ای دی، ریسه شلنگی LED SMD می باشد. یکی از ویژگی های بسیار مثبت ریسه های اس ام دی مصرف برق بسیار پایین آنها می باشد. مصرف برق اس ام دی از LED ها نیز کمتر است. ریسه های ال ای دی نواری اغلب دارای ریموت برای کنترل از راه دور برای خاموش و روشن کردن ریسه هستند.

برخی از اس ام دی هایی که فاقد ریموت هستند نیز با درخواست از فروشنده و پرداخت هزینه ایمی توان ریموت تعبیه نمود. در ساخت این ریسه ها از لامپ اس ام دی استفاده شده است که دارای مدار های مجتمع با پایه های کوتاه می باشند که بر روی صفحه مدار لحیم می شوند. و هنگام عبور جریان از این سیم ها نور تولید می شود.

دو نوع سیم برای لوله های SMD وجود دارد که یکی دارای تثبیت رنگ است و دومی هفت رنگ است و میتواند به رنگ های مختلفی تبدیل شود. اغلب ریسه های شلنگی قطر زیادی دارند اما ریسه های اس ام دی شلنگی دارای بدنه نازک و تختی هستند وو مناسب برای استفاده در گچ بری های داخلی ساختمان، نورپردازی نور مخفی و نمای ساختمان بسیار مناسب می باشند.

علباوه بر تفاوت ساختاری این ریسه ها در تفاوت ریسه ال ای دی با ریسه اس ام دی باید گفت که ریسه ال ای دی مصرف انرژی پایینتری دارد ولی در مقابل قدرت نوردهی و لومن پایینتری هم دارد. ال ای دی دارای زاویه تابش 360 درجه می باشد به این ترتیب از دور تا دور ریسه می توان نور ریسه را مشاهده نمود. در صورتی که ریسه اس ام دی شلنگی تنها از یک سمت می تواند نور را منتشر کند.

ریسه شلنگی اس ام دی دارای نوردهی قوی تری نسبت به ال ای ای می باشد. ریسه های اس ام دی را می توان در طول یک متر برش زد. از معایب ریسه شلنگی اس ام دی تنها نوردهی یک طرفه ریسه و زاویه تابش 180درجه می باشد.

ریسه های اس ام دی با توجه به نوع و مدل در توان های متفاوت از 5 تا 12 وات طراحی و تولید می شوند. یکی از مهمترین ویژگی ها و مزیت های ریسه اس ام دی این است که اگر یکی از چیپ های LED در ریسه SMD بسوزد از مدار خارج  می شود و مابقی چیپ ها روشن می مانند.

تفاوت ساختمان ریسه شلنگی و ریسه ال ای دی

در دنیای امروز، استفاده از روش ‌های نورپردازی مختلف برای تزیین و تحریک حس بیننده‌ ها به شدت رواج یافته است. در این راستا، دو نوع ریسه شلنگی و ال ای دی به عنوان دو روش متداول در نورپردازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال، بسیاری از کاربران و فعالان صنعت نورپردازی همچنان با تفاوت‌ های بین این دو نوع آشنایی کافی ندارند. در این مقاله، به بررسی و تحلیل ساختمان و عملکرد ریسه شلنگی و پرداخته خواهد شد تا کاربران بتوانند آگاهانه ‌تر درباره مزایای و معایب هر گزینه، بهترین تصمیم را در خصوص استفاده از آن‌ها بگیرند.

ریسه شلنگی و ریسه ال ای دی چیست؟

ریسه شلنگی یا کابل شلنگی یک نوع کابل است که برای انتقال داده ها و ارتباطات بین دستگاه های الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل شامل چندین رشته سیم است که با هم به صورت تابع عمل می کنند و با پوشش رویین بافته می شوند. ریسه شلنگی در بسیاری از صنایع، از جمله صنایع خودروسازی، الکترونیک، تجهیزات پزشکی و … استفاده می شود.

ریسه ال‌ ای ‌دی یا LED Strip در واقع رشته‌ ای از دیودهای الکترولومینسانس (LED) است که در طول یک نوار فلزی یا پلاستیکی قرار دارند. این رشته ‌ها به صورت مستقل قابل برنامه ‌ریزی هستند و معمولاً با استفاده از کنترلر و ریموت کنترل می ‌شوند و می ‌توانند در بسیاری از برنامه ‌های نورپردازی، تبلیغات، دکوراسیون داخلی و خارجی، همچنین در صنعت خودروسازی و سایر صنایع استفاده شوند.

ساختمان ریسه شلنگی و ساختمان ریسه ال ای دی

ریسه شلنگی یک ساختمان محوری دارد که شامل چندین ریسه شلنگی متصل به هم است. هر ریسه شلنگی از چندین قطعه کوچک تشکیل شده است که با هم ترکیب شده‌ اند. این قطعات از جنس پلی استر، نایلون و یا فایبرگلاس ساخته می‌شوند.

ریسه ‌های شلنگی در ساختمان برای افزایش مقاومت در برابر زلزله و باد استفاده می ‌شوند. طول ریسه‌ ها به طور عمومی بین ۱۰ تا ۵۰ متر و قطر آن‌ ها بین ۱۵ تا ۲۵ میلی ‌متر است.

ریسه ال ای دی یک نوع ساختار الکترونیکی دارد که شامل چندین LED متصل به هم در یک رشته می شود. این رشته‌ ها معمولاً در طول چندین متر تولید می شوند و با استفاده از پایه‌ های فلزی بر روی سطح پشت آن‌ ها به سادگی قابل نصب و اتصال به منبع تغذیه هستند.

ریسه ‌های ال ای دی شامل سه قسمت اصلی هستند:

LED : کوچک ‌ترین قطعات روشنایی در رشته ها.

PCB: برد مدار است که LED ها به آن متصل شده و منبع تغذیه برای آن‌ها فراهم می‌کند.

معرفی ریسه شلنگی

ساختار ریسه شلنگی با نوع ال‌ای‌دی تفاوت‌های واضحی دارد که آن‌ها را از هم تفکیک کرده‌ایم. پیش از آنکه به این قالب بپردازیم، لازم است با آن آشنا شوید. این محصول برای انتقال داده‌ها از میان یک دستگاه الکترونیکی به دیگر دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از افراد آن را با نام کابل شلنگی هم می‌شناسند. در ‌واقع این محصول تنها شباهتی که با نوع ال‌ای‌دی دارد، حالت رشته‌ای آن است؛ در غیر این‌صورت، شباهت زیادی با یکدیگر ندارند. اغلب از این وسیله برای کاربری‌های ساختمانی استفاده می‌شود. درون این کابل‌ها، رشته‌هایی وجود دارند که تابع یکدیگر بوده و به این ‌صورت عمل می‌کنند.

ساختار ریسه شلنگی

ساختار ریسه شلنگی به‌صورتی است که چند کابل شلنگی به هم متصل شده‌اند. هر ‌کدام از آن‌ها هم دارای قطعات کوچک‌تری هستند که با ترکیب و اتصال به یکدیگر این کابل‌ها را به‌وجود آورده‌اند. می‌توان فایبرگلاس، نایلون و پلی‌استر را به‌عنوان اصلی‌ترین موادی که برای ساخت این محصول به‌کار می‌رود، دانست. این وسیله کارایی ساختمان‌محور داشته و می‌توان آن را در برابر زلزله و باد هم در بیرون از ساختمان مقاوم دانست. اغلب این ریسه‌ها در طول‌هایی به اندازه 10 الی 50 متر ساخته می‌شوند.

کاربرد ریسه های ال ای دی

وقتی به‌صورت کامل با ساختار ریسه ال ای دی آشنا شوید، می‌توانید تا حد زیادی کارایی آن را هم حدس بزنید. می‌توان از این وسیله برای هتل، منازل مسکونی، مراکز مذهبی، فروشگاه‌ها و بسیاری از مکان‌های دیگر استفاده کرد. برای مثال می‌توانید آن‌ها را به زیر کابینت‌های آشپزخانه بچسبانید تا هم در زمان خاموش‌بودن لامپ‌ها زیبایی خاصی را در این بخش از خانه‌تان ایجاد کرده و هم در برخی مواقع دیگر نیازی به روشن‌کردن لامپ نداشته باشید. بهتر است این کار را به‌صورت مخفی انجام دهید تا جذابیت کار بیشتر شود.

کاربرد ریسه های شلنگی

ساختار ریسه شلنگی در هر نوعی که دارد به یک شکل نبوده و تفاوت‌هایی میان آن‌ها وجود دارد. می‌توان از نوع معمولی، فلکسی، اس‌ام‌دی، نئون فلکسی و دارای ریسه ال‌ای‌دی به‌عنوان انواع این محصول نام برد. می‌توانید از هر ‌کدام از آن‌‌ها برای روشن‌کردن قفسه‌ها، در مسیر باغچه، اتاق‌های گیم، کافی‌شاپ، در لبه پنجره یا درب و… بهره ببرید.

مقایسه ساختار ریسه ال ای دی و ریسه شلنگی

نوع شلنگی دارای ساختاری است که لامپ‌های کوچک درون آن می‌توانند برق زیادی مصرف کرده و به همین دلیل هم گرمای بسیاری از خود تولید کنند. با‌توجه به همین مسئله ساختار ریسه ال ای دی بیشتر قابل‌قبول بوده و به همین جهت کارایی بسیاری هم دارد. کارایی هر ‌کدام از آن‌ها با‌توجه به قالبی که دارند، تعیین می‌شود.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید به دکوراسیون داخلی یا خارجی ساختمان خود جلوه ویژه‌ای دهید، بهتر است با ساختار ریسه شلنگی یا ال‌ای‌دی آشنا شوید تا در هنگام خرید از سایت ترب دچار مشکل نشوید. این ریسه‌ها کارایی زیادی برای نور‌پردازی دارند و می‌توانند فضایی اختصاصی را برایتان به‌وجود بیاورند. برای آنکه بتوانید از ویژگی‌های این محصولات بهره‌مند شوید، می‌توانید به سایت ما مراجعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا