مدیر پایگاه میراث ملی ری اعلام کرد که این شهرستان از ادامه کار باستان شناسان برای برآورد و شناسایی منطقه جلوگیری کرده و خواستار حفاظت از قلعه رشکان شد.
قدیر افوند مدیر بنیاد ملی ری و رئیس کاوش قلعه راشکان در گفت وگو با سلام آنلاین توضیح داد: محوطه «قلعه راشکان» البته کاوش های باستان شناسی محدودی نیز در این منطقه انجام شد. با مجوز پژوهشکده هفت حلقه چاه در منطقه «شارستان» و همچنین منطقه پانزدهم تهران حفر شد که در واقع سه چاه در قسمت جنوبی «شارستان» و 4 چاه در منطقه ایجاد شد. محوطه گورستان تاریخی «برین» ری و هم اکنون در محوطه ای که دیوار چهارم (حصار) ری قرار دارد در حال انجام برآوردهای باستان شناسی برای تعیین محدوده و پیشنهاد مرز هستیم همچنین یک یا دو حفره در آن داریم. شهر تاریخی ری که اطلاعات خوبی در مورد این شهر تاریخی ارائه می دهد.
وی افزود: همچنین در 20 شهر در کنار بلوار ابن بابویه گودالی را افتتاح کردیم که به دلیل ممانعت از ادامه کار شهرداری ری فقط یک روز توانستیم آن را راه اندازی کنیم!
وی گفت: این کار برای علم و پژوهش اساسی است و هیچکس در کار علم و باستان شناسی دخالت نمی کند و جای تعجب و تاسف است اگر شهر بتواند جلوی کار علم و باستان شناسی را بگیرد. در شهر باستانی ری.
افروند افزود: شهرداری ری از ما خواسته است که محل و محل چاه را به اطلاع آنها برسانیم اما با وجود مکاتبات و ارائه مدارک و پیگیری های بیمار اجازه ادامه کار را به ما نداده اند. شک ندارم که این اختلال به دلیل ممانعت از کار شهرداری ما در محوطه قبرستان تاریخی پایین است که خود یک اتفاق تلخ دیگر است!
لطفا در این زمینه بخوانید:
آیا شهرداری ری تصمیم به تخریب و تخریب قبرستان تاریخی گرفته است؟
مدیر ملی ری همچنین با اشاره به سوالاتی در مورد کاوش های باستان شناسی چمشه علی ری پس از کشف اسکلت گفت: کسانی که مانع این آثار می شوند رویکرد فرهنگی ندارند زیرا هیچ کجا اهل علم و فرهنگ مانع تحقیقات و فعالیت های علمی نمی شوند. مسئولان ری باید از فعالیت های اخیر پایگاه ملی ری استقبال و حمایت کنند. با این برنامه های تحقیقاتی و اقدامات پیشگیرانه است که می توانیم مدعی ثبت جهانی پرتوی بزرگ با این تاریخ فرهنگ و تمدن نادر و مشهور باشیم نه با انسداد و نابودی.
به گزارش سلام آنلاین از اوایل مهرماه با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی باستان شناسان کاوش در دو منطقه «قلعه رشکان» و «چشمه علی» از مهم ترین مراکز فرهنگی و تمدنی رایت را آغاز کردند. به گفته مدیر پایگاه میراث ملی ری کاوش های باستان شناسی تپه چشمه علی پس از حدود 25 سال و قلعه رشکان پس از حدود 17 سال ادامه یافت.
محوطه تاریخی قلعه رشکان (در واقع مرکز شهر تاریخی ری است) توسط باستان شناسان در سال 1313-1315 یعنی سال خورشید گرفتگی کشف شد. باستان شناسان زیر نظر «اریک اشمیت» منطقه را مورد کاوش قرار داده اند و در همان زمان بقایای مسجد جامع ری نیز پیدا شده است. شهر قدیم پس از آن متروک و مورد بی توجهی قرار گرفت و به محل تخلیه معتادان و خواب آوران تبدیل شد تا اینکه در سال های 1384 تا 1386 با کاوش های باستان شناسی و این بار باقیمانده اشکانی بازسازی شد. معماری ساسانی و اسلامی به دست آمده است این قلعه با قدمت بیش از 2000 سال در سالهای اخیر مورد غفلت و هجوم قرار گرفته است و در سال جاری پس از پایگاه ریکیاو محصور شد و یک پوشش محافظ بر روی آن اعمال شد. بقیه قلعه یا قدیمی. قلعه.
انتهای پیام/