بین المللتازه های کسب و کار

انواع هواپیماهای ایرانی را بشناسید!

انواع هواپیماهای مسافربری

همان‌طور که شما برای سفرتان می‌بایست انواع مکان‌های اقامتی را بشناسید، تا با انتخاب دقیق و درست، لحظاتی شاد و پرلذت را در سفر داشته باشید، شناخت انواع هواپیماهای مسافربری نیز نکته‌ای مهم است. شاید فکر کنید در یک سفر ۳ ساعته به کشوری دیگر، چندان مهم نیست که چه نوع هواپیمایی را سوار می‌شوید و صرفا قیمت بلیط هواپیما را در نظر بگیرید، اما همین زمان کوتاه، می‌تواند تفاوتی چشم‌گیر در سفر شما داشته باشد و بد نیست که دقتی ویژه، در انتخاب پرواز خود نیز داشته باشید.

با پیشرفت‌ علم و تکنولوژی، هواپیماهای غول پیکر نقش بسیار مهمی را در حمل و نقل بشر بر عهده گرفته‌اند. مسیرهای هوایی در نقاط مختلف دنیا، هر روزه مسیر رفت و آمد هزاران هواپیمای مسافربری است. با توجه به این حجم انبوه از جابجایی مسافر توسط این هواپیماها، نیاز است در مورد آن‌ها اطلاعاتی داشته باشید. در واقع آن چه که در ادامه مطالعه خواهید نمود، فهرستی از محبوب‌ترین هواپیماهای مسافربری است که تا به امروز مورد توجه ایرلاین ها قرار گرفته‌اند.

باید دقت کنید که به منظور ایمنی و رعایت استانداردهای پروازی، لازم است تمامی مسافران، شرایط سوار شدن به هواپیما را رعایت کنند. شما هم می‌توانید با بررسی دقیق این شرایط، پیش از سفر خود، برای آن‌ها آماده باشید.

معروف‌ترین مدل‌های هواپیماهای مسافربری

معروف‌ترین مدل‌های هواپیماهای ایرباس

Airbus A380

بی‌شک نام ایرباس، برای همه شما آشناست. این شرکت سازنده‌ی هواپیما، یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین شرکت‌های هواپیما‌سازی است، که امروزه به غول هواپیماسازی در دنیا معروف است. Airbus A380 در واقع، بزرگترین هواپیمای ساخته شده در این شرکت است. این هواپیما تا به امروز توانسته، رکورد بی‌نظیری را در صنعت هواپیمایی برای این کمپانی رقم بزند. ایرباس A380 از سال 2004 تا به امروز، کارنامه‌ای درخشان در حمل و نقل مسافر داشته است. از این رو، مورد توجه ایرلاین‌های مسافربری اماراتی، سنگاپوری و بسیاری از مسیرهای پر ترافیک بوده است. توانایی انتقال بیش از 525 مسافر در مسافت‌های بیش از 13 هزار کیلومتری، از ویژگی‌های خیره کننده‌ی این غول عظیم است.

Airbus A320

Airbus A320 هواپیمای دیگری از خانواده ایرباس‌ها، که نقش فعالی در انتقال مسافر در مسیرهای هوایی داشته است. ایرباس A320 با بدنه کوچکتر و باریک‌تری نسبت به ایرباس A380، برای مسافت‌های نه چندان طولانی، ساخته شده است. این هواپیما با ظرفیت بین 180 تا 186 مسافر، برای پروازهای درون مرزی استفاده می‌شود. این هواپیما در ایرلاین‌های داخلی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و می‌توان گفت ایرباس A320، یکی از بهترین هواپیماهای حال حاضر در ایران است و درخواست خرید بلیط هواپیما برای این مدل بسیار بالا است.

Airbus A340

یکی از پرکارترین هواپیماهای موجود در ایران، مدل Airbus A340 است. این نوع از هواپیما، با ظرفیت انتقال 350 مسافر، در گروه هواپیماهای غول پیکر قرار گرفته است. برد ایرباس A340 تا 13900 کیلومتر براورد شده است، که با این تعاریف، به راحتی توان انتقال مسافر در مسافت‌های طولانی برون مرزی را خواهد داشت. ماهان، معراج و آسمان از جمله شرکت‌های هواپیمایی هستند، که این مدل از ایرباس را در اختیار دارند. این هواپیما در سه نوع 300، 500 و 600 طراحی شده است، که در حال حاضر مدل ایرباس A340-600 در کشور مشغول پرواز است.

Airbus A350

تحریم‌های اعمال شده در ایران، محدودیت‌های زیادی را برای ناوگان هوایی کشور ایجاد کرده است. تا حدی که امکان خرید هواپیماهای جدیدتر برای ایرلاین‌های داخلی وجود ندارد. با وجود این وضعیت، یکی از هواپیماهای تازه وارد به ناوگان حمل و نقل هوایی کشور، مدل ایرباس A350 است. طراحی‌های به کار رفته در بدنه و موتور، در این مدل، در مقایسه با هواپیماهای مشابه، آلودگی صوتی کمتری را ایجاد می‌کنند. ظرفیت این هواپیما 350 مسافر و برد آن 14800 کیلومتر اعلام شده است.

Airbus A330

امروزه نزدیک به سی سال از اولین پرواز این پرنده می‌گذرد. اما همچنان به عنوان یکی از هواپیماهای پرقدرت و قابل اطمینان، در ناوگان حمل و نقل هوایی ایران شناخته می‌شود. این هواپیما، ظرفیت انتقال 440 مسافر و توان پرواز تا مسافت ۱۱۷۵۰ کیلومتر را دارد. این ویژگی آن را به عنوان یکی از هواپیماهای محبوب شرکت‌های هواپیمایی در ایران تبدیل کرده است.

معروف‌ترین مدل‌های هواپیماهای بوئینگ

بوئینگ 727

یکی از پرطرفدارترین مدل‌های هواپیماهای مسافربری، مدل بوئینگ 727 است. توانایی فرود در باندهای فرودگاهی کوچک‌تر و نیز امکان پرواز در ارتفاع 270 مایلی از سطح دریا، از جمله ویژگی‌های این هواپیما است. این ویژگی مورد توجه ایرلاین‌ها قرار گرفته است. حداکثر ظرفیت انتقال 189 مسافر برای این مدل از هواپیما تعیین شده است.

بوئینگ 737

یکی از قدیمی‌ترین هواپیماهای طراحی شده، مدل بوئینگ 737 است. این هواپیما با وجود گذشت بیش از 50 سال از طراحی آن، هنوز هم به عنوان یکی از هواپیماهای محبوب ایرلاین‌ها شناخته می‌شود. ظرفیت تعبیه شده برای این هواپیما 130 نفر است. از این رو آن را در زمره هواپیماهای کوچک قرار داده‌اند. بوئینگ 737 با برد 4688 کیلومتر جمله هواپیماهای کوتاه برد محسوب می‌شود. لذا برای پروازهای درون مرزی، گزینه‌ای بسیار مناسب خواهد بود. شرکت‌های هواپیمایی آتا، تابان، ساها، آسمان، کاسپین، سپهران و وارش از کاربران اصلی این هواپیما در ایران هستند.

بوئینگ 757

این مدل از هواپیما، به عنوان بزرگترین هواپیمای ساخته شده توسط شرکت بوئینگ شناخته می‌شود. حداکثر ظرفیت انتقال مسافر 289 نفر است. این هواپیما از سال 1981 به مدت 23 سال تولید شد. با توجه به طراحی‌های جذاب در بال و عملکرد بهتر پرواز، تا مدت‌ها در آسمان بی‌رقیب بود.

بوئینگ 787

یکی از افتخارات کمپانی بوئینگ، طراحی منحصر بفرد بوئینگ 787 است. این هواپیما به عنوان یکی از هواپیماهای مسافربری پیشرو در کاهش مصرف انرژی و بهینه‌سازی مصرف سوخت شناخته می‌شود.

بوئینگ 777

این هواپیمای پهن پیکر، یکی از پرنده‌های رویایی بوئینگ است، که با دو موتور قدرتمند جتی، برد پروازی 17 هزار کیلومتر را به ثبت رسانده است. ظرفیت 278 تا 550 مسافر بسته به نوع مدل این هواپیما آن را به عنوان یکی از هواپیماهای دوربرد و غول پیکر به دنیا معرفی نموده است. امروزه شرکت هواپیمایی قطر یکی از طرفداران اصلی بوئینگ 777 است. شرکت هواپیمایی ایران ایر از اولین خریداران این هواپیما در ایران است.

انواع کلاس‌های پروازی در هواپیماهای مسافربری

ممکن است در مواقع خرید بلیط هواپیما، برای شما هم سوالاتی پیش آمده باشد. البته بدون اطلاع از انواع کلاس‌های پروازی هم می‌توانید بلیط تهیه کنید. اما آگاهی از انواع کلاس‌های پروازی، راهنمای بهتری برای تهیه بلیط مناسب شما خواهد بود. کلاس‌های پروازی با توجه به قیمت بلیط هواپیما و نوع خدمات در حین پرواز، تغییر می‌کنند. به طور کلی، کلاس‌های پروازی به سه گروه فرست کلاس، بیزنس کلاس و اکونومی تقسیم‌بندی می‌شوند.

فرست کلاس

این نوع، فضا و امکانات بیشتری را در اختیار مسافر قرار می‌دهد. به همین دلیل، طبیعتا از قیمت‌های بالاتری هم برخوردار است. معمولا صندلی‌های بخش‌های جلویی هواپیماهای مسافربری، به مسافران دارای بلیط فرست کلاس تعلق می‌گیرد. البته فرست کلاس در هواپیماهای ایرلاین‌های قطر و امارات داستانی کاملا متفاوت‌تر دارد. امکاناتی که برای فرست کلاس در این ایرلاین‌ها در نظر گرفته شده است، بسیار لوکس و دیدنی است. طبیعی است که خرید بلیط فرست کلاس در این ایرلاین‌ها، از عهده هر فردی بر نخواهد آمد.

بیزنس کلاس

ردیف صندلی‌های تعبیه شده پس از فرست کلاس را بیزینس کلاس می‌نامند. امکانات در نظر گرفته شده برای مسافران این بخش، به گونه‌ای است که بتوانند در آرامش، مسائل شغلی خود را سر و سامان دهند. امکانات بیزنس کلاس، کمتر از فرست کلاس است. در نتیجه هزینه پایین‌تری هم خواهد داشت.

کلاس اکونومی

ردیف انتهایی و به صرفه‌ترین نوع بلیط هواپیما، بلیط اکونومی یا همان اقتصادی است. فضای کمتری برای هر صندلی اختصاص داده شده است. به همین دلیل، می‌توان گفت تعداد صندلی‌های کلاس اکونومی، بسیار بیشتر از دو نوع پیشین است.

انواع جایگاه صندلی‌های هواپیماهای مسافربری

صندلی‌های کلاس اکونومی با توجه به موقعیت قرار گیری آن‌ها، نام‌های متفاوتی به خود اختصاص داده‌اند که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ایم.

صندلی‌های کنار پنجره

لذت تماشای لحظات پرواز، مسلما برای هر فردی هیجان‌انگیز خواهد بود. صندلی‌های کنار پنجره یا Window Seats در هواپیماهای مسافربری، پیش از بقیه بلیط‌ها به فروش می‌رسند. صندلی‌های هواپیما در هر ردیف از سمت چپ به راست با حروف الفبا مشخص شده‌اند. بنابراین صندلی‌های کنار پنجره در سمت چپ هواپیما، با حرف A نام‌گذاری می‌شوند. همچنین صندلی‌های سمت راست هواپیما، در کنار پنجره با آخرین حرف نام‌گذاری می‌شوند.

ردیف خروج اضطراری

در نزدیکی درهای خروج اضطراری هم، صندلی‌هایی قرار داده شده‌اند. رزرو این صندلی‌ها، تنها برای افراد جوان و سالم امکان پذیر خواهد بود. چرا که در صورت وقوع مشکلات فنی و نیاز به خروج اضطراری، این افراد سریع‌تر می‌توانند خارج شوند. در نتیجه مانع خروج سایر افراد از هواپیما نخواهند شد. از آن‌جا که فضای جلوی این صندلی‌ها خالی هستند، این مکان‌ها هم به سرعت و در اولین زمان پر خواهند شد.

صندلی کنار راهرو

صندلی کنار راهرو که با نام Aisle Seats شناخته می‌شود، دارای مزایا و معایب مختلفی است. رفت و آمد مکرر مهمانداران و مسافران ممکن است کلافه کننده باشد. اما نزدیکی به سرویس بهداشتی و ارتباط سریع‌تر با مهمان‌داران از مزیت‌های این صندلی‌ها خواهد بود.

حال که با پروازها و هواپیماها بیشتر آشنا شدید، زمان آن رسیده تا یک پرواز بی‌نظیر که با بودجه‌تان متناسب است را انتخاب کنید، وسایل لازم برای یک سفر تفریحی را هم جمع کنید و خود را آماده‌ی لذتی وصف‌نشدنی از یک سفر بی‌نظیر کنید.

شرکت های هواپیمایی ایران – ایرلاین‌های ایرانی را بشناسید!

حدود ۶۰ سال از زمانی که قدیمی ترین ایرلاین امروز، یعنی ایران ایر (هما) با ادغام دو هواپیمایی به وجود می آمد گذشته است. سال ۱۳۴۰ بود که بر اثر ادغام دو هواپیمایی Iranian Airways و Persian Airways شرکت هواپیمایی ایران ایر به وجود آمد. این شرکت همچنان در حال فعالیت است، اما در طول این سال ها و تا امروز شرکت های هواپیمایی جدیدی به وجود آمده اند. بیشتر این هواپیمایی ها امروز فعال هستند، اما برخی از آنها در سالهای گذشته یا از فعالیت دست کشیده اند یا مجوز آن ها باطل شده است. در این مقاله قرار است تمام شرکت های هواپیمایی فعال و غیر فعال ایران را به شما معرفی کنیم.

لیست شرکت های هواپیمایی ایران

در ابتدا لیستی از تمام شرکت های هواپیمایی ارائه داده و بعد از آن هرکدام را معرفی می کنیم. مجموع تعداد شرکت های هواپیمایی فعال و غیر فعال بسیار زیاد است و برخی از این شرکت ها علاوه بر فعالیت در زمینه حمل مسافر در زمینه حمل بار و خدمات ویژه هوایی نیز فعال هستند. برخی از این هواپیمایی ها نیز به طور کامل غیر فعال هستند یا در وضعیت تعلیق قرار دارند.

شرکت هواپیمایی    نوع فعالیت

هواپیمایی ماهان      حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی ایران ایر (هما)      حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی نفت (کارون)         حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی سپهران   حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی معراج     حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی آتا           حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی ساها        حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی قشم ایر   حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی تابان ایر                 حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی کیش ایر                 حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی کاسپین    حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی آسمان     حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی ایران ایرتور          حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی تفتان       حمل مسافر

هواپیمایی اترک      حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی زاگرس   حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی وارش     حمل مسافر

هواپیمایی پویا         حمل مسافر و حمل بار

۱- شرکت هواپیمایی ماهان

شرکت هواپیمایی ماهان یکی از مشهورترین و البته فعال ترین شرکت های هواپیمایی کشور است که در سال های فعالیت خود موفق شده دستاوردهای زیادی کسب کند و در دسته بهترین شرکت های هواپیمایی ایران قرار بگیرد. این هواپیمایی ناوگان بسیار قدرتمندی دارد و خدمات خوبی به مسافران خود ارائه می دهد، به نحوی که یکی از محبوب ترین شرکت های هوایی کشور است.

    سال تاسیس: ۱۳۷۱

۲- هواپیمایی نفت (کارون)

هواپیمایی نفت یکی دیگر از شرکت های هواپیمایی کشور است که در دسته قدیمی ترین و باتجربه ترین ها قرار می گیرد. نام دیگر هواپیمایی نفت هواپیمایی کارون است و بسیاری از افراد این هواپیمایی را با نام کارون می شناسند. این شرکت هواپیمایی در ابتدا یک شرکت هواپیمایی با خدمات ویژه هوایی بوده و سپس به یک شرکت هواپیمایی مسافری نیز تبدیل شده. بیشتر فعالیت این شرکت هواپیمایی در پروازهای داخلی است.

    سال تاسیس: ۱۳۷۹

۳- شرکت هواپیمایی سپهران

هواپیمایی سپهران یکی از جدیدترین شرکت های هواپیمایی کشور است که در طول فعالیت کوتاه خود توانسته پیشرفت زیادی کند و به یکی از ایرلاین های اصلی کشور تبدیل شود. در حال حاضر بیشترین فعالیت شرکت هواپیمایی سپهران در مرزهای داخلی و سفرهای بین شهری متمرکز است.

    سال تاسیس: ۱۳۹۵

۴- شرکت هواپیمایی معراج

معراج را می توانیم یکی از خوش قول ترین شرکت های هواپیمایی بدانیم. سطح رضایت از خدمات و پروازهای شرکت هواپیمایی معراج بالاست و این شرکت به دلیل تاخیر کم در زمان پروازها به عنوان یک ایرلاین وقت شناس شناخته می شود. مدت زمان زیادی از تاسیس شرکت هواپیمایی معراج نمی گذرد و این شرکت در مدت زمان کوتاهی توانسته در جمع شرکت های هواپیمایی اصلی کشور قرار بگیرد.

    سال تاسیس: ۱۳۸۹

۵- شرکت هواپیمایی آتا

شرکت هواپیمایی آتا که فعالیت خود را به عنوان شانزدهمین ایرلاین کشور شروع کرد در طول فعالیت ۸ ساله خود توانسته در دسته یکی از بهترین شرکت های هواپیمایی کشور قرار بگیرد. آتا را می توانیم به عنوان یک الگوی پیشرفت در مدت زمان کم در نظر بگیریم. این شرکت هواپیمایی در حال حاضر در چند مسیر خارجی پراهمیت و بسیاری از مسیرهای پروازی داخلی فعالیت دارد و با برخورداری از ناوگان هواپیمایی نسبتا پیشرفته یک شرکت هواپیمایی ایمن محسوب می شود.

    سال تاسیس: ۱۳۸۷

۶- شرکت هواپیمایی ساها

ساها نیز در دسته شرکت های هواپیمایی نسبتا قدیمی قرار دارد. نام ساها مخففی از عبارت سرویس ارتباط هوایی ارتش است و در حال حاضر نیز در مالکیت نیروی هوایی ارتش است. این هواپیمایی در ابتدا یک شرکت هواپیمایی مسافربری برای اهداف نظامی بوده است، اما پس از مدتی در زمینه حمل و نقل مسافران عادی نیز فعالیت کرد. در حال حاضر هواپیماهای این شرکت هواپیمایی به ۴ مسیر مهم کیش، مشهد، شیراز و عسلویه پرواز می کنند. مبدا فعالیت هواپیمایی ساها نیز در فرودگاه مهرآباد تهران است.

    سال تاسیس: ۱۳۶۹

۷- شرکت هواپیمایی قشم

هواپیمایی قشم یکی از مدرن ترین و به روز ترین شرکت های هواپیمایی کشور محسوب می شود. این ایرلاین فعالیت خود را با آهستگی شروع کرد، اما پس از گذشت مدتی، با شتابی بیشتر به سمت شناخته شدن و پیشرفت قدم برداشت. سال ۱۳۷۹ بود که تعداد هواپیماهای ناوگان این شرکت به ۷ هواپیما رسید و دامنه فعالیت آن گسترده شد. البته نام این شرکت هواپیمایی در ابتدا فراز قشم بود که پس از واگذاری آن به وزارت نفت نام آن به قشم ایر تغییر کرد. این هواپیمایی در حال حاضر از مشهورترین و محبوب ترین هواپیمایی های کشور است.

    سال تاسیس: ۱۳۷۲

۸- شرکت هواپیمایی تابان

شرکت هواپیمایی تابان نیز در دسته ایرلاین ها تازه تاسیس قرار دارد. مراکز اصلی فعالیت این هواپیمایی در فرودگاه های مشهد، اصفهان و مهرآباد تهران قرار دارد. فرودگاه امام خمینی را هم می توانید به یکی از مراکز فعالیت اصلی این شرکت هواپیمایی اضافه کنید. هواپیمایی تابان نیز از ایرلاین هایی است که علاوه بر فعالیت در زمینه پروازهای داخلی در زمینه پروازهای خارجی به چند کشور مهم نیز فعالیت دارد. عراق، پاکستان، روسیه، ترکیه، گرجستان و ارمنستان این مقاصد خارجی هستند.

    سال تاسیس: ۱۳۸۵

۹- شرکت هواپیمایی کیش ایر

شرکت هواپیمایی کیش ایرلاینی بود که برای رفع مشکلات جا به جایی بین این جزیره و دیگر مناطق کشور به وجود آمد. سال ۷۰ بود که این منطقه از نظر گردشگری درحال پیشرفت بود و هر روز مسافران بیشتری به این منطقه سفر می کردند. در این زمان هواپیمایی کیش ایر تاسیس شد. در حال حاضر این شرکت هواپیمایی در مسیرهای خارجی نیز فعالیت دارد و قسمت بزرگی از سفرهای داخلی را هم پوشش می دهد. این شرکت از استانداردهای خوبی برخوردار بوده و یکی از بهترین ایرلاین های ایران محسوب می شود.

    سال تاسیس: ۱۳۷۰

۱۰- شرکت هواپیمایی کاسپین

یکی دیگر از شرکت های هواپیمایی معتبر کشور که فعالیت زیادی در زمینه پروازهای داخلی و خارجی دارد هواپیمایی کاسپین است. این شرکت هواپیمایی در بسیاری از مقاصد داخلی کشور فعال است و به شهرهای زیادی سفر دارد. کاسپین در ابتدا فعالیت خود را با همکاری نیروی هوایی ایران شروع کرد و به مرور به عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین ایرلاین های کشور شناخته شد و برتعداد هواپیماهای این ایرلاین نیز افزوده شد.

    سال تاسیس: ۱۳۷۲

۱۱- شرکت هواپیمایی آسمان

قصد داریم یکی از بزرگترین ایرلاین های ایرانی را به شما معرفی کنیم. هواپیمایی آسمان یکی از مهمترین و بزرگترین شرکت های هواپیمایی کشور به حساب می آید و با ناوگان گسترده خود مسئولیت پروازهای بسیاری را به عهده گرفته است. این ایرلاین از ادغام چهار شرکت هواپیمایی کوچک به وجود آمده و اکنون به یکی از مهمترین شرکت های هواپیمایی کشور تبدیل شده است. در حال حاضر آسمان با ۳۳ هواپیما و پرواز به ۵۳ مقصد داخلی و خارجی یکی از فعال ترین شرکت های هواپیمایی کشور نیز به حساب می آید. آسمان سومین ایرلاین رسمی کشور است.

    سال تاسیس: ۱۳۵۹

۱۲- شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما)

به قدیمی ترین و مشهورترین ایرلاین کشور رسیدیم. شرکت هواپیمایی ایران ایر یا همان هما توسط ادغام دو شرکت هواپیمایی ایرانین ایرویز و پرشین ایرویز ایجاد شده است. شرکت هواپیمایی ایران ایر پس از گذر از فراز و فرودهای بسیار در حال حاضر یکی از بزرگترین ناوگان های هواپیمایی کشور را در اختیار دارد. پروازهای بین المللی فراوان، بومی سازی تعمیرات هواپیما در کشور، پیشروی با استانداردهای بین المللی، هواپیماهای پیشرفته، افتخارات این ایرلاین و رضایت مسافران از این شرکت هواپیمایی همه و همه نشان دهنده این است که با ابر ایرلاین ایرانی رو به رو هستیم.

    سال تاسیس: ۱۳۴۰

۱۳- شرکت هواپیمایی ایران ایر تور

شرکت هواپیمایی ایران ایر تور خود را با برگزاری تورهای گردشگری شروع کرد. این شرکت با استقبال شدیدی برای تورهای خود مواجه شد و در طی زمان مقاصد بیشتری را به تورهای خود افزود. به مرور و با افزایش مخاطبان تورهای ایران ایر تور مقاصد خارجی نیز به تورهای این شرکت افزوده شدند و ناوگان این هواپیمایی گسترش یافت. در حال حاضر این شرکت به گستره وسیعی از شهرهای ایران و کشورهای خارجی پرواز دارد و یکی از ایرلاین های شناخته شده کشور به حساب می آید. ایران ایر تور در سال های مختلف موفق به دریافت جوایز بسیاری شده است و یکی از پرافتخارترین هواپیمایی های کشور به حساب می آید.

    سال تاسیس: ۱۳۵۱

۱۴- شرکت هواپیمایی زاگرس

به سراغ یکی دیگر از هواپیمایی جدید و مشهور کشور می رویم. شرکت هواپیمایی زاگرس از آن ایرلاین هایی است که در مدتی کم توانسته پیشرفت خوبی داشته باشد. این شرکت در مدت کوتاهی توانست استانداردهای لازم را دریافت کند و نیروهای حرفه ای را استخدام کرد تا بتواند خدمات هوایی خوبی ارائه دهد. هواپیماهای این ایرلاین عموما از مدل های ایرباس و مک دانل داگلاس هستند و تعداد بالای ناوگان زاگرس نشان از فعالیت بسیار زیاد این شرکت هواپیمایی دارد. برای آشنایی بیشتر با این هواپیمایی مقاله معرفی هواپیمایی زاگرس را بخوانید.

    سال تاسیس: ۱۳۸۴

۱۵- شرکت هواپیمایی تفتان

یکی دیگر از شرکت های هواپیمایی فعال کشور هواپیمایی تفتان است. این شرکت هواپیمایی که با هدف رشد و بهبود وضعیت گردشگری در سیستان و بلوچستان به وجود آمده یکی از شرکت های هواپیمایی پراهمیت داخل کشور است. فعالیت این شرکت در یک مقطع زمانی متوقف شد، اما مجددا در سال ۱۳۹۱ به جمع شرکت های هواپیمایی فعال بازگشت. در حال حاضر شرکت هواپیمایی تفتان با ۵ فروند هواپیما به چندین مقصد داخلی پرواز دارد.

    سال تاسیس: ۱۳۸۱

۱۶- شرکت هواپیمایی اترک

این شرکت هواپیمایی هم با وجود اینکه اکنون جزء یکی از شرکت های هواپیمایی فعال کشور است اما فعالیت خود را به تازگی شروع کرده است و مدت زمان بسیار زیادی از تاسیس آن نمی گذرد. در حال حاضر هواپیمایی اترک ۳ فروند هواپیما در اختیار دارد که ۲ فروند آن از نظر فنی سالم و در حال فعالیت هستند. این دو هواپیما از هواپیماهای ایرباس ۳۲۰ هستند.

سال تاسیس: ۱۳۹۱

۱۷- شرکت هواپیمایی وارش

شرکت هواپیمایی وارش را می توانیم جدیدترین شرکت هواپیمایی فعال کشور در نظر بگیریم. در حال حاضر هواپیماهای شرکت هواپیمایی وارش به شهرهای مهمی همچون شیراز، اهواز، اصفهان، تبریز، تهران، مشهد، کیش، رامسر، ساری، گرگان، رشت و نوشهر پرواز می کنند.

سال تاسیس: ۱۳۹۶

۱۸- شرکت

سرانجام به آخرین شرکت هواپیمایی فعال کشور می رسیم. شرکت هواپیمایی پویا نیز از دیگر شرکت های هواپیمایی فعال است که در زمینه حمل بار و حمل مسافر فعالیت می کند.

شرکت های هواپیمایی غیرفعال

این شرکت های هواپیمایی ایرلاین هایی هستند که یا مدت کوتاهی فعالیت داشته و سپس متوقف شده اند، یا شرکت هایی هستند که پروانه فعالیت آن ها باطل شده و یا در دسته ایرلاین هایی قرار می گیرند که قرار است به زودی فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین برخی از آن ها فعالیت بسیار کمی داشته یا تنها در زمینه حمل بار فعالیت دارند.

شرکت هواپیمایی    نوع فعالیت

هواپیمایی آریا         حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی ارم          حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی یاس ایر حمل بار

هواپیمایی نسیم        حمل مسافر

هواپیمایی صافات   خدمات ویژه هوایی

هواپیمایی هسا (سپاهان)         حمل بار

هواپیمایی پیام         حمل بار

هواپیمایی آبان         حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی اروند ایر                حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی پاریز      حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی بنیاد ایر حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی صها       حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی سفیران   حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی تهران ایر               حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی پاسارگاد حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی اطلس ایر                حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی آرام ایر   حمل مسافر و حمل بار

هواپیمایی سهند آسیا                حمل مسافر و حمل بار

بهترین شرکت های هواپیمایی ایران

از بین تمام ایرلاین های موجود در کشور برخی قابل اعتماد تر هستند و خدمات بهتری به مشتریان ارائه می دهند. برخی از ایرلاین ها ناوگان هوایی قدرتمند و وسیعی دارند و برخی دیگر مقاصد پروازی فراوانی را پوشش می دهند. برخی از هواپیمایی ها نیز تعدادی از این موارد را یکجا دارند. اگر تمایل دارید رتبه بندی شرکت های هواپیمایی ایران را ببینید می توانید در مقاله بهترین شرکت های هواپیمایی ایران با ایرلاین های برتر آشنا شوید.

دکمه بازگشت به بالا