به جای گل سنبل، «شیطان بنفش» را نخریم

به جای گل سنبل، «شیطان بنفش» را نخریم

سنبل به “شیطان بنفش” معروف است و ریشه های آن سموم و سموم فلزات سنگین را جذب می کند، از این رو به عنوان گیاهی سمی و سرطان زا شناخته می شود. بنابراین از خرید آن به جای سنبل سفره هفت سین خودداری کنیم.

به گزارش سلام آنلاین. گونه های در حال انقراض خارج از زیستگاه اصلی خود به زیستگاه های جدید، عمدا یا سهوا معرفی می شوند. در واقع در زیستگاه جدید دیگر گونه ها را از فرصت های بیولوژیکی محروم می کنند و آن فرصت ها را در اختیار مردم خود قرار می دهند. به این ترتیب به گونه های اصلی منطقه و زیستگاه آسیب وارد می کنند. از سوی دیگر، مردم آنها را در معرض خطر قرار می دهند.

گونه‌های در حال انقراض و بیگانگان از جمله تهدیدات اصلی تنوع زیستی در جهان هستند و در ایران نیز تهدیدی برای طبیعت و تنوع زیستی کشور به شمار می‌روند. پس از استفاده از فرصت ها برای گونه های دیگر، با افزایش جمعیت بدون اجبار، گونه های بومی را تهدید می کنند.

بیشتر بخوانید: چه نوع تهاجم در ایران؟

متأسفانه، در مناطقی از گیاهان و جانوران – هم در محیط های خشک و هم در محیط های آبی و تالابی – باید با گونه های در حال انقراض مقابله کنیم. این گونه‌ها به روش‌های مختلف حتی از خارج از کشور وارد شدند، رونق گرفتند و اکنون با افزایش جمعیت، گونه‌های بومی طبیعت را به خطر می‌اندازند. گونه های در حال انقراض اغلب متعلق به زیستگاه کشور نیستند و به طور مصنوعی در پناهگاه قرار می گیرند.

سنبل با نام علمی Solms Eichhornia crassipes بومی مناطق استوایی و نیمه گرمسیری است که به عنوان یک گیاه زینتی به کشور معرفی شده است و اغلب به عنوان گونه ای مهاجم خارج از محدوده بومی خود شناخته می شود. سنبل یک گیاه سرطان زا است. این گیاه که در کشور ما از گونه های در معرض خطر انقراض محسوب می شود، با وجود هشدارهای فراوان، نه تنها اکوسیستم آبی را به خطر می اندازد، بلکه سلامت انسان ها را نیز به خطر می اندازد، نزدیک به سال نو و گاها در حال و هوای خرید عید نوروز است. در غرفه دیده می شود.

بیشتر بخوانید: فروش کارخانه سرطان در تهران

بیشتر بخوانید: هشدار سازمان محیط زیست درباره گیاهان مهاجم

لازم به ذکر است که این گیاه در صورت فراهم شدن شرایط مناسب رشد، حیات موجود در آب و در آب را با خطر جدی مواجه می کند.

گل سنبل پهن، ضخیم، براق و بیضی شکل به طول 10 تا 20 سانتی متر روی سطح آب شناور و دارای ریشه های بنفش تیره آزاد است و دارای 8 تا 15 گل زیبا و رنگ های فراوان است. گلها به رنگ بنفش، صورتی و بنفش هستند.

مردم باید از خرید آب شیرین پرهیز کنند زیرا ریشه این گیاه سموم، فلزات سنگین و سموم را جذب می کند، بنابراین مشخص است که این گیاه سمی است و می تواند باعث سرطان شود. از طرفی چون سنبل گیاهی سریع الرشد است که توانایی تولید بذرهای با ماندگاری زیادی را دارد، بنابراین افراد نباید سنبل را خریداری کنند و در صورت تهیه آن را در آب قرار دهند، آن را ترک نکنند. زیرا به سرعت تکثیر می شود و خطرات سلامتی.

مطابق با محمد مددی – مدیرکل موزه ملی دفتر منابع طبیعی و ژنتیک – یکی از اقدامات لازم برای مبارزه با گونه های در معرض خطر این است که ابتدا باید ورود گونه ها به کشور کنترل شود. از سوی دیگر، برای جلوگیری از ورود گونه هایی که به عنوان بومی به سایر نقاط جهان معرفی شده اند، نظارت بر گونه هایی که قبلاً وارد کشور شده اند و اکنون در زیستگاه طبیعی ما حضور دارند نیز ضروری است.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا