اجتماعیتازه های کسب و کار

چند نوع وکیل داریم؟

وکیل به شخصی گفته می شود که توسط شخص دیگر ، اعم از حقوقی و یا حقیقی به موجب

قراردادی که به آن وکالت نامه می گویند ، نسبت به موکل اختیاراتی پیدا میکند .

حالا وکلا به صورت تخصصی به چندین وکیل تقسیم میشوند :

  • وکیل کیفری : امروزه جامعه با کلاهبرداران و سارقان در حال دست و پنجه نرم کردن است . این که سارقان و کلاهبرداران با استفاده از روش های جدید و راهکار های بروز در حال فرار کردن از مسئولیت قانونی کارهای خود هستند . که وکیل کیفری در تهران با استفاده روش های قانونی در مقابل این کلاهبرداران خواهد ایستاد . خطر این دست اندازی ها به اموال مردم هر لحظه امکان پذیر است، همچنین جامعه باید بسیار مراقب باشد که کلاهبرداران شما را گمراه نکنند و قبل از انجام هر معامله، جوانب و خطرات آن به دقت بررسی شود .
  • وکیل ملکی : همانطور که اطلاع دارید در جامعه امروزی مشکل ملک  و گرانی خانه در کشور یکی از مهم ترین دغدغه های عموم مردم به ویژه مردم تهران است.افزایش قیمت مسکن، املاک تجاری، آپارتمان ها و مغازه ها منجر به اختلافات زیادی بر سر مسکن، املاک و زمین شده است و بسیاری از مردم برای احقاق حقوق خود مجبور به مراجعه به دادگاه هستند . دعاوی مدنی در تهران بیشترین تعداد پرونده های حقوقی در قوه قضائیه را تشکیل می دهد . و اگر وکیل ملکی متخصص در دعاوی ملکی دارید، می توانید نقش بسزایی در حل مسائل ملکی افراد و ترویج پرونده های ملکی داشته باشید . وکیل املاک زیادی وجود دارد اما به دلیل حساسیت پرونده های ملکی باید به دنبال بهترین وکیل ملکی در تهران باشیم .

  • وکیل مالیات : نمایندگی مالیاتی یکی دیگر از خدمات مورد استفاده در مواردی مانند پرونده های مالیاتی است. یک وکیل مالیاتی با دانش قوانین مالیاتی ممکن است به عنوان مشتری در امور مالیاتی شرکت داشته باشد. نمایندگی مالیاتی مطابق با شاخص‌های شرکت، فرم‌ها و گزارش‌های موجود و با هدف ایجاد استدلال‌های مربوطه ارائه شده در دادگاه انجام می‌شود.
  • وکیل مهریه : امروزه به اختلاف خوردن زوج ها و اصرار به جداشدن آنها بسیار در حال شدت گرفتن است و یک وکیل بسیار خوب در مهریه میتواند در امور بسیار کمک به زوج ها برای رسیدن به حقوق قانونی آنها بوده و به بهترین نحو به آنها کمک میکند . پس کمک گرفتن از بهترین وکیل مهریه در تهران و شهرستان ها به شما کمک میکند تا بهترین نتایج را از دادگاه خانواده بگیرید .

در واقع وکیل به عنوان یک واسطه عمل میکند و هر عملی که انجام می دهد در جهت پیش بردن پرونده موکل می باشد .

به موجب وکالت نامه ، وکیل و موکل ، نسبت به یکدیگر از حقوقی برخوردار می شوند و مسئولیت و وظایف متقابلی را عهده دار می شوند .

طبق اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، در همه دادگاه ها طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند ، و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد .

انواع وکیل

با توجه به تعریفاتی که در خصوص وکیل گفته شد ، در ادامه به توضیح و شرح هر یک از انواع وکیل می پردازیم :

1. وکیل انتخابی :

به شخصی که خود ، وکیل خود را انتخاب میکند و از او می خواهد در دادگاه و دادگستری از حقوق او دفاع کند ، وکیل انتخابی می گویند .

2- وکیل تسخیری :

زمانی که پرونده ای کیفری در جریان باشد و به حضور وکیل هم در جلسات دادگاه برای دفاع از متهم نیاز باشد اما متهم نسبت به گرفتن وکیل اقدامی نکند و از این امربه دلیل نداشتن توانایی مالی در پرداخت هزینه های مربوط به وکیل ، خودداری کند ، دادگاه به تشخیص خودش از بین وکلای دادگستری ، وکیلی را انتخاب کرده که به آن وکیل تسخیری می گویند .

1. وکیل معاضدتی :

پیش تر بیان کردیم طبق اصل 35 قانون اساسی در دادگاه همه اشخاص می توانند وکیل داشته باشند و این حق قانونی هر شخص است .

حال اگر شخص توانایی مالی برای اخذ وکیل را نداشته باشد ، بر اساس صلاح دید دادگاه و تشخیص کمیسیون های وکلا برای او وکیلی به صورت رایگان در نظر گرفته خواهد شد تا بتواند از حقوق او در دادگاه دفاع کند .

4- وکیل اتفاقی :

چنانچه شخصی در رشته حقوق تحصیل کرده باشد اما پروانه وکالت را اخذ نکرده باشد و به صورت اتفاقی در مسیری قرار می گیرند که به حل مشکلات و رسیدگی پرونده خویشاوندان خود در مراجع قضایی بپردازند ، در واقع این افراد با سپری کردن روند قانونی و پرداخت هزینه های مربوطه می توانند این وکالت را بپذیرند .

  1. وکیل پایه یک دادگستری:

وکیل پایه یک دادگستری به شخصی گفته می شود که در رشته حقوق و در مقطع کارشناسی یا بالاتر تحصیل کرده و در آزمون وکالت پذیرفته شده و دوره کاآموزی خود را به پایان رسانده ، پس از آن در آزمون و مصاحبه اختبار که در دو مرحله به صورت کتبی و شفاهی برگزار می شود نمره قبولی را کسب کرده باشد .

1. وکیل قوه قضائیه :

به تمامی اشخاصی که در خصوص اجرای قانون پنج ساله سوم توسعه اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی از مرکز امور کارشناسان قوه قضائیه و مشاورین حقوقی پروانه وکالت را دریافت کرده اند وکیل قوه قضائیه می گویند .

در واقع یکی از تفاوت وکیل قوه قضائیه و وکیل پایه یک دادگستری در مرجعی است که پروانه وکالت را اخذ می نمایند هرچنند که این دو ازنظر شرایط کاری تفاوتی با یکدیگر ندارند .

نتیجه گیری : امروزه وکلا بصورت تخصصی عمل میکنند . و این به نتیجه این کار کمک خواهد کرد و بهترین عملکرد را در اختیار افرادی که به وکیل متخصص نیاز دارند میگذارد .

دکمه بازگشت به بالا