تازه های کسب و کارعمومی

اینترنت اشیا iot چیست

اینترنت اشیا ، یا اینترنت چیزها (Internet of Things) یک پارادایم نسبتاً جدید است که در سناریوهای ارتباطات بی سیم و مدرن به سرعت در حال رشد است. ایده اصلی این مفهوم، حضور فراگیر انواع اشیاء در اطراف ما است، از جمله تگ های RFID، سنسورها، محرک ها، تلفن های همراه و غیره – که از طریق طرح های آدرس دهی منحصربه فرد قادر هستند با برقراری ارتباط با یکدیگر و همکاری برای دستیابی به اهداف مشترک هماهنگ شوند. عبارت اینترنت اشیاء، نخستین بار در 1999 میلادی توسط کوین اشتون بریتانیایی معرفی شد. اشتون این مفهوم را در قالب دنیایی که در آن هر چیز و هر شی ای، دارای هویت دیجیتال باشد و کامپیوترها آن ها را کنترل و مدیریت نمایند، مطرح نمود.

در پارادایم اینترنت اشیاء (IoT)، بسیاری از اشیاء که ما را احاطه کرده اند، در یک یا چند فرم در شبکه قرار می گیرند. فناوری های شبکه حسگر، برای برآورده ساختن این چالش جدید، که در آن سیستم های اطلاعاتی و ارتباطی نامرئی در محیط اطراف ما جاسازی شده است، افزایش می یابد. این امر باعث تولید مقدار زیادی اطلاعاتی می شود که باید در قالب یکپارچه، کارآمد و به راحتی قابل تفسیر، ذخیره، پردازش و ارائه شوند.

محاسبات ابری می تواند زیرساخت های مجازی را برای چنین محاسباتی فراهم کند که دستگاه های نظارتی، ذخیره سازی، ابزارهای تجزیه وتحلیل، پلتفرم های ویژوال سازی را ادغام می کند. مدل مبتنی بر هزینه که ارائه دهندگان خدمات Cloud ارائه می دهند، خدمات end to end را برای کسب و کارها و کاربران برای دسترسی به برنامه ها بر اساس تقاضا فراهم می نمایند.

کاربردهای اینترنت اشیا (IoT)

بدون شک، قدرت اصلی اینترنت اشیا تاثیر بالایی است که در جنبه های مختلف زندگی روزمره و رفتار کاربران بالقوه می تواند داشته باشد. از دیدگاه یک کاربر، کاربردهای IoT در هر دو زمینه کسب وکار و زندگی شخصی قابل مشاهده خواهد بود.
در زمینه کاربردهای روزمره و شخصی، راحتی در سبک زندگی، سلامت ، یادگیری پیشرفته، سرگرمی، کاهش هزینه های انرژی تنها برخی از سناریوهای کاربردی ممکن است که پارادایم جدید نقش مهمی در آینده ای نزدیک دارد. به طور مشابه، از منظر کاربران کسب و کار، تسهیل مواردی نظیر اتوماسیون و تولید صنعتی، تدارکات، مدیریت کسب و کار / فرآیند، کاربردهای پزشکی، حوزه سلامت ، امنیت و حمل و نقل هوشمند مردم و کالاها قابل مشاهده است.

Forrester در گزارشی ، دو فرصت کلیدی در زمینه ی اینترنت اشیا (Internet of Things) معرفی نموده است:

  • محصولات هوشمند: بهره برداری شرکت ها از ویژگی های مدرن IoT و در محصولات هوشمند و ایجاد تجربه های جدید برای کاربران
  • هوشمندی کسب و کار: بهره برداری شرکت ها از اینترنت اشیا جهت افزایش بهره وری اطلاعاتی و عملیاتی

در ادامه چند مورد از کاربردهای های اینترنت اشیا در صنایع مختلف ارائه می شود.

روشنایی هوشمند:

تصور کنید هنگامی که به خانه بر می گردید، روشنایی خانه قبل از ورودتان روشن شود و لامپ های کنار تخت به طور خودکار شب ها کم نور شود و صبح ها با تنظیم رنگ و روشنایی، شما را بیدار کند. نورپردازی یک فناوری قدرتمند است که می تواند زندگی روزمره ما را در بسیاری جهات تقویت و در عین حال در حفظ انرژی خانه، سازمان ها و شهرها موثر باشد.

خودروهای هوشمند:

خودروهای هوشمند می توانند به ایمنی و امنیت سرنشینان کمک کنند. این ماشین ها اطلاعات مربوط به شرایط جاده ای، ترافیکی و سایر موانع را در اختیار راننده قرار می دهند. سنسورهای تعبیه شده در خودروها، به شناسایی محیط اطراف و موقعیت یابی کمک می کند. اپلیکیشن های ارتباطی می توانند در صورت سانحه، با مراکز اورژانس طور خودکار تماس بگیرند و همچنین تعمیرات و نگهداری وسایل نقلیه که راهی پیشگیرانه برای تامین امنیت خودرو است، به خوبی از خرابی های ناگهانی و هزینه های غیر منتظره جلوگیری کند.

محافظت از محیط زیست:

IoT می تواند به طور گسترده بر حفظ محیط زیست تاثیرگذار باشد. افزایش بهره وری تولید از طریق اینترنت اشیا به کاهش مصرف انرژی کمک می کند و کلان داده ها با کمک سیستم های نظارتی، اطلاعات ارزشمندی از محیط هایی که بر سلامت ما تاثیر گذارند فراهم می آورند. IoT روش های خلاقانه ای برای کنترل جنبه های مختلف حفاظت از محیط، تغییرات آب و هوایی و جلوگیری از شکار غیرمجاز و جنگل زدایی دارد.

اینترنت اشیا و سلامت:

با ادغام IoT و زندگی ، بهبود قابل توجهی در حوزه سلامت و خدمات بیمارستانی در حال وقوع است. اینترنت اشیا برای بیماران این امکان را فراهم می کند تا کنترل وضعیت را در دست بگیرند و پزشکان و کارکنان بیمارستان نیز می توانند مراقبت های موثری را ارائه دهند. پزشکان با جمع آوری داده های بیمار در طول اقامت در بیمارستان و یا با استفاده از سیستم های Telemedicine، دیدگاه های دقیق تری نسبت به وضعیت بدن بیمار کسب نموده و طرح های مراقبتی ویژه و تخصصی تری را برای هر بیمار ارائه دهند .

کلان داده:

اینترنت اشیا مانند اقیانوسی از کلان داده ها است که می تواند به شهرها برای پیش بینی های دقیق ، ارائه ی خدمات پزشکی به موقع، تعمیرات و نگهداری ماشین آلات و به کسب و کارها با ایجاد بینش از این داده ها کمک کند. با پیشرفت اینترنت اشیا و کاربردهای رو به گسترش آن، حجم داده هایی که به وسیله محرک ها و سنسورها ایجاد می شود افزایش یافته و در این امر فرصت های زیادی برای کسب و کارها فراهم خواهد ساخت.

تولید:

کاربرد اینترنت اشیا در تولید منجر به هزینه های پایین تر تولید و کیفیت بالاتر خواهد شد. دستگاه های هوشمند و سنسورها اشتباه نمی کنند و با دقت و بهره وری بالا کارهای خود را انجام می دهند. برای آن دسته از تولیدکنندگان که محصولات پیچیده ای مانند اجزای هواپیما تولید می کنند، اطمینان از اتصال یکپارچه اجزا بسیار حائز اهمیت است. با استفاده از تکنولوژی های ردیابی علاوه بر جلوگیری از هزینه های اضافی، به سرعت می توان از اشتباهاتی که در حال وقوع است جلوگیری نمود.

کشاورزی:

اپلیکیشن های اینترنت اشیا برای پاسخگویی نیازهای بخش کشاورزی به طور روز افزودن در حال پیشرفت است و منجر به فرایندهای کارآمدتر با بازدهی بیشتر می شوند. مثلاً جمع آوری داده ها در مورد شرایط کاشت و خاک باعث مدیریت بهتر منابع از جمله آب و کود مصرفی می شود؛ سیگنال های جی پی اس می توانند اطلاعات دقیق آب و هوایی را ارائه دهند که می تواند مورد تحلیل قرار گیرد و با سیستم های آبیاری و نظارتی یکپارچه شود. هواپیماهای بدون سرنشین (درن ها) و سنسورها می توانند داده های زمانی واقعی محصولات کشاورزی، آبیاری و دام را جمع آوری نموده و با سیستم های دیگر یکپارچه شوند.

امنیت اینترنت اشیا و خطرات مرتبط:

در IoT نیز حفاظت از داده های کاربران بسیار مهم است. بدین منظور سیستم های اینترنت اشیا باید از نظر امنیتی امکان تشخیص بدافزارها یا تهدیدها را داشته باشند و پروتکل های امنیتی استاندارد را رعایت نمایند. در غیر این صورت کل یک سیستم می تواند توسط اتصال یک دستگاه غیرمجاز به خطر بیفتد. سایر ریسک ها و خطرات ممکن شامل حفاظت از کلان داده های تولید شده و داده های ضروری که قدرت و فواید اینترنت اشیا را افزایش می دهند، می باشد که این ضرورت را ایجاد می کند در لایه طراحی سیستم های مختلف ، تمامی موارد امنیتی را لحاظ نمود.

چشم انداز اینترنت اشیا:

تکامل اینترنت و پهنای باند و پروتکل های ارتباطی در پیشرفت IoT بسیار مهم است. هر ساله اینترنت سریع تر و ارزان تر می شود و علاوه بر این، دستگاه های دیگری با عملکرد داخلی Wi-Fi ایجاد می شوند و پروتکل های پیشرفته تری مانند NB-IoT برای اینترنت اشیا با سرعت بیشتر و مصرف انرژی پایین تری در حال توسعه است. در نتیجه، اشیا با سرعت بیشتر و ارزانتری به اینترنت متصل خواهند شد.

با توجه به (WoT (Web of Things ، جریان داده ها از فرد به فرد، از فرد به دستگاه و از دستگاه به دستگاه وجود دارد. ارتباط دستگاه ها به طور فزاینده ای به اتصالات اینترنتی ختم می شود. در نهایت، اینترنت اشیا می تواند وسیله ای برای سود بیشتر، راحتی بیشتر و استفاده بهتر از منابع، حفظ انرژی و محیط زیست در آینده ای نه چندان دور باشد.

شرکت با استفاده از تیم های متخصص و دانش بنیان خود موفق به طراحی، توسعه، تولید و تجاری سازی محصولات و راهکارهای مبتنی بر اینترنت اینترنت اشیاء، دستگاه ها و خودروهای مجهز به حسگرهای الکترونیکی و اینترنت را به یکدیگر متصل می کند.

اینترنت اشیاء (به انگلیسی Internet of Things) که گاهی به نام اینترنت شئ ها (به انگلیسی Internet of Objects) یا به اختصار I.O.T یا «آی او تی» نیز نامیده می شود.

به ارتباط اینترنتی بین اشیاء و تجهیزاتی می گویند که در محیط پیرامون ما قرار دارند. این لوازم یا اشیاء متصل به شبکه اینترنت می توانند با استفاده از موجود در ، ، ، ، ، و هر شیء دیگری به صورت از راه دور کنترل و مدیریت شوند.

اینترنت اشیاء به معنای ارتباط و دستگاه ها با شبکه اینترنت است که از طریق این ارتباط و تعامل بین لوازم متصل به شبکه و کاربران دارای دسترسی مجاز به این ، امکان دیدن و کنترل لوازم متصل به شبکه برای کاربران آن فراهم می شود. این مفهوم می تواند به سادگی ارتباط یک با تلویزیون یا به پیچیدگی نظارت بر شهری و ترافیک باشد. این شبکه بسیاری از دستگاه های اطراف ما از و گرفته تا را دربرمی گیرد.

به عبارتی دیگر اینترنت اشیاء (I.O.T) یعنی مجموعه ای از اشیا و تجهیزات که به وسیله اتصال به یک شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. این فناوری می تواند به مصرف کنندگان خدمات گوناگونی ارائه کند، برای مثال می توان به کنترل برخی از وسیله ها از راه دور، اطلاع از شرایط محیطی خانه و…. اشاره نمود.

، اینترنت اشیاء را اینگونه تعریف کرده است:

«زیرساختی جهانی برای که بر اساس فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی دارای قابلیت تعامل پذیری از قبل موجود و رو به رشد از طریق اتصال (فیزیکی و مجازی) اشیاء خدمات پیشرفته ای را ممکن می سازد

طبق رهنمودهای اتحادیه بین المللی مخابرات «شیء» در عبارت اینترنت اشیاء یا به یک شیء از جهان فیزیکی (اشیاء فیزیکی) یا جهان اطلاعات (اشیاء مجازی) اشاره دارد که قابلیت شناسایی شدن و یکپارچه شدن با شبکه های ارتباطی را دارا است.

اینترنت اجازه می دهد تا اشیاء در سراسر زیرساخت های شبکه موجود، از راه دور کنترل شوند  مانند خانه هوشمند و همچنین فرصتی برای ادغام مستقیم جهان فیزیکی به سیستم های مبتنی بر رایانه ایجاد کرده است و در نتیجه علاوه بر کاهش دخالت انسان، منجر به بهبود بهره وری، دقت و سود اقتصادی شده است ().

هنگامی که با سنسورها و محرک ها تکمیل می شود، به یک فناوری نمونه از کلاس جامع سیستم های سایبری فیزیکی تبدیل می شود که شامل فناوری هایی مانند شبکه های هوشمند، نیروگاه مجازی، خانه های هوشمند، حمل و نقل هوشمند و شهرهای هوشمند است.

هر چیز منحصر به فردی که از طریق سیستم های محاسباتی جاسازی شده قابل شناسایی باشد، امکان همکاری در زیرساخت اینترنت را فراهم می کند. کارشناسان تخمین می زنند که ایجاد اینترنت اشیاء در حدود چهل و یک میلیارد شیء را تا سال 2025 در برخواهد داشت.

همچنین، انتظار می رود که اینترنت اشیاء اتصال پیشرفته از دستگاه ها، سیستم ها و خدماتی را که فراتر از ارتباط های ماشین به ماشین () باشد ارائه کرده و انواع شیوه نامه ها، دامنه ها و برنامه های کاربردی را پوشش دهد. پیش بینی می شود که اتصال این دستگاه های تعبیه شده (از جمله اشیای هوشمند) به تقریباً در تمامی زمینه ها کمک کند، در حالی که همچنین برنامه های کاربردی پیشرفته مانند شبکه هوشمند می تواند ایجاد کند و مناطقی مانند شهرهای هوشمند را گسترش دهد.

کاربردهای اینترنت اشیا[]

مفهوم اینترنت اشیاء (Internet of Things – I.O.T)، به نظر شبیه داستان هایی علمی تخیلی است که در آن یخچال ها حرف می زنند و خودروها به طور خودکار استارت می خورند. اما ارتباط با بستر اینترنت در وسایلی که دائم به یکدیگر متصل هستند، بسیار بیشتر از یک خانه یا خودرو هوشمند بر زندگی ما اثر خواهد گذاشت. برای کارگران، اینترنت اشیاء روش اشتغال آن ها را با حفظ وقت و منابع و ایجاد فرصت های تازه در رشد صنایع و اختراعات تغییر خواهد داد.

  • سلامت الکترونیک
  • شهر هوشمند
  • کمک به حادثه دیدگان
  • اینترنت چشم ها
  • خانه هوشمند
  • امنیت شهری: نظارت تصویری
  • لباس هایی متصل به اینترنت
  • گجتی کوچک که از دزدیدن اشیا جلوگیری می کند
  • خدمات خودرویی
  • مدیریت هوشمند انرژی و شبکه هوشمند توزیع برق
  • تدارکات هوشمند
  • مانیتورینگ محیطی

کلمه «شیء»، در عبارت

، می تواند به طیف گسترده ای از دستگاه ها مانند ایمپلنت نظارت بر قلب، فرستنده زیست تراشه در حیوانات مزرعه، حلزون های الکتریکی در آب های ساحلی، خودروها با سنسورها، دستگاه های تجزیه و تحلیل برای نظارت بر محیط زیست، مواد غذایی، پاتوژن، یا دستگاه های عملیات میدانی که به آتش نشانان در عملیات جستجو و نجات کمک می کند و غیره تعبیر شود. دانشمندان حقوقی «اشیاء» را به عنوان «ترکیبی از سخت افزار، نرم افزار، اطلاعات و خدمات» قلمداد می کنند.

این دستگاه ها اطلاعات مفید را با کمک فناوری های مختلف موجود جمع آوری می کنند، سپس به صورت خودکار داده ها را بین دستگاه های دیگر به جریان می اندازند. نمونه بازارهای کنونی عبارتند از (همچنین به عنوان دستگاه های خانه های هوشمند شناخته می شود) مانند کنترل و اتوماسیون روشنایی، باز و بست درب ها، کنترل دما (مانند استفاده از ترموستات هوشمند)، سیستم های تهویه مطبوع و لوازم خانگی از قبیل ماشین لباسشویی، خشک کن، لوستر های مدرن، جاروبرقی روباتیک، ، ، یخچال،فریزر که با استفاده از برای نظارت از راه دور به کار می روند.

همچنین با گسترش اتوماسیون (خودکار) متصل به اینترنت در بخش های نرم افزار جدید، انتظار می رود که اینترنت اشیاء مقادیر زیادی از داده ها را از مکان های مختلف با ضرورت نتیجه بخش تجمع سریع داده ها و افزایش نیاز به شاخصه فروشگاه و فرایند داده ها (به طور موثر) جمع آوری کند. اینترنت اشیا یکی از سیستم عامل های هوشمند شهر امروز و سیستم های می باشد.

اصطلاح اینترنت اشیا توسط کوین اشتوین از پراکتر و گمبل مورد استفاده قرار گرفت، بعد مرکز در سال 1999 تاسیس شد.

تعریف های زیادی از اینترنت اشیاء توسط انجمن های مختلف تحقیقاتی بر اساس نوع نگرش آن ها به نقاط قوت این ایده بیان شده است. دلیل چند وجهی بودن این مفهوم به نام گذاری این ایده یعنی «اینترنت اشیا» بر می گردد. این نام از دو کلمه تشکیل شده است، کلمه اول به دیدگاه این مفهوم تاکید دارد، در حالی که کلمه دوم به حرکت به سمت اشیاء عمومی که قابلیت اتصال به شبکه را دارند و در یک بسته مشترک قرار گرفته اند تاکید می کند.

اینکه به اینترنت اشیا با دید اینترنت گرا یا موجود گرا نگاه کنیم باعث به وجود آمدن تغییر در ذی نفعان، قراردادهای تجاری، تحقیق ها و استانداردهای موجود خواهد شد. نیز در طراحی معماری مفهوم آن مشارکت دارد.

تاریخچه مفهوم[]

اینترنتِ اشیا مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات به شمار می آید اما عبارت اینترنت اشیاء، برای نخستین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد، که در آن هر چیزی، از جمله اشیای بی جان، برای خود هویت داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند. اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند ولی با اینترنت چیزها تمام اشیاء به هم متصل می شوند. البته پیش از آن کوین کلی در کتاب قوانین نوین اقتصادی در عصر شبکه ها (1998) موضوع نودهای کوچک هوشمند (مانند سنسور باز و بسته کردن در و کنترل لوازم خانگی) که به شبکه جهانی اینترنت وصل می باشند را مطرح نمود.

علاوه بر مزایا و فرصت های زیادی که اینترنت اشیاء ایجاد می کند، خطرات زیادی را برای مصرف کنندگان و شرکت ها ایجاد می کند. به بیان دقیق تر، اطلاعات منتقل شده و جمع آوری شده می تواند افرادی را که از دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا استفاده می کنند در معرض خطر قرار دهد. به عنوان مثال، هنگامی که افراد در شرکت ها یا مغازه های خود از استفاده می کنند، که می تواند به عنوان مشاغل کوچک یا متوسط در نظر گرفته شود، داده ها، که در اینجا فیلم ضبط شده است، از طریق سیگنال های رادیویی، از محل دوربین مخفی به تلفن یا صاحبان منتقل شود.

در حالی که این اطلاعات منتقل شده رمزگذاری نشده است، این اطلاعات می تواند توسط افراد دیگری غیر از مالک اصلی دریافت و استفاده شود، که این امر به وضوح مشاغل را به خطر می اندازد. برای جلوگیری از به خطر افتادن ، مشاغل مجبورند اقدامات جدی را انجام دهند تا این اطمینان حاصل شود که اطلاعات آن ها ایمن مانده و راهی برای دستیابی مجرمان به داده ها وجود ندارد. این اقدامات شامل رمزگذاری داده ها قبل از ارسال به رایانه مقصد یا محدود کردن دسترسی به داده ها است.

برای اینکه بحث ما به یک شغل نمونه محدود شود، بیایید شرکتی را در نظر بگیریم که دارای دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیاء است. به عنوان مثال، دستبندهای هوشمند می توانند اطلاعات ارائه شده مربوط به ورزش روزانه مدیرعامل را ضبط کنند. این داده ها می تواند چیزی شبیه به تعداد گام های هر روز، مدت زمان دویدن هر فرد و ساعاتی باشد که فرد برای دویدن از خانه خود خارج می شود.

برای ناشناس کردن اطلاعات و کاهش خطرات حریم خصوصی و امنیتی، این شرکت می تواند اطلاعات را بی نام جمع کند، یا حتی بیشتر، آن ها می توانند اطلاعات شخصی مانند نام، آدرس، شماره تلفن و کد ملی را حذف کنند. با این حال، هنوز هم می توان اطلاعات ناشناس را با هماهنگی برخی از اطلاعات شناخته شده افراد با داده های ضبط شده دوباره شناسایی کرد. به عنوان مثال، با مقایسه ساعاتی که فرد برای دویدن روزانه اختصاص می دهد؛ بنابراین، حتی هنگامی که شرکت اقدامات خوبی را برای جلوگیری از به خطر افتادن سیستم مبتنی بر اینترنت اشیاء انجام می دهد، همچنان اطلاعات در معرض خطر است.

فرض کنیم حتی پس از انجام کلیه اقدامات فوق، داده ها به سرقت می رود. شرکت باید چه کند؟ پاسخ واحد و یکسانی برای این سوال وجود ندارد، با این حال می توان یکی از بهترین پاسخ ها را به صورت زیر توضیح داد:

  1. ابتدا این شرکت باید به مردم هشدار دهد که اطلاعات آن ها فاش شده است. این موضوع می تواند به مردم کمک کند تا در مورد امنیت خود اقداماتی جدی انجام دهند. برای مثال قبلی، هنگامی که برنامه دویدن افراد مشخص می شود، این بدان معنی است که مجرمان احتمالاً ساعات خالی بودن خانه های آن افراد را می دانند؛ بنابراین، افراد ممکن است تغییر ساعت دویدن خود را در نظر بگیرند.
  2. اطلاعات فاش شده و خطرات احتمالی باید به پلیس یا دفاتر حقوقی مرتبط گزارش شود تا بتوانند اقدامات پیشگیرانه ای را انجام دهند.
  3. مجبور است علتی را که باعث آشکار شدن اطلاعات شده است، تحقیق کند و سپس سیستم مبتنی بر اینترنت اشیاء خود را ایمن تر نماید.

یک زنگ درب خانه که به اینترنت متصل شده است و کاربر می تواند از طریق گوشی همراه خود تصویر آن را ببیند و در صورت نیاز درب را باز کند.

بنا به اعلام (شرکت پژوهشی و مشاوره ای آمریکایی) احتمالاً حدود 8/20 میلیارد دستگاه روی اینترنت اشیا تا سال 2020 وجود داشت. تحقیقات تخمین زده است که بیش از 30 میلیارد دستگاه به صورت بی سیم به اینترنت اشیاء تا سال 2020 وصل خواهند شد.

به ازای هر تحقیق و مطالعه صورت گرفته در سال 2014 توسط پروژهٔ اینترنتی تحقیقات پیر، 83 درصد متخصصان تکنولوژی و کاربران مرتبط با اینترنت با ایدهٔ اینکه اینترنت/ ابر اشیا، رایانه های جاسازی شده و پوشیدنی تا سال 2025 تاثیرهای مفید و گسترده خواهند داشت، موافقت کردند.

همین طور واضح است که اینترنت اشیاء شامل تعداد بسیار زیادی از دستگاه ها که به اینترنت وصل می شوند، خواهد شد. در یک حرکت فعال برای تطبیق دادن تکنولوژی های جدید و نو ظهور دولت انگلیس در بودجه شان در سال 2015، 40میلیون پوند به تحقیق دربارهٔ اینترنت اشیاء اختصاص دادند.

رئیس خزانه سابق انگلیس، جرج آزبرن، فرض کرده بود که اینترنت اشیاء گام بعدی است و به اتصال همه چیز از جمله وسایل حمل و نقل شهری و دستگاه های پزشکی و لوازم خانگی به اینترنت اشاره کرد.

اینترنت اشیاء با توانایی جاسازی و حافظه و منابع انرژی می تواند تقریباً همه چیز را با استفاده از برنامه ها به متصل کند. این سیستم ها وظیفه جمع آوری اطلاعات، تنظیمات اکوسیستم های طبیعی و حتی ساختمان ها و کارخانه ها را دارند. در نتیجه هم چنین کاربردهایی را در زمینه های رصد محیط زیست و می توان پیدا کرد.

از سوی دیگر سیستم های اینترنت اشیاء همچنین می توانند پاسخگو برای اجرای فعالیت باشند. برای مثال سیستم های خرید هوشمند می توانند عادات خرید کاربران در یک فروشگاه را توسط ردگیری کردن تلفن همراه شان ردیابی کرده و کالاهای مورد نیازشان را به این کاربران پیشنهاد دهند.

نمونه های اضافی از سنجش و بیماری در برنامه هایی که با مدیریت گرما و آب و الکتریسیته و انرژی سروکار دارند از جمله حالت کروز در منعکس می شوند. کاربرد دیگری که اینترنت اشیاء می تواند ارائه کند قادر ساختن ویژگی های امنیتی خانه و اتوماسیون خانگی است.

اینترنت اشیاء زنده برای توضیح دادن شبکه سنسورهای بیولوژی پیشنهاد شده است که می تواند با آنالیز ابری اطلاعات به کاربران اجازهٔ مطالعه و دیگر مولکول ها را بدهد.

با این حال برنامه های اینترنت اشیا فقط در این زمینه محدود نمی شود و دیگر موارد خاصی برای اینترنت اشیا نیز وجود دارد. در زیر به بررسی برنامه های مهم در این زمینه می پردازیم.

صنعت رسانه () را به دو شیوه بررسی می کند:

  1. هدف قرار دادن مصرف کنندگان (برای تبلیغات)
  2. ضبط داده ها

اینترنت اشیا یک فرصت برای جمع آوری و تحلیل آمارهای رفتاری متنوع و روزافزون ایجاد می نماید. همبستگی این داده ها می تواند بازاریابی هدفمند محصولات و خدمات را متحول کند. برای مثال، همان طور که میدوز کلو اشاره کرده، ارقام ردیابی و تحلیل تغییرات با هدف قرار دادن رفتارها، سطح جدیدی از دقت را ممکن کرده است تا تبلیغات بر روی دستگاه های مردم فراهم شود.

از دیدگاه رسانه ها، داده یک کلید گرفته شده از اتصال دستگاه است، درحالی که از اساس اجازه می دهد که دقت هدف قرار دادن بیشتر شود.

نظارت بر محیط زیست[]

برنامه های کاربردی اینترنت اشیا معمولاً با استفاده از سنسور با نظارت بر هوا یا ، شرایط جوی یا ، و نظارت بر حرکات حیات وحش و زیستگاه آن ها از محیط زیست حفاظت می کنند.

توسعه دستگاه های منابع محدود متصل به اینترنت به این معناست که برنامه های کاربردی دیگر مانند سیستم های هشدار اولیه زلزله و می تواند توسط خدمات اضطراری برای ارائه کمک موثر واقع شود. دستگاه های اینترنت اشیا در این کاربرد به طور معمول یک منطقهٔ جغرافیایی بزرگ را پوشش می دهند و همچنین می توانند سیار باشند.

مدیریت زیرساخت[]

نظارت و کنترل عملیات زیرساخت های شهری و روستایی مانند پل ها، خطوط راه آهن و یک کاربرد کلیدی از اینترنت اشیا است. زیرساخت اینترنت اشیا می تواند برای نظارت بر هر رویداد و با تغییر در شرایط ساختاری که می تواند ایمنی (افزایش امنیت و کاهش ریسک) را بهبود بخشد استفاده شود.

همچنین می تواند برای برنامه ریزی فعالیت های تعمیر و نگهداری در شیوه ای کارآمد، با هماهنگی وظایف بین ارائه دهندگان خدمات مختلف و کاربران این امکانات استفاده گردد. دستگاه های اینترنت اشیا نیز می تواند برای کنترل زیرساخت های حیاتی مانند پل برای دسترسی به کشتی استفاده گردد. استفاده از دستگاه های اینترنت اشیا برای نظارت و ادارهٔ زیرساخت به احتمال زیاد به منظور بهبود مدیریت حادثه و هماهنگی واکنش های اضطراری، کیفیت خدمات و کاهش هزینه های بهره برداری در زمینه های مربوط به تمام زیرساخت هاست. حتی موضوعاتی مانند مدیریت زباله از اتوماسیون و بهینه سازی که می تواند توسط اینترنت اشیا آورده شود بهره مند شوند.

ساخت شبکه و مدیریت تجهیزات تولیدی (مدیریت سرمایه و وضعیت)، یا تولید اینترنت اشیا را در حیطهٔ کاربردهای صنعتی و تولیدات هوشمند وارد می نماید. سیستم های هوشمند اینترنت اشیا ساخت سریع محصولات جدید، پاسخ های پویا به خواسته های محصول و بهینه سازی زمان تولید محصول توسط شبکه کردن ماشین آلات، سنسورها و تیم های کنترل به یک دیگر را قادر می سازند.

سیستم های کنترل دیجیتال برای خودکار کردن کنترل، پردازش ابزارهای اپراتور و سیستم های خدمات اطلاعاتی برای بهینه سازی ایمنی و امنیتی هستند که در حوزه اینترنت اشیا قرار می گیرند. اما سیستم های کنترل دیجیتال خود را به مدیریت دارایی از طریق تعمیر و نگهداری، ارزیابی آماری و اندازه گیری به حداکثر رساندن قابلیت ها گسترش می دهند.

سیستم های هوشمند همچنین می تواند با شبکه هوشمند یکپارچه شود، در نتیجه باعث بهینه سازی انرژی زمان می شود. اندازه گیری، ، بهینه سازی گیاهان، مدیریت ایمنی و بهداشت و بقیه عملکردها توسط تعداد زیادی از سنسورهای شبکه ای ارائه شده اند.

یک دانشگاه صنعتی برای تحقیق بر روی سیستم نگهداری هوشمند در سال 2001 تاسیس کرد. این دانشگاه برای پژوهش های مبتنی بر اینترنت اشیا و فناوری تجزیه و تحلیل و پیش بینی برای نظارت بر دستگاه های متصل شده و پیش بینی خرابی دستگاه ها و بیشتر برای جلوگیری از شکست احتمالی تمرکز می کند.

چشم انداز رسیدن به شکست نزدیک به صفر با استفاده از تحلیل های اینترنت اشیا باعث توسعهٔ فعالیت های ساخت و تعمیر و نگهداری الکترونیکی در آینده می شود.

ما به کمک اینترنت اشیاء صنعتی غالباً با صنایع تولیدی مواجه می شویم که اشاره به زیر مجموعه ای از اینترنت اشیا دارد. اینترنت اشیاء صنعتی، در تولید می تواند باعث تولید ارزش شود که در نهایت منجر به به اصطلاح صنعت 4٫0 خواهد شد.

تخمین زده شده است که در آینده، شرکت های موفق قادر خواهند بود که از طریق اینترنت اشیاء با ایجاد مدل های جدید کسب و کار و بهبود بهره وری، بهره برداری از طریق تحلیل ها برای نو آوری و تبدیل درآمد خود را افزایش دهند. این پتانسیل رشد با اجرای اینترنت صنعتی اشیاء می تواند تا 12 تریلیون دلار تا سال 2030 نماید.

در حالی که اتصال و اکتساب داده ها برای اینترنت صنعتی اشیاء ضروری است اما نباید هدف باشند بلکه پایه و اساس و راه به چیزی بزرگتر هستند. در میان تمامی فناوری ها نگهداری پیشگویانه ای احتمالاً یک روش موثرتر است. به این دلیل که قابل اجرا برای دارایی های موجود و سیستم های مدیریت است. هدف سیستم های نگهداری هوشمند کاهش خرابی غیرمنتظره و افزایش بهره وری است که بیش از 30 درصد از هزینه های نگهداری را صرفه جویی می کند.

آنالیزهای داده های بزرگ صنعتی یک نقش حیاتی در تولید و تعمیر و نگهداری دارایی ها بازی می کند هرچند که این تنها توانایی داده های صنعتی نیست. سیستم های سایبر فیزیکی فناوری مرکزی داده های بزرگ است که یک رابط بین انسان و جهان مجازی خواهد شد.

مدیریت انرژی[]

یکپارچه سازی سیستم های و محرک متصل به اینترنت است و برای بهینه سازی مصرف انرژی استفاده می شود. انتظار می رود که دستگاه های اینترنت اشیاء یکپارچه شوند (سوییچ ها، پریز، لامپ، رسانه های قدرت، تلویزیون و غیره) و قادر به برقراری ارتباط با شرکت تامین ابزار به منظور تعادل تولید برق به صورت موثر و مصرف انرژی می باشد.

این دستگاه ها همچنین این شانس را به کاربر می دهند تا به صورت دستگاه های خود را کنترل کنند یا به صورت مرکزی به وسیله یک رابط متنی برابر و فعال کردن توابع پیشرفته ای مانند برنامه ریزی مدیریت کنند (مانند روشن و خاموش کردن دستگاه های گرمایشی از راه دور، کنترل کردن اجاق، تغییر شرایط نور و غیره).

پزشکی و مراقبت های بهداشتی[]

دستگاه های اینترنت اشیا می تواند برای فعال کردن نظارت از راه دور بر سلامت و اخطارهای اضطراری استفاده شود. دستگاه نظارت بر سلامت از فشارخون و نظارت بر ضربان قلب تا دستگاه های پیشرفته قادر به نظارت بر تجهیزات تخصصی، مانند ضربان ساز فیت بیت مچ بندهای الکترونیکی یا سمعک پیشرفته را شامل می شود.

بعضی از بیمارستان ها شروع به اجرای «تخت هوشمند» کرده اند که می تواند تشخیص دهد که تخت چه زمانی اشغال است یا زمانی که بیمار می خواهد بلند شود را متوجه می شود. همچنین می تواند فشار مناسب را تنظیم کند و بدون تعامل پرستاران، به بیمار رسیدگی شود.

اتوماسیون خانگی[]

یک هوشمند ساخت که مصرف انرژی و وضعیت هوای بیرون را نیز گزارش می دهد.

دستگاه های اینترنت اشیا را می توان برای نظارت و کنترل و سیستم های مکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی مورد استفاده در انواع مختلفی از ساختمان (به عنوان مثال دولتی و خصوصی، صنعتی، موسسات و مسکونی) در سیستم های اتوماسیون خانه و ساختمان استفاده کرد. در این زمینه سه حوزه اصلی تحت پوشش عبارتند از:
ادغام اینترنت با سیستم های مدیریت انرژی ساختمان به منظور ایجاد انرژی کارآمد و اینترنت اشیاء محور «ساختمان های هوشمند»

  • شیوه های ممکن نظارت بی درنگ برای کاهش مصرف انرژی و نظارت بر رفتار ساکنان

  • ادغام دستگاه های هوشمند در محیط ساخته شده و چگونگی استفاده از آن ها در برنامه های آینده

یک تابلوی رانندگی سرعت مجاز که از طریق اینترنت قابل کنترل و تغییر است.

اینترنت اشیاء می تواند در ادغام ارتباطات، کنترل و در سیستم های مختلف حمل و نقل کمک کند. کاربردهای IOT در تمام جنبه های سیستم های حمل و نقل وجود دارد (مانند خودرو، زیرساخت ها، راننده یا کاربران). تعامل پویا بین اجزای یک سیستم حمل و نقل ارتباطات ، ترافیک، پارکینگ های هوشمند و سیستم های جمع آوری عوارض الکترونیکی را قادر می سازند.

مسائل حقوقی اینترنت اشیا[]

از دید دو اصل عمومی در سیاست گذاری چیزنت عبارتند از:

  1. چیزنت نباید هویت، یکپارچگی، و یا یا عمومی را نقض کند.
  2. افراد باید کنترل داده های شخصی خودشان که توسط یا درون اینترنت اشیاء تولید و پردازش می شود را در اختیار داشته باشند، به جز زمانی که این اصل با اصل اول در تعارض باشد.

از حفاظت از داده ها مهم ترین چالش ها عبارتند از:

  1. میزان اطلاعات بسیار زیاد است.
  2. بیشتر ارتباطات به صورت خودکار صورت می گیرند.

مالکیت داده[]

کدام موجودیت مالک داده های خامی خواهد بود که گردآوری منظم شده است؟ اطلاعات محرمانه مثل خون در رگ های هر سازمان است.

آیا ارائه دهنده خدمت می تواند از داده های گردآوری شده برای خدمت رسانی به سایر مشتریان استفاده کند؟ اگر روابط کسب وکاری میان سازمان و ارائه دهنده قطع شود آیا سازمان می تواند به داده های قبلی خود دست پیدا کند؟

چه کسانی حق دسترسی به اطلاعات یک مشتری را دارند؟ اطلاعات مربوط به حسگرهای دمای خانه به سازنده تجهیزات تعلق دارد یا شرکت ارائه دهنده دسترسی اینترنت؟ یا سازمان هواشناسی؟ یا اداره گاز و فروشندگان انرژی؟

اگر حسگرها یا ارتباطات در یک اینترنت چیزها خوب عمل نکند و آسیب انسانی یا دارایی رخ دهد چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ به عنوان نمونه یک ممکن است خوب اطلاعات را منتقل نکند و خانه ای در آتش بسوزد. یا یکی از ابزارهای پزشکی باعث صدمه جدی به فرد شود.

زمانی که چندین تامین کننده برای یک قطعه وجود دارد کدام یک باید پاسخگو باشند؟ تولیدکننده حسگر، تولیدکننده واسط برنامه کاربردی، انتقال دهنده مخابراتی، جمع آوری کننده داده از راه دور از کدام موجودیت یا سازمان باید مسئولیت پذیری مالی درخواست شود؟

چیزنت های صنعتی[]

این فناوری در زمره 4 فناوری بزرگ اصلی قرار می گیرد که آینده اتوماسیون صنعتی را در به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. پیشرفت این فناوری تا آنجایی خواهد بود که طبق پیش بینی های انجام شده تا سال 2020 و با ورود شرکت های بزرگ و فعال اتوماسیون صنعتی به این زمینه، این فناوری به بیش از 319 میلیارد دلار می رسد، که رقم قابل توجهی است و ارزش سرمایه گذاری را دارد.

مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) پروژه هایی را برای بررسی پیاده سازی فناوری اینترنت اشیاء در ایران انجام داده است. یکی از این پروژه ها با عنوان «تدوین کسب و کار اینترنت اشیا در کشور» (از تاریخ 10 دی 1393 تا 10 خرداد 1394)، انجام شده است.

در این پروژه بر اساس تجربیات علمی و عملیاتی کشورهای مختلف در حوزه های حاکمیت، کسب و کار، کاربرد ها و فناوری ها مطالعات اولیه صورت گرفت و نقشه راه ایران با هدف استفاده ایران از فناوری های نوین نظیر اینترنت اشیاء برای افزایش رفاه اقتصادی، و حفاظت از محیط زیست برای رسیدن به چشم انداز اقتصادی 1404 تعیین شد.

امنیت اینترنت اشیا اخیراً علی رغم تحقیقات چیزنت و امنیت آن، حملات مختلفی معرفی می شود که فضای این مفهوم و فناوری های مرتبط با آن را درگیر کرده است. این نشان می دهد که فناوری به پرتگاه بسیار پیچیده ای نزدیک شده است و اقدامات متقابل اغلب صرفاً واکنشی است.

بنابراین نیاز است اندکی به عقب بازگردیم -زمانیکه این فناوری های موثر بر زندگی بشر، در حال توسعه بودند و به سمت ابعاد خوبی از فناوری تمایل داشتند- و امنیت را در هر سطحی بازتعریف کنیم. اگرچه این مسائل به خاطر اجبارهای نظارتی در حال تغییر است اما با این حال تایید مراکز دولتی به معنای امنیت نخواهد بود. مسئله امنیت در اینترنت اشیاء را می توان مهم ترین چالش توسعه این فناوری در نظر گرفت. در این رابطه استانداردهای مختلفی در حال توسعه است ولی همچنان نیازمندی های امنیتی اینترنت اشیاء و حتی مخاطرات آن به خوبی شناسایی و تحلیل نشده است.

با بررسی مقالات و کتاب هایی که در حوزه اشیاء ارائه شده اند، می توان دریافت که امنیت باید در تمام سطوح بسته ها و سرویس ها نیز در نظر گرفته شود؛ بنابراین در تمام مراحل توسعه سیستم، ویژگی های امنیتی وجود خواهند داشت. به این نوع توسعه امنیت، رویکرد «دفاع- در-عمق» گفته می شود. این رویکرد، امنیت را در دل شبکه چیزنت صنعتی گنجانده و به سازمان ها و شرکت ها اجازه می دهد تا با درگیر کردن مهاجمان به صورت لایه به لایه، زمان بیشتری برای دفاع از منابع خود داشته باشند. خطراتی در خصوص اینترنت اشیا وجود دارد و به همین دلیل نمی توان امنیت آن را صد رد صد دانست. در اینترنت اشیا دستگاه ها اطلاعاتی را فرستاده و دستورهایی را دریافت می کنند، از این رو نفوذ هکر و سوءاستفاده آن چندان هم دور از انتظار نیست. اخیراً آزمایشگاه مکآفی اینتل گزارش امنیتی را ارائه کرده است که طی آن به خطراتی که دستگاه های اینترنت اشیا را تهدید می کنند، اشاره کرده است. در این گزارش آمده که با افزایش دستگاه های متصل به هم در اینترنت اشیا، خطر نفوذ هکرها نیز افزایش می یابد، شاید برخی دستگاه ها از امنیت کافی برخوردار نباشند. در کنفرانس هکرهای کاله سفید سال 2013، محققان امنیتی نشان دادند که چگونه دوربین های امنیتی به راحتی هک می شوند. هنگامی که هکرها نفوذ کردند می توانند ویدئوهای ضبط شده را سرقت کرده و به شبکهٔ کل دوربین ها نفوذ کنند. در سال 2014 هکرهایی توانستند به دوربین های موجود در اتاق کودکان نفوذ کرده و از این طریق ترس و وحشت را در آن ها ایجاد کردند. اخیراً مقاله ای را در خصوص دوربین های هک شده کودکان منتشر کرده است. همهٔ این اتفاقات کاربران را وحشت زده و نگران می کند.

روندها و مشخصات[]

اطلاعات فراگیر در کنترل خود مختار قسمتی از مفهوم اصلی اینترنت اشیاء نیستند. اطلاعات فراگیر و کنترل آزاد نیز الزاماً نیازی به ساختارهای بین شبکه ای ندارند. هرچند، در تحقیق به منظور ادغام مفاهیم اشیاء بین شبکه ای و کنترل آزاد با نتایج اولیه به سوی این جهت با در نظر گرفتن اهداف به عنوان نیروی برای ای اُ تی { Internet of Things } آزاد، یک انتقال وجود دارد.

در آینده اینترنت اشیاء غیر جدی و شبکه باز که در آن به طور اتوماتیک سازمان داده شده باشند یا نهاد، شخصیت های هوشمند (مثل )اهداف مجازی ممکن است باشند که با یکدیگر در تعامل خواهند بود قادرند به طور مستقل عمل کنند (که اهداف خود را حفظ یا اهداف مشترکی را دنبال کنند) بستگی به موقعیت وب یا متن یا شرایط و موقعیت محل دارد.

رفتار مستقل و آزاد از طریق جمع آوری دلیل اطلاعات متن و همچنین توانایی اشیا به منظور ردیابی تغییرات محیطی، نواقصی اثرگذار بر روی سنسور دها و معرفی کارکردهای تعدیل نشده مناسب روند اصلی تحقیق را تشکیل می دهد. واضح است که احتیاج به ارائه اعتبار به فناوری ای اُ تی می باشد.

محصولات ای اُ تی مدرن و راه حل های در بازار انواع فناوری های مختلف را برای حمایت کردن چنین متن آگاه فراگیر اما بسیار پیچیده تر شکل های اطلاعات درخواست شده است که به واحدهای سنسور که قرار است در محیط های حقیقی بکار گرفته شوند این امکان را بدهد.

این سیستم احتمال دارد نمونه ای از یک معماری واقعه یا حادثه راه انداز است. از مدل پایین به بالا (که بر مبنای فرایند و عملیات متن در وقت واقعی قرار دارد) و هر سطح فرعی را ملاحظه خواهد کرد و در نظر خواهد گرفت؛ بنابراین مدل راه اندازی شده و رویکردهای تابه ای به طور هم زمان با مدل های جدید به منظور احیای حالت های استثنایی و فرایند تکاملی غیر معمول وجود خواهند داشت. ( ،،…)

در شبکه با اینترنت اشیاء و معنی، یک واقعی حادثه زمان بر مبنای جبر یا مدل قرار ندارد اما به جای آن بر مبنای متن واقعه یا حادثه یک شبکه اشیاء قرار دارد. این نیز یک وب خواهد بود. در نتیجه، آن الزاماً استانداردهای مشترک پیش بینی همه چیز بیشتر است، جهانی برای همه چیز با هر جریان که رویکردی از بالا به پایین استانداردها داشته باشد ممکن و میسر نیست انجام آن احتیاج به استانداردها داشته باشد ممکن و میسر نیست.

ساختن بر بالای اینترنت اشیاء، وب اشیاء آرشیتکتی برای به کارگیری اشیا نگاهی به هم گرایی اطلاعات از (اینترنت اشیاء) ابزارآلات در بکارگیری های وب به منظور ایجاد استفاده و به کارگیری حالات مبتکرانه می باشد.

به منظور برنامه ریزی و کنترل جریان اطلاعات در اینترنت اشیاء، یک جهت آرشیتکتی پیش بینی شده است که BPM در همه جا نامیده شده است؛ که مخلوطی از فرایند مدیریتی سنتی با فرایند داده کاوی با ظرفیت های مخصوصی است که بتواند به صورت اتوماسیون تعداد زیادی از ابزارهای هماهنگ شده را کنترل کند.

حلقه های نیمه باز یا بسته (مثل زنجیرهای ارزش زمانی که پایان جهان بتواند در جای خود قرار گیرد) اغلب به عنوان یک مورد مطالعه و ملاحظه قرار می گیرد و این بدین علت است که تعداد زیاد ارتباط مختلف، در تعامل بین عمل کننده های اتوماسیون به ظرفیت آن برای عمل کننده های جدید وجود دارد. در قسمت آخر (لوپ کاملاً باز) احتمال دارد که یک محیط پر از به هم ریختگی دیده شود زیرا سیستم ها همیشه پایانی دارند به عنوان رویکردی روش عملی تمام عناصر در اینترنت اشیاء یی در فضای جهانی و عمومی راه اندازی نمی شود سیستم های فرعی اغلب به منظور آرام کردن یا پایین آوردن رشک های خصوصی کنترل و اطمینان اجرا می شوند راه اندازهای روباتیک ها ابزارهایی که برای صحبت کردن با دیگر پروتکل ها را به اشتراک نمی گذارند.

انتقاد، مشکلات و جنجال ها[]

عدم یکپارچگی پلتفرم[]

اینترنت اشیا از چند پاره بودن پلتفرم، غیر مشترک و عدم قابلیت یکپارچه سازی رنج می برد. در شرایطی که سخت افزارها و نرم افزارهایی که بر روی آنها استفاده می شوند به صورت فنی غیر یکنواخت هستند، ساخت برنامه هایی که بر روی این اکوسیستم فنی غیر یکنواخت به صورت یکنواخت کار کنند بسیار دشوار است.

به عنوان مثال، اتصال بی سیم برای دستگاه های اینترنت اشیا را می توان با استفاده از ، , ، ، و همچنین رادیوهای اختصاصی کاملاً سفارشی انجام داد – هرکدام مزایا و معایب خاص خود و اکوسیستم پشتیبانی منحصر به فردی دارند.

طبیعت سیستم های اینترنت اشیا همچنین مشکلی برای امنیت است، چرا که وصله های ارائه شده برای باگ های سیستم عامل اصلی معمولاً به کاربران سیستم های قدیمی و ارزان قیمت تر نمی رسند. یک مجموعه از محققان می گویند عدم پشتیبانی فروشندگان از دستگاه های قدیمی با وصله ها و به روزرسانی ها، بیش از 87٪ دستگاه های فعال را آسیب پذیر کرده است.

حریم خصوصی، خودمختاری و کنترل[]

فیلیپ ن. هاوارد، استاد دانشگاه و نویسنده، می نویسد که اینترنت اشیا پتانسیل بسیار زیادی برای توانمند سازی شهروندان، شفاف سازی دولت و گسترش دسترسی به اطلاعات فراهم می کند. هوارد هشدار می دهد که تهدیدهای مربوط به حریم خصوصی بسیار زیاد است، همچنین احتمال کنترل اجتماعی و دستکاری سیاسی نیز وجود دارد.

نگرانی در مورد حریم خصوصی باعث شده که بسیاری این احتمال را در نظر بگیرند که زیرساخت های کلان داده مانند اینترنت اشیا و داده کاوی ذاتاً با حریم خصوصی ناسازگار هستند. چالش های اصلی افزایش دیجیتالی شدن در بخش های آب، حمل و نقل و انرژی مربوط به حریم خصوصی و امنیت سایبری است که نیاز به پاسخ کافی از سوی پژوهشگران و سیاست گذاران دارد.

سرمقاله های نیز در مورد نقض حریم خصوصی توسط اینترنت اشیاء ابراز نگرانی کرده اند، در یکی از این سرمقاله ها آمده است: “آنچه شما در معرض از دست دادن هستید شماست. در واقع، از این هم بدتر؛ شما فقط حریم خصوصی خود را از دست نخواهید داد، بلکه باید بدانید مفهوم حریم خصوصی دقیقا در جلوی چشمان شما بازنویسی می شود. ”

یک نمونه عملی[]

در همه گیری ویروس کرونا () که از سال 2019 اتفاق افتاده است، در بعضی از کشورها جهت جمع آوری اطلاعات پایبندی افراد مبتلا به قرنطینه خانگی، به وسیله ردیابی گوشی های هوشمند آن افراد موفق به جمع آوری میزان مشارکت و پایبندی افراد شدند.

ساختار پرده برقی بالارو از یک موتور داخل لوله که میزان عرض لوله به اندازه عرض پنجره میباشد طراحی میگردد و با گردش موتور، پارچه به سمت بالا و پایین جابجا می شود.

سیستم های عامل[]

هر دستگاه مبتنی بر اینترنت اشیاء از طریق بسترهای ارسال اینترنتی، داده ها را به دیگر دستگاه های اینترنت اشیاء ارسال می کند. سیستم عامل ها میان حسگرها و شبکه های داده ارتباط برقرار می کنند.

لیست سیستم عامل های مخصوص اینترنت اشیاء که هستند به شرح زیر است:

لیست سیستم عامل های مخصوص اینترنت اشیاء که نیستند به شرح زیر است:

جستارهای وابسته[]

اشیا در حوزه های مختلف شده است.

دکمه بازگشت به بالا