سلام آنلاین/ لرستان یک متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی لرستان درباره نقش گیاهان خوراکی و چند درمان طبیعی برای سلامتی توضیح می دهد.
مهناز مردانی در گفت وگو با سلام آنلاین درباره مصرف خوراکی گیاهان دارویی طبیعی اظهار کرد: یکی از نعمت های فراوان خداوند وجود گیاهان خوراکی و بعضاً دارویی در استان بارور است.
وی با بیان اینکه استفاده صحیح و معقول از این گیاهان موجب حفظ و ارتقای سلامت می شود و … از جمله این گیاهان می توان به تمر هندی رسیده، تمر هندی رسیده، قارچ پنوم سنگ یا ریش بزی، ساق بز یا به زبان محلی پاگزو اشاره کرد. . ، زرشک. ، مصیر، بن سرخ و ….. اشاره کرد.
مردانی افزود: این گیاهان خودکار و ارگانیک سرشار از فیبر، مواد معدنی، ویتامین C، ویتامین های گروه B و گاهی اوقات منبع عالی ویتامین D هستند.
این متخصص تغذیه هشدار می دهد که فیبر خوب این گیاهان باعث ایجاد یبوست در افراد و پیشگیری از یبوست مزمن می شود و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
مطالعه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: مصرف صحیح این گیاه منجر به کاهش چربی خون در افراد مبتلا به چاقی و کنترل قند خون در افراد دیابتی می شود.
وی گفت: از سوی دیگر آنتی اکسیدان های موجود در آنها به سلامت قلب و عروق و کبد کمک می کند و نقش ضد سرطانی دارد.
مردانی گفت: وجود ویتامین هایی مانند ویتامین C و ویتامین A و برخی مواد معدنی در ساختار این گیاهان باعث تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری های مختلف می شود.
وی گفت: البته در مصرف این گیاهان باید احتیاط کرد. به عنوان مثال در استفاده از قارچ های کوهی باید مراقب باشید زیرا برخی از این قارچ ها سمی هستند و حتی منجر به مرگ مصرف کننده می شوند، بنابراین قارچ ها را باید از افراد مطمئن خریداری کنید.
وی گفت: برخی از این گیاهان مانند ریواس دارای اگزالات بالایی هستند و در نتیجه افراد مبتلا به سنگ کلیه نباید اگزالات مصرف کنند.
انتهای پیام/