مزایا و معایب انواع فر توکار
زندگی آپارتمان نشینی امروزی باعث کوچکتر شدن آشپزخانه شده و بسیاری از لوازم آشپزخانه ها و به تبع آن به صورت مجزا تولید شده و به کاربرده می شود. در آشپزخانه های امروزی دیگر فضایی برای گاز های مبله قدیمی نیست از این رو از اینگونه لوازم به طور مجزا به یک نیاز روزمره تبدیل شده است که یکی از این لوازم که به صورت مجزا درآمده می باشد با رایج شدن گاز رومیزی انواع فر توکار نیز وارد بازار شدند فر توکار ویژگی ها و مزایای دارد که در ادامه با آن ها می پردازیم. برای خرید مایکروفر و آگاهی از قیمت هود آلمان کلیک کنید.
انواع فر از نظر حرارت دهی
فر برقی
در فرهای تو کار برقی پخت غذا به وسیله المنت های برقی صورت می گیرد امواج تولید شده از این المنت ها م جوب تولید حرارات و پپخت غذا می شود. روش تمیزکردن فرهای برقی بسیار ساده تر از فرهای گازی است به دلیل صاف بودن یکنواخت سطوح برنامه پخت بیشتری نسبت به فرهای گازی دارند که به شما این امکان را می دهد که محودیتی در پخت غذا ها نداشته باشید. و برنامه مورد نظر خود را انتخاب کرده و غذا یا کیک را در طبقه موردنظر تعیین شده قرار دهید.
مزایای فر توکار برقی
- درجه حرارت فرتوکار برقی نسبت به فر توکار گازی بسیار بالاتر است
- با درجه حرارت بالا امکان تمیزکنندگی خودکار به وجود آمده به این صورت که با بالا بردن دمای فر تکه های باقی مانده غذا به خاکستر تبدیل شده و به راحتی از فر جدا می شوند
- تمیزکاری فر برقی ساده تر از فرگازی است
- کنترل درجه حرارت در فر برقی بسیاربسیار دقیق است و این باعث می شود درجه حرارت ثابتی حین پختن داشته باشد
- فر برقی مناسب پخت و پز خشک است یعنی برای پخت نان و شیرینی و کیک اسفنجی بسیا مناسب است
- دیگر نیازی به لوله کشی گاز نمی باشد که مسئله مهمی در آشپزخانه به شمار می رود
- مشکل خاموش شدن شعله وجود ندارد
معایب فر توکار برقی
- هرچند وقت یکبار به دلیل دمای بالای امنت ها نیاز به تعویض آن ها است
- و شاید بزرگترین عیب فر برقی میزان مصرف بالای برق آن است
- اندازه فر برقی به دلیل وجود دیواره های ضخیم عایق معمولا کوچکتر از فر گازی است
مزایایی فر توکار گازی
- سریع تر گرم شده و در صورت خاموش شده به سرعت سرد می شود
- در کشور ما انرژی گاز ارزانتر است برق است و در نتیجه هزینه مصرفی فرگازی نسبت به برقی کمتر است
- دوام فرگازی بیشتر از فر برقی است و هزینه نگهداری و تعمیرات آن به مراتب کمتر از فر توکار برقی است و کمتر در معرض خرابی قرار می گیرد
- امکان پخت مرطوب در فر توکار گازی می باشد که با عث می شود غذا و کیک شما نرم و لطیف باشد و نه خشک
معایب فر توکار گازی
- در استفاده از این فر ها بسیار باید به نکته ایمنی گاز توجه کرد و حتیاط کرد چرا که به علت تجمع گاز در فر و جریان الکتریسته ای که در داخل فر استفاده می شود احتمال بروز حادثه وجود دارد
- برخی نمی توانند دما را ثابت نگه دارند و فرایند پخت به صورت یکنواخت صورت نمی گیرد
- کنترل دمای داخل سخت تر است چو فرگازی به شعله وابسته است
- فر گاز نمی تواند در حد یک فر برقی محیط را خشک کن
- امکان به وجود آمدن عیب خاموش شدن شعله بسیار صورت پذیر است
برای خرید به چه نکاتی باید دقت کرد
- شرکت گارانتی کننده معتبر و در قبال تعهدات تعیین شده خدمات مسئولانه ای ارائه دهد
- برچسب انرژی مستهلک شدن فر حایز اهمیت است
- تحمل دمای شیشه اهمیت بالایی دارد و قیمت شیشه فر بسیار بالاست و معمولا شامل گارانتی نمی شود
- علاوه بر دقت به ابعاد فر و تناسبی که با ابعاد کابینت مورد نظر دارد باید به نوع مصرف و تعداد دفعات استفاده در روز نیز توجه کرد
- جنس بدنه داخلی فر در کارکرد و پحت غذا بسیار مهم است
- مصرف انرژی و هزینه برق یکی از موارد بسیار مهمی است که باید مد نظر داشته باشیم چون در کشور ما انرژی برق گرانتر از گاز است
- اهمیت کیفیت درب فر
- عایق بندی بدنه برای کاهش اتلاف انرژی
بهترین معیار برای خرید فر توکار چیست؟
امروزه اکثر فرهای توکار مدرن آشپزخانه دارای امکانات و آبشن های همچون جوجه گردان، ، برنامه یخ زدایی غذاهای منجمد، تنظیم و ذخیره برنامه های پخت غذا، فن خنک کننده بدنه و و… را دارند.
یکی از وسایل پر کاربرد در هر آشپزخانه میتواند باشد. اگر به دنبال خرید هستید در این مقاله با ما همراه باشید.
فر توکار برقی بهتر است یا برق و گاز ؟
مزیت فر برقی توکار این است که فر حرارت لازم برای پخت مواد غذایی را توسط یک یا چند المنت برقی تولید می کند.
مزایای فر توکار برقی پخت یکنواخت مواد غذایی، پخت سریع، دارا بودن برنامه های پخت گوناگون، یکنواخت پخته شدن مواد غذایی، طراحی به صورت تمام لمسی در اکثر مدل ها، مجهز بودن به قفل کودک، ممانعت از اتلاف انرژی و از همه مهمتر تنوع بسیار بالای فر برقی نسبت به فرگاز برقی و… می باشد.
پخت غذا در فر برقی بهتر است یا فر گازی برقی ؟
نظرات در مورد فر برقی یا گازی تاکنون به اینصورت بوده است که فر برقی زمان کمتری برای پخت غذا از شما میگیرد که در نتیجه مصرف برق نیز کاهش پیدا میکند. نکته مهم تر اینکه در فرهای برقی غذا در معرض دی اکسید کربن ناشی از سوختن گاز قرار نمی گیرد در نتیجه غذای سالمتر خواهید داشت. افراد حرفهای فر آشپزی آشپزخانه خود را برقی انتخاب میکنند.
راهنمای خرید فر گازی تو کار + معایب آن
فر گازی تو کار فقط توسط گاز شهری قابلیت استفاده دارد و فقط برای استفاده از جوجه گردان دستگاه نیاز به برق می باشد. امکاناتی که در فر گازی هست کم میباشد و تنوع مدل بسیار کمی نیز در بازار وجود دارد. فرهای گاز برق را البته با فرگازی اشتباه نگیرید.
معایب خرید فر گازی چیست؟
خرید فر گازی معایب بسیاری داشته، به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای انتخاب نمی باشند، از جمله: پخت غیر یکنواخت مواد غذایی به صورتی که در این فر ها اغلب مغز غذا نپخته باقی می ماند و ممکن است قسمت دیگری از غذا بسوزد و یا تهدیگ شود.
خاموش شدن مکرر فر به دلیل نرسیدن اکسیژن کافی به شعله داخل محفظه فر در حین پخت غذا، پایین بودن سرعت پخت در فرگازی از معایب فرهای گازی هستند.
آیا ظاهر فر در خرید فر توکار اهمیت دارد؟
شکل ظاهری فرهای توکار معمولا ترکیب شیشه و استیل میباشد.
شیشه بکار رفته در فر توکار ایرانی معمولا سه و یا چهار جداره است که این خود باعث جلوگیری از اتلاف انرژی، جلو گیری از داغ شدن شیشهی بیرونی فر و مخصوصا دستگیره فر و صرفهجویی در مصرف انرژی می شود.
هنگام خرید فر توکار دقت نمایید که امکان باز کردن شیشه های درب فر وجود داشته باشد که این مورد نیز در اهمیت بسیاری خواهد داشت.
طراحی کابینت برای فر توکار باید بصورت استاندارد معمولا 60x60x60 سانتیمتر میباشد، بصورتی که نحوه نصب فر توکار در کابینت قرار بگیرد. فر روکار هم که کاملا روی صفحه کابینت قرار میگرد و نیاز به نصب و طراحی کابینت خاصی ندارد.
فر توکار دو طبقه یا فر دوقلو چیست؟
کلا داشتن فر دوقلو گزینه های بیشتری برای آشپزی در اختیار شما قرار می دهد. همیشه یک المنت برای گریل کردن در محفظه بالای فر وجود خواهد داشت. شاید در مدل های با مشخصات بالاتر در فر اصلی نیز یک گریل وجود خواهد داشت. فرهای دو قلو حدود 60 سانتی متر ارتفاع دارند و باید در داخل کابینت نصب گردند. سری 400 امروزه پر فروش ترین مدل فر دو طبقه در بازار شناخته می شود.
مزیت فر دوقلو
یکی از این است که می توانید از گریل در فر بالا استفاده کنید و همزمان در فر اصلی غذای مشابهی بپزید، یعنی می توانید از دو طبقه فر به طور همزمان استفاده داشته باشید و غذاهایی را بپزید که به دماهای یکسانی نیاز دارند. به طور مثال پخت کیک و شیرینی بصورت همزمان یا درست کردن پیتزا و لازانیا که از یک خانواده هستند. در فروشگاه سینک گرانیتی میتوانید به مشخصات فنی و قیمت فر دوقلوی آلتون دسترسی کامل داشته باشید.
معایب فر دو قلوی اینست که مدل های کمتری برای انتخاب در بازار وجود دارد. یعنی می توان اینطور گفت که این تکنولوژی روز را فقط برند و فر آلتون دارد.
فر توکار آشپزخانه و انواع آن
یکی از اولین تصمیماتی که باید برای خرید فر توکار آشپزخانه بگیرید این است که آیا یک فر برقی کافی است یا بهتر است یک بخرید.
مزیت فر معمولی
در حالی که فر معمولی فقط یک محفظه یا طبقه برای پخت کیک و شیرینی، کباب درست کردن و گریل کردن مرغ را دارد، معمولا فضای کافی برای پخت را دارد. فر معمولی حدود ۶۰ سانتیمتر ارتفاع دارند و میتوانند تقریباً در هر جای آشپزخانه شما، مانند زیر کابین اجاق گاز یا کابینت دیواری کنار اجاق گاز قرار بگیرد. ظرفیت و گنجایش پخت فر معمولی تا 72 لیتر هم میرسد که جز مزیت ها آن محسوب می شود.