حرکت اشیا با قدرت ذهن؛ واقعیت علمی یا جادوی خیال؟

حرکت اشیا با قدرت ذهن؛ واقعیت علمی یا جادوی خیال؟

علم نمی تواند دلیل درستی برای اثبات حرکت اجسام با قدرت ذهن پیدا کند. در واقع تمام آزمایش هایی که برای بررسی تله کینزی در یک محیط کنترل شده انجام شد در ارائه نتایج قابل اعتماد شکست خورده اند.

به گزارش سلام آنلاین به نقل از آنا آیا تا به حال دیده اید که فردی ادعا کند که می تواند قاشق را خم کند جسمی را بلند کند و یا حتی جسمی را از فاصله دور حرکت دهد فقط با تمرکز حواسش را جلب کند؟ شاید این ایده را در یک فیلم علمی تخیلی یا برنامه تلویزیونی دیده باشید که در آن فردی با چهره ای متمرکز به قاشق نگاه می کند و بعد از مدتی قاشق خم می شود. اما سوال اینجاست که آیا این ادعاها درست است یا فقط یک ترفند علمی برای جذب مخاطب است؟

این پدیده تله کینزیس یا روان گردانی نامیده می شود و ادعا می شود که انسان ها می توانند اشیاء فیزیکی را با انرژی ذهن حرکت دهند یا طرفداران آن را تغییر دهند و با تمرین و تمرکز تقویت شوند. در برخی از این ادعاها افراد نشان می دهند که می توانند اشیا را جابه جا کنند قاشق ها را خم کنند یا حتی توپ های سبک را با آسیب فیزیکی حرکت دهند. حذف کنید اما آیا واقعاً می توان این پدیده ها را به صورت علمی توضیح داد یا فقط با استفاده از ترفندهای جادویی؟

علم نمی تواند دلیل درستی برای اثبات حرکت اجسام با قدرت ذهن پیدا کند. در واقع تمام آزمایش هایی که برای بررسی تله کینزی در یک محیط کنترل شده انجام شد در ارائه نتایج قابل اعتماد شکست خورده اند. هر بار که مدعیان تله کینزی در یک محیط تحت کنترل علمی قرار می گرفتند نتوانستند ارزش خود را ثابت کنند.

به عنوان مثال در یک آزمایش معروف یک قاشق خم کن به دقت مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که خم شدن ناشی از فشار فیزیکی نیرویی بر ذهن نیست. از سوی دیگر بسیاری از این ادعاها به دلیل بی احترامی عاطفی در مخاطب عمل می کند. هنگامی که به ظرفیت ذهنی فرد ایمان آوردید می توانید حرکات کوچک یا تغییرات کوچک در اشیا را به عنوان شاهدی بر توانایی های او در نظر بگیرید. بخش بزرگی از این ادعاها نیز به دلیل شعبده بازی های ساده است. استفاده از کانسیلرهای کابلی نامرئی یا حتی تکنیک های آزاردهنده راه رایجی برای ایجاد این توهم است.

اما آیا همه چیز یک توهم است؟ اگرچه بیشتر این ادعاها با ترفند یا توهم توضیح داده می شوند اما برخی از دانشمندان هنوز این احتمال را که ذهن انسان انرژی ناشناخته ای دارد را رد نمی کنند. تحقیقات در مورد رابطه بین مغز و اشیا (به عنوان مثال از طریق سیگنال های الکترومغناطیسی) در حال انجام است. به عنوان مثال فناوری BCI به انسان اجازه می دهد تا با استفاده از سیگنال های مغزی دستگاه هایی مانند بازوهای رباتیک را کنترل کند.

اگرچه این فناوری به معنای واقعی تله کینزی نیست (چون نیاز به واسطه دارد) اما نشان می دهد که مغز ما توانایی برقراری ارتباط با دستگاه های خارجی را دارد. برخی همچنین ادعا می کنند که قوانین ناشناخته فیزیک کوانتومی می تواند تله کینزی را توضیح دهد. با این حال هیچ مدرک مستقیمی وجود ندارد که ذهن انسان بتواند میدان کوانتومی را به هر طریقی که باعث حرکت اجسام شود کنترل کند.

یک نمونه شناخته شده از این ادعاها اوری گلر است که در دهه 70 و 80 به شهرت رسید و ادعا کرد که می تواند قاشق ها و قفل ها را با انرژی ذهنی خود خم کند. اما بعداً مشخص شد که بیشتر این برنامه ها از ترفندهای جادویی استفاده می کردند. گلر بارها نتوانست توانایی های خود را در یک محیط کنترل شده تکرار کند.

باور این ادعاها ممکن است بی ضرر به نظر برسد اما می تواند عواقب جدی داشته باشد. مردم می توانند به جای یافتن حقیقت و استفاده از روش های علمی به باورهای مبهم روی بیاورند و برخی از این مدعیان قدرت از افراد کم فکر سوء استفاده می کنند و هزینه های زیادی را برای «آموزش» یا «درمان» می گیرند مهمتر از همه این باورها می تواند منجر به تقویت خرافات و کاهش اعتماد عمومی به علم شود.

ذهن انسان واقعاً یکی از پیچیده ترین و شگفت انگیزترین پدیده های جهان است. اما تاکنون هیچ مدرک علمی معتبری مبنی بر اینکه اشیا تنها با انرژی ذهن می توانند حرکت کنند وجود ندارد. بیشتر این ادعاها ناشی از شعبده بازی یا خرافات و پیشنهادات روانی است.

اگر کسی به شما گفت که می تواند با انرژی ذهن خود یک قاشق را خم کند ممکن است بخواهید لبخند بزنید و از او بخواهید این کار را در یک محیط کاملاً کنترل شده انجام دهد. علم همیشه آماده غافلگیری است اما تا زمانی که شواهد محکمی به دست نیاید بهتر است این ادعاها را به عنوان سرگرمی تلقی کنیم تا واقعیت.

* بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در سلام آنلاین به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع بینندگان است.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا