افزایش موارد تب مالت در سال گذشته / لبنیات غیرپاستوریزه مصرف نکنید

افزایش موارد تب مالت در سال گذشته / لبنیات غیرپاستوریزه مصرف نکنید

سرپرست تیم مبارزه با بیماری‌های عفونی انسانی و دامی وزارت بهداشت با تشریح علائم تب مالت گفت: متاسفانه طی یک سال گذشته میزان ابتلا به این بیماری افزایش یافته است و بخش زیادی از این بیماری به مصرف لبنیات محدود شده است. گاوهای رنگ نشده مهم است که مردم در استفاده از این محصولات مراقب باشند.

دکتر محمدرضا شیرزادی در گفت وگو با سلام آنلاین وی با اشاره به اینکه تب مالت یکی از شایع ترین بیماری های عفونی در ایران، خاورمیانه و مناطق وسیعی از جهان است، با اشاره به اینکه این بیماری بین انسان و حیوان قابل انتقال است، گفت: معمولاً به انسان منتقل می شود. قرار گرفتن در معرض مستقیم حیوانات آلوده یا فرآورده های آنها .. تماس با حیوانات سقط شده و مصرف شیر آلوده یا فرآورده های آن از عوامل خطر اصلی تب مالت است.

وی تاکید کرد: به دلیل نبود اطلاعات کافی در مورد بیماری های انسان و دام در بسیاری از کشورها و یا به دلیل نبود ابزارهای تشخیصی و گزارش دهی، برآورد دقیقی از شیوع جهانی مالاریا وجود ندارد. علاوه بر این، بسیاری از موارد تب انسان خفیف یا همراه با علائم غیرطبیعی هستند که به درستی تشخیص داده نمی شوند.

3 راه برای انتقال تب مالت

وی در خصوص نحوه انتقال تب مالت توضیح داد: عفونت به سه صورت اتفاق می افتد. روش اول از طریق تماس مستقیم با چشم یا از طریق تماس با ترک ها و زخم های روی پوست با ترشحات، ترشحات یا بافت های حیوانات آلوده یا آلوده به آلاینده ها است. راه دوم از طریق استفاده از بافت ها، غذاها یا مایعات حاوی بروسلا مانند شیر خام و لبنیات آلوده به ویژه پنیر تازه، خامه و خامه ترش است. موارد انسانی مالاریا ناشی از گوشت و فرآورده های آن کمتر از موارد ناشی از مصرف لبنیات آلوده است.

به گفته وی، راه سوم انتقال بیماری از طریق استنشاق و استنشاق ذرات معلق ویروس در قلم‌ها و آزمایشگاه‌ها است.

علائم بیماری چیست؟

مدیر گروه بیماری های عفونی بین انسان و دام وزارت بهداشت در خصوص علائم این بیماری اظهار داشت: بیشتر علائم به نوع بروسلا بستگی دارد و بر اساس شدت بیماری در این بیماری شکل می گیرد. اشکال حاد، تحت حاد، مزمن و موضعی. در نوع حاد، بیمار دچار لرز ناگهانی، درد عمومی جسمانی به ویژه کمردرد و تعریق شدید می شود. بیمار اشتها را از دست می دهد و از ضعف شکایت می کند. در نوع تحت حاد اغلب حالت تب اولیه وجود ندارد و شروع آن خفته است اما گاهی بعد از مرحله حاد تب شروع می شود و شکایت اصلی بیمار ضعف و خستگی است.

وی گفت: در بیماری های مزمن معمولا علائم تا سال ها بعد از تب باقی می ماند. در گونه های خانگی، بروسلوز باکتریایی می تواند باعث عفونت های موضعی در قسمت های مختلف بدن شود که شایع ترین نواحی آسیب دیده مفاصل، سیستم عصبی مرکزی، قلب، ریه ها، پانکراس، کبد، کیسه صفرا، کبد، کیسه صفرا، کلیه ها، پروستات و پوست هستند. . عفونت های موضعی می تواند در بسیاری از نقاط به طور همزمان رخ دهد. این شکل از بیماری اغلب با یک نوع مزمن بیماری همراه است.

وی افزود: این بیماری معمولاً به صورت حاد یا مزمن شروع می شود و با تب مداوم یا منظم با فصل های متناوب، تعریق شدید به ویژه در شب، خستگی، کاهش وزن، سردرد، دردهای عضلانی و به طور کلی درد جسمانی خود را نشان می دهد.

افزایش بروز تب مالت در سال 1401

وی در خصوص وضعیت تب در کشور گفت: متاسفانه طی سال گذشته تعداد مبتلایان افزایش یافته و تعداد مبتلایان به حدود 22 هزار نفر رسیده است. متأسفانه بیشتر موارد تب به دلیل استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه است و لازم است افراد در مصرف این فرآورده ها احتیاط کنند.

شیرزادی با تاکید بر اینکه مبنای پیشگیری از تب مالت، کنترل آن در جمعیت های دامی است، گفت: علاوه بر اقدامات اساسی مرتبط با سلامت دام، آگاهی مردم نسبت به راه های تولید مثل و کنترل آن افزایش می یابد. تامین بهداشتی شیر و لبنیات و پاستوریزه شدن یکی دیگر از ارکان کنترل بیماری در جامعه است.

وی افزود: دامپزشکان در برنامه سالانه خود واکسیناسیون جامع گوسفند و بز را با واکسن Rev1 انجام می دهند که در آن دوز کامل به بره و بچه داده می شود و دوز کاهش می یابد. در جمعیت گاو، برنامه های آزمایش و کشتار در واحدهای صنعتی انجام می شود و واکسیناسیون جامع گاو و گوساله با واکسن IRIBA نیز انجام می شود.

وی با اشاره به اهمیت کنترل بیماری ها در جمعیت گفت: پیشگیری و کاهش بیماری ها در انسان از طریق آموزش های بهداشتی برای کاهش خطرات شغلی و بیماری های منتقله از طریق لبنیات، گاوهای آلوده و پاستوریزه کردن شیر و فرآورده های آن باید انجام شود.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا