کاهش ۶۰ درصدی ولادت ها در کشور نسبت به ۴۰ سال گذشته/۳ استان در «چاه جمعیتی»

کاهش ۶۰ درصدی ولادت‌ها در کشور نسبت به ۴۰ سال گذشته/۳ استان در «چاه جمعیتی»

رئیس سازمان نظام پزشکی نسبت به کاهش چشمگیر رشد جمعیت در کشور هشدار داد و گفت: تا سال 1402 نرخ زاد و ولد نسبت به 40 سال قبل 60 درصد کاهش یافت.

به گزارش سلام آنلاین دکتر محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام های پزشکی در دومین کنگره ملی چالش های بالینی زایمان دستاوردهای چشمگیر ایران در حوزه سلامت مادران و زایمان را همزمان و فشار اقتصادی و مشکلات ناشی از عدم حمایت را برشمرد از جامعه پزشکی و از مسئولان خواست که به این مشکل توجه بیشتری کنند.

وی ضمن قدردانی از زحمات پزشکان و ماماها تاکید کرد که جان این سرزمین در دستان این تیم پزشکان است.

وی با توجه به نقش مهم متخصصان زنان و زایمان در سلامت اجتماعی گفت: مادر در آغوش شماست.

وی همچنین به پیشرفت چشمگیر کاهش مرگ و میر مادران در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نرخ مرگ و میر مادران در کشور 18 از 100 هزار است که شامل یک سوم پیش بینی جهان می شود. در حال حاضر به ازای هر 100 هزار مادر باردار بین 20 تا 25 مورد مرگ و میر داریم که کاهش چشمگیری در مرگ و میر دارد که این یک افتخار برای جامعه پزشکی کشور است که می تواند این آمار را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. و یکی از کشورهای برتر دنیاست

رئیس سازمان نظام پزشکی سپس به مشکلات اقتصادی جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: متأسفانه ارزش های جامعه زنان و زایمان به درستی درک نشده است و مسئولان باید در نگاه خود به جامعه تجدید نظر کنند. دو تصور نادرست در محاسبات مسئولان ما وجود دارد که منجر به برداشت های نادرست از وضعیت جامعه پزشکی می شود. یکی اینکه وضعیت پزشک خوب است و فرض دوم افزایش مالیات برابر با افزایش حقوق جامعه پزشکی است. در حالی که تنها 9 درصد تعرفه ها مربوط به حقوق جامعه پزشکی است مابقی مربوط به هتل ها مراکز درمانی و سایر مولفه ها است.

دکتر رئیس زاده سپس به آمار حقوق پزشکان نگاه کرد و گفت: از سال 1392 تا به امروز قیمت پزشکان از 36 هزار تومان به 81 هزار تومان افزایش یافته است که کمتر از سه برابر حداقل دستمزد کارگران افزایش یافته است. این آمار نشان دهنده وضعیت جدی است.

وی افزود: وضعیت در بازرسی بدتر است. ایران به طور متوسط ​​در دنیا از نظر هزینه ویزیت در رتبه 102 قرار دارد. در حالی که هزینه تور در یکی از کشورهای اطراف ایران بین 7 تا 10 دلار است.

رئیس سازمان نظام پزشکی همچنین نسبت به وضعیت آینده جمعیت کشور هشدار داد و گفت: وضعیت فعلی مردم این کشور مساعد نیست. در سال 62 2 میلیون و 200 هزار تولد زنده و 220 هزار فوتی داشتیم. میزان مرگ و میر در آن زمان یک دهم کل تولدها بود. اما در سال 1402 تنها 1.57000 تولد زنده و 440000 مرگ ثبت شد که نشان دهنده کاهش شدید موالید است.

به گزارش روابط عمومی این کنگره. وی همچنین با اشاره به وضعیت وخیم سه استان کشور که در حال حاضر در گودال مرزبندی قرار دارند و میزان جایگزینی آنها بسیار پایین است افزود: در صورت تداوم این روند در رشد سال 1415 جمعیت کشور به صفر و میزان مرگ و میر خواهد رسید. مرگ مساوی با تولد است.

رئیس زاده در بخشی دیگر از سخنان خود به اهمیت سلامت و پیشگیری از مرگ پرداخت و گفت: سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور بیماری های غیرواگیر سرطان بیماری های قلبی عروقی حوادث رانندگی و خطر است. ما باید تلاش کنیم حداقل جمعیتی را که بی دلیل زندگی می کنند از دست ندهیم. ما در حال حاضر نزدیک به 22000 مرگ و میر جاده ای در سال داریم و باید برنامه هایی برای کاهش این تعداد انجام شود.

وی گفت: ما باید بیماری های غیرواگیر را کنترل کنیم و نباید از افزایش بهره وری خود راضی باشیم. از این نظر باید به طور جدی از مرگ جلوگیری کنیم.

رئیس سازمان نظام پزشکی در پایان با اعلام اینکه سازمان نظام پزشکی کاملا سازماندهی شده است انجام تمام اقدامات ممکن را برای بهبود وضعیت وظیفه خود دانست و گفت: ما در سازمان نظام پزشکی وظیفه خود می دانیم که در حال انجام هیچ اقدامی نیستیم. مهم است قادر به حفظ سلامت خاک است.

مالیات های پزشکی باید متناسب با مسئولیت ها و خدمات ارائه شده باشد.

مراسم افتتاحیه دومین کنوانسیون ملی چالش های بالینی زایمان با هدف بررسی رشته های زنان و زایمان و چگونگی کاهش تعداد سزارین ها در کشور برگزار می شود. دکتر سودابه کاظمی رئیس کنگره.در این مراسم وی چالش های این بخش از جمله مالیات های نامتناسب فشار بر شناسایی بیمارستان ها و مهاجرت پزشکان را تشریح کرد و بر لزوم تغییر در بخش آموزش تاکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این کنگره تاکید کرد: میزان جراحی های جراحی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است.

وی گفت: این آمارهای نگران کننده در کنار مسائل جمعیتی ما را بر آن داشت تا یک کنگره علمی برای بررسی این موضوع برگزار کنیم. امیدواریم این کنگره تداوم داشته باشد و بتواند راهکارهای عملی برای رفع چالش ها ارائه دهد.

وی با تاکید بر اینکه رشته زنان و زایمان یکی از چالش برانگیزترین رشته های پزشکی است افزود: این بخش مسئولیت برخی افراد را بر دوش متخصصان می اندازد اما متاسفانه نسبت فشار ناشی از شناخت بیمارستان ها و حساسیت رسانه ها به این امر منجر شده است تمایل به کاهش مشاغل در این بخش امروزه بسیاری از کارشناسان از قبول مسئولیت مشکلات مادران باردار خودداری می کنند و این موضوع جای نگرانی دارد.

کاظمی با اشاره به روند رو به رشد پزشکان در این حوزه گفت: در سال های اخیر مهاجرت صحرایی و ترک زایشگاه به یک معضل جدی تبدیل شده است. بسیاری از متخصصان زنان به دلیل مشکلات فراوان این رشته را ترک می کنند. در صورت ادامه این روند با کمبود نیروی متخصص در این حوزه مواجه خواهیم شد.

وی در ادامه با انتقاد از تعرفه های خدمات درمانی در این حوزه تاکید کرد که مالیات ها باید متناسب با مسئولیت ها و خدمات ارائه شده باشد. به عنوان مثال ملاقات یک زن باردار با سه بار بارداری نباید معادل یک واحد خدماتی عادی در نظر گرفته شود. این نوع برخوردها فشار مضاعفی بر حرفه ای ها وارد می کند.

کاظمی همچنین گفت: سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که هیچ مادری از ترس زایمان طبیعی برای جراحی مراجعه نکند. باید زیرساخت های لازم را برای تمدید زایمان بدون درد فراهم کنیم تا مادران تجربه مثبتی از زایمان طبیعی داشته باشند.

کاظمی بر لزوم تغییر در بخش آموزشی این بخش تاکید کرد و افزود: با وجود پیشرفت های فناوری روش های آموزشی همچنان سنتی است. باید در نظام آموزشی تغییراتی ایجاد شود تا متخصصان شایسته و آماده وارد عرصه شوند. همچنین ما به دنبال ایجاد یک تیم توزیع هستیم تا بتوانیم چالش های موجود را کاهش دهیم.

وی در پایان از مسئولان خواست تا با ارائه راهکارهای عملی از مهاجرت پزشکان و کاهش نیروی انسانی متخصص جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا