همیشه برای کارخانه ها و مراکز تولیدی چالش بر انگیز بوده است از همین رو برای خرید کمپرسور اسکرو فاکتور های زیادی برسی میشوند که مهم ترین آنها ظرفیت ، قطعات و استهلاک کمپرسور است. ظرفیت کمپرسور به میزان حجم گاز یا سیالی که توانایی فشردهسازی و انتقال آن را دارد، اشاره دارد. انتخاب ظرفیت مناسب برای کمپرسور اسکرو بسیار حیاتی است زیرا انتخاب نادرست ظرفیت میتواند منجر به عملکرد نامناسب، کاهش کارایی و افزایش هزینههای انرژی شود. علاوه بر ظرفیت، استهلاک نیز یکی از عوامل مهم در انتخاب کمپرسور اسکرو است. استهلاک شامل مصرف انرژی و تعویض قطعات مصرفی میشود. انتخاب یک کمپرسور با استهلاک کم، میتواند منجر به صرفهجویی در هزینههای بهرهبرداری و نگهداری شود.در این مقاله، به بررسی ضرورت تهیه کمپرسور اسکرو مناسب با توجه به ظرفیت و استهلاک آن میپردازیم. ابتدا توضیح می دهیم که کمپرسور اسکرو چیست و سپس فشار کارکرد کمپرسور ، کیفیت قطعات، قیمت کمپرسور دمای کاری ان را مورد برسی قرار می دهیم
کمپرسور اسکرو هوا چیست؟
کمپرسور اسکرو یکی از انواع کمپرسور های تولید هوای فشرده می باشد که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند و مکانیزم عملکرد آن ها دورانی یا روتاری می باشد. ظرفیت کمپرسورهای اسکرو از 2000 لیتر بر دقیقه به بالا می باشد که متناسب با ظرفیت مورد نیاز مشتری تعیین می گردد.
کمپرسور اسکرو که در زبان عامیانه به آن کمپرسور باد نیز گفته می شود عموما در ظرفیت های بالای هوای فشرده استفاده می گردد. کمپرسور اسکرو از نظر محدوده کارکرد مابین کمپرسور پیستونی و کمپرسور سانتریفیوژ قرار دارد و دلیلش این است که ساختار ذخیره سازی این کمپرسور از نوع جابجایی مثبت می باشد و از این رو به کمپرسور پیستونی شباهت دارد و هم به دلیل پیوسته بودن جریان هوای عبوری از این کمپرسور شباهت های به کمپرسور گریز از مرکز دارد، بنابراین برای تحت فشار دادن هوای فشرده و همچنین گاز مبرد مورد استفاده در سیستم های سرمایشی گزینه مناسبی می باشد
دبی کمپرسور اسکرو !
هوادهی و دبی کمپرسور اولین سوالی است. که درمورد کمپرسور های اسکرو پرسیده میشود. و مهم ترین فاکتور برای خرید کمپرسور از نظر مشتریان است. اما هوادهی کمپرسور اسکرو چیست و دقیقا چگونه اندازه گیری میشود؟مقدار هوایی که کمپرسور های اسکرو تولید می کنند معمولا با واحد متر مکعب در دقیقه بیان میشود. اما هوا فشرده را با واحد لیتر بر دقیقه اندازه گیری می کنند. و هر 1000 لیتر هوا برابر با یک مترمکعب هوا میشود. کمپرسور های اسکرو از توان هوادهی بالایی بر خوردارند و میتوان به راحتی چند متر مکعب هوا را در یک دقیقه به مخزن ذخیره یا خط تولید کار خانه ها ارسال کنند.
مشخص کردن دبی مورد نیاز
برای خرید کمپرسور اولین کار مشخص کردن هوای مصرفی واحد تولیدی است. هوادهی کمپرسور باید از مقدار هوادهی که واحد تولیدی نیاز دارد بیشتر باشد. این کار باعث میشود تا کمپرسور با تمام توان خود کار نکند و استهلاک کمپرسور اسکرو بصورت چشم گیری کاهش بیابد.این روش برای کمپرسورباد پیستونی نیز صادق است.
کمپرسور های اسکرو میتوانند بصورت مداوم و 24 ساعت کار بکنند. اگر نیاز به هوا شما در واحد تولیدی بصورت مداوم نیست. و گاهی نیاز به هوای فشرده دارید. بهتر است به فکر خرید باشید نه کمپرسور اسکرو چون خرید کمپرسور های اسکرو مناسب کسب و کار هایی است که دائما نیاز به هوای دارند از طرفی قیمت کمپرسور های اسکرو نسبت به نمونه های پیستونی بسیار بالاتر است
کمپرسور اسکرو CSH100
کمپرسور اسکرو با توجه به الکتروموتور قدرتمندی که دارد نیاز به برق مناسب سه فاز دارد.هنگام خرید کمپرسور اسکرو باید برق واحد تولید را نیز در نظر گرفت تا کمپرسور بتواند به خوبی کار بکند. و افت ولتاژ باعث اسیب به کمپرسور نشود. اگر امکان دارد یک کابل مستقیم از کنتور به کمپرسور وصل شود تا برق بصورت مستقیم وارد کمپرسور اسکرو شود. و بهتر است طول کابل بیش از30 متر نباشد.اگر قصد خرید کمپرسور دارید و برق مناسب ان را نداردید توصیه میشود ابتدا برای تهیه برق مناسب اقدام کنید و سپس به فکر خرید کمپرسور اسکرو باشید.
کیفیت قطعات و قیمت
اسکرو رابطه مستقیمی با کیفیت قطعات کمپرسور دارد. و هیچ ارزانی بی دلیل نیست. اگر دنبال کمپرسور اسکرو ارزان قیمت هستید. باید بدانید معمولا شرکت ها مونتاژ کننده کمپرسور برای کاهش قیمت کمپرسور اسکرو و فروش بیشتر دستگاهشان دست به استفاده از قطعات کپی و غیر اصل می زنند. که باعث افزایش استهلاک کمپرسور و حتی اسیب رسیدن به ایراند و الکتروموتور کمپرسور میشود.
هنگام خرید کمپرسور باید از فروشنده نوع و برند تک تک قطعات کمپرسور اسکرو را جویا شد. و از اصل بودن تمامی قطعات ان مطمئن شد. و درصورت امکان فاکتوری از فروشنده در خواست کنید. که تمامی قطعلت کمپرسور در ان بیان بشود. مهم ترین قطعاتی که در کمپرسور های اسکرو باید چک شود میتوان به ایراند یا واحد هوا ساز،الکتروموتور،انلودر،فیلتر های هوا، سرسپراتور،شیر مینیمم ولو، رادیاتور، قطعات تابلو برق و فن کمپرسور اشاره کرد.
استفاده از قطعات با کیفیت باعث افزایش عمر قطعات کمپرسور میشود اما به دلیل اینکه استهلاک کمپرسور و دفعات خرابی کمپرسور به شدت کاهش می یاید خرید کمپرسور با قطعات اصلی بسیار توصیه میشود
دمای کاری کمپرسور اسکرو
کمپرسور های اسکرو به علت اینکه بصورت مداوم کار می کنند و از قدرت بالایی برخودارند توان بالای در تولید گرما دارند. به همین دلیل بسیار مهم است . که کمپرسور به سیستم خنک کننده ی کار امدی مجهز باشد.دما مناسب کار کرد کمپرسور بین 20 تا 80 درجه سانتی گرداد است و دمای کمپرسور هرچه پایین تر باشد استهلاک ان کاهش میابد.
یکی از هوشمندانه ترین راهکار ها که باعث میشود کمپرسور های اسکرو دمای پایین تری داشته باشد. استفاده از قطعات بزرگتر از استاندارد کمپرسور است. برای مثال برای قطعات و ایراند به مراتب بزرگ تر از کمپرسور اسکرو 4 متری در نظر گرفته شده است . این کار باعث میشود تا این کمپرسور حتی در فصل تابستان در گرمترین مناطق ایران نیز به راحتی بتواند کار بکند. و دمای ان فراتر از حالت استاندارد ان نرود.
مزایا و معایب کمپرسور اسکرو:
۱-کمپرسورهای اسکرو به نسبت دیگر کمپرسورها از جمله کمپرسورهای اسکرال و رفت و برگشتی دارای راندمان بالاتری هستند.
۲-ظرفیت کمپرسورهای اسکرو معمولا از حدود ۳۰ تن تبرید به بالا بوده و کمتر از این ظرفیت تولید نمی شوند.
۳-کمپرسورهای اسکرو با وجود ابعاد به نسبت کوچک در مقایسه با کمپرسورهای رفت و برگشتی دارای ظرفیتهای بالایی میباشند.
۴-قیمت کمپرسورهای اسکرو بالا است.
۵-قطعات متحرک کم در این کمپرسور علاوه بر لرزش کمتر که به عمر دستگاه میافزاید، باعث کاهش صدا نیز میشود.
۶-تقریبا می توان گفت نشت مبرد در این کمپرسورها صفر است.
۷- در نوع کمپرسورهای خطی اسکرو، کنترل ظرفیت پیوسته وجود دارد و باعث کاهش مصرف انرژی دستگاه می گردد.
۸- بخشی از این کمپرسورها قابل تعمیر است و البته این تعمیر و نگه داری نیاز به یک متخصص در این کار دارد.
۹-در مقایسه با کمپرسورهای اسکرال در چیلرها، وزن بالاتری دارند و حمل و نقل آنها مشکلتر از کمپرسورهای اسکرال است.
قطعات اصلی کمپرسور اسکرو چیست؟
۱-روتورها: دو روتور نر و ماده در یک کمپرسور اسکرو وجود دارد. معمولا روتور ماده بزرگتر است و توسط روتور نر به چرخش در میآید.
۲-شیرمکش: شیری است که توسط آن کنترل گاز ورودی انجام میشود. این شیر میتواند پنوماتیک و یا الکتریکی باشد.
۳- موتور: به طور معمول یک موتور الکتریکی است هر کمپرسور بسته به نوع طراحی آن قدرت خود را از یک موتور الکتریکی می گیرد. موتورها می توانند با قدرت های مختلف و از برندهای مختلفی باشند.
۴- سکشن روغن: از مخزن روغن، فیلتر روغن و جداکننده روغن تشکیل شده است