یکی از انواع سرطان در انسان است. برای درمان این نوع سرطان گاهی پزشک مجبور میشود که تمام پستان را با عمل جراحی بردارد. برداشت پستان در بعضی از بیماران باعث بروز جنبه های احساسی در زمینه نداشتن این عضو میشود. برای جلوگیری از این عوارض روشهای جدید درمانی ابداع شده است بطوری که بجای برداشت تمام پستان فقط بخشی از آن که مبتلا به سرطان است برداشته میشود و برای تکمیل درمان از پرتودرمانی کمک گرفته میشود و بخش باقیمانده پستان تحت پرتودرمانی قرار میگیرد.به این روش جراحی به روش حفظ پستان گفته میشود.
با تکنیکهای خاص جراحی بخش باقیمانده پستان تا حد امکان شبیه پستان مقابل شکل داده میشود.در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته جراحی سرطان پستان عمدتا به روش حفظ پستان میباشد. البته مواردی از سرطان پستان هم هست که نمیتوان آنها را به روش حفظ پستان درمان کرد و پزشک مجبور است تمام پستان را بردارد. این حالت در انواع پیشرفته تر یا منتشرتر سرطان پستان کاربرد دارد. البته مشاوره با خود بیمار و ترجیح وی نسبت به انتخاب روش جراحی نیز در تعیین روش جراحی بسیار دخیل است.
در این موارد هم روشهایی وجود دارد که میتوان سینه را بازسازی کرد. هدف از این ترمیم ، بازسازی سینه ای در حد امکان شبیه به طرف مقابل می باشد. عمل ترمیم پستان ممکن است همزمان با جراحی برداشت پستان و یا چند ماه بعد در عمل جراحی جداگانه ای انجام شود.
- استفاده از پستان مصنوعی ( پروتز )
- استفاده از پستان مصنوعی ( پروتز ) همراه با بافت هایی از بدن خود فرد
- استفاده از بافت های بدن فرد به تنهایی
- تزریق چربی
ترمیم سینه با استفاده از پروتز
پروتز سینه در بیمارانی کاربرد دارد که نمی توانند از بافت های طبیعی بدن خود استفاده نمایند یا کسانی که نمی خواهند اثر بخیه در جای دیگری از بدن آنها یعنی در محلی که قرار است از آنجا بافت برداری صورت گیرد، بوجود آید. این روش در بیمارانی که روی قفسه سینه داشته اند روش مناسبی نمی باشد زیرا پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است. این جراحی از نظر تکنیکی ساده تر از سایر روشها میباشد و اگر فردی بخواهد از این روش استفاده کند لازم است با پزشک خود هماهنگ کند تا همزمان با جراحی برداشت سینه وسیله ای به نام متسع کننده بافتی در محل جراحی قرار دهد تا بوسیله آن طی چند جلسه فضای لازم برای قرار دادن پروتز ایجاد شود.
ترمیم به روش استفاده از پروتز همراه با بافت هایی از بدن
پروتزهمیشه به تنهایی برای ایجاد برآمدگی سینه کفایت نمی کند. به ویژه اگر روی قفسه سینه به اندازه کافی پوست وجود نداشته باشد یا در محل مورد نظر پرتو تابی انجام شده باشد. در این حالت از بافت سالمی از محل دیگری از بدن برای پوشش این قسمت استفاده میشود.بافت استفاده شده معمولا لایه ای از پوست و عضله قسمت خلفی قفسه سینه می باشد. این عضله در حالی که عروق به آن متصل هستند از عقب به جلو آورده می شود تا فضای خالی حاصل از برداشت پستان پر شود. در زیر این عضله قرار می گیرد.
ترمیم با استفاده از بافت های بدن به تنهایی
یکی از فواید این روش ترمیم این است که پستان ترمیم یافته طبیعی تر به نظر می رسد. دو نوع ترمیم با استفاده از بافت های طبیعی بدن شامل ترمیم با استفاده از عضله صاف شکم و ترمیم با استفاده از عضله پشت قفسه سینه وجود دارد.در روش استفاده از عضله صاف شکمی، پوست ، عضله و بافت چربی از قسمت پایینی شکم به سینه منتقل می شود تا سینه ای جدید ایجاد شود.
طبق بررسیهای انجام شده انواع سیلیکونی زمینه ساز سرطان نیستند.
این روش در موارد خاصی کاربرد دارد و با توجه به تغییراتی که توسط چربی در بافت سینه ایجاد میشود لازم است حتما توسط جراح متبحر انجام گیرد تا در پیگیری های مربوط به عود مشکلی پیش نیاید.لازم به ذکر است که بازسازی نوک سینه و هاله اطراف آن نیز با تکنیکهای مختلف قابل انجام است. اگر هنگام مراجعه به پرشک و انجام معاینات لازم و بررسی نتایج ماموگرافی یا سونو گرافی علائمی از سرطان پستان در مراجعه کننده مشاهده گردد؛ برایبازسازی پستان بعد از سرطان
یکی از مسائلی که درباره سرطان پستان وجود دارد، بازسازی پستان و نحوه انجام آن است، بازسازی پستان پس از سرطان باتوجه به میزان گستردگی سرطان، درخواست بیمار و تشخیص پزشک به صورت های مختلفی انجام می شود، که بیمار باید آگاهی کافی از انواع آن داشته باشد تا بهترین نتیجه را باتوجه به آناتومی بدن و سلامت عمومی خود دریافت کند.
ماستکتومی (جراحی برداشتن پستان) برای بسیاری از خانم ها اثرات روانی منفی را به همراه دارد. خوشبختانه جراحی بازسازی پستان، به تغییر فرم سینه ها بعد از درمان سرطان کمک می کند. از دیگر مزایای این جراحی می توان به بالا رفتن سطح اعتماد به نفس خانم ها و احساس بهتر در طول سپرچهار روش برای ترمیم پستان وجود دارد :
استفاده از پستان مصنوعی ( پروتز )
استفاده از پستان مصنوعی ( پروتز ) همراه با بافت هایی از بدن خود فرد
استفاده از بافت های بدن فرد به تنهایی
تزریق چربی
بازسازی سینه در مبتلایان به سرطان پستان
ترمیم سینه با استفاده از پروتز
پروتز در بیمارانی کاربرد دارد که نمی توانند از بافت های طبیعی بدن خود استفاده نمایند یا کسانی که نمی خواهند اثر بخیه در جای دیگری از بدن آنها یعنی در محلی که قرار است از آنجا بافت برداری صورت گیرد، بوجود آید. این روش در بیمارانی که پرتو درمانی روی قفسه سینه داشته اند روش مناسبی نمی باشد زیرا پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است. این جراحی از نظر تکنیکی ساده تر از سایر روشها میباشد و اگر فردی بخواهد از این روش استفاده کند لازم است با پزشک خود هماهنگ کند تا همزمان با جراحی برداشت سینه وسیله ای به نام متسع کننده بافتی در محل جراحی قرار دهد تا بوسیله آن طی چند جلسه فضای لازم برای قرار دادن پروتز ایجاد شود.
ترمیم به روش استفاده از پروتز همراه با بافت هایی از بدن
پروتزهمیشه به تنهایی برای ایجاد برآمدگی سینه کفایت نمی کند. به ویژه اگر روی قفسه سینه به اندازه کافی پوست وجود نداشته باشد یا در محل مورد نظر پرتو تابی انجام شده باشد. در این حالت از بافت سالمی از محل دیگری از بدن برای پوشش این قسمت استفاده میشود.بافت استفاده شده معمولا لایه ای از پوست و عضله قسمت خلفی قفسه سینه می باشد. این عضله در حالی که عروق به آن متصل هستند از عقب به جلو آورده می شود تا فضای خالی حاصل از برداشت پستان پر شود. پروتز پستان در زیر این عضله قرار می گیرد.ی شدن دوره نقاهت سرطان اشاره کرد. تشخیص دقیق لازم است انجام شود.