درمان قارچ های پوستی

پوست، حساس ترین عضو بدن است که ممکن است بسیار زودتر از سایر اجزای بدن مورد حمله ویروس ها و باکتری ها قرار بگیرد. یکی از جدی ترین بیماری های پوستی که امروزه گریبان گیر بسیاری از افراد شده است بیماری قارچ پوستی است. قارچ پوست نوعی بیماری عفونتی پوست می باشد که بسیار مسری است و به سرعت با تماس فرد دیگری منتقل می شود. قارچ‌ها میکروارگانیسم‌هایی هستند که در همه جا، هم در فضاهای سرپوشیده و هم در فضاهای باز، وجود دارند.گونه‌های متعددی از قارچ‌ها می‌توانند سال‌ها روی پوست زندگی کنند، بدون آنکه هیچ مشکلی را ایجاد کنند. با این حال گاهی اوقات عوامل معینی باعث می‌شود که قارچ‌ها بیش از حد تکثیر شوند یا تغییر کنند و در نتیجه عفونت قارچی پوست بروز یابد. عفونت‌های قارچی معمولاً برحسب نوع قارچ عامل ایجاد عارضه، ناحیه آسیب دیده بدن و شدت عفونت دسته‌بندی می‌شوند. این عفونت‌ها روی سطح پوست، داخل چین پوستی یا هر ناحیه گرم و مرطوب دیگری ایجاد می‌شوند و باعث خارش شدید می‌شوند.

درمان ، جوانسازی، ، و ، ، همچنین از جمله اقداماتی است که در کلینیک تخصصی دکتر رامین مدرسی در اصفهان، در بهترین سطح به مراجعین محترم ارائه میگردد. شما میتوانید از طریق شماره تماس از کلیه خدمات این مرکز مطلع گردید.

علل عفونت‌های قارچی پوستی

  • آسیب دیدن سیستم ایمنی تعادل طبیعی بین ارگانیسم‌های پوست را از بین می‌برد و در نتیجه یک نوع از آنها می‌تواند رشد و تکثیر بیش از حد داشته باشد. شرایط جوی مناطق گرمسیری محیطی ایده‌آل برای قارچ‌ها است؛ چرا که قارچ‌ها بهترین رشد را در ناحیه‌های گرم و مرطوب دارند.
  • ممکن است در اثر مصرف کردن آنتی بیوتیک باکتری‌های طبیعی کنترل کننده رشد قارچ‌ها (مخمرها) از بین بروند و عفونت قارچی ایجاد شود.
  • برخی به لحاظ ژنتیکی استعداد ابتلا به عفونت‌های قارچی پوستی را دارند.
  • چاقی احتمال بروز عفونت‌های قارچی را افزایش می‌دهد؛ چون افراد دارای اضافه وزن چین‌های پوستی بیشتری دارند که رشد قارچ‌ها را تسهیل می‌کند.
  • عفونت یا آسیب‌دیدگی‌های قبلی پوست و ناخن
  • رعایت نکردن بهداشت
  • تماس مستقیم با افراد، حیوانات، خاک یا دیگر اشیاء آلوده به درماتوفیت (بیماری قارچی)
  • تماس مداوم با آب

انواع بیماریهای عفونت قارچی پوست

قارچ پای ورزشکاران (قارچ پا)

ممکن است از هر 6 نفر یک نفر به قارچ پای ورزشکاران مبتلا گردد. این قارچ پوستی در نواحی گرم و مرطوب پوست، ازجمله بین انگشتان پا رشد می‌کند. این عفونت باعث خارش، پوسته پوسته شدن و قرمزی پای شما می‌شود. کف پای شما نیز می‌تواند خشک و پوسته پوسته شود. همچنین ممکن است پای شما تاول بزند. اگر پای برهنه بر روی زمین‌های مرطوب و آلوده، مثل حمام‌های عمومی، استخر و سونا راه بروید، ممکن است به عفونت قارچ پای ورزشکاران مبتلا شوید. اگر پس از لمس پا، دستان خود را نشوید، قارچ پا می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن نیز سرایت کند.

عفونت ناخن (قارچ ناخن)

عفونت قارچی ناخن معمولاً از لبه ناخن‌ها آغاز می‌شود و به آرامی به سمت مرکز گسترش می‌یابد. این قارچ بسیار تدریجی رشد می‌کند و باعث می‌شود ناخن‌های شما در طول زمان تغییر رنگ داده و شکننده شوند. ممکن است بافت‌های اطراف آن نیز ضخیم‌تر شوند. اگر مبتلا به قارچ پای ورزشکاران شده باشید، ممکن است این عفونت گسترش یافته و ناخن‌های شما را نیز درگیر کند. همچنین اگر ناخن‌های شما ضعیف شده باشند (به عنوان مثال در اثر ایجاد یک زخم) ممکن است به قارچ ناخن مبتلا شوید.

قارچ پیتریازیس رنگارنگ (تینه‌آ ورسیکالر)

این عفونت توسط نوعی قارچ به نام «مالاسزیا» ایجاد می‌شود. معمولاً این عفونت در بین جوانان به ویژه مردان شایع‌تر است. اگر شما مبتلا به پیتریازیس شوید، ممکن است پوستتان به‌صورت تکه‌ای پوسته پوسته شود. همچنین مقدار کمی احساس خواهید داشت و در پشت و نیم‌تنه شما رنگ پوست، تغییراتی خواهد داشت. رنگ آن معمولاً صورتی یا قهوه‌ای است.

تشخیص عفونت‌های قارچی پوست

معمولاً عفونت‌های قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده می‌شوند. لکه‌ها و ضایعات عفونت‌های قارچی منحصربه‌فرد بوده و معمولاً با یک معاینه فیزیکی ساده قابل شناسایی هستند. همچنین پزشک از یک نور فرابنفش استفاده می‌کند تا لکه‌ها را واضح‌تر ببیند. به علاوه، ممکن است برای تأیید تشخیص، دستور به کشت قارچ یا نمونه‌برداری (از طریق تراشیدن سطح پوست ضایعه) بدهد.

داروی قارچ پوستی

درمان عفونت قارچی می تواند دشوار باشد. پزشک و بیمار درمان اختصاصی این عفونت را بر اساس موارد زیر تعیین می کنند:

  • سن، سلامت عمومی و تاریخچه پزشکی فرد
  • وسعت بیماری
  • محل قارچ پوستی
  • توانایی فرد در تحمل دارو ها، فرایند ها و درمان های خاص
  • انتظارات فرد از دوره بیماری
  • نظر و ترجیح بیمار

عفونت قارچی سر (تینئا کپیتیس) یا عفونت ناخن (تینئا اونگویوم) به سختی درمان شده و بیمار باید به مدت چندین هفته دارو های ضد قارچ خوراکی مصرف کند. برخی افراد به درمان طولانی تر نیازمند هستند. درمان عفونت قارچ پوستی سر می تواند شامل استفاده از یک شامپوی خاص جهت کمک به از بین بردن قارچ ها باشد.
در صورت ابتلا به کریون، آبسه ثانویه یا عفونت باکتریایی پزشک می تواند دارو های دیگری از جمله استروئیدها را با هدف کاهش تورم برای بیمار تجویز کند. درمان عفونت قارچ پوستی بدن، کشاله ران و پا معمولاً با داروهای ضد قارچ خوراکی و موضعی انجام می شود. طول مدت درمان به محل عفونت بستگی دارد.

پماد درمان قارچ پوستی

پماد ها و کرم های زیر می توانند در درمان قارچ به شما کمک نمایند:

  1. پماد، کرم، ژل یا شامپو کتوکونازول
  2. پماد، کرم، ژل یا شامپو سیکلوپیروکس (لوپروکس، پنلاک)
  3. پماد، لوسیون یا شامپو 5/2 درصد سلنیوم سولفید (سلسون)
  4. داروی قارچ پوستی
  5. قرص های فلوکونازول (دیفلوکان) یا محلول خوراکی
  6. قرص، کپسول یا محلول خوراکی ایتراکونازول (Onmel، Sporanox)
  7. از آنجایی که قارچ می تواند مادام العمر بر روی پوست بدن زندگی کند، بروز مجدد قارچ های پوستی امکان پذیر است. در صورت بروز مجدد عفونت، فرایند درمانی بیمار باید تکرار شود

دکتر فاخته علی اکبری، مدرس رسمی سازمان فنی حرفه ای و داور برگزیده مسابقات بیوتی تراپیست بسیار پرتقاضا است و این به خاطر تجربه و تخصص بالای دکتر فاخته است که با ارائه خدمات حرفه ای و بی مانند توانسته به عنوان بهترین مستر اقدام به برگزاری کلاس های متعددی کند.

افراد در معرض ابتلا به عفونت قارچی پوست

احتمال ابتلا به عفونت قارچی پوست در شما بیشتر است اگر:

  • اضافه وزن داشته باشید.
  • پس از استحمام یا دوش گرفتن بدن خود را کاملاً خشک نکنید.
  • در تماس با فرد یا حیوانی باشید که پوست دارد.
  • لمس وسایل آلوده مانند لباس‌های آلوده و حوله‌ها و رختخواب آلوده
  • با پاهای برهنه در استخر یا زیر دوش راه بروید.
  • لباس‌های تنگ که اجازه نمی‌دهند عرق شما کاملاً خشک شود.
  • دیابت داشته باشید.
  • به تازگی دوره‌ی مصرف آنتی بیوتیک را تمام کرده باشید.
  • باردار باشید.
  • دارای سیستم ایمنی ضعیف باشید، برای مثال ایدز یا HIV داشته باشید.

پیشگیری از عفونت قارچی پوست

برای پیشگیری از عفونت‌های پوستی قارچی معمولاً کافی است که بهداشت را رعایت کنید و وزن خود را در حد مناسب نگه دارید. تمیز و خشک نگه داشتن پوست، شستن دست‌ها پس از تماس با پوست یا ناخن عفونی، کوتاه نگه داشتن ناخن‌های انگشتان دست و پا، پوشیدن لباس‌های تمیز و راحت و مرتب عوض کردن آنها، پوشیدن یک روز در میان کفش‌ها برای هوا خوردن آنها، اجتناب از استفاده از وسایل شخصی دیگران مانند لباس، حوله و لوازم آرایش، مرتب تمیز کردن حمام و وان و پا برهنه راه نرفتن در مکان‌های عمومی برای پیشگیری از بیماری قارچ پوستی بسیار مهم است.

یکی از روشهای غیرتهاجمی کم عارضه، مقرون به صرفه و با نتایج چشمگیر برای است که توسط دکتر رامین مدرسی، در اصفهان قابل انجام می‌باشد. اگر مایل به جوانسازی و لیفت با نخ می‌باشید، جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، با شماره‌های درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.

در انسان، لایه بیرونی پوست از سلول های مرده تشکیل شده است که یک مانع از محیط بیرونی است. این مانع میتواند سلامتی شما را حفظ کند؛ اما اگر آسیب ببیند، میتواند در معرض انواع عفونت ها باشد. قارچ پوستی یک عفونت پوستی انسانی است که توسط یک قارچ که یک میکرو ارگانیسم است و اغلب مواد مرده را مصرف می کند، به انسان منتقل می شود. انواع مختلفی از قارچ پوستی یا عفونت های پوستی مانند عفونت قارچی، غذاهای ورزشکاران و غیره وجود دارد. قارچ پوستی یک عفونت بسیار مسری است که می تواند با تماس فرد دیگری منتقل شود. درمان این بیماری بسیار مهم است؛ زیرا ممکن است در تمام بدن گسترش یابد و منجر به عوارض دیگری شود. درمان عفونت‌های ناشی از قارچ پوستی به طور کلی ساده است. طول دوره درمان بستگی به نوع عفونت قارچی، شدت عفونت و وضعیت سلامتی عمومی، قدرت سیستم ایمنی و داروهای مصرفی فرد دارد.

همشهریان گرامی ! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان ، حتما به مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی‌ کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.

احتمال آنکه به مبتلا شوید بیشتر است اگر:

  • اضافه‌وزن داشته باشید.
  • پوست خود را به‌طور کامل پس از حمام یا دوش گرفتن خشک نکنید.
  • در تماس با شخص یا حیوان آلوده با عفونت قارچی باشید.
  • لمس وسایل آلوده، مانند لباس، حوله و لباس‌های خواب.
  • پابرهنه راه رفتن بروی زمین حمام و محوطه‌ی استخر
  • پوشیدن لباس‌های تنگ که اجازه تبخیر عرق را ندهد.
  • ابتلا به دیابت.
  • به تازگی آنتی بیوتیک مصرف کرده باشید.
  • بارداری
  • سیستم ایمنی ضعیف شده، به عنوان مثال، ابتلا به ایدز یا HIV

علائم و نشانه‌های عفونت قارچ پوستی به نوع قارچ و ناحیه درگیر شده بستگی دارد. بثورات قارچی گاهی اوقات با دیگر بیماری‌های پوستی مانند و اشتباه گرفته می‌شوند. عفونت‌های قارچی پوست می‌توانند انواعی از بثورات مختلف پوستی را ایجاد کنند. بعضی از آنها باعث ایجاد قرمزی، پوسته پوسته شدن پوست و خارش می‌شوند. برخی از آنها فقط باعث ایجاد می‌شوند. قارچ‌ها می‌توانند فقط یک منطقه‌ی خاص یا چندین ناحیه از بدن را درگیر نمایند. اگر به عفونت قارچ سر مبتلا شوید، ممکن است مقداری از موهای خود را از دست بدهید.

اگرچه بیشتر قارچ ها برای انسان مضر هستند، بعضی از قارچ ها مستعد ایجاد بیماری، آن هم تحت شرایط خاصی هستند. قارچ ها به وسیله ی هاگ ها که می توانند به طور مستقیم نیز برداشته یا به درون تنفس شوند، تولید مثل می کنند. ظاهرا این دلیلی است که عفونت قارچی اکثراً بر روی پوست، ناخن یا ریه ها اثر می گذارد. قارچ همچنین می تواند به داخل پوست رخنه کند و بر اندام ها اثر بگذارد و باعث یک عفونت سیستمی گسترده شود. بعضی از انواع رایج عفونت قارچی، این موارد است:

  1. پای ورزشکار
  2. خارش میان پاها
  3. کرم حلقوی
  4. عفونت مخمر
  5. عفونت قارچی

معمولاً عفونت‌های قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده می‌شوند. لکه‌ها و ضایعات عفونت‌های قارچی منحصربه‌فرد بوده و معمولاً با یک معاینه فیزیکی ساده قابل شناسایی هستند. همچنین پزشک از یک نور فرابنفش استفاده می‌ کند تا لکه‌ ها را واضح‌ تر ببیند. به علاوه، ممکن است او برای تأیید تشخیص، دستور به کشت قارچ یا نمونه‌برداری (از طریق تراشیدن سطح پوست ضایعه) بدهد.

پزشک، نحوه درمان را بر مبنای موارد زیر تعیین می‌کند:

  • سن، وضعیت کلی سلامت و تاریخچه پزشکی
  • میزان گستردگی عارضه
  • محل ایجاد عفونت قارچی
  • میزان تحمل بیمار نسبت به برخی داروها، روش‌های درمانی و درمان‌های غیردارویی
  • انتظارات بیمار از درمان
  • نظر یا صلاحدید بیمار
  1. کرم‌ها، مایعات یا اسپری‌های ضدقارچ (داروهای ضدقارچ موضعی). از این داروها برای درمان عفونت‌های قارچی پوست، ناخن‌ها و پوست سر استفاده می‌شود. این داروها عبارتند از کلوتریمازول، اکونازول، کتوکونازول، میکونازول، تربینافین و آمورولفین که تحت برندهای مختلف عرضه می‌شوند.
  2. در مواردی که به دو نوع درمان نیاز است یک کرم ضدقارچ با کرم‌های دیگر ترکیب می‌شود. برای مثال، اغلب برای درمان برخی راش‌ها، یک کرم ضدقارچ با یک کرم استروئیدی ملایم مانند هیدروکورتیزون ترکیب می‌شود. کرم ضد قارچ عفونت را رفع کرده و کرم استروئیدی ملایم نیز التهاب ناشی از عفونت را کاهش می‌دهد.
  3. شامپوی ضدقارچ. گاهی اوقات از شامپوهای حاوی کتوکونازول برای درمان برخی عفونت‌های قارچی پوست سر و برخی عفونت‌های پوست استفاده می‌شود.
  4. شیاف‌های ضدقارچ. شیاف‌ها قرص‌هایی هستند که برای قرار گرفتن در واژن طراحی شده‌اند. برخی از داروهای ضدقارچ مورد استفاده برای درمان برفک واژن، خصوصاً، کلوتریمازول، اکونازول و فنتیکونازول، به صورت شیاف عرضه می‌شوند.
  5. داروهای ضدقارچ خوراکی. میکونازول به صورت ژل خوراکی و نیستاتین نیز به صورت مایع (برای اعمال در دهان) در بازار وجود دارند. از این داروها برای درمان برفک (عفونت کاندیدال) دهان و گلو استفاده می‌شود.تربینافین، ایتراکونازول، فلوکونازول، پوساکونازول و وریکونازول به صورت قرص موجود بوده و توسط بدن جذب می‌شوند. از این داروها برای درمان انواع عفونت‌های قارچی استفاده می‌شود. استفاده از هر یک به نوع عفونت بستگی دارد.
  6. داروهای تزریقی ضدقارچ. این نوع داروها زمانی استفاده می‌شوند که یک عفونت قارچی جدی در بدن وجود داشته باشد. آمفوتریسین، فلوسیتوزین، ایتراکونازول، وریکونازول، آنیدولافانگین، کاسپوفانگین و میکافانگین داروهایی هستند که گاهی اوقات به صورت تزریقی استفاده می‌شوند. استفاده از هر یک بسته به نوع قارچ بستگی دارد.

  • رعایت بهداشت، برای جلوگیری از عفونت، بسیار ضروری است. سعی کنید پوستتان را تمیز و خشک نگه دارید
  • اغلب اوقات دست های خود را بشویید. مخصوصاً بعد از لمس کردن انسان ها و حیوانات
  • از استفاده از حوله و این قبیل وسایل دیگران، خودداری کنید.
  • در حمام های عمومی و استخرها کفش یا دمپایی بپوشید.
  • تجهیزات باشگاه را قبل و بعد از استفاده بشویید و خشک کنید.

این داروها معمولاً هیچ عارضه جانبی ایجاد نمی‌کنند و استفاده از آنها آسان است. گاهی اوقات برخی از افراد در جایی که از داروی ضد قارچ پوستی استفاده شده است، کمی دچار ، سوزش یا قرمزی می‌شوند. اگر این مورد شدید است، باید دیگر استفاده نکنید.

دکمه بازگشت به بالا