تازه های کسب و کارفرهنگ و هنر

سریال شبکه مخفی زنان چند قسمت است؟

نقد و بررسی شبکه مخفی زنان به همراه معرفی آن

شبکه مخفی زنان یک مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی محصول سال ۱۴۰۱ در ژانر به کارگردانی و تهیه‌کنندگی است. پخش این مجموعه از ۷ مرداد ۱۴۰۱ به صورت اختصاصی از آغاز شده‌است. سریال «شبکه مخفی زنان» از جنبه‌ی کارگردانی و جنبه‌ی فنی با سایر سریال‌های تلویزیونی و نمایش خانگی متفاوت است. از رنگ و نورپردازی گرفته تا نحوه‌ی فیلم‌برداری، همگی در یک سطح جدیدی به نظر می‌رسند. فیلم‌ساز برای تک تک قاب‌ها و حرکت دوربین فکر کرده و باید به این نگاه ریزبینانه‌ی کارگردان آفرین گفت.

سریال «شبکه مخفی زنان» حتی از جنبه‌ی موسیقی هم یک سر و گردن بالاتر از رقبا قرار می‌گیرد. برای مثال موسیقی که در تیتراژ می‌شنوید را ابوالحسن صبا، مشیر همایون و موسی معروفی نواخته‌اند که عوامل بخش موسیقی سریال تلاش کرده‌اند تا ریتم صدا از حالت معمول خود خارج شود. ویلیام نیری، سرپرست بخش موسیقی به نظر می‌رسد که در این بخش توانسته سنگ تمام بگذارد.

برای دیدن ترسناک ترین فیلم جهان و همچنین فیلم زامبی و فیلم ترسناک ترکی لطفا کلیک کنید.

خلاصه داستان

وزارت فرهنگ و هنر در سال ۱۳۱۰ تصمیم به تشکیل کانون بانوان گرفته تا با تشکل‌های مشابه رقابت و سپس آن‌ها را حذف کند. میرزا محمود زنبورکچی کارمند عالی‌رتبه اداره سجل احوال، دعوت می‌شود تا در کنار دلبرجانِ تاجرباشی مسئولیت انتخاب اعضاء و سپس فعالیت کانون را بر عهده بگیرد و …

بازخوردها و نظرات منتقدان

پس از پخش قسمت اول سریال، شبکه مخفی زنان با استقبال مواجه شد. پلازا این سریال را اثری متفاوت دانسته و از آن به عنوان سریالی ساختارشکن یاد کرده‌است. ویژگی‌های متفاوت این سریال همچون کادربندی هشت میلیمتری، طراحی صحنه و لباس، نورپردازی و فیلمبرداری، عنوان‌بندی آغازین و پایانی و همچنین گروه بازیگری سریال مورد توجه قرار گرفته‌است.

حواشی سریال شبکه مخفی زنان

نام تهیه‌کننده

در اطلاع‌رسانی اولیه سریال، به عنوان تهیه‌کننده اثر معرفی شد؛ اما پس از پخش اولین قسمت، نام به عنوان تهیه‌کننده در تیتراژ ذکر شده بود.

سانسور تبلیغات و بیلبوردهای سطح شهری

پلتفرم پخش کننده سریال، در اعتراض به تغییر محتوای تبلیغاتی این سریال نوشت: «سریال «شبکه مخفی زنان» به کارگردانی افشین هاشمی، در حالی که مجوز رسمی خود را از سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) در خصوص تبلیغ تهیه‌شده برای محتوا اخذ کرده‌است با برخورد ارشاد روبه‌رو شد.

با وجود این که پیش از این اعلام شده بود که طرح و جزئیات مربوط به تبلیغ محتواها لازم است تنها توسط ساترا بررسی و ممیزی شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تنها برای معرفی به شهرداری و نهادهای زیرمجموعهٔ آن وزارت‌خانه همکاری داشته باشند، اما خلف وعده صورت گرفت.

در روزهای گذشته، برخلاف این توافق، وزارت ارشاد استان تهران با وجود تأیید کتبی ساترا در خصوص محتوای تبلیغاتی تهیه‌شده برای سریال «شبکه مخفی زنان»، دستوری مبنی بر لزوم انجام برخی تغییرات صادر کرد. بر اساس دستور فوق، متن تبلیغاتی این سریال روی بیلبورد، از «شبکه مخفی زنان تشکیل شد» به «شبکه مخفی زنان در راه است» تغییر پیدا کرد.

این تغییر در حالی به نماوا ابلاغ شد که تمامی برنامه‌ریزی‌ها برای چاپ و آغاز تبلیغات انجام شد و این پلتفرم آماده پخش سریال است. در راستای این اقدام وزارت ارشاد، مدیرعامل نماوا طی نامه‌ای به محمدمهدی اسماعیلی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درخواست کرد که مرجع روال قانونی اخذ مجوز مشخص شود. سریال «شبکه مخفی زنان» قرار است در روزهای آینده به صورت اختصاصی از نماوا پخش شود

به گزارش، شبکه مخفی زنان سریالی کمدی، درام و تاریخی با بازی سیامک انصاری، لیلا حاتمی، مهدی هاشمی، باران کوثری، شبنم مقدمی، شقایق دهقان، مونا فرجاد، یلدا عباسی، حمید فرخ نژاد، امیرحسین رستمی، رضا بهبودی، شهرام مسعودی و محمدرضا آزادفرد، کارگردانی افشین هاشمی و تهیه‌کنندگی محمد حسن شانه‌ساززاده محصول سال ۱۴۰۱ کشور ایران است.‌

موضوع شبکه مخفی زنان‌

وزارت فرهنگ و هنر در سال ۱۳۱۰ تصمیم به تشکیل کانون بانوان گرفته تا با تشکل‌های مشابه رقابت و سپس آن‌ها را حذف کند. میرزا محمود زنبورکچی کارمند عالی‌رتبه اداره سجل احوال، دعوت می‌شود تا در کنار دلبرجان تاجرباشی مسئولیت انتخاب اعضا و سپس فعالیت کانون را بر عهده بگیرد و …

داستان سریال شبکه مخفی زنان

داستان سریال شبکه مخفی زنان در مورد میرزا محمود زنبورکچی، مدیرکل سجل احوال است که نقش آن را سیامک انصاری بازی می‌کند. قصه نیز سال ۱۳۱۰ هجری شمسی را روایت می‌کند، زمانی که از مردم دعوت می‌شود تا برای اعضای خانواده شان سجل یا همان شناسنامه بگیرند.

بازیگران سریال شبکه مخفی زنان

برخی بازیگران شبکه مخفی زنان عبارتند از:

  • سیامک انصاری
  • لیلا حاتمی
  • مهدی هاشمی
  • باران کوثری
  • شبنم مقدمی
  • شقایق دهقان
  • مونا فرجاد
  • یلدا عباسی
  • حمید فرخ نژاد
  • امیرحسین رستمی
  • رضا بهبودی
  • شهرام مسعودی
  • محمدرضا آزادفرد

کارگردان سریال شبکه مخفی زنان

افشین هاشمی متولد ۱۳۵۴ در تهران است. او فارغ‌التحصیل رشته مهندس شیمی از دانشگاه صنعت نفت آبادان در سال ۱۳۷۷ و همچنین کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشکده سینما تئاتر از دانشگاه هنر تهران در سال ۱۳۸۶ است. شروع فعالیت سینمایی او در سال ۱۳۸۳ با بازی در فیلم خیلی دور خیلی نزدیک ساخته رضا میرکریمی آغاز شد.

گریم باران کوثری در نقش پروین اعتصامی

باران کوثری ۲۵ مهر ۱۳۶۴ در تهران به دنیا آمده و دانش آموخته رشته نمایش از هنرستان سوره است. او فرزند رخشان بنی اعتماد کارگردان و جهانگیر کوثری تهیه کننده، مجری، گزارشگر فوتبال و روزنامه نگار است. بهترین بابای دنیا (۱۳۷۰) ساخته داریوش فرهنگ، نخستین تجربه بازیگری اوست. نقش آفرینی‌های بعدی وی تا سال ۱۳۸۰ در فیلم‌های مادرش بود.

کوثری در سریال شبکه مخفی زنان نقش پروین اعتصامی را برعهده دارد و شباهت جالب او در این سریال به این شاعر بزرگ ایرانی مورد توجه قرار گرفته است. با پخش اولین قسمت از سریال شبکه مخفی زنان از کاراکتر باران کوثری که با گریم جالبی به شباهت زیادی از پروین اعتصامی رسیده است رونمایی شد.

لیلا حاتمی در ژانر کمدی

لیلا حاتمی متولد ۹ مهر ۱۳۵۱ در تهران است و از سال ۱۳۶۱ فعالیت خود را آغاز کرده است. او در دانشگاه لوزان سوئیس در رشته ادبیات فرانسه التحصیل کرد و در ۱۲ سالگی، در فیلم کمال الملک اولین حضور سینمایی خود را تجربه کرد که کارگردان این فیلم پدرش، علی حاتمی بود.

او در سال ۱۳۷۰ در فیلم دلشدگان که آن هم ساخته پدرش بود ایفای نقش کرد. پس از آن در ۱۳۷۵ برای اولین بار در فیلم لیلا به کارگردانی داریوش مهرجویی نقش یک زن نازا را ایفا کرد و برای آن دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. لیلا حاتمی در ژانر کمدی سابقه زیادی ندارد. فیلم مربای شیرین ساخته مرضیه برومند، بی پولی اثر حمید نعمت‌الله و ما همه با هم هستیم به کارگردانی کمال تبریزی، معدود تجربیات او در این ژانر هستند.

سیامک انصاری

سیامک انصاری، بازیگر سینما و تئاتر متولد ۱۲ مرداد ماه سال ۱۳۴۷ و فارغ‌التحصیل رشته کارشناسی نمایش و تلویزیون از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است. وی فعالیت در بازیگری را از سال ۷۳ با مجموعه دیدار آغاز کرد و با کارهای مهران مدیری توانست به خوبی شناخته شود. او در سال ۱۳۹۶ در اولین فیلم سینمایی مهران مدیری به نام ساعت ۵ عصر در نقش اصلی حضور یافت.

لوکیشن سریال شبکه مخفی زنان

فیلمبرداری سریال نمایش خانگی شبکه مخفی زنان در تهران انجام شده و لوکیشن بخش پایانی آن در شمال کشور بود و همچون آثار قبلی افشین هاشمی در مورد دغدغه‌های اجتماعی با رویکردی انتقادی خواهد بود.

سریال شبکه مخفی زنان چند قسمت است‌؟

سریال کمدی درام سریال شبکه مخفی زنان به نویسندگی محمد رحمانیان، کارگردانی افشین هاشمی و تهیه‌کنندگی محمد حسن شانه ساززاده در ۳۰ قسمت ساخته شده است.

شبکه مخفی زنان کی میاد؟

سریال شبکه مخفی زنان از تولیدات پلتفرم نماوا است که قسمت نخست آن روز جمعه _هفتم مرداد ماه ۱۴۰۱_ منتشر شد و هر هفته یک قسمت از آن پخش می‌شود.

سایر اطلاعات سریال شبکه مخفی زنان

  • رده سنی: PG-15 | مناسب برای سنین بالای ۱۵ سال
  • تهیه کنندگان: جواد نوروز بیگی
  • کارگردان: افشین هاشمی
  • نویسنده: محسن قرائی – محمد رحمانیان
  • مدت زمان: ۵۰ دقیقه

سریال «شبکه‌ مخفی زنان» را ببینیم یا نه؟

سریال «شبکه مخفی زنان» در حالی از نماوا پخش می‌شود که چند سالی است رنگ و بوی یک سریال کمدی ایرانی جذاب و بی‌نقص دیده نشده است. در زمانه‌ای که اکثر فیلم و سریال‌های تلویزیونی محصول داخل، حول محور لودگی، لمپنیسم و سایر مفاهیم سطح پایین می‌چرخد، سریالی به یکباره از شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود که ظاهرا قرار است این معادله را بر هم زند.

سریال «شبکه مخفی زنان»، به کارگردانی افشین هاشمی و تهیه‌کنندگی محمد حسن شانه‌ساززاده از جدیدترین محصولات سبک کمدی در کشور است که مخاطب را با خود به ایران سال ۱۳۱۰ منتقل می‌کند. داستان از این قرار است که وزارتخانه‌ی فرهنگ و هنر در آن دوران تصمیم به تشکیل یک هسته و کانون بانوان می‌گیرد، تنها به این هدف که بتواند سایر گروه‌های مشابه را شناسایی و در اسرع وقت آنها را حذف کند.

شخصیتی خیالی به اسم میرزا محمود زنبورکچی به عنوان مدیر اداره‌‌ی سجل احوال بر اساس انتخاب وزارتخونه قرار است مسئولیت انتخاب اعضا را برعهده گرفته و در ادامه بر فعالیت این کانون بانوان نظارت داشته باشد. گفته می‌شود طرح داستانی این سریال توسط محسن قرایی ارائه شده، اما نویسنده‌ی اصلی سناریوی سریال کسی نیست جز محمد رحمانیان؛ نویسنده‌ی باتجربه‌ی این روزهای هنر ایران که آثار ماندگاری در کارنامه‌ی پربار هنری‌اش مثل فیلم‌نامه‌ی کتاب قانون به کارگردانی مازیار میری و همچنین فیلم‌نامه‌ی «شیرین» به کارگردانی عباس کیارستمی دیده می‌شود.

سریال «شبکه‌ی مخفی زنان» در زمان نگارش این مطلب تنها یک قسمت از آن منتشر شده و مطلب پیشِ رو بر اساس تجربه‌ی قسمت اول نوشته شده است. سریال «شبکه مخفی زنان» قرار است در قالب ۳۰ قسمت از پلتفرم نمایش خانگی نماوا پخش شود. این سریال یکی از پرخرج‌ترین تولیدات شبکه‌های نمایش خانگی به نظر می‌رسد و با این اوصاف، در ادامه به معرفی چند المان ساده پیرامون این سریال می‌پردازیم؛ المان‌هایی که ثابت می‌کند این سریال ارزش دارد که آن را تماشا کرده و ماجراهایش را دنبال کنیم.

ساختارشکنی در سریال شبکه مخفی زنان

سریال «شبکه مخفی زنان» به نظر می‌رسد یک محصول ساختارشکن است. به این معنا که قرار نیست متر و معیارهای به کار رفته در سایر فیلم و سریال‌های مشابه در سبک کمدی برای این سریال هم مورد استفاده قرار گیرد. در همان ابتدای کار این مسئله به خوبی به بیننده القا می‌شود. بیننده به یک‌باره بدون هیچ زمینه‌چینی با یک سکانس «آنچه گذشت» روبه‌رو می‌شود.

فیلم‌ساز به‌واسطه‌ی «آنچه گذشت» تصمیم می‌گیرد که مقدمه‌ای بر سریال خود بچیند و اطلاعاتی کلی درباره‌ی زمان ۱۳۱۰ به مخاطب ارائه دهد. این روند را می‌توان یک تصمیم هوشمندانه در نظر گرفت؛ چراکه در هر صورت نیاز بود تا به بیننده‌ی کم سن و سال این روزهای تلویزیون که پای این سریال نشسته هم یک سری اطلاعات انتقال داد. برای مثال اداره‌ی سجل احوال چیست، چه اهمیتی در آن دوران داشته و مسائلی از این قبیل که بسیاری از مخاطبین از آن بی‌اطلاع هستند.

تیتراژ منحصر به فرد سریال شبکه مخفی زنان

شگفتی‌های سریال «شبکه مخفی زنان» تنها به ساختارشکنی ابتدایی قسمت اول محدود نمی‌شود. در ادامه وقتی تیتراژ ابتدایی سریال را تماشا می‌کنیم، جملات و عبارات بامزه‌ای را از هر نما مطالعه می‌کنیم که ابتکاری به شدت عالی است. در کنارِ اسامی، به یک زبان خودمانی و تا حدودی هم محاوره‌ای اطلاعاتی ذکر می‌شود. برای نمونه چند اسم از بازیگران در صفحه حک می‌شود که در ادامه متنی به نمایش در می‌آید با این مضمون که «بعدا می‌فهمین کی هستن».

این بامزگی تیتراژ خوشبختانه تنها معطوف به تیتراژ ابتدایی نیست و در تیتراژ پایانی هم می‌توان این رگ و ریشه‌ را مجدد مشاهده کرد. مثلا در بخشی از تیتراژ برای معرفی مسئولین فنی صدا نوشته می‌شود: «افرادی که نمی‌فهمیم چه می‌کنند اما جادو می‌کنند». این اتفاق در کمتر فیلم و سریال ایرانی رخ داده و باید به این حوصله‌ی عوامل در خلق این تیتراژ بامزه و جذاب آفرین گفت.

دکمه بازگشت به بالا