تغییر ساعت رسمی در حفظ انرژی تاثیر دارد؟

تغییر ساعت رسمی در حفظ انرژی تاثیر دارد؟

بر اساس یافته های چندین مطالعه در اروپا و ایالات متحده تغییر زمان صرفه جویی در نور روز یا صرفه جویی در نور روز تأثیر کمی بر صرفه جویی در انرژی دارد.

به گزارش سلام آنلاین روز یکشنبه 27 اکتبر اروپایی ها ساعت های خود را یک ساعت به عقب می برند. برای سال ها اتحادیه اروپا در حال بحث است که آیا زمان صرفه جویی در روز را حذف کند زیرا میزان صرفه جویی در انرژی ناشی از تغییر ساعت محدود است.

در سال 2018 کمیسیون اروپا رسما پیشنهاد لغو تغییر ساعت را دو بار در سال داد و پارلمان اروپا در قطعنامه ای در مارس 2019 از این پیشنهاد حمایت کرد. این پیشنهاد پس از رایزنی عمومی توسط کمیسیون اروپا ارائه شد که از سوی 4.6 میلیون اروپایی برای لغو این طرح حمایت شد.

این تغییر قرار است در سال 2021 اعمال شود اما از آن زمان توسط شورای اتحادیه اروپا که نماینده 27 کشور عضو است اجرا شده است. کشورهای عضو در مورد اجرای عملی این تغییر اختلاف نظر دارند.

اما یکی از بزرگترین سوالاتی که بی پاسخ مانده است این است که آیا تغییر ساعت تابستانی باعث کاهش مصرف انرژی می شود یا خیر.

مطالعات متعدد نشان داده است که اثرات تغییر زمان صرفه جویی در روز بر محیط زیست ناچیز و یا حتی منفی است. پس آیا زمان صرفه جویی در زمان فرا رسیده است؟

چرا تغییر ساعت در اروپا معرفی شد؟

جایگزینی ساعت در بریتانیا و آلمان برای صرفه جویی در مصرف زغال سنگ در طول جنگ جهانی اول معرفی شد. پس از پایان جنگ لغو شد اما در دهه 1980 زمانی که نیاز به حفظ منابع به دلیل بحران جهانی نفت بوجود آمد بازگشت.

همه کشورهای اتحادیه اروپا به جز ایسلند باید ساعات کاری خود را در آخرین یکشنبه ماه مارس و اکتبر از سال 2002 تنظیم کنند.

آیا تغییر ساعت باعث کاهش مصرف برق می شود؟

مطالعات متعدد در اروپا و ایالات متحده نشان می دهد که تغییر زمان تابستان تأثیر کمی بر صرفه جویی در انرژی دارد.

در ایتالیا انجمن پزشکی محیط زیست محاسبه کرده است که حتی به تعویق انداختن تغییر ساعت از اواخر اکتبر تا اواخر نوامبر 70 میلیون یورو در قبض سوخت این کشور صرفه جویی می کند.

طبق مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه چارلز در پراگ انجام شد با استفاده از داده های ساعتی بین سال های 2010 و 2017 تغییر در زمان صرفه جویی در انرژی خورشیدی در اسلواکی تنها 0.8 درصد از مصرف برق روزانه را ذخیره کرد.

مطالعه ای که توسط وزارت حمل و نقل ایالات متحده در سال 1975 انجام شد نشان داد که تغییر زمان صرفه جویی در روز مصرف انرژی کشور را حدود یک درصد کاهش می دهد. این پس انداز کوچک ممکن است به این دلیل باشد که بسیاری از مردم در آمریکا قبل از ساعت 7 صبح از خواب بیدار می شوند. بیشتر انرژی که با روشن نکردن چراغ ها در عصر صرفه جویی می شود با روشن کردن چراغ ها در صبح جبران می شود.

مطالعه ای در سال 1993 در مورد مصرف سوخت (گاز و زغال سنگ) در فرانسه و بلژیک افزایش مصرف سوخت را با تغییر ساعت به دلیل افزایش رانندگی گزارش کرد. این مشکل توسط مطالعات انجام شده در مورد انتشار آلاینده ها تایید شده است.

در مقابل مناطق زمانی طبیعی تا حد امکان نزدیک به خورشید احتمالاً منحنی های نور و دما روزانه را با برنامه ما هماهنگ می کنند.

این امر می تواند منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی روشنایی صنعتی و سایر روشنایی های صبح زود گرمای اولیه صبح در ماه های سرد سال شود زیرا افراد یک ساعت دیرتر وارد محل کار می شوند و پس از کار در ماشین تهویه مطبوع کمتری برای سفر دارند. و در شب نیاز به یک خانه.

آیا اروپا تغییر زمان را متوقف خواهد کرد؟

در سال 2023 کارشناسان از شورای اتحادیه اروپا خواسته اند تا موضوع حذف تغییرات ساعت را به دستور کار خود اضافه کند.

حامیان این پیشنهاد امیدوارند که پیش از انتخابات پارلمان اروپا در ژوئن مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش یورونیوز آنا کاوازینی نماینده سبز آلمان در اروپا و رئیس کمیته بازاریابی داخلی پارلمان اروپا از کشورها خواست تا در ماه مارس در مورد این موضوع به اجماع برسند. اما این اتفاق نیفتاد و به نظر می رسد موضوع تغییر تابستان بررسی نشده است.

تغییر ساعت و لغو قانون تغییر ساعت رسمی در ایران

اجرای ساعت تابستانی در ایران از سال 1356 آغاز شد و تا سال 60 ادامه داشت اما از آن پس به مدت 10 سال به دلایلی از جمله ناهماهنگی ساعت رسمی تا سال 1970 تغییر نکرد به این دلیل که با تغییر. هیات دولت در این مصوبه اعلام کرد که تغییر زمان تابستان و زمستان دوباره در دستور کار قرار گرفته است.

این روند تا سال 2004 ادامه داشت و هر سال در اوایل بهار و اواخر تابستان تغییراتی در ساعت رسمی ایجاد می شد اما در مارس 2004 دولت اعلام کرد که این مصوبه را در سال 2004 لغو کرده است و هرگز ساعت را تغییر نمی دهند جلو و عقب. این تصمیم دولت دو سال به طول انجامید اما در نهایت قانونگذار هفتم دولت را ملزم به اجرای ساعت تابستانی کرد.

اما در تاریخ 11 شهریور ماه سال گذشته نمایندگان شورای اسلامی طرحی مبنی بر لغو قانون «تغییر ساعت رسمی کشور مصوب 31/05/1392» ارائه کردند. این قانون طبق ساعت رسمی کشور هر سال در 24 اول فروردین ماه یک ساعت به جلو کشیده می شود و در 24 30 شهریور به حالت قبل باز می گردد.

این قانونگذار قانون تغییر ساعت رسمی را قانونی وارداتی از فرانسه دانست و از «تأثیر کم جابه جایی های زمانی بر مصرف انرژی» به عنوان عدم ارتباط قانون با «صرفه جویی» یاد کرد اختلالات رفتاری «در روزهای اول دلیل او برای لغو قانون بود. تغییر ساعت رسمی کشور

طرح پیشنهادی این نماینده نهایی شد و پس از اجرای اصلاحیه مورد نظر شورای نگهبان در جلسه 20 اردیبهشت سال گذشته با 151 رای موافق 48 رای مخالف و 6 رای ممتنع 225 نفر حاضر در جلسه مورد تایید قرار گرفتند نمایندگان مجلس

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا