رنگینک خرما جنوبی ساده
به نقل از argankhorma این طور که تحقیقات ما نشان میدهد، اصالت رنگینک به شهر جهرم بر میگردد. اما به طور کلی این دسر در استانهای جنوب کشور از خوزستان گرفته تا هرمزگان، بوشهر و حتی فارس تهیه و سرو میشود. مواد اولیه رنگینک را آرد، خرما و گردو تشکیل میدهند که به همراه برخی چاشنیها عطر و طعم لذت بخشی پیدا میکند. جالب است بدانید که این دسر خوشمزه به دلیل انرژی بالای خود برای افراد دارای افت فشار گزینه مناسبی محسوب میشود.
مواد اولیه رنگینک
مواد اولیهای که برای تهیه رنگینک خرما نیاز دارید، به شرح زیر هستند:
مراحل پخت شیرینی رنگینک، به شرح زیر است:
در پایان این مطلب، اگر به خوراکیهای تهیه شده از خرما علاقهمند هستید، از شما دعوت میکنیم که را مطالعه کنید.
رنگینک رولتی
خرما کبکاب تازه: دسرهای ایرانی اگر چه ساده به نظر میرسند، اما با چاشنی کردن خلاقیت در طبخ این دسرها، میتوان آنها را به اشکال گوناگونی تهیه کرد. برای مثال میتوانید رنگینک را به اشکال مختلف ساده، تارت، توپی، قالبی و حتی رولتی درآورید. کافی است مواد اولیه قبلی را آماده کنید و این دسر خوشمزه را با فرمی اشتها برانگیزتر از قبل سرو کنید.
طرز تهیه رنگینک خرما رولی
در طرز تهیه رنگینک بوشهری رولی، این مراحل را در نظر داشته باشید:
طرز تهیه رنگینک با ارده
خرما خاصویی تازه: اضافه کردن ارده به این شیرینی خوشمزه جنوبی، ایده فوق العادهای به نظر میرسد. ارده دارای خواص زیادی بوده و در ضمن ترکیب شدن آن با طعم شیرین خرما، چیزی بسیار خوشمزه خواهد شد. برای این منظور کافی است که در مراحل بالا، پس از تفت دادن آرد، ارده را به اندازه نصف پیمانه، به مواد خود اضافه کنید. البته بعضی مواقع نیز با اضافه کردن مقادیر بیشتر ارده، میتوان طرز تهیه رنگینک بدون خرما را دنبال کرد که آن قدرها هم جالب نیست.
طرز تهیه رنگینک با آرد نخودچی
به طور سنتی در تهیه رنگینک، از آرد سفید استفاده میشود، اما در صورتی که مایل باشید؛ امکان جایگزین کردن آرد نخودچی به جای آرد سفید وجود دارد. در این صورت دقت داشته باشید که حجم آرد مورد نیاز، در ترکیب مواد اولیه این شیرینی جنوبی، ثابت میماند.
طرز تهیه رنگینک شیرازی
در تهیه رنگینک شیرازی، با همان مراحل آماده سازی روبرو هستیم؛ با این تفاوت که به جای آرد سفید از آرد گندم استفاده میشود. همین طور شیرازیها برای آماده کردن این شیرینی، از خرمای سیاهتری استفاده کرده و حتما خاک قند نیز اضافه میکنند. از این روی رنگینک شیرازیها، طعم شیرینتری دارد.
پیشنهاد میکنیم که حتما را در مجله اسنپ فود دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه رنگینک مجلسی
برای آن که بتوانید این شیرینی خوشمزه را به مراتب خوشمزهتر تهیه کنید، این نکات را در نظر داشته باشید:
خواص رنگینک
پس از آموزش رنگینک بد نیست به سراغ خواص این شیرینی سنتی برویم. این دسر علاوه بر خواص سیر کنندگی که دارد، به دلیل محتوای خرما و گردو برای تقویت جسمی و جنسی افراد هم بسیار مناسب است. خواص این خوراکی به قدری است که حتی در برخی از مواقع از آن به عنوان یک وعده غذایی استفاده میشود. از سایر فواید این شیرینی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
رنگینک خرما، برای لحظه های شیرین شما…
در این راهنما به آموزش طرز تهیه رنگینک پرداختیم. همانطور که مشاهده کردید میتوان با کمی خلاقیت، رنگینک را به اشکال دیگری هم تهیه کرد. با این کار میتوانیم شاهد تلفیق سنت و مدرنیته باشیم و در عین حال از خوردن یک دسر محلی مغذی با ظاهری زیبا لذت ببریم. راستی، اگر خواستید علاوه بر این شیرینی خوشمزه انواع دیگری از شیرنیها و دسرها را تهیه کنید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، لازم است وارد صفحه شده و موارد دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید
رنگینگ دسر خوشمزه و مقوی است که می توانید آن را به سادگی آماده کنید. اگر قصد دارید برای سفره مهمانی خود
این دسر خوش طعم را تهیه نمایید، بهتر است رنگینک رولتی را انتخاب کنید. زیبایی و طرح یک غذا در دلپذیر بودن آن بسیار تاثیرگذار است. رنگینک رولتی با شکل چشم نواز خود، میز غذای شما را زیباتر خواهد کرد، ضمن آنکه آمادهسازی آن وقت زیادی از شما نمی گیرد، و به راحتی می توانید این دسر خوشمزه را برای مهمانان خود آماده کنید.
شما می توانید رنگینک رولتی را با توجه به سلیقه های مختلف آماده کنید، برخی افراد تمایل دارند، طعم های بیشتری به رنگینک اضافه کنند، بنابراین جوز هندی، پودر هل و… را در ستور تهیه آن قرار می دهند، و برخی مغز های بیشتری را برای مواد میانی رولت تهیه می کنند، اما در مجموع مواد اولیه رنگینک رولتی می تواند همان مواد اصلی رنگینک باشد، که دسترسی به آن آسان تر است.
برای تهیه رنگینک رولتی مراحل زیر را به دقت انجام داده تا رنگینک خوش عطر و لذیذی به دست آورید. اگرچه مواد اولیه و طرز تهیه رنگینک رولتی آسان است، اما اجرا نکردن نکات ساده می تواند باعث از هم باز شدن رول و از بین رفتن زحمات شما شود.
ابتدا آرد گندم را سه مرتبه الک می کنید، این کار برای هوادهی به آرد می باشد، و بافت آن را لطیف و نرم می کند. بعد از آن آرد را بر روی شعله ملایم فرار دهید و شروع به تفت دادن آن کنید.
توجه داشته باشید که آرد را مدام هم بزنید تا از سوختن آن جلوگیری کنید، و به محض اینکه رنگ آن کرمی رنگ شد شعله را خاموش نمایید.
آردی که بو داده اید را با دارچین مخلوط کنید و یکبار دیگر آن را از الک رد کنید، خرده ها و گلوله های آرد را با دست نرم کنید تا یکدست شود.
آرد را با روغن جامد مخلوط کنید و چند دقیقه آن را هم بزنید، این کار را تا جایی ادامه دهید تا خمیر مایه یکدستی به وجود بیایید.
گردو ها را با کارد خرد کنید، با استفاده از کار تکه های گردو را به اندازه دلخواه برش دهید. می توانید برای خرد کردن گردو آن را در کیسه زیپ دار قرار دهید و آن را بکوبید، در هر حال تکه های گردو باید ریز بوده و جویدن آن به راحتی انجام شود. بعد از خرد کردن گردو آن را روی حرارت بگذارید و مقداری تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
در این مرحله باید هسته خرما را جدا کنید و آن را برای ترکیب شدن با مایه خمیر آماده کنید. خرما باید نرم شود تا به خوبی روی مایه قرار بگیرد. برای این کار از دو روش می توانید استفاده کنید، اول آنکه خرما را با گوشتکوب بکوبید. روش دیگر آن است که خرما با با کمی روغن تفت دهید تا بافت آن نرم و انعطاف پذیر شود.
روی یک سطح صاف کاغذ روغنی یا نایلونی را پهن کنید، و مایه ای که از قبل آماده کرده را بر روی آن قرار دهید، با وردنه و یا پشت قاشق خمیر را پهن کنید، توجه داشته باشید که قطر خمیر نباید نازک شود.
پس از پهن کردن مایه، خرمایی که آماده کردید را بر روی آن قرار دهید، توجه کنید که تمام مواد باید خنک شده باشد، تا به خوبی روی هم قرار بگیرد. خرما را به صورت لایه ای روی مایه ی آرد قرار دهید، سپس گردو را بر روی آن بریزد. و سطح مواد را یک دست کنید.
با قرار دادن لایه های مواد بر روی هم شروع به رول کردن آن کنید، این کار را با آهستگی انجام دهید و رول را به نرمی جلو ببرید. در انتها می توانید با دست به رول شکل دلخواه خود را بدهید، و پودر نارگیل را برای تزئین روی آن بپاشید.
رول آماده شده را در یخچال بگذارید، و ۳ الی ۴ ساعت به آن استراحت بدهید. بعد از این مدت، مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شده و قابل استفاده است.
بعد از آن رول را از یخچال بیرون آورده و با کارد تیز شروع به بریدن کنید، قطعات را دو سانت قرار داده و برش بزنید، خواهید دید که لایه های خرما و آرد شکل زیبایی را به وجود آورده است.
رنگینک رولتی شما ماده است می توانید این غذای برای مقوی را در جمع خانواده یا در مهمانی های خود سرو کنید. خرما با داشتن مقدار زیادی آهن و پتاسیم خوراکی بسیار لذیذ و مقوی است، که می تواند در بهبود عملکرد مغز و رفع کم خونی بسیار موثر باشد.
همچنین این میان وعده خوشمزه را می توان با اضافه کردن کاکائو به آن لذیذتر کرد. قرار دادن نوشیدنی هایی مانند شیر و آبمیوه های خانگی در کنار آن برای کودکان وسوسه انگیز است و آنها را تشویق به خوردن می کند