شناسایی روانشناسی رنگ لباس کودکان
با توجه به تحقیقات مختلفی که بر روی کودکان انجام شد رنگها تاثیرات زیادی بر روی روان کودک دارند. به موجب این تحقیقات مشخص شد کودکان شاخصههای هر چیز را بر اساس رنگ آن دستهبندی میکنند. در ادامه به نکاتی در باره روانشناسی رنگ لباس کودک می پردازیم. طبق تحقیقاتی که انستیتوی روانشناسی رنگ شهر اسن آلمان انجام داد واکنش کودکان نسبت به رنگها کاملاً متفاوت است و صفات هر چیز را بر اساس رنگ آن چیز مشخص میکنند. در این تحقیقات مشخص شد که کودکان نسبت به رنگهای قرمز، آبی، نارنجی و زرد واکنش مثبت و علاقه بیشتری نشان میدهند. در حالی که رنگهای سیاه، سفید خاکستری و قهوهای تأثیر مطلوبی بر آنها ندارد. جهت خرید لباس راهنمایی رانندگی، لباس خلبانی کودک و دریافت لیست قیمت لباس پلیس نیروی انتظامی بچه گانه با ما تماس بگیرید.
1-تاثیر رنگ لباس بر روحیه کودک
یکی از نمونههای تحقیقاتی این انستیتو زمانی بود که آنها از یک معلم در کودکستان خواستند تا برای مدت چند روز لباس قهوهای به تن کند تا واکنش کودکان نسبت به این موضوع مشخص شود. به کمک این تحقیق(شناسایی روانشناسی رنگ لباس کودک) مشخص شد که کودکان بعد از دیدن این معلم صفاتی نظیره بداخلاق و بد عنقی را به معلم نسبت داده و معلم مورد نفرت آنها واقع شد؛ اما چندی بعد همان معلم با پوشیدن لباسهای رنگ روشن و شاد توانست نظر کودکان را به خود جلب کرده و بین کودکان محبوبیت به دست آورد.
این تحقیقات نشان داد که رنگها بر اعصاب کودکان تأثیرات زیادی میگذارد و این موضوع اهمیت روانشناسی رنگ لباس برای کودکان را نشان می دهد. برای مثال اگر کودکی مدام با رنگهای مرده و تیره نظیر سیاه و خاکستری در تماس باشد از نظر روانی اعصابش مختل و خسته میشود. پس چه بهتر است که همیشه خودمان رنگ های شادی بپوشیم و و کودکمان را نیز با لباس های رنگارنگ بپوشانیم.شاید رنگ تیره نوزاد را زیبا نشان دهد و شیک باشد ولی برای روحیه و روان او خوب نیست و چیزی مهمتر از آرامش فرزندمان نیست. در ادامه بیشتر با رنگ ها و تاثیر آن ها در روانشناسی رنگ لباس کودک آشنا خواهیم شد.
2-ارتباط سن کودک با رنگ ها
یکی از موارد موثر بر روانشناسی رنگ لباس کودک ، ارتباط سن کودک و رنگ است. با گسترش این تحقیقات طی سالها مشخص شد که هر طیف سنی نسبت به گروهی از رنگها واکنش متفاوتتری از خود نشان میدهد. برای مثال نوزادان نسبت به رنگهایی نظیر زرد، سفید، صورتی و قرمز واکنش بیشتری نشان داده و بیشتر به آنها خیره میشوند. در حالی که هر چقدر سن نوزاد بیشتر میشود واکنشش نسبت به رنگ زرد کمتر شده و به تدریج به آبی گرایش بیشتری پیدا میکند و رنگهای قرمز و آبی تاثیرات عمیقتری بر او میگذارند. همچنین پس از بلوغ رنگهای آبی و سبز نسبت به قرمز، نارنجی و زرد بر اعصاب کودکان تاثیرگذاری بیشتری پیدا میکند.
3-انتخاب رنگ توسط کودکان چه چیزهایی را میگوید؟!
در ادامه تحقیقات مشخص شد که واکنش کودکان نسبت به رنگها بیشتر است تا نسبت به شکلها و کودکان به رنگها دلبستگی پیدا میکنند. طبق تحقیقات کودکانی که در نقاشیهای خود از رنگهای سرد نظیر آبی یا سبز استفاده میکنند جزو کودکان متفکر و سنجیده به حساب میآیند.
- به کاربردن رنگهای تیره نظیر خاکستری و قهوهای نشان از ناراحتی درونی کودک دارد.
- رنگ قرمز بیانگر عشقی ساده و آرام در کودک و از طرفی ممکن است خصومت و نیاز به صحبت را نشان دهد.
- بکارگیری رنگ آبی در نقاشی و رنگ آمیزی کودکان بیانگر سازگار بودن و یا به نوعی سرکوب احساسات تلقی میشود.
- کودکانی که در نقاشیهای خود از رنگ سبز زیاد استفاده میکنند به صورت کاملاً محسوس فاقد احساسات قوی هستند به کار بردن رنگهای قهوهای، سیاه یا خاکستری به صورت درهم بیانگر اعتراض به والدین است.
- استفاده بیش از حد از رنگ سیاه در نقاشیهای کودکان ترس یا اضطراب درونی کودک را نشان میدهد.
این عوامل کمک میکنند تا شناسایی انجام شود.
4-ترکیب رنگ های روشن در لباس کودکان
یکی از بهترین و مناسبترین ترکیب رنگها برای لباس کودکان، رنگهای روشن میباشد. در واقع رنگهای روشن، کودک شما را همانند فرشتهای خوش چهره و دوست داشتنی نشان خواهند داد. کاملترین و خالصترین رنگ به ویژه برای کودکان، رنگ سفید میباشد. رنگ سفید میتواند یکی از بهترین گزینهها در انتخاب لباس کودکان باشد. چرا که استفاده از این رنگ، حس آرامش و امید را افزایش داده و کودک شما را به مانند گلی معصوم نشان میدهد. علاوه بر این، این رنگ لباس در بهداشت و سلامت کودک شما نیز تأثیر گذار است. به این دلیل که لکه و ناپاکی لباس کودک را سریعتر و راحتتر نشان میدهد و میتوان به سرعت تشخیص داد که کاملاً تمیز شده است یا نه.
بنابراین در صورتی که به دنبال یک رنگ مناسب برای لباس کودکان خود هستید، میتوانید از رنگ سفید در کنار رنگ های روشن دیگر (آبی،قزمز،زرد،سبز،صورتی و …) بهره ببرید. این رنگ در لباس بچگانه میتواند تأثیر مثبتی هم بر روی او و هم والدین داشته باشد که یکی دیگر از عوامل شناسایی روانشناسی رنگ لباس بر کودکان است .
5-ترکیب رنگهای سرد در لباس کودکان
به طور کلی رنگهایی چون سبز، بنفش و آبی از رنگهای سرد هستند و میتوانند احساسات مخصوص به خود را در کودک ایجاد کنند و بر روی رفتار او تأثیر بگذارند. به عنوان مثال: رنگ سبز باعث میشود تا یگانگی وجود انسان با طبیعت در وجود کودک شما شکل بگیرد این یعنی روانشناسی رنگ لباس کودک. در حقیقت این رنگ به او حس رشد و نو شدن را القا میکند. از طرفی رنگ آبی حس پرواز و صلح و آرامش را به وجود میآورد و سبب کم شدن سرعت ضربان قلب و تنفس میشود. همچنین آبی تیره نیز حس اعتماد به نفس را در کودک شما ایجاد خواهد کرد.
6-ترکیب رنگهای گرم در لباس بچگانه
رنگهایی چون قرمز، نارنجی، زرد و قهوهای در دستهبندی رنگهای گرم قرار دارند. این رنگها در واقع رنگهایی انرژی بخش بوده و شادی و آرامش را در درون انسان به وجود میآورند. یکی از رنگهای اصلی که در در دستهٔ رنگهای گرم قرار میگیرد، رنگ قرمز است. حتی میتوان گفت که رنگ قرمز از نخستین رنگهایی است که نوزاد به آن عکس العمل نشان میدهد و در شناسایی روانشناسی رنگ لباس بر کودکان کمک می کند.
این رنگ سبب ایجاد هیجان شده و میزان انرژی بدن را بالا خواهد برد. از این رو حضور این رنگ در لباس کودکان، میتواند شور و هیجان کودک شما را بیشتر از پیش نماید. در واقع بهتر است تا از این رنگ لباسها به عنوان لباس بازی کودک استفاده کرد. همچنین توجه کنید که این رنگها برای کودکانی که بیش فعالی دارند، اصلاً مناسب نمیباشد.و شناسایی روانشناسی رنگ لباس کودک، برای کودکان بیش فعال بسیار مهم است. چرا که حضور بیش از حد رنگهای گرم در لباسهایشان ممکن است بیش فعالی آنها را شدیدتر کند. برای خنثی کردن این عامل، میتوانید به مقدار کمی ترکیب این رنگ را با رنگهای آرامش بخشی مانند آبی استفاده نمایید.
نتیجه شناسایی روانشناسی رنگ لباس کودک
چیزی که همه انسانها بدون محدودیت سنی به دنبالش هستند وجود احساس آرامش و خوشحالی است. پس استفاده از رنگها یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین فاکتورها در این باره است. بر اساس این تحقیقات میتوان اینطور نتیجه گرفت که افرادی که بیشتر از رنگهای خاکستری، سیاه و قهوهای استفاده میکنند، از ناراحتیهای روانی نظیر انزوا یا افسردگی رنج میبرند. پس سعی کنید موقع خرید لباس کودک از رنگ های روشن و شاد تر استفاده کنید. امیدواریم با شناخت روانشناسی رنگ لباس کودک، هم در انتخاب رنگ لباس خودتان و هم فرزند دلبندتان کوشا باشید.پیشنهاد می کنیم این مقاله که در باره ست کردن لباس کودکان هست را مطالعه کنید.