لزوم استفاده از سردخانه میوه
در اینجاست که لزوم استفاده از سردخانه میوه خودش را نشان میدهد.
نگهداری میوه در سردخانه میوه به انگلیسی “fruit cold storage” سبب میشود تا قیمت آن در بازار کنترل شده و یا حتی گاهی اوقات از افزایش بی رویه قیمت نیز در بازار جلوگیری شود. از اینرو در این مطلب لزوم نگهداری محصولات در سردخانه میوه و شرایط و ضوابط لازم برای این کار را شرح میدهیم. همچنین در ادامه نحوه و شرایط ساخت سردخانه میوه به همراه لوازم مورد نیاز را خدمتتان تشریح خواهیم نمود.
جدول نگهداری میوه ها در سردخانه به شرح زیر است
شرایط نگهداری میوه در سردخانه | |||||
ردیف | فراورده | دمای نگهداری
(°C) |
رطوبت نسبی
(%) |
مدت نگهداری
(روز) |
ملاحظات |
1 | شرایط نگهداری آلبالو | 0 تا 1 | 95-90 | 7 | |
2 | شرایط نگهداری آلو و آلو سیاه و شابلون | -1 تا 0 | 90-80 | 35-7 | بستگی به زیر رقم دارد |
3 | شرایط نگهداری انار | 3 تا 5 | 90-95 | 90-45 | بستگی به زیر رقم دارد |
4 | شرایط نگهداری انبه | 7 تا 14
13 |
90
90 |
49-28
49-28 |
بستگی به زیر رقم دارد |
5 | شرایط نگهداری انجیر | -1 تا 0 | 90 | 14-7 | |
6 | شرایط نگهداری انگور | -1 تا 0 | 95-90 | 180-28 | تیمار با SO2 |
7 | شرایط نگهداری آناناس | 13-8 | 90-85 | 42-28 | |
8 | شرایط نگهداری آووکادو | 5-12
7-12 |
85-90 | 14-42
60 |
بستگی به زیر رقم دارد
رسیده است |
9 | شرایط نگهداری به | -0.5 تا 0 | 90 | 60-90 | مشکل قارچی دارد |
10 | شرایط نگهداری پاپایا | 12 | 85-90 | 7-21 | با آب داغ (45°C) به مدت 20 دقیقه تیمار شود |
11 | شرایط نگهداری پرتقال
پزتقال خونی |
5-7
4-7 |
85-90
90-95 |
45-80
20-55 |
|
12 | شرایط نگهداری توت فرنگی | 0 تا 2 | 85-90 | 3 – 6 | پیش سرد کردن مهم است |
13 | شرایط نگهداری خربزه | 2-5
5-7 |
95
90 |
14
14-21 |
پیش سرد کردن مهم است |
14 | شرایط نگهداری خرما (تازه) | 0 | 85 | 30-60 | |
15 | شرایط نگهداری خرمالو | -1 | 90 | 75 | |
16 | شرایط نگهداری زردآلو | -0.5 تا 0 | 90-95 | 7-21 | |
17 | شرایط نگهداری سیب
-لبنانی زرد -لبنانی قرمز |
1- تا 4 | 90-95
90-95 |
240-365
210-365 |
|
18 | شرایط نگهداری کیوی | -0.5 | 90-95 | 90-120 | به اتیلن و پوسیدگی خیلی حساس است |
19 | شرایط نگهداری گلابی
-کنفرانس -بارتلت(ویلیامز) -شاه میوه گلابی چینی |
0 تا 1 -1 تا 0 -1 تا 1 1 |
90 90 85-90 90-95 |
120-180 90 60 150-180 |
|
20 | شرایط نگهداری گریپ فروت | 10 | 80-90 | 42-112 | به پیتینگ خیلی حساس است |
21 | شرایط نگهداری گیلاس | 0 تا 1 | 85-90 | 14 | |
22 | شرایط نگهداری لیمو
-سبز -رنگ یافته |
13-14
12 5-6 |
85-90
85-90 90 |
120-180
30-120 21-42 |
به پیتینگ حساس است
به اتیلن حساس است |
23 | شرایط نگهداری نارنگی
-فراورده شمال کشور -فراورده جنوب کشور یافا |
4 تا 7 5 تا 7 8 تا 10 |
85-90 |
60-75 30-45 50–80 |
|
24 | شرایط نگهداری نارنگی ماندارین | 5 | 85-90 | 30-42 | بستگی به زیر رقم دارد |
25 | شرایط نگهداری موز | 13-15.5 | 85-90 | 28 | |
26 | شرایط نگهداری موز سبز | 13-14 | 90-95 | 100 | |
27 | شرایط نگهداری هلو | -0.5 تا 0 | 90 | 14-21 | به آسیب سرما حساس است |
28 | شرایط نگهداری هندوانه | 12-17 | 85 | 14-21 | |
29 | شرایط نگهداری توت سیاه و توت قرمز | 0.5- تا 0 | 90-95 | 2-3 | |
30 | شرایط نگهداری نارگیل | 0-1.5 | 80-85 | 30-60 | |
31 | شرایط نگهداری زغال اخته | 2-4 | 90-95 | 600 | |
32 | شرایط نگهداری کامکوات | 4 | 90-95 | 14-30 | |
33 | شرایط نگهداری گلابی جنگلی | 0 | 90 | 21 | |
34 | شرایط نگهداری شلیل و شبرنگ | 0.5- تا 0 | 90-95 | 14-20 |
شرایط نگهداری میوه در سردخانه چگونه است؟
به محض اینکه محصول تازه برداشت می شود، شروع به زوال می کند و باکتری های خطرناک شروع به رشد می کنند. دمای پایین داخل واحدهای سردخانه، رشد این قارچ های بیماری زا را متوقف می کند و تضمین می کند که فساد میوه ها و سبزیجات به حداقل می رسد.
قطعا برای شما به عنوان یک کشاورز یا توزیغ کننده میوه این سوالات برایتان مطرح شده است که:
کدام محصولات را می توان قبل از ورود به بازار در سردخانه نگهداری نمود؟
چه میوه هایی را میتوان در سردخانه نگهداری کرد؟
دمای نگهداری میوه در سردخانه چقدر است؟ (دمای سردخانه میوه)
میوه های سردخانه ای، چه نوع میوههایی هستند؟
سردخانه نگهداری میوه، برای هر نوع میوه چه شرایطی باید داشته باشد؟
برای پاسخ به اینگونه سوالات مشابه توجه شما را به جدول زیر جلب مینماییم.
میوه های سردخانه ای، چه نوع میوههایی هستند؟
یکی از مواردی که باید به آن دقت کافی داشته باشید این است که تمام میوهها و سبزیجات دارای سلولهای زنده هستند و این سلولها حتی در درمای پایین نیز به زندگی و تنفس خود ادامه میدهند. اعمال متابولیکی گیاه مانند همین تنفس سبب تولید گرما توسط محصول و در نتیجه بالا رفتن دمای سردخانه میشود. برای این منظور باید از دستگاههای سردکننده مکانیکی هوا استفاده کرد تا این گرمای اضافی را جذب کنند. اگر قرار است محصولی در سردخانه به صورت طولانی مدت نگهداری شود باید اصول و استادندارد های سردخانه میو هرا رغایت کنید.
مرحله پیش سرد کردن میوه قبل از ورود به سردخانه
یکی از مراحلی که در سردخانههای زیر صفری باید آن را طی کرد، مرحلۀ پیش سرد کردن محصولات است. اهمیت مرحلۀ پیش سردکن به این جهت است که میوه دچار شوک دمایی نشده و ظاهر آن دچار چروکیدگی یا یخ زدگی سطحی نشود.
در سردخانۀ میوه این کار به کمک یک اتاقک پیش سردکن و جریان هوای سرد انجام میگیرد که به آن تونل انجماد سریع زیر صفر گفته میشود. در این مرحله با توجه به نوع محصول باید دمای محیط به زیر ده درجۀ سانتیگراد رسانده شود. جهت سرعت بخشیدن به عمل پیش سردکن نوع بستهبندی محصول و شکل چیدمان آن نیز اهمیت پیدا میکند.
به طور کلی بستهبندی و شکل چیدمان باید به نحوی باشد که جریان هوا در تمامی زوایای سالن برقرار شده و دمای محصول به صورت پیوسته پایین بیاید.
میزان رطوبت مورد نیاز میوه در سردخانه
رطوبت نسبی سردخانههای زیر صفری بین نود تا نود و پنج درصد است. در برخی از مواقع اگر رطوبت پایینتر از نود درصد هم برسد، خیلی تأثیر ناگواری روی محصول نخواهد داشت. اما به طور کلی پایین آمدن رطوبت میتواند باعث از دست رفتن آب میوه شده و بافت آن را چروکیده کند. این مورد علاوه بر اینکه ظاهر میوه را از خراب میکند، روی کیفیت آن اثر گذاشته و همچنین موجب کاهش وزن محصول نیز میشود.
قیمت و هزینه ساخت سردخانه میوه کانکسی و کوچک
موارد موثر بر قیمت تمام شده یک سردخانه عبارتند از:
– ابعاد (طبیعتا هر چقدر بزرگ تر باشد، هزینه ساخت نیز افزایش مییابد.)
– دمای نگهداری (بالای صفر یا زیر صفر)
– برق سه فاز یا تک فاز (هزینه ساخت سردخانه با برق تک فاز بیشتر است. بعلاوه اینکه ساخت سردخانههای بزرگ با برق تک فاز ممکن نیست.)
– موتور سردخانه یا همان کمپرسور سردخانه (موتور سردخانه dwm کوپلند یا موتور سردخانهای بیتزر)
– برند کندانسور و اواپراتور (آرشه، آرتک، نوین، …)
– ساندویچ پانل (نبوغ سرمایش یا ماموت)
– تابلو برق شامل برند و تعداد قطعات به کار رفته
– سایز و نوع درب سردخانه
– شیرآلات و تجهیزات کنترلی (دانفوس یا کستل)
– دقت و کیفیت نصب
با این حال اصلیترین عامل تعیین کننده هزینه ساخت سردخانه کوچک میوه “ابعاد و دمای سردخانه” میباشد. از سوی دیگر انتخاب درست و بکارگیری تجهیزات با کیفیت و دارای اصالت، منجر به کاهش هزینهها و صرفهجویی در زمان و هزینههای پس از نصب خواهد شد. طبیعتا قیمت سردخانه تابع برند تجهیزات، کیفیت تجهیزات و گارانتیهای هر یک نیز میباشد.
شرکت آران تبرید با همراه داشتن تجربه چندین ساله در زمینه طراحی و ساخت انواع سردخانه و تامین و تجهیز قطعات اورجینال سردخانه میتواند مجری ساخت سردخانه شما مشتریان عزیز باشد. جهت سفارش وارد وب سایت آران تبرید شده و از قسمت تماس با ما سفارش خود را ثبت کنید تا مشاوران در کمترین زمان ممکن طرح توجیهی اقتصادی سردخانه شما را برایتان ارسال کنند.