آیین بزرگداشت پدر موسیقی نوین ایران برگزار می‌شود

استاد علینقی وزیری (نهم آنلاین 1265 – 18 شهریور 1358) معروف به کلنل وزیری، نوازنده برجسته و پیشگام در ساخت موسیقی ایرانی است. او که با سالها خدمت سربازی و رسیدن به درجه سرهنگی به کلنل وزیری شهرت داشت، عاشق موسیقی شد و در نهایت بین خدمت سربازی و موسیقی را انتخاب کرد.

بزرگداشت پدر موسیقی نوین ایران برگزار شد

علینقی خان وزیری خدمات مهمی برای موسیقی ایرانی انجام داد. از جمله سخنانی در سنت موسیقی شفاهی ایران. او همچنین مدرسه عالی موسیقی را تأسیس کرد و بعدها مدرسه موسیقی دولتی (مدرسه موسیقی نظام) را مدیریت کرد. معلمان روانشاد ابوالحسن خان صبا، روح الله خالقی، موسی معروفی و ​​اسماعیل مهرتاش از مهم ترین شاگردان علینقی خان وزیری بودند.

استاد وزیری در نواختن تار و آهنگسازی نیز مهارت دارد. «دختر آشفته»، «دو عاشق» و «سمفونی نفت» از معروف ترین آثار این نوازنده هستند.

مراسم یادبود علینقی وزیری پدر موسیقی نوین ایران به مناسبت یکصد و سی و ششمین زادروز این استاد برجسته موسیقی روز پنجشنبه (23 مهرماه) ساعت 17:00 با حضور بزرگان موسیقی ایرانی برگزار شد. حسن ناهید، میلاد کیایی، بهرام گودرزی، محمد مقدسی، فرهاد فخرالدینی، جهانشاه صارمی، لوریس چکناواریان، هادی منتظری، مسعود حبیبی و دیگر اهالی موسیقی و هنرمندان در فرهنگسرای اندیشه واقع در خیابان شریعتی به اجرای برنامه خواهند پرداخت.

بهنام مهدان (پندار) ضامن انحصاری آرامگاه علینقی وزیری و برگزارکننده مراسم یادبود گفت: از سال 1397 عملیات ساخت و بازسازی آرامگاه استاد وزیری با هزینه شخصی و بدون دخالت و مشارکت انجام شده است. همکاری اشخاص حقیقی یا حقوقی و سازمانها. من یک موسسه راه اندازی کردم.

موحدان با بیان اینکه آرامگاه پدر موسیقی ایران از سال 58 به مدت 40 سال است که بر اثر بی توجهی و بی توجهی دولت و ملت به ویژه بی توجهی و مدیریت نادرست سازمان ها و به ویژه متولیان هنری ویران شده است، گفت: این آرامگاه در حال تخریب است. خانه موسیقی و خانه هنرمند. در مراحل اولیه بازسازی، مقبره را به طور کامل رنگ آمیزی کردم و با هزینه 38 میلیون تومان، گچ و سنگ قبر را تعویض کردم.

بزرگداشت پدر موسیقی نوین ایران برگزار شد

وی افزود: سردیس استاد توسط امیر محدان هنرمند و مجسمه ساز طی مراسمی در مهرماه ۱۳۹۷ با حضور استاد برجسته موسیقی ساخته شد. ارفع عطارایی، حسن ناهید، بهرام گودرزی، میلاد کیایی، کامبیز روشنروان، معصومه مهرعلی و تنی، تنی چند تنی از جمله شهرام صارمی و مهدی فلاح با تجلیل از استاد، از سنگ جدید آرامگاه و سردیس رونمایی کردند.

استاد علینقی وزیری خادم حرم گفت: فاز دوم بازسازی ضریح مالک با هزینه ای بیش از 6 میلیون تومان در شهریور ماه 1398 انجام شد. مجموعه ای عالی از عکس های استاد وزیری را جمع آوری کرده ام. روح‌الله خالقی و ابوالحسن صبا آن را بر دیوارهای بقعه و پرده‌ها نصب کردند. تندیس پروردگار را بر پنجره مقبره نصب کردم و در مهرماه 1398 دومین بزرگداشت استاد وزیری با حضور استادان ارفع عطارایی، حسن نهید، میلاد کیایی و بهرام گودرزی برگزار شد.

موحدان گفت: فاز سوم بازسازی و مرمت حرم استاد وزیری را در شهریورماه امسال با هزینه ای بالغ بر 45 میلیون تن زیربنای بیرونی و مساحت سردر دنبال کرده ام. این بنا با سنگ و موزاییک پوشیده شده است. دیوارها، درها و سقف تمامی مقبره ها کاملاً رنگ آمیزی شده بود. ترمیم و جوانسازی تقریبا انجام شده است و تنها قسمت کوچکی از آخرین عمل زیبایی که در آینده انجام خواهم داد باقی مانده است.

وی گفت: با توجه به گذر از شیوع کرونا و رفع محدودیت های اجتماعی، یاد و خاطره استاد وزیری را در حضور تمامی اساتید و دوستداران موسیقی و عموم مردم در فرهنگسرای فرهنگسرای گرامی می خواهم. وزیری. برای بازدید عموم..

برگزارکنندگان این یادواره استاد علینقی وزیری افزود: بنده و علیرضا میرعلینقی از پژوهشگران و مورخان موسیقی درباره نقش استعدادها، هنر، اندیشه و هنر وزیری در روند پیشرفت و تعالی سخنرانی خواهند کرد. از فرهنگ موسیقی کشور نوای هادی منتظری (بازیگر) و احمد خاک طینت (بازیکن دفاعی) و پخش بخشی از مستندی از استاد علینقی وزیری با عنوان “کلنل” از دیگر بخش های این مراسم است.

5757

دکمه بازگشت به بالا