تازه های کسب و کارعمومی

بیسکویت چیست؟ + انواع بیسکویت

بیسکویت چیست؟

Biscuit ها از جمله محصولاتی هستند که به عنوان یک میان وعده مصرف می شوند و حتی در مهمانی ها و یا جلسات اداری، برای پذیرایی استفاده می شوند. این محصول نیز از شکر، شیر و آرد تهیه می شود و انواع افزودنی های مختلف می تواند به آن طعم های مختلفی ببخشد. وقتی حرف از بیسکویت و محصولات شبیه به بیسکویت می‌شود نانی شیرین، نسبتا خشک و کوچک به یادمان می‌افتد. این نان شیرین برای مدت طولانی در فضای باز قابل نگهداری است.

بیسکویت‌ها با توجه به مواد اولیه جورواجور هستند. برخی غنی‌شده با کلسیم، آهن و ویتامین‌ها هستند و برای نوزادان، کودکان و افراد مسن تولید می‌شوند و برخی دیگر برای کسانی که نیازهای خاصی دارند، فرموله می‌شوند. اما اینکه بیسکویت امروزی با چنین تنوعی از کجا آمده است برای بسیاری جذاب است؛ به همین دلیل بد نیست با هم تاریخچه مختصری از بیسکویت را دوره کنیم.

مبدا بیسکویت

نام بیسکویت از کلمه لاتین panis biscoctus گرفته شده است و به‌ معنای نانی است که دو بار پخته می‌شود. اولین خوراکی‌ها که ممکن است به آن‌ها بیسکویت بگوییم در دوران نوسنگی بر روی سنگ‌ها پخته می‌شدند.

با این حال مبدا این شیرینی خوش‌طعم و ترد، به دوران رومیان باز می‌گردد. این همان زمانی است که مردم برخی از غذاها را به‌صورت کامل خشک می‌کردند تا بتوانند آن‌ها را برای مدت طولانی نگهداری کنند. با گذشت زمان چنان پیشرفت کردیم که تا حدود قرن 19، بیسکویت تقریبا همه جا پیدا می‌شد. آن‌ها به‌راحتی در خانه درست می‌شدند و برای هر مناسبتی نوع خاصی وجود داشت.

اکنون در نقاط مختلف جهان، واژه بیسکویت را برای بیسکویت، کلوچه و کراکر نیز استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال در نیوزیلند به آن «scone»، در بریتانیا «بیسکویت» و در ایالات متحده «کوکی و کراکر» گفته می‌شود. البته بیسکویت‌ها انواع مختلفی هم دارند و به همین خاطر نام هر کدام از آن‌ها متفاوت است. در دنیای امروز ما بیسکویت متعددی وجود دارد که هر کدام با نوآوری خاصی تولید شده‌اند.

انواع بیسکویت

بیسکویت ها را می توان در انواع ویفر، بیسکویت کرم دار و ساده دسته بندی کرد. انواع مغزها و یا طعم دهنده های میوه می توانند بیسکویت هایی با طعم متفاوت را ایجاد کنند. از آنجایی که این روزها شرکت های بسیاری در صدد تهیه بیسکویت های رژیمی، کم قند و طعم دار هستند، این نوع از بیسکویت ها نیز طرفداران خاص خود را دارند.  برخی از انواع بیسکویت‌های پرطرفدار به شرح زیر هستند:

ویفر

ویفر بیسکویت‌ شیرین، سبک و تردی است که بیشتر شکلی شبیه به مکعب‌ مستطیل دارد. با اولین گاز به ویفر، خامه‌ نرم آن در دهان شما آب خواهد شد. این خمیر نرم بین صفحات بسیار داغ پخته می‌شود و طعم هر کدام بسته به نوع اسانس (شکلاتی، وانیلی، پرتقالی و غیره) متفاوت است.

ساده

بیسکویت ساده همان بیسکویتی است که به‌صورت کاملا ساده و بدون هیچ نوع کرم و روکشی در بازار وجود دارد. این مدل بیسکویت‌ها معمولا با چایی یا دمنوش سرو می‌شوند.

کرم دار

بیسکویت کرم دار خصوصا بیسکویت کرمدار شکلاتی؛ از پرطرفدارترین بیسکویت‌هایی است که تقریبا اغلب افراد را جذب خود می‌کند. این نوع از دو عدد بیسکویتی درست می‌شوند که خامه بین آن‌ها قرار می‌گیرد. این کرم خوشمزه حاوی شکر، چربی و طعم‌دهنده است. طعم خامه‌ها نیز از مزه وانیل، شکلات و فندقی گرفته تا طعم‌های میوه‌ای متفاوت هستند.

رژیمی

وقتی حرف از کاهش وزن و تناسب اندام به میان می‌آید، اکثر ما بسیاری از خوراکی‌های پرکالری، چرب و شیرین را کنار می‌گذاریم. بیسکویت‌های رژیمی یکی از این گزینه‌ها است. مطمئنا اکثر بیسکویت‌ها کالری و قند بالایی دارند؛ اما برخی از بیسکویت‌ها رژیمی هستند و به کاهش وزن کمک می‌کنند. بیسکویت‌ رژیمی فواید قابل توجهی برای حفظ سلامتی بدن شما دارند.

این مدل بیسکویت‌ها معمولا با آرد یا دانه‌های جو پخته می‌شوند و غنی از فیبر هستند؛ به همین دلیل شما را در سیر نگه می‌دارند.

بدون شکر

برای تولید بیسکویت‌های بدون شکر از سوکرالوز استفاده شده است که طعمی شبیه به شکر دارد. این مدل بیسکویت‌ سالم و ارگانیک است و مواد مغذی فراوانی دارد. ویتامین‌های حیاتی، مواد معدنی و پروتئین کازئین از جمله همین مواد مغذی هستند.  این ترکیبات به حفظ سلامت قلب، تنظیم گلوکز خون و به مدیریت وزن کمک می‌کنند. مزایای بسیار خوب این مدل بیسکویت، آن را به خوراکی ارزشمند و مناسبی برای بزرگسالان و به‌خصوص افراد دیابتی و کودکان تبدیل کرده است.

بیسکویت‌های مناسب پذیرایی

در بازار انواع‌ واقسام متنوعی از بیسکویت‌های پذیرایی با طعم و شکل‌های گوناگونی وجود دارند. این بیسکویت‌ها معمولا در بسته‌بندی‌های بزرگ‌تر و متفاوتی به فروش می‌رسند. در زمان انتخاب و خرید بیسکویت پذیرایی باید طبع و سلیقه مهمانان را در نظر بگیرید.

علاوه بر انواع گفته‌ شده، دسته‌بندی‌های دیگری از بیسکویت ایرانی و خارجی هم وجود دارد. از جمله دیگر این طبقه‌بندی‌ها می‌توانیم به تقسیم آن‌ها بر اساس بافت و میزان سختی محصولات اشاره کنیم. از انواع طبقه‌بندی دیگر هم تقسیم آن‌ها بر اساس روش پختشان است.

مثلا به‌طور کل بیسکویت‌ها بر طبق فرایند و دستور پختشان به 4 دسته زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. کراکرها
  2. بیسکویت‌های سخت‌شیرین
  3. بیسکویت‌های نیمه‌شیرین
  4. بیسکویت‌ها و کوکی‌ها با خمیر کوتاه (از جمله کوکی‌های پرشده)

هر دسته از محصولات نیاز به فرایند اختلاط، شکل‌دهی و پخت خاصی دارد.

گاهی محصولات و خوراکی‌های دیگری (همچون شکلات، کرم، شکلات چیپسی، میوه‌های خشک، خامه، مربا، ژله و غیره) که به بیسکویت‌ها اضافه می‌شوند. تلفیق هر کدام از این مواد نیز بر نام و نوع بیسکویت تاثیرگذار است.

بیسکویت کره‌ای

بیسکویت کره ای یا شیرینی کره ای یکی از انواع بیسکویت‌هایی است که شما می‌توانید آن را درست کنید. بیسکویت کره ای بافت لطیفی دارد و آن به این خاطر است که در آن کره وجود دارد. طعم این بیسکویت خیلی شیرین نیست. برای همین، از این نوع بیسکویت می‌توانید به‌عنوان یک بیسکویت پذیرایی هم استفاده کنید، چون طعمش طوری است که تقریباً به سلیقه همه افراد می‌آید.

مواد لازم برای تهیه این نوع بیسکویت کره، شکر، تخم‌مرغ، وانیل، کمی نمک و آرد و بیکینگ‌پودر هستند. شما بستگی به تعدادی که می‌خواهید این بیسکویت‌ها را برایشان درست کنید می‌توانید هرکدام از این‌ها را به میزان دلخواه خود را تهیه کنید.

طرز تهیه بیسکویت کره ای

در مرحله اول شما باید کره، وانیل و شکر را با یک همزن برقی هم بزنید. سپس، شما باید تخم‌مرغ‌ها را به این ترکیب اضافه کنید و بعد هم بزنید. بعد از انجام این مراحل شما باید آرد را به ترکیبتان اضافه کنید و به‌آرامی به‌هم بزنید. حالا خمیر مایه بیسکویت کره ای شما آماده‌است. بعد از آن، شما باید یک ساعت این خمیر مایع را در یخچال بگذارید. بعد از یک ساعت شما آن را باید بر روی ظرفی که مخصوص گذاشتن در فر است پهن کنید و بعد با قالب‌های شیرینی پزی می‌توانید به این خمیر فرم دهید. بعد از آن باید ظرف را در فر و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. به این صورت، این بیسکویت پذیرایی شما آماده خواهد شد.

آتوسا خوش خواهد

من آتوسا، خبرنگاری که تعهدی عمیق به خدمت به مردم دارم. در این سایت، با تمرکز بر مسائل مهم اجتماعی و اقتصادی، تلاش می‌کنم تا صدای گروه‌ه‌های نادیده گرفته شده را به گوش شما برسانم و برای ایجاد عدالت و برابری در جامعه تلاش کنم.
دکمه بازگشت به بالا