اجتماعیتازه های کسب و کار

روش اصلی برای مصرف چسب بتن چیست؟

مقدار و روش مصرف چسب بتن: راهنمای کامل استفاده

چسب بتن SA12 محصولی است که عموماً برای چسباندن قطعات بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اختلاط آسان این محصول با بتن در کنار امکان افزودن آن به بتن تازه، سبب گستردگی استفاده از این ماده شده است. این محصول به صورت مایع یا خمیر شیری رنگ با قابلیت انحلال در آب در بازار موجود است و مقدار و روش مصرف آن به فاکتورهای متنوعی چون: نوع چسب، ویژگی‌های بتن، میزان آشنا بودن کاربر با چسب بتن و… بستگی دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا علاوه بر بیان عوامل مؤثر بر مقدار و روش مصرف چسب بتن و قیمت چسب SA12، راهنمای کامل استفاده از آن را در اختیار شما بگذاریم.

مقدار و روش مصرف چسب بتن

مقدار مصرف چسب بتن در هر پروژه و عملیات متفاوت است. نوع مصرف چسب و نوع بتن، مهم‌ترین عوامل مصرف چسب بتن هستند؛ مثلاً برای اتصال بتن خشک شده به بتن تازه، مانند آنچه در ترمیم روسازی بتنی دیده می‌شود، به دلیل تحمل بار زیاد باید از چسب قوی با مقدار زیاد استفاده کرد، ولی در کارهای تزیینی و دقیق مثل برخی ترک‌های عمودی ساختمان، نوع چسب و میزان مصرف آن متفاوت خواهد بود.

درصد مصرف چسب بتن بر اساس سیمان تعیین می‌شود. بر این اساس مناسب‌ترین محدوده‌ی میزان مصرف چسب بتن، بین ۴% الی ۲۵% وزن سیمان است. حالت فیزیکی چسب، عاملی مؤثر در مقدار مصرف است، ولی نوع پودری به دلیل محدودیت در اختلاط و سخت بودن ایجاد بتن یکنواخت بسیار کم استفاده می‌شود. اندازه ذرات بتن و سیمان نیز ارتباط مستقیمی با درصد مصرف چسب بتن دارد؛ به این صورت که هر چه از دانه ریزتری در بتن استفاده شود، میزان مصرف چسب به دلیل نفوذ بهتر کمتر می‌شود.

اگر در پروژه یا عملیاتی مقاومت خمشی و کششی بتن نیاز باشد. طرح اختلاط حاوی مقدار زیادتری چسب خواهد بود، ولی به طور کلی میزان مصرف چسب بتن با آزمایش تعیین می‌شود. با افزودن مقدارهای مختلف چسب به مخلوط بتنی، مقدار بهینه تعیین شده و به اطلاع مصرف‌کننده می‌رسد. بررسی این موضوع بر عهده شرکت تولیدی است و میزان مصرف را باید به اطلاع برساند.

عوامل مؤثر بر مقدار مصرف چسب بتن

تمیزی سطح مورد نظر بسیار مهم است. سطح بتن قدیمی باید از هر گونه غبار و چربی زدوده شده و سطح زیر کار با استفاده از آب خالص اشباع شود. پیش از افزودن چسب بتن، این آب اضافی باید تبخیر شده یا کنار زده شود.

شرایط محیطی و گرمای هوا بر بتن و گیرش سیمان تأثیرگذار است. حال اگر چسب هم به بتن اضافه شود، موضوع گرم شدن بتن و سفت شدن آن بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد. در هوای گرم، چسب بتن باید در آخرین لحظات اضافه شود. این شرایط محیطی با وزش باد تشدید هم می‌شود. مخلوط سیمانی حاوی اندکی چسب، باید سریع مصرف شود. در غیر این صورت کیفیت و اثربخشی چسبندگی ملات سیمانی از بین رفته و بتن خشک می‌شود.

 اگر از این چسب برای تهیه بتن آب‌بند استفاده شود، باید طرح اختلاط به صورت کاملاً دقیق اجرا گردد؛ زیرا درصد هر ماده در نفوذپذیری مؤثر است، ولی زمانی که هدف چسباندن کاشی و سنگ است، نیاز به دقت در مصرف چسب وجود ندارد؛ چرا که هدف فقط ایجاد چسبندگی بین کاشی و ملات است. ساختار شیمیایی چسب بتن بر پایه رزینکوپلیمر پلی وینیل استات و رزین اکریلیک است. موادی نیز جهت پایداری، دوام و افزایش خاصیت انعطاف‌پذیری استفاده می‌شود.

گروهی نیز مواد پر کننده و افزایش دهنده غلظت دارند. با توجه به این موضوع که هر یک از مواد ذکر شده تا چند درصد در ساختار چسب قرار گرفتند، میزان مصرف آن هم متفاوت خواهد بود. اگر سازه بتنی در معرض شدید عوامل محیطی مثل یخبندان یا رطوبت و نزدیکی دریا باشد، باید مقدار بیشتری از چسب بتن استفاده نمود؛ چرا که چسب بتن سبب افزایش مقاومت بتن و کاهش ترک خوردن و نفوذپذیری می‌شود.

روش مصرف چسب بتن

چسب بتن برای افزایش خاصیت چسبندگی بتن و جلوگیری از درز سرد به‌وجود می‌آید. دو روش اصلی برای مصرف چسب بتن وجود دارد:

    روش دوغابی: ابتدا مکانی که قرار است عملیات را در آن انجام دهید، تا حد اشباع با آب خالص خیس کنید. سپس از دوغاب رقیق شده حدود ۲ میلی‌متر روی مقطع اشباع شده بریزید. پیش از خشک شدن چسب، بتن‌ریزی را تکمیل کنید. توجه به این موضوع که مقطع مورد نظر آب اضافی نداشته باشد، برای افزایش کارایی اهمیت ویژه‌ای دارد.

برای ساخت دوغاب پلیمری به یک واحد چسب، یک واحد آب و ۴ واحد سیمان نیاز است. هر ۱٫۵ کیلوگرم از چسب، حدوداً ۱ متر مربع از سطح را پوشش خواهد داد. پس از موارد ذکر شده به این نتیجه می‌رسیم که چسب بتن هرگز به صورت غلیظ روی سطح مورد نظر استفاده نشود. (لاتکس را به وسیله برس، غلتک یا افشانک عرضه شده از طرف سازنده به کار برید. بتن را روی لاتکس اجرا شده بریزید.)

    روش ملاتی: استفاده از روش ملاتی برای هر پروژه طرح اختلاط خاص خود را دارد؛ برای مثال از ۱ الی ۴ واحد چسب بتن و ۱ الی ۳ واحد آب برای ساخت چسب رقیق و افزودن به ملات تا رسیدن به روانی مدنظر مناسب است. بنابر چسبندگی مورد نیاز پروژه و ترکیبات بتن از ۱۰ تا ۴۰ درصد، نیاز آبی مخلوط سیمانی کاهش پیدا می‌کند. اگر بتن ریزدانه زیادی دارد، مصرف چسب بتن را محدودتر از حالت عادی کنید.

(لاتکس را طبق دستور کار با سیمان پُرتلند یا با سیمان پُرتلند و ۲ تا ۳ قسمت ماسه مخلوط کنید تا لجن تشکیل شود. این لجن را روی سطح بمالید تا بچسبد. ملات تازه یا بتن را پیش از اینکه لجن خشک شود یا بگیرد، روی لجن بریزید. برای حصول بهترین نتایج، از لاتکس‌های نوع I و II، بتن یا ملات حاوی لاتکس مناسب استفاده کنید. حداقل ۱۵% لاتکس پلیمری سفت، بسته به نوع سیمان باید به کار رود).

نکاتی درباره چسب بتن

چسب بتن در مجاورت هوا خشک می‌شود، لذا باید پس از باز شدن بسته‌بندی، به سرعت از آن استفاده کرد تا از خواص و کیفیت آن کاسته نشود. این ماده تا ۲۰ دقیقه قادر به حفظ کیفیت خود در هوای آزاد است. پس از ۲ الی ۳ ساعت، این مخلوط کارایی خود را از دست می‌دهد.

برخی مصرف‌کنندگان چسب بتن، ابتدا آن را با آب رقیق نموده و سپس استفاده می‌کنند. پس از رقیق کردن، این چسب برای اتصال دو قطعه بتنی بسیار مناسب است. سطح قطعات را مرطوب کرده و با چسب رقیق شده یک جسم مستحکم به وجود می‌آید.

میزان مصرف چسب بتن به میزان خبره بودن و آشنا بودن کاربر با چسب بتن بستگی دارد. فرد ماهر با اجرای صحیح و صرفه‌جویی در مصرف بتن، سبب افزایش راندمان کار می‌شود؛ برای مثال تصور غلطی در مورد چسب وجود دارد که بلافاصله پس از مصرف سفت شده و مکان ترمیم شده قابل استفاده است. در صورتی که ملات چسب‌دار باید در مدت ۲۴ ساعت عمل‌آوری شود.

منبع: دیجی کف

دکمه بازگشت به بالا