عباس شاهسونی گفت: طول موج پرتو فرابنفش از 100 تا 400 نانومتر است. محدوده 100 تا 280 نانومتر UV C، محدوده 280 تا 320 نانومتر به عنوان UV B و محدوده 320 تا 400 نانومتر به عنوان UV A شناخته می شود.
وی افزود: محدوده 100 تا 280 نانومتر یا UV C که خطرناک ترین نوع اشعه ماوراء بنفش است، به طور کامل توسط لایه اوزون کنترل می شود. مگر در نقاطی از دنیا مانند نقاطی از استرالیا که با مشکل این لایه مواجه هستیم و خوشبختانه در کشورمان این مشکل را نداریم.
رئیس اداره بهداشت، باد و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت کنترل 90 درصد پرتوهای UVB را اعلام کرد و گفت: اشعه ماوراء بنفش در محدوده 320 تا 400 نانومتر یا UVA از کل لایه اوزون عبور می کند و افراد در حال عبور هستند. عمدتا تحت تاثیر قرار می گیرد. 10% UV B و 100% UV A در آن قرار دارند.
شاهسونی با بیان اینکه اشعه ماوراء بنفش B باعث آفتاب سوختگی و تغییر رنگ پوست می شود، افزود: بیشتر اثرات نور خورشید مربوط به اشعه UV A است که به عمق بدن و پوست نفوذ کرده و باعث سرطان پوست، پیری زودرس پوست، آب مروارید و غیره می شود. بیماری های سیستم ایمنی
وی با تاکید بر اینکه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش خطرناک است، گفت: قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش به مدت یک ساعت یا یک روز نمی تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند، حتی اگر در روزهای گرم و تابستان در معرض نور قرار نگیرند. خورشید طلوع خواهد کرد.
مدیر گروه بهداشت، باد و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: شاخص UV برای اشعه ماوراء بنفش تعریف می شود و ابزاری است که آگاهی عمومی را نسبت به قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این اشعه ها افزایش می دهد، بنابراین مهم است که استراتژی ها باید اجرا شود. برای مراقبت از خود در برابر این اشعه ها. شاخص UV باید روزانه گزارش شود و محدوده آن از صفر تا بالای 11 است. با افزایش این شاخص، پتانسیل آسیب به پوست و چشم افزایش می یابد، بنابراین لازم است از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش بکاهیم.
نکته شاهسونی: زمانی که شاخص UV بین 1 تا 2 باشد، اثربخشی و ایمنی کمتری دارد، اما برای افرادی که پوست حساس دارند و در معرض نور خورشید قرار می گیرند، بهتر از لباس های بلند و ضد آفتاب با SPF حداقل 15 است. زمانی که این شاخص بین 3 تا 5 باشد، خطر متوسط است و لازم است از کلاه های آستین بلند و محافظ در برابر آفتاب با حداقل SPF، تابش آفتاب را بین ساعت 10 تا 16 و خارج از خانه کاهش دهید. 15 و از عینک های مناسبی استفاده کنید که بتواند اشعه ماوراء بنفش را از بین ببرد.
وی گفت: زمانی که شاخص UV بین 6 تا 7 باشد، خطر افزایش می یابد و قرار گرفتن در معرض نور خورشید باید بین 10 تا 16 ساعت به حداقل برسد و عناصر ذکر شده باید در نظر گرفته شود. وقتی شاخص UV بین 8 تا 10 باشد بسیار خطرناک است و در تابستان امسال شاخص UV بین 10 تا 16 ساعت است و در برخی مناطق به 11 می رسد.
رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از کلاه، عینک آفتابی، ضد آفتاب و لباس آستین بلند علاوه بر کاهش تابش نور خورشید، سلامت مردم را تضمین می کند نور فرابنفش خیلی کمک می کند. شاخص فرابنفش بالای 6 هیچ تفاوتی با ایران ندارد، اما کل خاورمیانه و جهان با این مشکل مواجه هستند و در تابستان سال این پدیده طبیعی و ناشی از نور خورشید است.