به گزارش خبرگزاری سلام آنلاین، 19 روز پس از روی کار آمدن شی جین پینگ، رهبر چین، ژنرال مسئول موشک های هسته ای این کشور را احضار و خواسته های روشنی را مطرح کرد. او گفت چین باید برای رویارویی احتمالی با یک دشمن قدرتمند آماده باشد و نشان دهد که خواهان توانمندی هستهای قویتر برای مقابله با این تهدید است.
به نوشته نیویورک تایمز، او به ژنرال ها گفت که نیروی آنها «نیروی اصلی ما، یک قدرت بزرگ» است.
با توجه به خلاصه رسمی سخنرانی دسامبر 2012 خود در مورد تسلیحات هسته ای و موشک های متعارف چین، شی گفت که آنها باید “یک برنامه راهبردی را برای پاسخ به پیچیده ترین و دشوارترین موقعیت های ناشی از مداخله نظامی. توسط یک دشمن قدرتمند انجام دهند.”
سپس توپخانه دوم تشکیل شد و با همین نام فعالیت خود را آغاز کرد. ارتش توسط نیویورک تایمز مورد بررسی و تایید قرار گرفت. سخنرانی عمومی شی در مورد موضوع هسته ای پراکنده است اما چارچوب مشخصی دارد.
اما اظهارات او در پشت این تعطیلی نشان می دهد که نگرانی ها و جاه طلبی ها زرادخانه هسته ای چین را در دهه گذشته تغییر داده است. شی از ابتدا معتقد بود که نباید در مورد ظهور چین به عنوان یک قدرت هسته ای تردید داشت.
او همچنین ابراز نگرانی کرد که زرادخانه هستهای میانمدت چین در برابر ایالات متحده، یک «دشمن قدرتمند» با حلقهای از متحدان آسیایی آسیبپذیر باشد.
اکنون که گزینه های هسته ای چین در حال افزایش است، استراتژیست های نظامی این کشور به سلاح های هسته ای نه تنها به عنوان یک سپر بلکه به عنوان شمشیری بالقوه برای ارعاب و تسلیم کردن دشمن نگاه می کنند.
حتی بدون تسلیحات هستهای، چین میتواند موشکها، بمبافکنها و زیردریاییها را جابهجا کرده یا مستقر کند تا این پیام را ارسال کند که در صورت مواجهه با چین به مرز نزدیک میشود.
چن جیاقی، محقق دانشگاه دفاع ملی چین، در روزنامه 2021 نوشت: «یک قابلیت بازدارندگی استراتژیک قوی می تواند دشمن را وادار به عقب نشینی از تهاجم و سرکوب آنها بدون رفتن به جنگ کند».
او نوشت: «هرکسی که بر آخرین فناوری تسلط داشته باشد و سلاحهای دفاعی استراتژیک را علیه دیگران توسعه دهد، صدای قدرتمندی در ابتکارات صلح و زمان جنگ خواهد داشت.
این مقاله بر اساس سخنرانیهای محلی شی و دهها گزارش و مطالعه توسط ارتش آزادیبخش خلق است که بیشتر آنها در مجلات فنی برای ردیابی انگیزههای ساخت هستهای چین منتشر شدهاند.
شی سریعتر از هر رهبر چینی دیگری زرادخانه هسته ای کشورش را گسترش داده و کشورش را به گروه های بزرگی مانند ایالات متحده و روسیه نزدیکتر کرده است.
مقامات آمریکایی می گویند که او زرادخانه چین را دو برابر کرده و به حدود 500 کلاهک رسانده است و تا سال 2035 این کشور می تواند حدود 1500 کلاهک داشته باشد. تقریباً مانند واشنگتن و مسکو که اکنون دارند.
(ایالات متحده و روسیه هر کدام هزاران کلاهک دارند.
این کشور سایت آزمایش هسته ای خود را در منطقه دورافتاده غربی سین کیانگ ارتقا داده است و راه را برای آزمایش زیرزمینی جدیدی هموار می کند که می تواند یک مسابقه تسلیحاتی بزرگ را برانگیزد.
تغییرات قابل توجه در قدرت و دکترین هسته ای چین می تواند رقابت این کشور با ایالات متحده را بسیار پیچیده کند. توسعه هستهای چین بحثهای داغی را در واشنگتن در مورد چگونگی واکنش به راه انداخته است که باعث افزایش بیشتر عدم اطمینان در مورد آینده معاهدات اصلی کنترل تسلیحات میشود.
از آنجایی که خصومت بین ایالات متحده و روسیه انتظارات را برای یک دوره جدید رقابت هسته ای افزایش می دهد.
227227